logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


EVENIMENT
SHADOWSAIL va canta in deschidere la Quo Vadis PDF Imprimare Email
Scris de Dani Godja   
Duminică, 15 Februarie 2009 10:11

Dupa cum deja se cunoaste in data de 7 aprilie 2009 canadienii de la Quo Vadis vor sustine un recital in Irish & Music Pub din Cluj-Napoca avandu-i invitati pe cei de la Psych Symphony.
O noua formatie confirmata pentru acest concert sunt clujenii de la Shadowsail. 
Shadowsail se numara printre formatiile de elita ale undergroundului clujean, formatia fiind prezenta la cele mai importante evenimente atat din Cluj- Napoca cat si in tara. Printre ultimele reusite se numara si clasarea pe locul 3 la Concursul Maximum Rock - Suport Pentru Underground ( noiembrie 2008), unde publicul a avut o contributie importanta daca tinem cont ca acestia au putut vota alaturi de juriu.

"Formatia Shadowsail este onorata sa ia parte la acest eveniment, alaturi de o trupa cu greutate din rockul international. Ne bucuram ca am fost invitati sa prestam pe aceeasi scena cu Quo Vadis si sa ne intalnim din nou cu Psycho Symphony, alaturi de care am mai cantat la Maximum Rock Festival. Pe aceasta cale dorim sa multumim organizatorilor pentru increderea acordata si speram la un show pe cinste!" - Cristian Cristea / Shadowsail

Citeşte mai mult...
 
Lansare Sport Local in Sighet (14.02.2009) PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Sâmbătă, 14 Februarie 2009 23:21
 
www.sportlocal.ro s-a lansat oficial in Sighet! PDF Imprimare Email
Scris de Dani Godja   
Sâmbătă, 14 Februarie 2009 22:32

China Birta CristianAstăzi, 14 februarie 2009, a avut loc lansarea oficială a portalului www.sportlocal.ro în Sighetu Marmaţiei, la Sala Radio Sighet, având ca gazdă pe domnul Dorel Ioan Todea, redactorul coordonator al postului de radio. Sighet Online a fost co-organizator al evenimentului. Vreau sa aduc multumiri noului nostru coleg, Oros Adrian (si sotiei sale), fara de care acest eveniment nu ar fi beneficiat de mediatizare in randul profesorilor de sport din Sighet.

Au participat reprezentanţi ai CSS Sighetu Marmaţiei, CS Inter 07, profesori de sport, consilieri locali (Tivadar Ioan, Fernea Cristian, Sustic Ioan), precum si jurnalişti din presa din Sighet.

Ultima actualizare Duminică, 15 Februarie 2009 19:08
Citeşte mai mult...
 
1 miliard de oameni pe intuneric la Ora Pamantului PDF Imprimare Email
Vineri, 13 Februarie 2009 18:37

Ora Pamantului 2009 va reuni 377 de orase din toata lumea care vor stinge luminile pe 28 martie, la ora 20:30. Organizatorii isi propun sa implice 1 miliard de oameni din mai mult de 1000 de orase din lumea intreaga in cea mai mare actiune globala de prevenire a schimbarilor climatice din istorie.

Si anul acesta campania beneficiaza de sustinerea multor vedete internationale. Partea artistica a campaniei ii revine artistului Shepard Fairey, potrivit GreenReport.In 2007, orasul australian Sydney a stins luminile timp de o ora. In 2008, gestul australian inspirase deja si 370 de orase din 37 de tari care au participat la Ora Pamantului.

Ultima actualizare Vineri, 13 Februarie 2009 20:23
Citeşte mai mult...
 
Elevi din Marea Britanie au participat activ la viaţa celor din Centrul Maternal Sighet PDF Imprimare Email
Vineri, 13 Februarie 2009 08:58

De nouă ani, elevii unei şcoli din Marea Britanie îşi petrec “vacanţele active” în România. Unul dintre grupuri, format din 14 elevi şi trei profesori, a poposit la Centrul Maternal din Sighetu Marmaţiei, unde tinerii au participat la viaţa de zi cu zi a instituţiei, muncind cot la cot cu asistenţii sociali.

Timp de o săptămână, un grup de elevi ai şcolii TASIS (The American School in England), din Surrey, Marea Britanie, a poposit alături de trei dintre profesoarele lor la Centrul Maternal din Sighetu Marmaţiei - director Viorica Zlati. Au decis să-şi facă practica în cadrul unei vacanţe active şi, nu în utimă instanţă, să dea o mână de ajutor celor care se ocupă de asistaţii Centrului de Primire în Regim de Urgenţă şi ai celor patru Case de Tip Familial. 

Citeşte mai mult...
 
Asociaţia crescătorilor de taurine „Bruna Schwyz” Maramureş, va organiza primul seminar în cadrul manifestărilor dedicate aniversării a 5o de ani de la recunoaşterea rasei „ Bruna de Maramureş” PDF Imprimare Email
Scris de Grigore Pintea   
Joi, 12 Februarie 2009 15:38
Asociaţia crescătorilor de taurine „Bruna Schwyz” Maramureş, va organiza , luni 16 februarie, de la ora 11,00, la sala Radio Sighet ,prima acţiune în cadrul manifestărilor dedicate aniversării a 5o de ani de la recunoaşterea rasei „ Bruna de Maramureş”. La seminar sunt invitaţi să participe crescători de animale, tehnicieni, specialişti, reprezentanţi ai autorităţilor locale. Seminarului va cuprinde teme ce vor face referiri la Ordinul nr. 111, Măsura 141 , la Normele legale referitoare la sprijinul acordat în agricultură şi zootehnie pentru anul 2009, măsuri privind obţinerea producţiei ecologice, oportunităţi pentru micii şi marii fermieri.

Preşedintele asociaţiei şi al Comitetului de organizare, ing.Dorel Codrea a precizat că, pe parcursul anului 2009, vor fi organizate conferinţe, seminarii, târguri de vite şi vor fi tipărite materiale de specialitate care să prezinte experienţa crescătorilor de taurine maramureşeni.

Citeşte mai mult...
 
Trupa maramureseana Legion isi lanseaza album in Ungaria PDF Imprimare Email
Miercuri, 11 Februarie 2009 18:51
LegionBaietii de la Legion se pregatesc de lansarea celui de al doilea album. Membrii formatiei power-hardcore din localitatea maramureseana Seini editeaza noul disc in Ungaria, urmand sa il lanseze ulterior si pe piata din Romania. Albumul se va numi “Black Underground” si va contine opt piese nou-noute.

 “Lansarea va avea loc in luna aprilie in Ungaria, prin casa de discuri Hammer Music. Inregistrarile au fost facute in studioul Denever Studio Szolnok”, a declarat pentru citynews.ro chitaristul trupei, Otto Ullmann.

El a aratat ca formatia s-a orientat spre un studio din tara vecina deoarece in Romania nu a gasit conditii propice de inregistrare pe linie de muzica rock, hard-rock sau heavy metal. Un cuvant important de spus si totodata un sprijin a venit din partea membrilor renumitei trupe maghiare Moby Dick, cu care Legion a inceput o colaborare in urma cu cativa ani.

Citeşte mai mult...
 
Ziua Siguranţei pe Internet PDF Imprimare Email
Marţi, 10 Februarie 2009 12:31

Astăzi, de Ziua Siguranţei pe Internet, demarează competiţia naţională cu tema "Familia mea Internaută!".

Principalul obiectiv al acestui eveniment este conştientizarea de către copii şi tineri, dar şi de către părinţi, a pericolelor navigării nesupravegheate pe internet. Ziua Siguranţei pe Internet - Safer Internet Day este un eveniment de anvergură europeană, desfăşurându-se anual sub egida Reţelei Europene ’INSAFE’ - European Safer Internet Network.

Ultima actualizare Marţi, 10 Februarie 2009 13:05
Citeşte mai mult...
 
Comemorare Iuliu Maniu la Sighet PDF Imprimare Email
Luni, 09 Februarie 2009 09:03

Iuliu ManiuSâmbătă, în municipiul Sighetu Marmaţiei a avut loc comemorarea a 56 ani de la moartea celui care a fost "spiritul şi lumina" Partidului Naţional Creştin şi Democrat, Iuliu Maniu.

La eveniment au luat parte oameni de seamă ai PNŢ-ului de azi, Gheorghe Ciuhandu, primarul Timişoarei, Alexandru Herlea, primul ministru al Integrării Europene (în guvernarea CDR, 1996-2000), dar şi nume cu rezonanţă locală, Gheorghe Şiman, preşedintele PNŢCD, organizaţia de Maramureş, Lucian Morar - primarul comunei Ulmeni, reprezentanţi ai unor organizaţii din ţară, membrii şi simpatizanţi.
Liderii ţărănişti au lansat un apel, la comemorarea de la Muzeul "Memorialul Victimelor Comunismului şi al Rezistenţei", chiar de la uşa celulei în care a murit Maniu, către toţi cei care au suflet ţărănist din România, un apel la unitate şi la respectarea valorilor impuse chiar de cel omagiat. La discursurile din sala de conferinţe a Muzeului din Sighet au asistat peste 150 de persoane. Cel mai "înfierbântat" discurs l-a avut Ciuhandu, somându-i pe actualii guvernanţi să lase jocurile şi "negocierile" de culise şi să demonstreze că au acel plan anti-criză, care însă, întârzie să se facă simţit în România.

Ultima actualizare Luni, 09 Februarie 2009 09:23
Citeşte mai mult...
 
A fost lansat primul videoclip Guerrillas PDF Imprimare Email
Scris de Dani Godja   
Luni, 09 Februarie 2009 07:38

Guerrillas live in SighetGrupul clujean de hardcore/thrash metal, Guerrillas, a lansat de curand primul videoclip. Piesa aleasa de acestia este Full Force si figureaza pe albumul de debut al acestora, Guerrilla Spirit lansat in 2008 sub egida Godmode Music. Videoclipul poate fi urmarit aici.

Ne putem lauda cu prezenta unui sighetean, Stan Sergiu, in aceasta trupa care a ajuns sa-si castige respectul in Romania si in strainatate.

De asemenea trupa a anuntat si o parte din datele turneului ce il va intreprinde in scurta vreme:

4 martie - Dürer Kert - Budapest [HU]
6 martie - Südbahnhof/ Club Achter Mai - Chemnitz [DE]
7 martie - Rosenkeller - Jena [DE]
8 martie - T.B.A - Düsseldorf [DE]
9 martie - T.B.A - LIlle [FR]

Ultima actualizare Luni, 09 Februarie 2009 07:49
Citeşte mai mult...
 
Azi, “Isprăvile lui Păcală” la Teatrul de Păpuşi din Baia Mare PDF Imprimare Email
Sâmbătă, 07 Februarie 2009 07:57

Începând de azi, Teatrul de Păpuşă din Baia Mare reia seria spectacolelor pentru copii şi nu numai. Iubitorii de teatru sunt invitaţi să vizioneze mai multe spectacolele, de regulă în zilele de sâmbătă. Prin urmare, azi, de la ora 11, va fi pus în scenă spectacolul “Isprăvile lui Păcală“, dramatizare după Petre Dulfu. Regia spectacolului este semnată de Cornel Mititelu, iar scenografia de Carmencita Brojboiu. Alte spectacole: “Tinereţe fără bătrâneţe şi viaţă fără de moarte”, în regia lui Gavril Pinte, “D-l Goe” şi “Albă ca zăpada”, în regia lui Alina Hiristea, respectiv Ildiko Kovacs.

Ultima actualizare Sâmbătă, 07 Februarie 2009 09:56
Citeşte mai mult...
 
Centenarul Balint Imre a fost felicitat de primarul Sighetului PDF Imprimare Email
Vineri, 06 Februarie 2009 13:34

In cadrul unei festivitati solemne, primarul de Sighet, prof. Eugenia Godja, a tinut sa-l felicite pe centenarul municipiului, venerabilul om care a implinit 100 de ani, Balint Imre. Impreuna cu purtatorul de cuvant al Primariei, Spiridon Pralea, primarita s-a deplasat la locuinta acestuia unde i-au oferit un buchet de flori, diploma de cetatean de onoare, cheia orasului si un plic cu bani. Nu multi, dar nici putini. Tot din partea Primariei a mai primit un tort cu inscriptia "La multi ani, 100" si o sticla cu sampanie. Imre bacsi si-a sarbatorit ziua alaturi de cei doi fii care locuiesc la Sighet si sotiile acestora. Momentele au fost emotionante, s-au depanat amintiri. In final, in cinstea sarbatoritului s-a servit cate un pahar de sampanie.

Ultima actualizare Vineri, 06 Februarie 2009 14:48
Citeşte mai mult...
 
PNŢCD Sighet a comemorat 56 de ani de la moartea lui Iuliu Maniu PDF Imprimare Email
Vineri, 06 Februarie 2009 01:51

Ieri, membrii organizaţiei PNŢCD Sighet au comemorat cei 56 de ani trecuţi de la trecerea în eternitate a lui Iuliu Maniu. După o rugăciune rostită în celula în care a murit marele om de stat, cei prezenţi au depus o coroană la Cimitirul Eroilor, la crucea oferită anul trecut de familia Daniela şi Adrian Oniţa-Ivaşcu cu ocazia pelerinajului închinat memoriei martirilor neamului. Personalitatea exemplară a conducătorului de partid a fost subliniată de Daniela Oniţa-Ivaşcu, preşedinte interimar PNŢCD Maramureş, care a vorbit de rolul jucat de Iuliu Maniu în desăvârşirea Marii Uniri din 1918, care a unit două partide pentru a forma Partidul Naţional-Ţărănesc în fruntea căruia a fost ales în două rânduri, evocând în egală măsură atitudinea sa de opozant, de corector benefic şi intransigent al derapajelor puterii.

Citeşte mai mult...
 
« ÎnceputAnterior231232233234235236237238239240UrmătorSfârşit »

Page 239 of 240

Dr.Max - Farmacie

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Vremea


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact