logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


SOCIAL
Continuă înscrierile pentru cursuri gratuite adresate angajaților PDF Imprimare Email
Scris de Asociatia Consensual   
Vineri, 07 Ianuarie 2022 14:53

În Sighetu-Marmației continuă înscrierile adresate persoanelor angajate, pentru cursuri de formare profesională GRATUITE în diverse domenii. Singurele condiții sunt ca persoanele interesate să aibă vârsta cuprinsă între 25 și 65 de ani, să aibă domiciliul în județul Maramureș, Bistrița-Năsăud sau Satu Mare și să poată face dovada angajării lor printr-o adeverință de la locul de muncă. Până în prezent pe zona Maramureșului Istoric au fost derulate 2 cursuri, unul de Inspector în domeniul Sănătății și Securității în Muncă și unul de Manager de Proiect. O grupă de bucătari este deja pregătită și așteaptă să înceapă și ei cursul, iar cei interesați pot alege din lista de mai jos a cursurilor disponibile:

Ultima actualizare Vineri, 07 Ianuarie 2022 16:05
Citeşte mai mult...
 
,,De Nasterea lui Iisus,, - proiect al Gradinitei nr 12 PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Joi, 23 Decembrie 2021 07:37

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

            Proiectul educațional extrașcolar ”De Nașterea lui Isus” se desfășoară ca parteneriat între grupa mare A (educatoare prof.înv.preșcolar Irina ȚIPLEA și prof.înv.preșcolar Adela CODREA) de la Grădinița cu P.P.Nr.12 Sighetu Marmației reprezentată prin director prof. Nicoleta ȚIPLEA, familiile preșcolarilor și Biserica Ortodoxă Sf. Gheorghe din Sighetu Marmației (preoți Ștefan CODREA, Flaviu VIDA) și își propune ca prin activitatea ”Nașterea lui Isus”-SCENETĂ desfășurată în Biserica mai sus menționată, preșcolarii să conștientizeze semnificația sărbătorii Crăciunului îmbunătățindu-și cunoștințele despre Sărbătoarea Nașterii lui Isus ca fiind o Sărbătoare Sfântă, ce aduce în sufletele oamenilor lumină și bucurie.

Activitatea a avut loc marți, 21.12.2021 de la ora 17:00.

Educatoarea  prof.înv.preșcolar Irina ȚIPLEA este de părere că de mici ar fi bine să îi învățăm pe copii ce reprezintă de fapt  Sărbătoarea Crăciunului și anume celebrarea Nașterii Domnului. Să le citim povesti și legende despre Crăciun, despre nașterea lui Isus, semnificația simbolurilor, a cadourilor și a culorilor Crăciunului. Să îi învățam că este o sărbătoare sacră, importantă în țoată lumea.

Mulți copii stiu că vine Moș Crăciun, dar nu stiu de ce și ce simbolizează Crăciunul.      

Implicarea copiilor în derularea acestui proiect va conduce la familiarizarea preșcolarilor cu principalele  sărbători  religioase și constientizarea părinților cu privire la importanța sărbătorii Crăciunului precum și rolul lor în educarea copiilor din perspectiva creștină, precizează prof.înv.preșcolar Adela CODREA.

 

Ultima actualizare Joi, 23 Decembrie 2021 07:51
 
Craciun in inima si in suflet - proiect al Gradinitei nr 12 in parteneriat cu Asociatia ,,Daruim si ne daruim,, PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Marţi, 21 Decembrie 2021 11:01

Educatoarele Irina ȚIPLEA și Adela CODREA de la Grădinița cu P.P.Nr.12 Sighetu Marmației - director prof. Nicoleta ȚIPLEA desfășoară acțiuni de voluntariat în cadrul unui proiect extrașcolar-intercomunitar ”Crăciun în inimă și în suflet”.

”În cadrul multor activităţi şcolare, noi ca educatoare, transmitem o vastă gamă de informaţii/noţiuni care au un caracter moral şi care vizează formarea unor conduite morale, a unor comportamente care să fie în conformitate cu cerinţele societăţii în care trăim.

Anul acesta, în preajma Sărbătorilor de iarnă ne-am alăturat Asociației DĂRUIM ȘI NE DĂRUIM, reprezentată prin președinte preot Dan SIDĂU în cadrul proiectului de voluntariat ”Crăciun în inimă și în suflet” derulat în luna Decembrie, implicând preșcolarii grupei mare A și familiile acestora.

Prin desfășurarea acestei activități de voluntariat ne-am propus: 

• Sensibilizarea copiilor cu privire la problemele semenilor lor - empatia ;

• Dezvoltarea simţului responsabilităţii la micii preșcolari ;

• Educarea spiritului de colaborare, prietenie, întrajutorare - altruismul.” 

(prof.înv.preșcolar Irina ȚIPLEA)

În săptămâna 13-17.12.2021 preșcolarii au adus la grădiniță cadouri precum: dulciuri, jucării, rechizite, obiecte de îmbrăcăminte, urmând să fie împărțite copiilor, luni 20 decembrie la subsolul Bisericii Sf Arhangheli Mihail și Gavril de către reprezentanții Asociației.

Mulțumim părinților pentru implicarea și împărtășirea aceleieși viziuni despre educație morală.

(prof.înv.preșcolar Adela CODREA)

 

 
Sâmbătă, 18 decembrie a.c., program de lucru cu publicul la Serviciul Public Comunitar de Pașapoarte Maramureș PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Vineri, 17 Decembrie 2021 16:17

Angajații Serviciului Public Comunitar de Pașapoarte Maramureș vor avea program de lucru cu publicul sâmbătă, 18 decembrie a.c., în intervalul orar 8.30 -16.30. În acest context, a fost operaționalizată pe platforma www. epasapoarte.ro, posibilitatea de programare online a cetățenilor pentru data de 18 decembrie 2021.

Cetățenii se pot prezenta la ghișeele serviciului de pe strada Aleea Școlii nr. 1 din municipiul Baia Mare în vederea obținerii documentelor de călătorie, conform programării pe platforma electronică.

 

 
Caritas Dieceza Satu Mare - actiune de Pasti la Sighetu Marmatiei si Costiui PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Miercuri, 05 Mai 2021 13:25

De Paști, 54 beneficiari sociali ai centrului de îngrijire la domiciliu din Sighetu Marmației al Organizației Caritas a Diecezei Satu Mare au primit pachete cu produse alimentare.  

Pentru semenii noștri încercați de necazuri, griji, boli, singurătate, zilele marilor sărbători creștine sunt poate cele mai dificile din an. Cunoscând foarte bine acest fapt, Organizația Caritas a Diecezei Satu Mare depune eforturi să fie alături de beneficiarii săi și în aceste perioade speciale. 

Cu ocazia Sfintelor Sărbători Pascale, organizația a distribuit 54 de pachete cu produse alimentare cazurilor sociale din rândul vârstnicilor din Sighetu Marmației și Coștiui, cărora le poartă de grijă angajații Centrului de Îngrijire la Domiciliu „Sfântul Carol” din Sighetu Marmației.

Citeşte mai mult...
 
Asociația Telefonul Copilului: Pandemia a favorizat accentuarea problemelor emoționale în rândul copiilor, cu efecte pe termen lung asupra sănătății mintale PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Joi, 22 Aprilie 2021 13:04

Pandemia a exacerbat problemele psihologice și abuzul în rândul copiilor, în contextul măsurilor de izolare impuse. Principalele probleme asociate pandemiei pentru care copiii au apelat numărul gratuit 116111, precum și instrumentele online de consiliere oferite de Asociația Telefonul Copilului (aplicația Happygraff și www.116111.ro), au fost: nevoia de consiliere psihologică, în  procentaj de 52,8%, respectiv abuzul și violența în familie, 46,8%.

Complexitatea cazurilor sesizate la 116111, în perioada pandemiei, a impus alocarea unui număr tot mai mare de minute de consiliere dedicate fiecărui apel. Astfel, durata medie a unui apel a crescut, de la 10 – 15 minute în anul 2019, la 30 – 45 de minute în anul 2020. În perioada pandemiei, Asociația Telefonul Copilului a oferit copiilor și părinților 322.537 de minute de consiliere psiho-socială și juridică gratuite.

Citeşte mai mult...
 
MOL România susține tineri din medii defavorizate printr-o nouă ediție a programului „Permis pentru viitor” PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Joi, 26 Noiembrie 2020 15:27

 

COMUNICAT

MOL România și Fundația Pentru Comunitate au anunțat cea de-a șasea ediție a programului „Permis pentru viitor”, prin care acoperă costurile obținerii permisului de conducere pentru tineri din medii defavorizate.

Termenul de depunere a solicitărilor de finanțare este 23 ianuarie 2021.

De la începutul acestui program, 80 de tineri au finalizat cu succes cursurile, iar alți 71 de beneficiari continuă studiile sau sunt programați pentru examen.

26 noiembrie 2020, CLUJ-NAPOCA – Programul „Permis pentru viitor”, organizat de Fundația Pentru Comunitate din fondurile puse la dispoziție de MOL România, a ajuns la cea de-a șasea ediție. Prin intermediul acestui program sunt acoperite costurile necesare pentru obținerea permisului de conducere pentru tineri din medii defavorizate, pentru care permisul de conducere este o condiție sau poate fi un avantaj în obținerea unui loc de muncă sau în menținerea și extinderea atribuțiilor de serviciu existente.

Ultima actualizare Joi, 26 Noiembrie 2020 15:29
Citeşte mai mult...
 
MOL România finanțează cu 400.000 de lei proiecte de terapie emoțională și intervenții psihosociale pentru copii cu nevoi speciale sau suferinzi de boli cronice PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Vineri, 06 Noiembrie 2020 01:00

COMUNICAT DE PRESĂ

MOL România și Fundația Pentru Comunitate au anunțat ediția a 12-a a Programului MOL pentru sănătatea copiilor, program în cadrul căruia ONG-urile pot obține finanțare pentru proiecte de terapie emoțională și intervenție psihosocială adresate copiilor cu boli cronice sau cu nevoi speciale.

La această ediție, fondul total alocat pentru susținerea proiectelor este de 400.000 de lei, ridicând astfel la 4 milioane de lei suma finanțărilor totale alocate de la începutul acestui program, în urmă cu 12 ani.

În cadrul celor 11 ediții anterioare ale Programului, au fost finanțate 209 proiecte cu peste 3,6 milioane de lei, numărul beneficiarilor depășind 11.500.

Citeşte mai mult...
 
MOL România și Fundația Pentru Comunitate au încheiat ediția jubiliară a Premiilor Mentor și au dat startul înscrierilor în ediția a 11-a PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Marţi, 21 Iulie 2020 17:39
Această imagine are atributul alt gol; numele fișierului este Trofeul-Mentor-150x150.jpgMOL România și Fundația Pentru Comunitate au publicat lista premianților Mentor 2019
 În decursul celor 10 ani de la înființarea Premiilor Mentor au fost distinși 101 profesori și antrenori de excepție
 
 Nominalizările pentru ediția din acest an pot fi trimise, online, până la 31 decembrie 2020
 
21 iulie 2020, București – MOL România și Fundația Pentru Comunitate au publicat lista premianților ediției jubiliare 2019 a Premiilor Mentor pentru excelență în educație și au anunțat ediția a 11-a, 2020, a programului. Nominalizările pentru ediția a 11-a pot fi depuse până la sfârșitul anului.
Citeşte mai mult...
 
Activitatea de examinare practică pentru obținerea permisului de conducere, reluată din data de 2 iunie PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Sâmbătă, 23 Mai 2020 07:48

Serviciul Public Comunitar Regim Pemise și Înmatriculare a Vehiculelor Maramureș va relua, începând cu data de 2 iunie a.c., activitatea de examinare la traseu a candidaților în vederea obținerii permisului de conducere, în conformitate cu prevederile legislației în vigoare, respectarea măsurilor de distanțare socială și de igienă pentru prevenirea și limitarea răspândii infecției cu noul Coronavirus. Angajații serviciului public comunitar vor proceda la desfășurarea acestei activități în două etape. În prima etapă vor fi soluționate dosarele depuse în perioada 16 martie a.c., - 17 mai a.c., și care au expirat, cu mențiunea că acestor dosare le-a fost prelungită valabilitatea până la data de 13 iulie 2020. Dosarele depuse și care au expirat începând cu data de 18 mai a.c., vor fi soluționate în a doua etapă. Și acestor dosare le-a fost prelungită valabilitatea până la data de 14 septembrie 2020. Din datele centralizate până acum, în prima etapă sunt depuse cereri pentru obținerea permisului de conducere de către 333 de candidați. Programarea candidaților pentru examinarea la traseu va fi efectuată de către un reprezentant al școlii de conducători auto, fără procură specială, dar cu dosarul candidaților în original. După finalizarea primei etape se va proceda la programarea din oficiu a candidaților programați în perioada stării de urgență. Aceștia vor fi programați pentru examinare în ordinea în care trebuiau să susțină examenul. Facem precizarea că activitatea de examinare se va desfășura cu utilizarea măștilor de protecție de către examinatori și candidați, Interiorul autovehiculelor se va dezinfecta înaintea de începerea fiecărei probe practice. Activitatea de instruire se va desfășura în spații deschise, cu respectarea distanței de socializare. De asemenea, la locul de întâlnire comunicat pentru susținerea probei practice în vederea obținerii permisului de conducere vor fi respectate măsurile recomandate către specialiști pentru limitarea infecției cu COVID-19.

 

 
Plata amenzilor pentru incalcarea prevederilor ordonantelor militare se poate face si online PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Vineri, 10 Aprilie 2020 06:37

Începând din data de 6 aprilie 2020, plata amenzilor pentru încălcarea prevederilor ordonanțelor militare poate fi făcută și online, pe ghiseul.ro.
Plata se poate efectua prin parcurgerea următorilor pași:
1. Accesează pagina www.ghiseul.ro
2. Selectează secțiunea 'Plătește Amenzi Ordonanțe Militare';
3. Completează formularul online cu datele solicitate;
4. Efectuează plata prin completarea datelor cardului în pagina securizată a procesatorului de plăți.
Menționăm sumele provenite din amenzile aplicate pentru acest tip de contravenții devin 'venit integral' la bugetul de stat.

Citeşte mai mult...
 
ANAF introduce Ordinul de Plată Multiplu Electronic PDF Imprimare Email
Sâmbătă, 04 Aprilie 2020 16:01

În contextul epidemiei de coronavirus, instituțiile statului caută soluții pentru ca populația să își poată plăti electronic datoriile către stat. Astfel, firmele și instituțiile vor putea să efectueze plăți prin intermediul unui Ordin de Plată Multiplu Electronic (OPME), anunță Administrația Județeană a Finanțelor Publice (AJFP) Maramureș. În cazul operatorilor economici și a altor entități decât instituții publice va fi necesară o singură semnătură electronică. Persoanele respective trebuie să fie înrolate în Spațiul Privat Virtual (SPV) ca reprezentant legal, reprezentant desemnat sau împuternicit și să corespundă cu cele aprobate în fișa specimenelor de semnături depusă la unitatea trezoreriei statului prin care aceștia își desfășoară activitatea. “Aceștia vor trebui să completeze o nouă fișă de specimene care să conțină și informațiile referitoare la codul numeric personal/număr de identificare fiscală. La solicitare, modelul fișelor vor fi transmise spre completare în format electronic. Operatorii economici și alte entități pot utiliza ordinul de plată multiplu electronic (opme) numai în cazul în care decid că plățile pot fi efectuate prin utilizarea unei singure semnături”, precizează AJFP Maramureș, într-un comunicat de presă.

Citeşte mai mult...
 
Posta Romana - Termen redus pentru păstrarea trimiterilor poștale PDF Imprimare Email
Marţi, 31 Martie 2020 13:51

Compania Naţională Poşta Română amintește tuturor clienților care, în perioada stării de urgență, au de ridicat trimiteri de la oficiile poștale, că termenul de păstrare a acestora este de 10 zile pentru trimiterile intracomunitare și de 30 de zile pentru cele extracomunitare. Compania se află în discuții cu partenerii instituționali pentru a prelungi termenele de păstrare a trimiterilor în subunitățile poștale sau pentru a găsi soluții de a le distribui direct clienților și a evita, astfel, deplasarea acestora, pentru siguranța lor și a angajaților.
Încă de la începutul declarării stării de urgență, Poșta Română a venit cu o serie de măsuri pentru a limita timpul petrecut în subunitățile poștale și a recomandat clienților ca, în interior, să nu se afle mai mult de două persoane la ghișeu, în timp ce restul clienților au fost rugați să aștepte în afara oficiului poștal. De asemenea, pentru a preveni și a limita eventuala răspândire a virusului COVID-19, compania a recomandat ca distanța dintre persoane să fie limitată la 2 metri. Poșta Română mai reamintește clienților că au la dispoziție atât serviciile de coletărie clasică, cât și serviciile de curierat rapid (Prioripost), iar oficiile poștale au program de lucru în intervalul orar 10 – 18.

Citeşte mai mult...
 
« ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit »

Page 2 of 195

Dr.Max - Farmacie

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Vremea


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact