logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


EVENIMENT
SEMINAR DE INFORMARE REFERITOR LA ACTIVITĂȚILE PROIECTULUI ”Caravana oportunitatilor de formare” PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Sâmbătă, 17 Iulie 2021 07:18
In data de 16.07.2021, ora 15:00, Asociatia George Ofrim, în parteneriat cu Asociația Consensual în calitate de Beneficiar și Asociația pentru Integrare și Dezvoltare Comunitară – INDECO, a organizat Seminarul de informare cu privire la activitatile proiectului „Caravana oportunitatilor de formare” cod MySmis 135022,  la Hotel „Grădina Morii” (Sala de conferințe).
Proiectul are o perioadă de implementare de 24 luni, în intervalul 01 aprilie 2021 – 31 martie 2023, iar principalele rezultate preconizate sunt:
- 660 persoane angajate in regiunile Nord Est sau Nord Vest (judetele Iasi, Suceava, Botosani, Maramures, Bistrita-Nasaud, Satu Mare) vor beneficia de consiliere profesionala si tutorat, dezvoltarea carierei si cautarea de noi oportunitati pentru locuri de munca ;
- 640 persoane isi vor imbunatati abilitatile de baza si transversale, atat profesionale, cat si non-profesionale, precum si a competentelor antreprenoriale prin participare la programe de Formare Profesionala Ccontinua (34 cursuri autorizate ANC si 10 cursuri informale/training);
Ultima actualizare Luni, 19 Iulie 2021 07:42
Citeşte mai mult...
 
Deschidere aniversară TIFF la Borșa și Sighetu Marmației - „Dineu cu vecinii de sus”, în premieră pe 23 iulie PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Joi, 15 Iulie 2021 16:06

Spectatorii din Borșa și Sighetu Marmației se vor bucura de o premieră vineri, 23 iulie 2021, când filmul care deschide oficial Festivalul Internațional de Film Transilvania (TIFF) la Cluj-Napoca se va vedea simultan și în cinematografele lor. Evenimentul marchează aniversarea a 20 de ediții ale celui mai mare festival de film din România, comedia spaniolă multi-premiată Dineu cu vecinii de sus (r. Cesc Gay, 2020) fiind proiectată în aceeași zi, simultan, în 20 de localități din țară.

Ultima actualizare Joi, 15 Iulie 2021 16:14
Citeşte mai mult...
 
Manifestare de suflet la Clubul Salariaţilor CFR Iaşi de la Râpa Galbenă PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Luni, 26 Aprilie 2021 16:39

Pe 23 aprilie 2021, Clubul Salariaţilor CFR Iaşi, Asociaţia Filateliştilor Feroviari din România şi Comitetul de Iniţiativă pentru Înfiinţarea Centrului Muzeal al Locomotivelor Iaşi  au organizat o manifestare culturală cu ocazia Zilei feroviarilor şi a Anului european al căilor ferate. În cadrul manifestării care a fost găzduită de sala de spectacole a Clubului Salariaţilor CFR de la Râpa Galbenă din Iaşi a fost prezentat publicului un amplu mesaj, după cum urmează:
"Declararea Zilei Feroviarilor în fiecare an în data de 23 aprilie, constituie o recunoaştere a contribuţiei însemnate la dezvoltarea României depusă de cei care au activat sau activează în prezent, în sistemul de transport pe calea ferată.

Ultima actualizare Luni, 26 Aprilie 2021 16:46
Citeşte mai mult...
 
MANGALIA NEWS la ANIVERSAREA celor 9 ANI de la LANSARE PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Marţi, 23 Februarie 2021 21:27

Marți, 23 februarie, cotidianul online Mangalia News și-a aniversat cel de-al nouălea an de existenţă. Începuturile au fost trasate prin anii 2005-2006, cu blogul profesorului Traian Lupu: https://traianlupum.wordpress.com/, iar de prin anul 2010, viziunea de a promova oraşul Mangalia, sudul litoralului şi valorile româneşti a devenit tot mai clară şi s-a concretizat în ceea ce reprezintă astăzi Mangalia News.

Ultima actualizare Miercuri, 24 Februarie 2021 08:30
Citeşte mai mult...
 
Expoziția foto-documentară ”Revoluția Română din Decembrie 1989 – 31 de ani” PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Marţi, 22 Decembrie 2020 08:46

COMUNICAT DE PRESĂ

 

Agenția Națională de Presă AGERPRES, în colaborare cu Asociația Jurnaliștilor Români de Pretutindeni (AJRP) și Complexul Muzeal Național ”Moldova”, organizează la Palatul Culturii din Iași expoziția fotodocumentară ”Revoluția Română din Decembrie 1989 – 31 de ani”. Reunind imagini din Arhiva Fotografică AGERPRES, expoziția ilustrează evenimentele din București și Timișoara, din zilele de 17 – 25 decembrie 1989.

Ultima actualizare Marţi, 22 Decembrie 2020 08:58
Citeşte mai mult...
 
Lecturi pandemice (5) Un jurnalist din diaspora PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Luni, 02 Noiembrie 2020 02:23

Liviu Antonesei

 

Cunosc destul de bine presa, mai ales cea scrisă, din diaspora, desigur ceea ce cunosc eu e o parte dintr-un continent mult mai mare decît îmi imaginam acum vreo cincisprezece ani, cînd am început și să colaborez cu publicații de acolo. Și acum colaborez cu Curentul Internațional din USA, Jurnalul Israelian, editat de poetul Adrian Grauenfels, revista Itaca a „grupului de la Dublin”. Consult frecvent cel puțin zece publicații ale diasporei și urmăresc destul de frecvent emisiunile de la televiziunea newyorkeză în limba română cînd sînt postate pe Youtube. Sînt cîteva zeci de ziariști și scriitori-jurnaliști de afară cu care mă aflu în contact, fie prin poșta electronică, fie telefonic.

Acum, vreau să semnalez cartea de intervuri a unul jurnalist din Canada, despre care pînă acum știam puține lucruri. Sigur, știam că este președintele organizației de breaslă, a Asociației Jurnaliștilor Români de Pretutindeni cu sediul în Canada, îi întîlnisem numele în diverse publicații, îndeosebi canadiene, dar acum am prilejul să aflu mai multe și despre om, și despre excelentul jurnalist de interviu. Este vorba despre Cristian Bucur, care a publicat recent cartea Jurnalism în diaspora (Editura Saga, Rishon le Zion, Israel, 2020, editură a celuiași neobosit Adrian Grauenfels), carte tipărită la Iași sub îngrijirea jurnalistei Lucreția Berzintu. 

Citeşte mai mult...
 
Concert Zoia Alecu PDF Imprimare Email
Scris de Markus Sorin   
Miercuri, 12 August 2020 06:46

Filmare: Markus Sorin

 
Concert Iris la Sighetu Marmatiei PDF Imprimare Email
Scris de Sorin Markus   
Marţi, 11 August 2020 06:26

Filmare: Markus Sorin

 
Concert Victor Socaciu PDF Imprimare Email
Scris de Sorin Markus   
Luni, 10 August 2020 10:58

Filmare: Markus Sorin

 
Adunarea Generală a Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Duminică, 12 Iulie 2020 15:31

Această imagine are atributul alt gol; numele fișierului este uzpr3-150x150.jpgAdunarea Generală a Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România, sesiunea a II-a, a avut loc la Grădina de vară a Teatrului „Constantin Tănase” din București. Reunind ziariști și șefi de filiale din toată țara, manifestarea a reprezentat voința exprimată liber, prin vot deschis, a tuturor membrilor organizației, care i-au mandatat pe cei prezenți să le exprime votul la forul statutar al Uniunii.

Pe ordinea de zi a Adunării Generale a UZPR, sesiunea a II-a, s-au aflat mai multe puncte de cea mai mare importanță. În primul rând, s-a votat în unanimitate alegerea lui Doru Dinu Glăvan în funcția de președinte al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România, jurnaliștii prezenți considerând că este necesară continuitatea în activitatea fastă a UZPR din ultimii opt ani. „UZPR a avut realizări remarcabile în acești ultimi ani și de aceea considerăm că este oportun să continuăm în aceeași formulă”, a punctat George Coandă, senior al Ordinului Ziariștilor, președinte al Juriului de onoare, disciplină și arbitraj al UZPR. Votul reprezentanților jurnaliștilor din toată țara a a consfințit continuitatea și l-a confirmat pe Doru Dinu Glăvan președinte al UZPR.

Citeşte mai mult...
 
GALA FOLK FLOARE DE COLȚ 8, 9 August 2020 PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Miercuri, 08 Iulie 2020 13:11

Ultima actualizare Miercuri, 08 Iulie 2020 13:20
 
Zi de sărbătoare astăzi pentru poliţiştii de frontieră maramureșeni. Hramul Bisericii Sf. Voievod Stefan cel Mare PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Joi, 02 Iulie 2020 13:33

Zi de sărbătoare astăzi pentru poliţiştii de frontieră maramureșeni. Hramul Bisericii Sf. Voievod Stefan cel Mare, din incinta Inspectoratului Teritorial al Politiei de Frontiera Sighetu Marmației, a fost celebrat cu smerenie și credință, respectând rigorile acestei perioade.

Astăzi, începând cu ora 09.00, la sediul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Sighetu Marmației s-a celebrat hramul bisericii din incinta instituţiei ce poartă numele ocrotitorului spiritual al Poliţiei de Frontieră Române, şi anume Sfântul Voievod Ştefan cel Mare.

Prin Ștefan cel Mare şi Sfânt ne-am plasat la o răscruce a istoriei, de care vom fi mereu mândri și la care ne întoarcem pentru a lua lumină, încurajare şi putere.

Programul liturgic a fost oficiat de Preasfinția Sa Timotei Sătmăreanul, arhiereu vicar al Episcopiei Maramureșului și Sătmarului, înconjurat de un sobor de preoți.

Citeşte mai mult...
 
APEL: Radicalismul dăunează grav artei și culturii - „Lăsați-ne să organizăm în continuare evenimente în România!” PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Luni, 22 Iunie 2020 04:50

Această imagine are atributul alt gol; numele fișierului este funprod.jpgCOMUNICAT

După mai multe luni în care teatrele și cinematografele au fost închise, iar zeci de evenimente anulate, un proiect de lege aflat în dezbaterea Parlamentului, prin care se urmărește, între altele, interzicerea sponsorizărilor de către companiile producătoare de tutun, creează noi probleme lumii culturale.

Artiști, scriitori, muzicieni, critici, jurnaliști și manageri culturali au cerut Parlamentului să respingă inițiativa, proiectul primind anul trecut raport negativ comun de la trei comisii ale Senatului. Comisia pentru cultură a Camerei Deputaților, care urmează să dezbată proiectul în această săptămână, a primit aceeași solicitare încă de astă toamnă, printr-o scrisoare deschisă semnată de peste 70 de personalități publice. Constantin Chiriac, Președintele Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu, Tudor Giurgiu, Președintele TIFF, Gigi Căciuleanu, cel mai important coregraf român, George Banu, membru de onoare al Academiei Române și profesor de studii teatrale la Sorbona, teatrologul și profesorul universitar Ludmila Patlanjoglu, muzicienii Horia Mihail, Gabriel Croitoru, Răzvan Popovici, actorii Rodica Mandache, Marius Manole, publiciștii Sever Voinescu, Magdalena Popa Buluc, Cristina Bazavan, scriitorii Florin Iaru, Marius Chivu, realizatorii Cătălin Ștefănescu, Silvia Ghiață sunt doar câțiva dintre semnatarii apelului către parlamentari.

Ultima actualizare Luni, 22 Iunie 2020 05:00
Citeşte mai mult...
 
« ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit »

Page 4 of 240

Dr.Max - Farmacie

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Vremea


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact