logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


EVENIMENT


Transilvania Jazz Festival il aduce pe Ravi Coltrane PDF Imprimare Email
Miercuri, 29 Aprilie 2009 12:50

Cinci zile si cinci nopti ale lunii octombrie, Clujul va fi gazda Transilvania Jazz Festival (TJF), manifestare aflata la a III-a editie. Desfasurandu-se in perioada 16 - 20 octombrie, evenimentul organizat de asociatia culturala "Cetatea Alba", in colaborare cu Centrul Cultural Francez (CCF) Cluj, ii va avea drept cap de afis pe pianistul George Cables si pe saxofonistul Ravi Coltrane din SUA. In plus, "cireasa de pe tortul" festivalului o va constitui recitalul bateristului american Billy Cobhan, care va sustine primul duo cu Cables dupa aproape 50 de ani. 

Din Romania, numele avute in vedere de organizatori sunt saxofonistul Cristian Soleanu, pianistul Sorin Terinte, contrabasistul Vlaicu Golcea, cantaretele Marta Hristea, Maria Raducanu si Teodora Enache.  

"Editia de anul trecut a fost primita foarte bine si speram ca si anul acesta sa ne bucuram de acelasi succes. Am avea nevoie macar de bugetul pe care l-am avut si anul trecut, adica 155.000 de lei, dar deocamdata am primit de la Primarie, in prima faza, doar 5.000 de lei. Festivalul este un eveniment special si unic, pe care niciun iubitor de muzica jazz nu trebuie sa-l piarda", a precizat organizatorul Transilvania Jazz Festival, Simona Hodos.

Citeşte mai mult...
 
"Straini in noapte" cu Florin Piersic si Emilia Popescu in Sighet PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Miercuri, 29 Aprilie 2009 10:05

Emilia Popescu si Florin Piersic Dupa piesa „Monoloagele vaginului” cu Diana Giubernea, in regia Mona Gavrilas, piesa jucata in luna martie a.c., publicul sighetean se poate bucura de un noua piesa de teatru. “Straini in noapte”, piesa de teatru jucata cu succes inca din 2004 pe scenele din Paris, va fi prezentata luna viitoare si publicului sighetean. Cele doua roluri principale, jucate in Franta de Alain Delon si Astrid Vellon, sunt interpretate pe scena romaneasca de renumitii actori Florin Piersic si Elimia Popescu.

Piesa se vrea o comedie romantica in regia maestrului Radu Beligan, fiind o premiera pentru Romania. Ea va fi jucata pe scena Casei de Cultura “Viorel Costin” din Sighetu Marmatiei, in 19 mai, spectacolul urmand a incepe la ora 19.00.

Biletele pot fi achizitionate de la Casa de Cultura Sighet, pretul unui bilet fiind de 50 de lei. In Baia Mare, pretul unui bilet este de 60 lei, in timp ce in Bucuresti au fost puse la vanzare bilete cu preturi variind intre 22 si 53 lei.

Ultima actualizare Miercuri, 29 Aprilie 2009 14:56
Citeşte mai mult...
 
Destruction confirmati oficial la Rockin' Transilvania 2009 PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Miercuri, 29 Aprilie 2009 08:41

DestructionLegendarul grup german de thrash metal DESTRUCTION este confirmat oficial la ediţia a doua a festivalului Rockin' Transilvania, care se va desfăşura în weekend-ul 12-14 iunie la Sibiu, pe Stadionul Municipal. Destruction vor urca pe scena festivalului în ziua de duminică, 14 iunie.

Au existat încă de anul trecut discuţii cu agentul grupului, în vederea participării la Rockin' Transilvania. Membrii grupului Destruction şi-au exprimat de altfel dorinţa de a cânta la Sibiu încă din anul în care Sibiul a fost Capitală Culturală a Europei. Organizatorii festivalului Rockin' Transilvania au plăcerea deosebită de a le acorda celor de la Destruction şansa de a se reîntâlni cu publicul românesc, de această dată într-un spectacol de excepţie în aer liber.

Citeşte mai mult...
 
Cartel Alfa Maramures a comemorat victimele accidentelor de munca PDF Imprimare Email
Marţi, 28 Aprilie 2009 17:07

Sindicalistii maramureseni au aprins lumanari pentru colegii care au murit in accidente de munca.
In 28 aprilie, sindicalistii din intreaga lume, afiliati la Confederatia Sindicala Internationala (CSI), marcheaza Ziua Internationala a Comemorarii Lucratorilor accidentati sau decedati la locul de munca.
Si pe plan local, Cartel Alfa Maramures a comemorat azi victimele accidentelor de munca. "UST Cartel Alfa Maramures , impreuna cu toate sindicatele afiliate, au aprins lumanari in toate institutiile si societatile, rugandu-ne pentru cei ce ne-au fost odata colegi. Confederatiile sindicale cer partenerilor sociali, patronatelor si guvernului, sa faca o prioritate din securitatea in munca si sa se uneasca in actiuni pentru a asigura o buna sanatate si siguranta la locul de munca, pentru toti lucratorii", a declarat Florin Hossu, presedintele UST Cartel Alfa Maramures.
Statisticile oficiale ale Inspectiei Muncii la nivel national arata o situatie ingrijoratoare, mentioneaza Florin Hossu. In anul 2004, un numar de 5.695 de muncitori au suferit accidentari la locul de munca, din care 431 au decedat.

Citeşte mai mult...
 
„Terorismul... de lângă noi” la Sighetu Marmatiei PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Marţi, 28 Aprilie 2009 15:49

În perioada 28-29 aprilie 2009, în municipiul Baia Mare şi oraşul Sighetu Marmaţiei, se va desfăşura sesiunea de informare organizată de Serviciul Român de Informaţii sub egida Campaniei de promovare a culturii de securitate „Terorismul... de lângă noi”.

Astfel, în ziua de marţi, 28 aprilie 2009, începând cu ora 10.00, la sala de conferinţe a Bibliotecii Judeţene ,,Petre Dulfu" din Baia Mare, va avea loc o reuniune a reprezentanţilor SRI cu membri autorităţilor publice judeţene şi locale, instituţiilor cu atribuţii în domeniul apărării, ordinii publice şi securităţii naţionale, agenţi economici, organizaţii neguvernamentale şi  mass-media.

Cu această ocazie experţi ai SRI vor dezbate aspecte referitoare la evoluţia noilor tipuri de ameninţări la adresa mediului de securitate în scopul conştientizării pericolului reprezentat de amplificarea fenomenului terorist la nivel mondial. Vor fi prezentate mecanismele de acţiune disponibile la nivelul autorităţilor locale şi al societăţii civile pentru combaterea acestui flagel, precum şi atribuţiile Serviciului pe linia prevenirii şi combaterii acestora.

Ultima actualizare Marţi, 28 Aprilie 2009 15:53
Citeşte mai mult...
 
« ÎnceputAnterior591592593594595596597598599600UrmătorSfârşit »

Page 592 of 623

Dr.Max - Farmacie

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Vremea


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact