logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


SOCIAL
Cafeaua, băutura nelipsită din meniul de dimineață PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Sâmbătă, 06 Ianuarie 2018 16:07

Cafeaua a ajuns în ultimii 100 de ani să fie băutura cea mai iubită din lume, fiind nelipsită din meniul zilnic al dimineților, al întâlnirilor în locurile publice sau în pauzele de lucru (cunoscute mai mult sub denumirea de pauze de cafea). De la primele boabe de cafea descoperite și consumate pe continentul african și până azi au apărut numeroase de sortimente, cu gusturi și arome care mai de care mai diferite, satisfăcând cele mai pretențioase preferințe. 
 
Majoritatea dintre noi suntem familiarizați cu marile brand-uri de cafea ce și-au câștigat notorietatea pe piață printr-un marketing masiv, și suntem tentați să credem că acei producători au și cele mai bune produse, însă de multe ori avem surpriza să descoperim producători fără aceeași reputație care oferă produse de foarte bună calitate la un preț mai bun, cum sunt și sortimentele de cafea Jezabel
Ultima actualizare Sâmbătă, 06 Ianuarie 2018 16:23
Citeşte mai mult...
 
ITP 2018: Verificare anuală pentru mașinile mai vechi de 12 ani și la 3 ani pentru mașinile noi PDF Imprimare Email
Sâmbătă, 06 Ianuarie 2018 13:03

Legislația pentru Inspecțiile Tehnice Periodice (ITP) pentru autovehicule s-a schimbat de la 1 ianuarie 2018, astfel încât pentru mașinile mai vechi de 12 ani este nevoie anual de ITP, iar pentru mașinile noi prima vizită la ITP se face la trei ani de la data primei înmatriculări în România, nu la doi ani, cum a fost până acum. Aceste modificări afectează circa 60% din parcul auto al României și vor genera cheltuieli suplimentare de circa 492 milioane lei pe an (circa 100 milioane euro) pentru proprietarii acestor mașini, fără ca toți acești bani să ajungă la stat, ci mai degrabă la proprietarii de stații ITP.
 
 
Măsura privind ITP anuală pentru mașinile mai vechi de 12 ani este gândită pentru a controla mai des mașinile vechi, cunoscut fiind faptul că un autovehicul, cu cât este mai vechi, prezintă și un risc de defect mai mare, iar proprietarii sunt prea puțini preocupați sau pregătiți financiar să întrețină corespunzător mașinile vechi.
Citeşte mai mult...
 
Pensiile speciale pot fi cumulate cu pensiile publice - ordonanta data de Guvern la final de an PDF Imprimare Email
Sâmbătă, 06 Ianuarie 2018 12:55

Guvernul a adoptat, in sedinta din 28 decembrie, o ordonanta de urgenta prin care a eliminat din lege interdictia cumularii pensiilor speciale cu pensiile din sistemul public, interdictie introdusa in lege tot de guvern, cu doar doua saptamani inainte, relateaza Digi 24. OUG 116/2017, publicata in monitorul oficial pe 29 decembrie si care, potrivit sursei citate, nu se afla pe ordinea de zi a sedintei de guvern, abroga doua alineate din Legea 263/2010 pe care le adoptase pe 14 decembrie, in OUG 103/2017. 
 
Este vorba, de altfel, de ordonanta de urgenta prin care i se permite Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF) sa retina la bugetul propriu 15% din sumele recuperate de la contribuabili pentru a le acorda premii angajatilor.
 
Ce prevedeau art. 51 alin 4 si 5: "Pensia din sistemul public de pensii nu poate fi cumulata cu o pensie de serviciu/indemnizatie pentru limita de varsta reglementate de legi cu caracter special."
Ultima actualizare Sâmbătă, 06 Ianuarie 2018 13:08
Citeşte mai mult...
 
Soft-urile tip ERP Cloud schimbă concepția despre gestionarea unei afaceri PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Sâmbătă, 06 Ianuarie 2018 12:29

Atunci când pornești pe drumul antreprenoriatului, îți dai seama că nevoile tale pentru propria afacere sunt mult mai mari decât ți-ai imaginat la început. Îți dai seama că, pe lângă munca ta de a vinde produsele/ serviciile tale, te lovești de nenumărate probleme care necesită multă muncă. De acest lucru și-au dat seama și informaticienii cu multă experiență care au creat soft-uri specializate de tipul ERP cloud,  care sunt un tip de aplicații mobile și web care integrează module complexe și puternice ce pot fi accesate prin Cloud. 
 
Un astfel de soft ce funcționează în Cloud, având astfel avantajul securității, mobilității și accesului foarte ușor, permite analiza indicilor unei afaceri cu ajutorul unor aplicații disponibile pe orice tip de platformă, putând avea acces la respectivele informații din absolut orice colț al lumii și de pe orice dispozitiv conectat la internet. 
Ultima actualizare Sâmbătă, 06 Ianuarie 2018 12:42
Citeşte mai mult...
 
Fotografiați copiii cât încă mai sunt copii PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Joi, 04 Ianuarie 2018 17:33

Cele mai frumoase amintiri pe care le putem avea în viață sunt cele cu copiii noștri, din primele clipe ale vieții lor până în perioada în care cresc și se fac mari. Cum memoria noastră nu poate să păstreze vii și fidele toate momentele dragi pentru care am vrea să oprim timpul în loc, tehnologia modernă suplinește această carență a capacității noastre prin intermediul aparatului de fotografiat. 
 
Acuma, e adevărat că orice telefon și orice aparat foto face poze, însă un fotograf profesionist și dotat cu aparatură pe măsura competențelor pe care le deține în domeniu, poate face minuni din câteva cadre pe care amatorii nu le pot observa, aceste detalii fiind cu atât mai sensibile și mai vizibile atunci când e vorba de fotografii nou născuți. Inocența și candoarea nu a fost niciodată mai bine scoasă în evidență ca în fotografiile cu copii. 
 
Indiferent dacă apelați la un profesionist sau decideți să realizați singuri fotografii copii, există câteva reguli de bază în arta fotografiei pe care este bine să le respectați. Fotografiații copii cât mai de aproape, într-o lumină cât mai blândă, la același nivel cu copilul. Veți descoperi că faceți astfel poze mult mai calitative decât înante să știți aceste detalii. 
Citeşte mai mult...
 
Fiscul va putea sa retina 15% din sumele recuperate. Banii, transformati in bonusuri pentru angajati PDF Imprimare Email
Joi, 04 Ianuarie 2018 08:57

Guvernul a adoptat la finalul anului trecut o ordonanta de urgenta care permite Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF) sa retina la bugetul propriu 15% din sumele recuperate de la contribuabili pentru a le acorda premii angajatilor. OUG a fost publicata in Monitorul Oficial pe 29 decembrie. ANAF vrea astfel sa "cointereseze" angajatii ca sa creasca gradul de colectare, avand in vedere ca exista un "grad scazut de satisfactie in ceea ce priveste conditiile de munca".
 
Ministerul Finantelor scrie in proiectul de OUG ca "nivelul de salarizare constituie un factor important in fluctuatia mare a personalului", aratand ca "in primele trei trimestre ale anului in curs au fost inregistrate 1.086 incetari ale raporturilor de serviciu" in ANAF.
Citeşte mai mult...
 
SEO vs CPC, ce alegem și cum facem diferența PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Joi, 04 Ianuarie 2018 08:17

Atunci când începi o afacere, cauți din start de strategii de marketing pentru a promova produsele și/ sau serviciile pe care le oferi. Dacă până acum 20 de ani, marketing-ul se făcea doar offline, în ziua de azi nicio afacere care vrea cu orice preț să aibă succes nu ignora marketingul online. 
 
Acest domeniu s-a dezvoltat atât de puternic în ultimii 10 ani, încât orice site din ziua de azi este într-o goană continuă pentru audiență și conversii online pe care încearcă să le obțină printr-o cât mai bună optimizare pentru motoarele de căutare (celebrul SEO de care toată lumea vorbește în ziua de azi, deși puțini îl înțeleg cu adevărat) și printr-un cost per click per link (acel CPC pe care l-ați regăsit și în titlul articolului) cât mai redus la atunci când se dorește publicitate pe Facebook, AdWords sau alte canale la fel de familiare. 
Citeşte mai mult...
 
Examenele in viata elevilor PDF Imprimare Email
Sâmbătă, 30 Decembrie 2017 09:49

Tinerii sunt nevoiti sa sustina o multime de examene inca de la o varsta frageda. Insa, in ciuda acestui lucru, se obinuiesc cu gandul, se resemneaza stiind ca mai devreme sau mai tarziu trebuie sa treaca si ei prin ele, ca nu au de ales. Examenele fac insa viata de elev si de student mai stresanta.

Pentru ca ne aflam intr-o epoca dominata de tehnologie, de inovatii si de viteza, tehnologia le poate usura elevilor viata, anumite sarcini. Tinerii se folosesc de aceasta tehnologie atat la scoala cat si acasa si nu ezita, in timpul unui examen mai dificil sa apeleze la castile de copiat. Aceste casti de copiat se folosesc in special la examenele de bacalaureat sau de rezidentiat. Insa tinerii nu stiu ca folosind castile de copiat care se pun pe timpan isi pun practic sanatatea in pericol deoarece s-au inregistrat unele cazuri in care casca nu a mai putut fi scoasa si a fost nevoie de interventia unui medic.
Citeşte mai mult...
 
Guvernul a amanat pana la 1 iulie plata contributiilor, a TVA si a impozitului pe profit in contul unic de la Trezorerie PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Vineri, 29 Decembrie 2017 16:20

Guvernul a amanat joi, pana la 1 iulie, plata contributiilor, a TVA si a impozitului pe profit in contul unic de la Trezorerie. Guvernul a adoptat o ordonanta de urgenta in acest sens, potrivit unui comunicat al institutiei.
 
Astfel, pana la 1 iulie 2018, vor putea fi utilizate cele doua conturi unice valabile pana la 31 decembrie 2017.
 
Guvernul arata ca "masura are scopul sa protejeze contribuabilii de buna-credinta, care vor evita astfel riscul depunerii de cereri pentru corectarea erorilor din documentele de plata sau de calculare a obligatiilor fiscale accesorii in cazul nevalabilitatii platii. Amanarea termenului de aplicare s-a stabilit avand in vedere modificarile legislative recent adoptate in domeniul fiscal, care implica din partea contribuabililor conformarea la noile cerinte de raportare si indeplinire a obligatiilor declarative si de plata".
Citeşte mai mult...
 
Cateva sfaturi pentru protectia Samsung-ului tau PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Vineri, 29 Decembrie 2017 09:41

Ai dat mii de lei pe un Samsung de care cu siguranta te-ai atasat. Asa ca de ce nu ai cheltui inca putin, ca sa il pastrezi ca nou pentru urmatorii ani? Iata cateva sfaturi care iti vor fi de folos in alegerea husei potrivite!
 
Cateva cuvinte despre pret
Rareori vei gasi cel mai bun pret pe site-ul producatorului sau in magazinul operatorului de telefonie mobila. Poate te atrage ideea de huse Samsung Galaxy originale, dar afla ca accesoriile originale nu sunt neaparat create de Samsung, ci doar aprobate. Astfel, indiferent ca ai achizitionat ultimul S8 plus, ramai fidel lui Galaxy S7 Edge, sau esti mai mult decat multimit de Galaxy A5 -ul tau, poti gasi aceeasi calitate la alte huse mult mai ieftine. Tot ce trebuie sa faci este putina munca de documentare.
Citeşte mai mult...
 
Guvernul a aprobat pasunatul pe perioada intregului an PDF Imprimare Email
Miercuri, 20 Decembrie 2017 21:21

Pasunatul animalelor domestice va fi permis pe perioada intregului an crescatorilor care sunt proprietari sau detin cu orice titlu terenuri agricole ori au acordul scris al proprietarilor de terenuri agricole, pe care se pasuneaza. Decizia a fost luata miercuri de Guvern printr-o ordonanta de urgenta care ridica interdictia pasunatului in perioada 6 decembrie - 24 aprilie, pentru o parte din proprietarii animalelor domestice.
 
Guvernul a stabilit, prin ordonanta de urgenta, modificarea prevederilor art. 23 alin.(1) lit.c) din Legea nr. 407/2006 a vanatorii si a protectiei fondului cinegetic. Potrivit noii reglementari, "se interzice pasunatul animalelor domestice in terenul agricol intre 6 decembrie si 24 aprilie, cu exceptia cazurilor in care proprietarul animalelor domestice este proprietar sau detine cu orice titlu terenul agricol sau are acordul scris al detinatorului de teren pe care se pasuneaza".
 
Vechea reglementare prevedea interdictia pasunatului pentru toti crescatorii de animale. Aceasta interdictie ar fi putut sa conduca la producerea de insemnate pierderi de animale prin mortalitati, sa creeze premisa renuntarii la activitatea de crestere a animalelor, depopularii spatiului rural, disparitiei locurilor de munca si imposibilitatii asigurarii hranei pentru populatie, sustine Guvernul.
 
De asemenea, aplicarea sanctiunilor contraventionale pentru crescatorii de animale care sunt proprietari sau detin cu orice titlu terenul agricol sau au acordul scris al detinatorului de teren pe care se pasuneaza, pe de o parte, iar pe de alta parte, asa cum s-a mai evidentiat, pierderile importante in randul efectivelor de animale si reducerea veniturilor crescatorilor de animale, ar putea determina consecinte negative sociale si economice.
Citeşte mai mult...
 
Importanța lenjeriei de pat pentru un somn odihnitor PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Luni, 18 Decembrie 2017 11:47

Un om își petrece o treime din propria viață în pat, dormind. Acest detaliu atât de important este trecut cu vederea de majoritatea dintre noi și ne determină să ignorăm partea de confort de care avem nevoie în timpul somnului. Pe lângă un pat de cea mai bună calitate, avem nevoie și de lenjerii de pat care să ne asigure starea de bine atât de necesară pe parcursul nopții.

Poate vi se pare greu de crezut, dar lenjeria de pat nu are doar rol decorativ, așa cum avem tendința să credem. Un material de calitate superioară și un model care să ne dea o stare de bine pot influența mult somnul pe timpul nopții, chiar dacă pe parcursul său nu suntem conștienți de mediul exterior.

Medicii atrag atenția că un somn slab calitativ afectează starea de sănătate și că una din trei persoane ajung să sufere de insomnie. Aceste detalii ar trebui să ne determine să acordăm o atenție sporită condițiilor pe care ni le creăm acasă pentru a avea un somn de calitate.

Cumpărarea lenjeriei de pat se face în funcție de mai multe criterii, însă dincolo de prețul său, culoare, model și dimeniuni, calitatea acesteia ar trebui să fie pe primul loc ca factor de decizie în achiziția ei.

Ultima actualizare Luni, 18 Decembrie 2017 11:52
Citeşte mai mult...
 
Avantajele unei sistem de securitate cu supraveghere video PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Joi, 14 Decembrie 2017 19:14

Din cele mai vechi timpuri ale preistoriei, omul a căutat metode prin care să-și crească nivelul de siguranță. Dacă în epoca de piatră avea la dispoziție măsuri rudimentare pentru a-și asigura această protecție, pe parcursul evoluției sale și-a îmbunătățit și tehnologia prin care să își poată proteja atât propria persoană și familia, cât și bunurile proprii, ajungând azi să aibă la dispoziție sisteme de supraveghere video moderne care îi cresc confortul și liniștea în legătură cu propria viață.
 
Dacă pe vremuri, securitatea era asigurată de o persoană sau mai multe care trebuiau să fie vigilente și puternice pentru a se opune unui eventual pericol, azi cu un sistem de securitate montat atent se poate asigura liniștea proprietarului unei imobil.
 
Avem azi sisteme de supraveghere cu lentile varifocale, care permit setarea unui anumit unghi de vizualizare, putându-se astfel selecta un cadru mai larg sau mai strâns, în funcție de cadrul care necesită o atenție crescută. Acestea au senzori cu infraroșu care permit înregistrarea video în format HD, pe timp de noapte sau de luminozitate scăzută.
Citeşte mai mult...
 
« ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit »

Page 9 of 195

Dr.Max - Farmacie

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Vremea


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact