logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


SOCIAL
Intruziune majora in viata privata: Fiscul vrea sa primeasca fara mandat judecatoresc toate datele celor care cumpara cu cardul PDF Imprimare Email
Joi, 28 Iulie 2016 06:00

Fiscul vrea sa primeasca, fara un mandat judecatoresc, 'toate detaliile disponibile cu privire la identitatea detinatorului cardului', ori de cate ori se efectueaza plati electronice cu cardul bancar prin intermediul POS-urilor, se arata intr-un proiect de act normativ pus in dezbatere publica de Ministerul de Finante. In plus, Fiscul vrea sa primeasca date precum: ID-ul comerciantului, numarul si valoarea bonului fiscal, precum si data, ora si minutul emiterii bonului fiscal.
 
"In cazul platilor electronice, efectuate cu cardul bancar prin intermediul POS-ului, entitatea care gestioneaza certificarea/autorizarea tranzactiei, va comunica Agentiei Nationale de Administrare Fiscala, simultan cu transmiterea tranzactiei catre institutia acceptanta si urmatoarele date:
Citeşte mai mult...
 
Templu dacic, descoperit de arheologi la cetatea din Valea Zânelor PDF Imprimare Email
Marţi, 26 Iulie 2016 06:35

O echipă coordonată de dr. Viorica Crișan, de la Muzeului Național de Istorie a Transilvaniei din Cluj, va relua săptămâna aceasta săpăturile arheologice la cetatea dacică din Valea Zânelor-Covasna, obiectivul campaniei fiind scoaterea la lumină a unui templu descoperit în urmă cu aproape trei ani.
 
Dr. Viorica Crișan a declarat, pentru AGERPRES, că zidurile cetății au ieșit la iveală întâmplător în anul 1995, în urma unei furtuni puternice care a smuls arborii și a culcat pădurea la pământ, iar săpăturile au început trei ani mai târziu.
 
"Am spus mereu că dacii de aici ne-au chemat, pentru că nu pot spune altfel. În anul în care a căzut pădurea, printre rădăcinile arborilor doborâți de furtună au ieșit la iveală vase, ziduri, părți de obiecte (...) În campania aceasta va trebui să scăpăm de un maldăr mare de pământ, pentru că în cercetările din anii trecuți, respectiv 2013-2015, în zona în care am început săpăturile, în zona bastionului, au ieșit urmele unui templu dac. Am dezvelit doar o parte, pe trei șiruri de stâlpi care au fost montați în stâncă (...) Deocamdată avem șapte stâlpi, dar eu cred că merg spre 15, poate 17 stâlpi, deci trebuie să decopertăm o zonă destul de mare care este acoperită cu pământul aruncat din zona în care am descoperit templul", a precizat dr. Viorica Crișan.
Citeşte mai mult...
 
Debirocratizare PDF Imprimare Email
Marţi, 19 Iulie 2016 08:46

Maramureşenii care vor să obţină un permis de conducere, un paşaport sau un certificat de înmatriculare nu vor mai avea de făcut atîtea drumuri în Baia Mare. Măsurile luate fac posibilă plata taxelor la Trezorerie, la casieriile/ ghişeele Serviciului Paşapoarte şi Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor sau online.
De acum înainte, taxele pentru documentele amintite nu vor mai fi plătite la CEC. Sînt vizate taxele pentru permis de conducere, înmatriculare permanentă, temporară sau provizorie, taxa pentru numere preferenţiale sau pentru păstrarea numărului de înmatriculare. Valoarea taxelor şi tarifelor rămîne neschimbată. Actele necesare şi termenele de eliberare a documentelor în discuţie rămîn neschimbate. La fel stau lucrurile şi în cazul paşapoartelor, fie ele temporare sau electronice.  Plata acestor taxe se poate face în contul Instituţiei Prefectului – Judeţul Maramureş RO40TREZ436502602X014668, deschis la Trezoreria Municipiului Baia Mare, inclusiv online, dar la momentul depunerii cererii, solicitantul trebuie să prezinte extrasul de cont doveditor, certificat de bancă. 

Citeşte mai mult...
 
Maramuresenii raman printre romanii cu cele mai mici salarii PDF Imprimare Email
Marţi, 19 Iulie 2016 07:18

Potrivit unor date ale Comisiei Nationala de Prognoza, publicate de economica.net, salariul mediu net in Maramures este de 1.558 lei. Practic, in zona de nord-vest, doar Bistrita Nasaud sta mai prost decat noi, cu 1.509 lei.

De asemenea, cel mai bine se castiga in Bucuresti (2.882 lei), Ilfov (2.423 lei) si Cluj (2.219 lei), iar cel mai prost in Harghita (1.415 lei) si Valcea (1.486 lei).

Citeşte mai mult...
 
Cătun al nimănui între Dragomireşti şi Săliştea de Sus PDF Imprimare Email
Miercuri, 13 Iulie 2016 07:45

Pare incredibil pentru anul 2016, dar între oraşele Dragomireşti şi Săliştea de Sus există un cătun ce nu aparţine, de fapt, nimănui. Oamenii îşi aparţin lor! În realitate, cele 10-11 familii sunt de mireşteni, dar nu au nicio legătură cu Dragomireştiul. Nu au drum spre localitate, ci doar o cărare. Însă au drum făcut spre Săliştea! Au buletine de Dragomireşti, li s-au făcut aluzii să treacă dincolo, dar n-au vrut.

I-a „redescoperit” noul primar al Dragomireştiului, Vasile Ţiplea: „Oamenii aceia vin aici la noi doar să plătească taxele şi să voteze... în rest, nu beneficiază de nimic. E trist. I-am descoperit mai demult, eram profesor în Săliştea şi tot vedeam copii cum vin de pe dealuri. I-am luat cu maşina şi i-am descusut. Aşa am aflat de ei. Acum, copiii aceia sunt maturi şi condiţiile sunt aceleaşi. Una din fete putea fi doctoriţă, orice, era strălucitoare la învăţătură... Acum e găzdoaie acolo, în cătun...”

Citeşte mai mult...
 
Se schimbă regulile pentru obținerea permisului auto! PDF Imprimare Email
Luni, 11 Iulie 2016 20:10

Din dorința de a simplifica birocrația dar și de a stopa corupția la proba practică, Guvernul a sipmlificat modalitatea de acordare a permisiului auto,dar și modul în care se va desfășura examenul pentru dobândirea acestuia.
 
Primele modificări vor apărea încă dinaintea susţinerii examenului pentru obţinerea permisului auto.
 
Concret, certificatul de cazier judiciar, document ce trebuie ataşat dosarului de înscriere la şcoala de şoferi, va fi eliberat de poliţişti fără a mai fi necesară plata taxei extrajudiciare de timbru, taxă pentru care, până acum, cetăţenii erau nevoiţi să facă un drum în plus la oficiul poştal.
Citeşte mai mult...
 
Tichetele de masă ar putea fi majorate la 13 lei PDF Imprimare Email
Sâmbătă, 02 Iulie 2016 07:24

Un proiect legislativ propune majorarea tichetelor de masă de la 9,57 lei, cît este în prezent, la 13 lei. Propunerea, iniţiată de un grup de 59 de parlamentari PSD, PNL şi UDMR, a trecut deja de senatori, cu 77 de voturi favorabile, unul împotrivă şi o abţinere.
Valoarea actuală a unui tichet de masă de 9,41 de lei (înainte de impozitare) nu este suficientă pentru a cumpăra o masă de prînz, în condiţiile în care valoarea medie a unei mese de prînz este de 13 lei, iar în zone cu economie precară, cea mai ieftină masă de prînz costă 10 lei (în sistem de catering, nu la restaurant).
Guvernul a avizat, însă, negativ proiectul legislativ, arătînd că, momentan, impactul bugetar pentru implementarea unei asemenea măsuri nu poate fi suportat de statul român.  

Citeşte mai mult...
 
Cei care au carnete CEC de economii și câștiguri în autoturisme nu vor primi banii înapoi PDF Imprimare Email
Sâmbătă, 02 Iulie 2016 07:23

În legătură cu informațiile referitoare la despăgubirile deponenţilor CEC care dețin librete de economii cu dobândă și câștiguri în autoturisme (5.000 lei vechi) sau librete de economii la vedere, Ministerul Finanțelor Publice face următoarele precizări:

Libretele de economii și câștiguri în autoturisme au fost emise în baza unui act normativ, clauzele nefiind supuse negocierii.

Libretelor de economii cu dobândă și câștiguri în autoturisme (5.000 lei vechi) NU le sunt aplicabile prevederile O.U.G. nr. 156/2007 privind despăgubirea persoanelor fizice care au constituit depozite la “Casa de Economii şi Consemnaţiuni C.E.C. – S.A.”.

Precizăm că prin modificările aduse O.U.G. nr.156/2007, prin Legea nr. 9/2014 și respectiv prin Legea nr.19/2016, sunt vizate doar persoanele care au efectuat depozite la CEC în vederea achiziţionării de autoturisme.

Potrivit art.1 din O.U.G. nr.156/2007, privind despăgubirea persoanelor fizice care au constituit depozite la Casa de Economii şi Consemnaţiuni C.E.C. – S.A. în vederea achiziţionării de autoturisme, “Persoanele fizice care până la data de 15 februarie 1992 au efectuat depuneri de sume la Casa de Economii şi Consemnaţiuni C.E.C. – S.A., precum și cele care au transferat aceste sume după 22 decembrie 1989 în conturile Băncii Române pentru Dezvoltare – B.R.D. – S.A., în vederea achiziţionării de autoturisme au dreptul să obţină despăgubiri băneşti dacă depozitele astfel constituite, existente în conturile active ale Casei de Economiii și Consemnațiuni C.E.C. – S.A., respectiv ale Băncii Române pentru Dezvoltare – B.R.D. – S.A., îndeplinesc condiţia neafectării soldului iniţial.”

Citeşte mai mult...
 
Lucrarile la DN 18 Moisei -Carlibaba incep in august PDF Imprimare Email
Vineri, 01 Iulie 2016 07:33

Atat moiseienii, cat si borsenii au ajuns la capatul rabdarii in ceea ce priveste drumul national 18. Asta pentru ca autoritatile judetene vin de fiecare data cu noi si noi promisiuni si avanseaza de fiecare data termene de start al lucrarilor. Ba e ianuarie, ba e aprilie, ba finalul de an. Ultimul termen anuntat de autoritati este cel al lunii august, ca luna in care vor demara efectiv lucrarile in teren. Asta pentru ca acum constructorul trebuie sa vina in Comisia Tehnica cu solutia agreata de cei de la Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale.

Cei doi primari din Borsa si Moisei insa nu mai cred nimic din aceste promisiuni. Cateva sute de moiseieni au iesit in 29 iunie in fata primariei din localitate, protestand fata de situatia deplorabila in care se afla acest drum. Subprefectul Alexandru Bondrea a fost in mijlocul oamenilor, acesta venind cu speechul pe care oamenii il aud de cativa ani. Si anume ca acest drum se va face, dar nimeni nu spune si cand. Acest protest a venit ca un fel de completare al celui care a avut loc acum ceva vreme in Borsa, atunci cand borsenii au facut primul pas in a-si exprima nemultumirea legata de nepasarea factorilor de decizie de la Bucuresti vizavi de acest proiect.

Citeşte mai mult...
 
Se schimbă CARTEA DE IDENTITATE a maşinilor! PDF Imprimare Email
Joi, 30 Iunie 2016 09:15

Registrul Auto Român va elibera clienților actualul model al Cărții de Identitate a Vehiculului (CIV) până la epuizarea stocului existent de formulare.

Conform prevederilor legale, se va recurge la eliberararea modelului nou de document după ce vor fi consumate Cărțile de Identitate ale Vehiculului deja tipărite. RAR estimează că stocul actual de formulare CIV permite desfășurarea corespunzătoare a activității până la sfârșitul anului în curs.

Menționăm că, indiferent de modul în care se va face tranziția către următorul CIV, posesorii de vehicule nu sunt și nici nu vor fi afectați financiar sau în vreun alt mod.

Citeşte mai mult...
 
Ministerul Muncii este pregătit să preia cererile pentru prelungirea sau reluarea concediului de creștere a copilului și plata indemnizației lunare PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Joi, 30 Iunie 2016 07:14

Persoanele care doresc să depună cereri pentru prelungirea sau reluarea concediului de creștere a copilului și plata indemnizației lunare se pot adresa, începând de vineri, 1 iulie 2016, Agențiilor Județene pentru Plăți și Inspecție Socială (AJPIS) sau Agenţiei pentru Plăți și Inspecție Socială a Municipiului București (APISMB), după caz, potrivit Ordinului MMFPSPV nr. 1099/2016.
Potrivit prevederilor Legii nr. 66/2016 pentru modificarea și completarea OUG nr. 111/2010 privind concediul și indemnizația lunară pentru creșterea copilului, începând cu data de 1 iulie 2016:
o Limita minimă a indemnizaţiei crește la 85% din salariul minim brut pe țară garantat în plată, respectiv 1.063 lei (salariul minim este 1.250 lei), față de 600 lei în prezent;
o Limita maximă a indemnizației este eliminată, aceasta urmând să fie calculată la 85% din veniturile nete realizate;
o Suma suplimentară pentru gemeni/multipleți sau pentru situații de suprapunere crește la 85% din salariul minim brut pe țară garantat în plată, respectiv 1.063 lei (salariul minim este 1.250 lei), față de 600 lei în prezent;
o Stimulentul de inserție se stabileşte la 50% din indemnizația minimă.
Una dintre noutățile aduse de legislația recentă în domeniu este faptul că, începând cu 1 iulie 2016, solicitanții nu mai sunt obligați să depună documentele doar la sediul agențiilor teritoriale, ci le pot trimite și prin poștă sau prin e-mail, în format scanat.
Mai mult, reluarea drepturilor de concediu şi indemnizaţie pentru creşterea copilului se face începând cu drepturile lunii iulie 2016 dacă cererea împreună cu actele doveditoare se depun în perioada 1 iulie - 1 august 2016, inclusiv.
În cazul în care acestea se depun după data de 1 august 2016, plata indemnizaţiei se face începând cu data depunerii cererii, pentru perioada rămasă până la împlinirea de către copil a vârstei de 2 ani, respectiv 3 ani în cazul copilului cu handicap.
De asemenea, cererile noi pentru acordarea indemnizaţiei de creştere a copilului, a stimulentului de inserţie, a sprijinului lunar şi a alocaţiei de stat pentru copii se depun în continuare (împreună cu actele doveditoare) la primăria localităţii de domiciliu sau, pentru municipiul Bucureşti, la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) din sectorul de domiciliu.
ATENȚIE!

Citeşte mai mult...
 
Familiile sărace vor primi alocaţiile pentru copii chiar dacă nu şi-au plătit taxele PDF Imprimare Email
Miercuri, 29 Iunie 2016 10:33

Alocația pentru familiile sărace care au copii în întreținere nu va mai fi condiționată de plata taxelor și impozitelor locale.

Guvernul a decis să modifice legislația. Astfel, plăţile vor fi reluate din oficiu pentru familiile cărora le-a fost sistat acest drept, inclusiv pentru perioada în care alocația pentru susținerea familiei a fost suspendată.

De luna trecută, 3.100 de beneficiari au rămas fără acest sprijin financiar din cauză că nu își achitaseră taxele și impozitele locale până la 31 martie.

Citeşte mai mult...
 
Guvernul se bagă la nunți și botezuri PDF Imprimare Email
Miercuri, 29 Iunie 2016 10:00

Lovitură pentru organizatorii de nunți și botezuri, care vor trebui să solicite organului fiscal aprobarea unui alt plafon de încasări decât cel de 10.000 de lei/persoană, așa cum prevede acum legea. O ordonanță de urgență a fost adoptată în acest sens de Guvern, care modifică și completează Codul fiscal, relatează Vocea Transilvaniei.

„O (…) modificare adusă de actul normativ va da posibilitatea organizatorilor de nunți şi botezuri, pentru operaţiunile de încasări în numerar pe zi, de la persoane fizice, să solicite organului fiscal, în cazuri justificate, aprobarea unui alt plafon de încasări, decât cel de 10.000 lei/persoană, aşa cum prevede acum legea”, se arată în comunicat.

Potrivit sursei citate, prevederea, adoptată la solicitarea operatorilor din domeniu, va intra în vigoare începând cu 1 august 2016.

„Organul fiscal va decide cu privire la cererea depusă de entitate, prin emiterea unei decizii care are valabilitate 1 an de la data comunicării şi poate fi reînnoită la cererea solicitantului.

Citeşte mai mult...
 
« ÎnceputAnterior11121314151617181920UrmătorSfârşit »

Page 16 of 195

Dr.Max - Farmacie

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Vremea


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact