logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


EVENIMENT


"Maramureşul are nevoie de o poliţie reorganizată şi întărită" PDF Imprimare Email
Joi, 26 Martie 2009 10:22

Şi poliţiştii maramureşeni au fost sărbătoriţi, cu ocazia Zilei Poliţiei Române, în cadrul unei manifestări organizate la Teatrul Municipal Baia Mare. Au participat oficialităţi de prim rang din judeţ, precum şi preşedintele Consiliului Judeţean Maramureş, Mircea Man, prefectul Sandu Pocol şi comisarul Ioan Isac, şeful Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Maramureş.

"Ziua Poliţiei Române este prilejul cel mai bun de a le mulţumi celor care îşi desfăşoară activitatea în acest sector pentru munca lor, pentru faptul că veghează la siguranţa cetăţenilor şi la aplicarea legilor. Nu de puţine ori, agenţii de poliţie şi-au pus viaţa în pericol în misiuni de maximă importanţă. Fapt pentru care trebuie să ne manifestăm respectul şi solidaritatea faţă de oamenii legii, care, indiferent de ora din zi sau din noapte, sunt la datorie. Toţi cei implicaţi în acest sistem merită recunoştinţa noastră", a precizat Man. Preşedintele CJ a spus că Maramureşul are nevoie de o poliţie reorganizată şi întărită şi a tras un semnal de alarmă înspre comunităţile unde infractorii se cred superiori oamenilor legii, unde legea nu este respectată, iar infracţionalitatea este la un nivel ridicat.

Citeşte mai mult...
 
OFF THE WALL - 'The Spirit Of PINK FLOYD' in concert la Bucuresti PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Joi, 26 Martie 2009 00:59

Pink Floyd 1968“Off The Wall”, primul si cel mai apreciat grup tribut pentru Pink Floyd, vine pentru prima data in Romania prin The Agent.ro in colaborare cu Centrul Cultural Mihai Eminescu, pentru a oferi romanilor un concert special, in adevaratul spirit al trupei Pink Floyd.

Conform unui comunicat de presa al organizatorilor, evenimentul va avea loc pe data de 6 Iunie, la Centrul Cultural Mihai Eminescu din Bucuresti.

Cei prezenti se vor putea delecta cu hit-urile Pink Floyd ce au facut inconjurul lumii si au intrat in istoria muzicii internationale precum - “Shine on You Crazy Diamond”, “ Wish You Were Here” sau “Comfortably Numb”.

Biletele pentru acest spectacol vor fi puse in vanzare in cursul saptamanii viitoare si vor putea fi achizitionate la pretul de 75 de lei, din centrele de specialitate sau online prin www.myticket.ro.

Citeşte mai mult...
 
Se împlinesc 188 ani de la naşterea pedagogului, publicistului Leovey Klara, erou al Revoluţiei de la 1848 PDF Imprimare Email
Miercuri, 25 Martie 2009 14:52
Foto: placheta de pe monumentLeovey Klara s-a născut la 25 martie 1821 la Sighet, într-o familie de meşteşugari. Încă din timpul şcolii, tânăra Klara este atrasă de teatru şi joacă în toate piesele montate în cadrul gimnaziului reformat din oraş pe care-l frecventează. Din anul 1934 montează şi joacă în spectacole de amatori, dovedind un talent actoricesc şi regizoral ieşite din comun, privite cu îngrijorare de mama, Szathmari Eszter, care-i dorea o carieră de pedagog. Acesta este şi motivul pentru care nu-i permite să-şi încerce norocul la Teatrul Naţional din Pesta. Soarta tinerei Klara se va schimba când baronul Sztoika, invitat să participe la Dieta din Bratislava, o va duce ca însoţitoare alături de fiica lui, ocazie cu care o cunoaşte pe contesa reformatoare Teleky Blanka, de care o va lega o strânsă prietenie< la 15 martie 1844, o găsim în Pesta alături de revoluţionari. În perioada 1846-1849 este angajată ca pedagog la şcoala de fete condusă de Teleky Blanka. După înfrângerea revoluţiei paşoptiste, împreună cu prietena ei ascund şi îngrijesc revoluţionarii răniţi. În anul 1849 se întoarce la Sighet şi-şi continuă activitatea culturală: strânge cărţi pentru o bibliotecă publică, organizează grădiniţe, organizează spectacole caritabile în beneficiul elevilor din familiile sărace. Pentru participarea activă din timpul revoluţiei paşoptişte, în anul 1851 este arestată şi, după doi ani de cercetări, este condamnată la cinci ani de detenţie severă şi închisă împreună cu Teleky Blanka în puşcăria Kufstein de lângă Viena.
Citeşte mai mult...
 
Se împlinesc 13 ani de la trecerea în nefiinţă a profesorului universitar, savantul dr. Koch Ferenc PDF Imprimare Email
Miercuri, 25 Martie 2009 14:48
Foto: Koch FerencProfesorul universitar, savantul dr. Koch Ferenc s-a născut la Sighetu Marmaţiei la 19 noiembrie 1925, într-o familie profund religioasă ceea ce face ca, studiile gimanziale să le continue la gimnaziul romano-catolic din Cluj, la terminarea cărora să se înscrie la Facultatea de matematică-fizică din Cluj. Profesorul Borbély Samu îi oferă un post de asistent dar, studentul din anul III decisese: se va dedica cercetării şi nu pedagogiei. Coordonat de profesorii Gyulai Zoltán şi Fényes Imre face primii paşi în fizica atomică căreia îi va rămâne fidel până la sfârşitul vieţii. După terminarea studiilor universitare va lucra ca asistent şi lector la Universitatea Babeş-Bolyai unde joacă un rol major în dezvoltarea şi dotarea laboratorului de fizică. Tot el a fost primul care la Cluj construieşte un generator Van de Graaf. "Pe mine, Procopiu şi alţi maeştrii m-au învăţat cun se poate cu cele mai simple aparate şi metode să obţii lucruri minunate" (“Engem Procopiu és a többi mesterem megtanított arra, hogyan lehet egyszerû eszközökkel szép dolgokat megvalósítani") afirma într-unul din ultimele interviuri. Unificarea din 1959 a celor două universităţi („Babeş” şi „Bolyai”) a adus o noutate facultăţii de matematică-fizică: dacă până atunci acesta pregătea studenţii pentru o carieră de dascăli, după unire, catedra de matematică-fizică pregătea şi cercetători. După ce în 1960 îşi susţine doctoratul, din 1964 devine lector (docent) iar din 1979 profesor.
Citeşte mai mult...
 
Asociatia Crescatorilor de Taurine "Bruna Schwyz" din Sighet, la varsta majoratului PDF Imprimare Email
Miercuri, 25 Martie 2009 05:10

Asociatia Crescatorilor de Taurine (ACT) "Bruna-Schwyz" din Sighetu Marmatiei a implinit 18 ani de la infiintare. Fiind prima la nivel de judet si, la vremea aceea, printre putinele din tara, inca de la infiintare ACT si-a asumat unirea eforturilor crescatorilor de animale in vederea protejarii si promovarii intereselor lor. Printre aceste obiective se numara: sporirea numarului de animale, cresterea potentialului genetic al taurinelor, valorificarea animalelor si a produselor animaliere, aprovizionarea cu furaje concentrate si, nu in ultimul rand, asigurarea de consultanta tehnica. 
Dupa cei 18 ani de activitate, rezultatele sunt pe masura muncii sustinute< din 1997, toti operatorii insamantatori din judet au fost angajati sau au avut contracte de colaborare cu asociatia> prin intermediul ACT au fost vandute peste o mie de taurine> a infiintat centre de preluare si prelucrare a laptelui> a adus peste 3,6 milioane kg de tarate, furaje concentrate si inlocuitor de lapte> a spijinit peste 3.600 crescatori in intocmirea documentatiilor pentru subventii etc. De asemenea, ca membru in Consiliul Laptelui si al Carnii de pe langa Ministerul Agriculturii, ACT a militat pentru acordarea cotelor de lapte, iar pentru crescatorii cu efective mici, a cerut acordarea subventiilor, primelor pentru laptele livrat la procesare etc.

Citeşte mai mult...
 
« ÎnceputAnterior591592593594595596597598599600UrmătorSfârşit »

Page 600 of 614

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Curs valutar


Horoscop


Vremea


Un mic zâmbet


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact