logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


EVENIMENT


Stratovarius la Rockin' Transilvania 2009 PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Duminică, 03 Mai 2009 05:29

StratovariusCelebrul grup finlandez de power metal STRATOVARIUS va cânta pentru prima dată în România în luna iunie, la Sibiu, în cadrul festivalului Rockin' Transilvania. Grupul va susţine un spectacol de excepţie la ediţia a doua a festivalului, în ziua de duminică, 14 iunie. Menţionăm că acesta va fi singurul concert al grupului în România în anul 2009!

Stratovarius a luat fiinţă în anul 1984 în Finlanda sub numele Black Water. La început, grupul a trecut printr-o serie de schimbări de componenţă, stil şi nume. Membri fondatori ai grupului au fost Tuomo Lassila, Staffan Stråhlman şi John Vihervä. În 1985, grupul şi-a schimbat numele în Stratovarius (o combinaţie între Stratocaster şi Stradivarius), iar chitaristul şi vocalistul Timo Tolkki l-a înlocuit pe Stråhlman. Tolkki a devenit forţa conducătoare şi sufletul grupului, asumându-şi rolul de compozitor. El a adus stilului muzical al grupului nu numai influenţe puternice de rock, ci şi o nuanţă neoclasică. În anul 1989 apare pe piaţă albumul de debut al grupului, intitulat Fright Night. După câteva schimbări în componenţă şi lansarea celui de-al treilea album de studiou, intitulat Dreamspace, avându-l la bass pe noul membru al grupului, Jari Kainulainen, este cooptat şi un nou solist vocal: Timo Kotipelto.

Ultima actualizare Duminică, 03 Mai 2009 08:39
Citeşte mai mult...
 
Jan Garbarek, Chick Corea şi Richard Bona cântă la Bucureşti PDF Imprimare Email
Sâmbătă, 02 Mai 2009 16:38

Jan GarbarekRichard Bona, Power of Three (Chick Corea, Lenny White, Stanley Clarke) şi Jan Garbarek Group sunt primele trei concerte confirmate la festivalul bucureştean Bucharest Masters of Jazz. Evenimentul, aflat la cea de-a doua ediţie, este organizat de Media Services Events la Sala Palatului în perioada 23-25 octombrie 2009.

După ce a cântat la Sibiu şi la Gărâna, saxofonistul Jan Garbarek ajunge pe 25 noiembrie şi în Capitală. Promotor al jazzului ambiental, artistul norvegian are la activ peste 60 de albume, în care influenţele scandinave se combină cu cele orientale, dar şi cu motive medievale. “Soundul inconfundabil al lui Jan Garbarek are ceva special, ce reuşeşte să transporte publicul într-o zonă ireală, combinând ritmurile tribale de tobe cu sunete rock, muzică electronică şi beat-uri africane”, se arată în comunicatul de presă al organizatorilor.

Pianistul Chick Corea, percuţionistul Lenny White şi basistul Stanley Clarke ajung pe 24 octombrie la Bucureşti sub formula Power of Three.

Ultima actualizare Sâmbătă, 02 Mai 2009 16:49
Citeşte mai mult...
 
JON OLIVA'S PAIN confirmati oficial la Rockin' Transilvania 2009 PDF Imprimare Email
Scris de Dani Godja   
Sâmbătă, 02 Mai 2009 07:56

John OlivaTurneul european al grupului american JON OLIVA'S PAIN, care va începe la sfârşitul lunii mai, va include şi România. Jon Oliva's Pain va cânta în Sibiu la cea de-a doua ediţie a festivalului ROCKIN' TRANSILVANIA, în ziua de duminică, 14 iunie.

Jon Oliva's Pain este proiectul solo al muzicianului Jon Oliva, binecunoscut în întreaga lume datorită celebrului grup SAVATAGE, pe care l-a înfiinţat la începutul anilor '80 împreună cu fratele său, chitaristul Criss Oliva. După decesul fratelui său într-un tragic accident rutier, în anul 1993, Jon Oliva a rămas în Savatage, dar trei ani mai târziu a pus bazele unui proiect nou, intitulat Trans-Siberian Orchestra, care a înregistrat un mare succes şi al cărui stil muzical este o combinaţie de rock simfonic, metal progresiv şi elemente de muzică clasică. În 2003 Jon Oliva a înfiinţat un nou grup, intitulat iniţial The Jon Oliva Project, şi al cărui nume a fost schimbat mai târziu în Jon Oliva's Pain.

Ultima actualizare Sâmbătă, 02 Mai 2009 16:21
Citeşte mai mult...
 
Festivalul International de Foarte Scurt Metraj - 8 mai, Baia Mare PDF Imprimare Email
Vineri, 01 Mai 2009 11:42

Cea de-a XI-a editie a Festivalului International de Foarte Scurt Metraj (Festival International des Tres Courts) va avea loc vineri, 8 mai, de la ora 20.00, in Gold Time Club Baia Mare din incinta Casei Tineretului. Festivalul are loc in 7, 8 si 9 mai, in 80 de orase din 14 tari, din care 26 din Romania. Tres Courts propune o selectie de filme foarte scurte venite din lumea intreaga, fiecare film avand o durata de sub trei minute (fara titlu si generic). Originalitatea festivalului consta in difuzarea simultana a peste 70 de filme foarte scurte in toate tarile participante. In Baia Mare, organizator al actiunii este Fundatia Maratin. Evenimentul este coordonat de Centrul Cultural Francez Cluj-Napoca, cu sprijinul Orange. eMaramures.ro este partener media al evenimentului.

Ce se intampla in curand la Paris, Cluj, Tel Aviv, Bruxelles, Brasov, Padova, Belgrad, Alba Iulia, Marseille, Luxembourg, BAIA MARE, Alger, Geneva, Targu Mures, Berlin, Bucuresti, Bamako, Iasi, Aiud, Debrecen, Timisora, Ramallah, Oradea, Pitesti, Chisinau?

Citeşte mai mult...
 
Hram la Biserica Ortodoxa din Stramtura PDF Imprimare Email
Joi, 30 Aprilie 2009 19:41

Prea Sfintitul Justin Sigheteanul, arhiereu vicar al Episcopiei Ortodoxe a Maramuresului si Satmarului, va fi prezent, duminica, in mijlocul credinciosilor din comuna Stramtura. Stramturenii vor sarbatori hramul bisericii din localitate care se numeste "Duminica Mironositelor". Credinciosii din imprejurimi si de pe Valea Izei si Valea Viseului sunt asteptati in numar mare sa participe la sfintele rugaciuni oficiate in aceasta a doua duminica de dupa Sfintele Pasti.

Citeşte mai mult...
 
« ÎnceputAnterior591592593594595596597598599600UrmătorSfârşit »

Page 591 of 623

Dr.Max - Farmacie

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Vremea


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact