logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


EVENIMENT


Directorul Centrului de Plasament din Ocna-Şugatag şi-a dat demisia PDF Imprimare Email
Sâmbătă, 18 Aprilie 2009 12:51

Seria demisiilor din fruntea Centrului de Plasament Copii-Şcolari din Ocna-Şugatag continuă. La numai trei luni de la instalarea educatoarei-magazioner Maria Chindriş în fotoliul de director al centrului, aceasta şi-a dat demisia, "din motive personale".

Directoarea care a rezistat cel mai mult în fotoliul de director a fost prinsă cu diverse nereguli de către fostul director al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Maramureş, dr. Cornelica Ilea. Conducerea centrului a fost "decapitată" în toamna lui 2007, iar de atunci lista numirilor şi, respectiv, demisiilor s-a îmbogăţit cu încă două nume. În decembrie anul trecut, Florin Puţ şi-a dat demisia din fruntea Centrului, după ce, sub conducerea sa, două minore au rămas gravide, iar cel puţin opt copii aflaţi în plasament s-au ales cu dosare penale. La vremea demisiei, Puţ îşi explica decizia prin lipsa sprijinului DGASPC în atragerea de personal medical şi de educaţie, a dotărilor necesare, precum şi prin comportamentul infracţional al multor tineri aflaţi în grija sa.

• Trei luni de şefie pentru Chindriş

Citeşte mai mult...
 
Drumul Crucii pe soselele din Baia Mare PDF Imprimare Email
Vineri, 17 Aprilie 2009 17:13

Foto: Sorin HoteaMarţi, 14 aprilie 2009, în Sfânta Săptămână Mare a Patimilor lui Hristos, asociaţia SERVUS împreună cu artistul plastic Daniel Leş au reeditat pe străzile aglomerate ale Băii Mari, procesiunea ajunsă la a VI-a ediţie, numită generic Drumul Crucii. Printre poliţişti şi jandarmi care cu greu făceau faţă situaţiei de a menţine circulaţia sub control, printre maşini cu numere de Italia din care răsunau manele, un „Hristos” al zilelor noastre însoţit de diverşi figuranţi şi personaje biblice a străbătut Baia Mare ca o amintire a ceea ce s-a întâmplat acum 2000 de ani.  

Procesiunea a pornit de la Biserica Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel şi a continuat pe unul dintre cele mai aglomerate bulevarde din Baia Mare, bulevardul Decebal, până în parcul Mara, unde a avut loc „răstignirea”.

Citeşte mai mult...
 
Premiera: Slujba de Inviere transmisa online, din Baia Mare PDF Imprimare Email
Vineri, 17 Aprilie 2009 14:36

Inca o premiera pentru Romania cu ocazia Sarbatorilor de Paste. Catedrala episcopala Sfanta Treime din Baia Mare va transmite slujba de Inviere in direct, prin intermediul internetului. Initiatorii acestui proiect au testat deja aparatura si sistemul. Aseara, ei au pus pe site-ul catedralei imagini live, care au fost urmarite de numerosi credinciosi din Anglia, Franta si din Romania.

“Suntem la inceput, dar deja am avut numerosi spectatori din afara. Aceasta transmisiune in direct nu se adreseaza atat de mult romanilor, cat mai ales celor aflati dincolo de granite, in diaspora, si care nu au cum sa ajunga la o biserica romaneasca”, a declarat pentru citynews.ro unul dintre baimarenii care s-a ocupat de partea tehnica a proiectului, Oliviu Matei.

Ideea unei transmisii live din catedrala episcopala – cea mai mare biserica din Maramures – a fost ceva mai veche. “Mihai Patrascu, de la fundatia CDIMM, a avut initiativa. Ea s-a materializat insa abia acum, prin asocierea mai multor firme de comunicatii si IT, care, benevol, au pus la punct sistemul de transmisie. Deocamdata avem doar o camera mobila cu care luam imagini, insa in timp speram sa ajungem la mai multe.”

Ultima actualizare Vineri, 17 Aprilie 2009 15:41
Citeşte mai mult...
 
La Dragomiresti are loc festivalul "Cate flori pe Iza-n sus" PDF Imprimare Email
Vineri, 17 Aprilie 2009 12:12

In zilele de 25 si 26 aprilie, la Dragomiresti are loc editia a XIV-a a Festivalului "Cate flori pe Iza-n sus". Evenimentul este organizat de Primaria si Consiliul Local din localitate, impreuna cu Centrul Judetean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale in Maramures si Asociatia pentru Tineret "Dragoniv". Printre invitati se numara grupuri folclorice din Borsa, Baia Mare, Budesti, Suciu de Sus, Salistea de Sus, Vadu Izei, Bogdan Voda, Ieud, Sieu, precum si grupul "Dor blajan" din Blaj si grupul de copii din Boutul Mic, Ucraina. Alaturi de interpretii muzicii populare Anghelina Timis-Lungu, Ancuta Anghel, Ion Dordoi si Felix Galan, pe scena festivalului vor urca si interpretii de muzica usoara Ro-Mania si Yanna. Cele doua zile de spectacol se vor incheia cu un foc de artificii.

Citeşte mai mult...
 
Slujba de Inviere de la Budesti va fi transmisa in direct de Antena 3 PDF Imprimare Email
Joi, 16 Aprilie 2009 17:07

Timp de doua zile, localitatea maramureseana Budesti va fi in centrul atentiei la postul national de stiri Antena 3. Primele transmisiuni in direct din Budesti sunt programate inca de s]mbata, din jurul orei 12. Va urma Slujba de Inviere care va fi transmisa in direct, alternativ cu alte zone ale tarii, de la Manastirea Rosia din Budesti. Transmisiunile directe vor continua si in Ziua de Pasti. Slujba religioasa va fi transmisa de aceasta data de la Biserica de Lemn Budesti-Susani. Pe l]nga toate acestea, Antena 3 va transmite si diverse reportaje din comuna Budesti. Acestea vor fi preluate si in buletinele de stiri de la Antena 1.

Ultima actualizare Joi, 16 Aprilie 2009 17:24
Citeşte mai mult...
 
« ÎnceputAnterior591592593594595596597598599600UrmătorSfârşit »

Page 599 of 623

Dr.Max - Farmacie

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Vremea


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact