logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


EVENIMENT
100 de ore de astronomie la Sighet PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Miercuri, 01 Aprilie 2009 14:24

"100 de ore de astronomie" este una dintre cele mai ample manifestari prilejuite de anul international al astronomiei 2009. Acest eveniment se va desfasura in perioada 2-5 aprilie cand vor avea loc diferite actiuni si activitati astronomice pentru publicul larg.

Astroclubul SARM Sighet va realiza cu ocazia 100 de ore de astronomie activitati complexe in colaborare cu mai multe institutii: Planetariul Baia Mare, Scoala Dr. Ioan Mihalyi de Apsa Sighet, Colegiul National Dragos Voda Sighet, Liceul Regele Ferdinand Sighet si nu in ultimul rand publicatia electronica Emaramures.ro.

Mai jos gasiti programul manifestarilor organizate de Astroclubul SARM Sighet.

Ultima actualizare Vineri, 03 Aprilie 2009 10:26
Citeşte mai mult...
 
Concert Sinéad O'Connor in Romania! PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Miercuri, 01 Aprilie 2009 14:18

Sinead O'ConnorUnul dintre cele mai importante si mai controversate staruri ale anilor `90, Sinéad O'Connor a schimbat irevocabil imaginea femeii in muzica rock, depasind stereotipurile, fiind prima si in multe feluri si cea mai influenta dintre vedetele feminine care au facut ceva in aceasta directie. Impetuoasa si lipsita de tact – tunsoarea zero, atitudinea agresiva, si garderoba fara forme, o manusa aruncata culturii populare care impusese egalitatea intre notiunile de feminitate si sexualitate – Sinéad O\'Connor a pornit o revolta care a deschis drumul pentru o intreaga serie de artisti, de la Liz Phair la Courtney Love si Alanis Morisette: nu un obiect sexual, ci un artist serios.

S-a nascut in Irlanda, pe 8 decembrie 1966. Copilaria ei a fost pe alocuri traumatica: parintii au divortat cand avea 8 ani. Mai tarziu, Sinéad a afirmat ca mama ei, moarta intr-un accident auto in 1985, abuza frecvent de ea. Dupa ce a fost exmatriculata de la Scoala Catolica, a fost arestata pentru furt din magazine si a fost inchisa intr-un centru de reabilitare. La varsta de 15 ani, este remarcata de Paul Byrne, tobosarul trupei irlaneze In Tua Nua, cunoscuti protejati si colaboratori ai trupei U2. Dupa ce scrie, in colaborare cu membrii trupei, single-ul "Take My Hand", Sinéad O'Connor paraseste scoala pentru a se dedica unei cariere muzicale si incepe sa cante in cafenele; studiaza ulterior canto si pianul la Dublin College of Music, si se intretine livrand telegrame.

Citeşte mai mult...
 
Legion isi lanseaza albumul "Black Underground" in Sighet PDF Imprimare Email
Scris de Dani Godja   
Miercuri, 01 Aprilie 2009 12:37

Daca in 1999, albumul "Marfa" al trupei Legion din Seini a fost printre primele realizari in Romania in stilul power-hardcore, noul material "Black Underground" reprezinta un pas inainte, atat pentru Legion cat si pentru scena metal din Romania.

Cu o productie ireprosabila (inregistrarile au fost efectuate in studioul Denever din Ungaria), acest album propune o muzica matura, agresiva si in acelasi timp complexa, cu influente Pantera, Meshuggah, Pro Pain, etc...

"Black Underground", editat de HAMMER MUSIC HUNGARY, va fi disponibil in Romania doar la concertele turneului de lansare din acest an.

Ultima actualizare Miercuri, 01 Aprilie 2009 13:06
Citeşte mai mult...
 
BONFIRE la Rockin' Transilvania Open Air 2009 PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Marţi, 31 Martie 2009 07:42

BonfireRenumitul grup german de hard rock, BONFIRE este cea de-a doua confirmare oficială la festivalul ROCKIN' TRANSILVANIA OPEN AIR 2009, care se va desfăşura anul acesta în weekend-ul 12-14 iunie pe Stadionul Municipal din Sibiu! Bonfire vor cânta la Sibiu duminică, 14 iunie. „Bonfire is very proud to be invited to this beautiful country Romania. We and our Romanian fans will have a great party together!” - declară cu bucurie membrii grupului Bonfire.

Bonfire este unul dintre numele clasice ale scenei hard rock. Istoria grupului a început cu mulţi ani în urmă în Ingolstadt, sub numele Cacumen. La începutul anilor '80, Cacumen scot pe piaţă două albume, intitulate „Cacumen” (1981) şi „Bad Widow” (1983), după care grupul hotărăşte să-şi schimbe denumirea în Bonfire şi editează în anul 1986 albumul „Don't Touch the Light”, care se numără printre primele discuri de mare succes editate de grupuri germane ale genului. Un an mai târziu, Bonfire lansează un nou album, intitulat „Fireworks”, care a staţionat în topul german timp de 30 de săptămâni şi care este considerat şi în prezent o realizare de referinţă pentru muzica hard rock „made in Germany”. Cu un mare număr de apariţii discografice şi numeroase turnee internaţionale, Bonfire şi-au câştigat un loc important în muzica rock. Fără influenţa lor importantă asupra scenei rock-ului melodic, un capitol important în istoria internaţională a muzicii rock ar fi rămas nescris. Demn de remarcat este faptul că Bonfire şi-au păstrat peste ani energia şi entuziasmul şi oferă în continuare spectacole rock de calitate.

Citeşte mai mult...
 
Elevii de pe Valea Izei au sărbătorit Ziua Mondială a Apei PDF Imprimare Email
Marţi, 31 Martie 2009 06:35

Elevii Şcolii cu Clasele I-VIII din Onceşti, conduşi de profesorul Vasie Bud, au sărbătorit Ziua Mondială a Apei. Evenimentele de la sfârşitul săptămânii au cuprins o sesiune de comunicări, intitulată “Primăvara Izei”, privind protecţia apei, florei şi faunei, susţinută de nu mai puţin de 60 elevi, un concurs de eseuri pe tema importanţei apei, drumeţii şi multe alte surprize. Programul a culminat cu o gală în care au fost premiate cele mai reuşite lucrări, precum şi elevii care au contribuit la activităţile ecologice organizate de-a lungul anului şcolar. Alături de elevii din Onceşti au participat colegii lor de la şcolile din Bârsana şi Mara, din Sighetu Marmaţiei fiind prezenţi elevii şcolilor “George Coşbuc” şi “Dr. Ioan Mihalyi de Apşa”, precum şi cei ai Liceului de predare în limba maghiară “Leovey Klara”. 
Printre organizatori s-a numărat Centrul de Ecologie şi Turism şi Muzeul Maramureşului, prin muzeograful Timur Chiş, şi Asociaţia “Microregiunea Ţării Maramureşului”, prin Narcisa Maghiari. 

Citeşte mai mult...
 
Ziua Jandarmeriei Române PDF Imprimare Email
Luni, 30 Martie 2009 10:44

În 3 aprilie, Jandarmeria Română împlineşte 159 de ani de la înfiinţare. Momentul este sărbătorit şi în Maramureş.

Programul manifestărilor va începe azi, în centrul oraşului Şomcuta Mare, la ora 10.00, cu o prezentare a tehnicii, ţinutei şi armamentului din dotare, a unor tehnici de intervenţie şi autoapărare, exerciţii demonstrative, filme documentare, jandarmii prezentând cu acest prilej şi oferta educaţională pentru şcolile militare ale MAI, pentru anul 2009.În municipiul Sighetu Marmaţiei, manifestările vor începe marţi, 31 martie 2009, de la ora 11.00, pe platoul din faţa cinematografului, iar în Baia Mare, miercuri, în parcul Mara, începând cu ora 11.00. Joi, 2 aprilie, la reşedinţa Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Maramureş, se va organiza "Ziua Porţilor Deschise", eveniment la care sunt invitaţi toţi cetăţenii începând cu ora 10.30. Adunarea festivă dedicată acestei aniversări va avea loc în clubul unităţii, cu începere de la ora 10.00.

Citeşte mai mult...
 
Zece intervenţii "de foc" în doar două zile PDF Imprimare Email
Luni, 30 Martie 2009 10:39

În 27 - 28 martie, pompierii maramureşeni au participat la nu mai puţin de zece intervenţii, de toate tipurile, în toate colţurile judeţului.

Vineri, 27 martie, la 12.30, pompierii băimăreni au transportat o bolnavă supraponderală, de 48 de ani, de la locuinţa ei de pe strada Culturii până la ambulanţă. Puţin după ora 13.00, pompierii Secţiei Vişeu de Sus au lucrat, timp de o oră, la evacuarea apei dintr-o fântână a unei gospodării de pe strada Libertăţii, în care se afla o pisică moartă. La 12.47, pompierii din Baia Mare au fost chemaţi în ajutor, la un foc de vegetaţie uscată, în Seini. Incendiul a fost stins după patru ore de luptă, dar flăcările au afectat 15 hectare de teren. La 16.10, pompierii Detaşamentului Sighetu Marmaţiei au fost chemaţi să deblocheze uşa de la intrarea într-un apartament dintr-un bloc de pe strada Unirii. Înăuntru era blocat fiul de doi ani al proprietarei. Seara, în jurul orei 20.00, subofiţerii Detaşamentului Baia Mare au stins un foc ce a distrus circa 85% dintr-o maşină, aflată pe strada Principală în comuna Recea. Flăcările au izbucnit, probabil, din cauza unei scurgeri de combustibil. În acelaşi timp, un alt echipaj de pompieri băimăreni a fost solicitat la spălarea carosabilului pe bulevardul Republicii, din municipiu, pentru înlăturarea scurgerilor de la un autoturism implicat într-un accident rutier. La ora 22.10, pompierii din Sighetu Marmaţiei au stins un foc izbucnit la coşul de evacuare a fumului, al unui imobil de pe strada Independenţei din localitate.

Citeşte mai mult...
 
Anathema va canta la Bucuresti in aprilie PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Duminică, 29 Martie 2009 17:17

AnathemaSala Palatului va gazdui miercuri, 29 aprilie 2009, ora 20:00, concertul trupei Anathema.Vincent si Daniel Cavanagh, Lee Douglas, Les Smith, Jamie Cavanagh si John Douglas vin în formatie completa.

Va fi primul concert Anathema cu toti membrii trupei, la 15 ani distanta de la ultima reprezentatie din Bucuresti în aceasta formula. Dupã Anathema Unplugged de la Cisnadioara din 2007, sold-out inca din primele doua ore de la anuntare, apoi Sala de Festivitatii a Casei de Cultura Preoteasa vanduta anul trecut în numai trei zile de la deschiderea caselor de bilete, Anathema vine la Sala Palatului cu toata trupa. Se anunta un concert de nota zece pentru un public foarte special.

Citeşte mai mult...
 
La Centrul Cultural Francez din Sighet a recitat insusi Apollinaire PDF Imprimare Email
Duminică, 29 Martie 2009 14:25

Elevii participanti la seria de evenimente ale Festivalului "Primavara Poetilor - Le Printemps des Poetes", organizate saptamana trecuta la Sighetu Marmatiei de Biblioteca "Laurentiu Ulici", Liceul "Regele Ferdinand", Colegiul National "Dragos Voda" si postul "Radio Sighet", au avut parte de un moment surpriza pe care nu-l vor uita curand. Vineri, la Centrul Cultural Francez gazduit de Scoala cu clasele I-VIII nr. 10, tinerii au recitat poezii, au cantat si au impartit fluturasi continand versurile unor poeti locali. De asemenea, au realizat caligrame, acrostihuri si karaoke pe una dintre melodiile facute celebre de interpretul Gilbert Becaud. O deosebita surpriza au avut-o cand au auzit vocea marelui poet francez Guillaume Apollinaire (1880-1918) recitandu-si una dintre celebrele creatii, "Le Pont Mirabeau", inregistrate cu aproape o suta de ani in urma.

Citeşte mai mult...
 
BEEP 2010 - Best European Environmental Practices for Biodiversity Conservation PDF Imprimare Email
Scris de Dani Godja   
Sâmbătă, 28 Martie 2009 10:35

Asociatia VALEA VERDE din Sighet tocmai a editat volumul „BEEP 2010 - Best European Environmental Practices for Biodiversity Conservation” (BEEP 2010 – cele mai bune metode europene de conservare a biodiversitatii). Anul 2010 va fi Anul International al Biodiversitatii, asa ca Asociatia Valea Verde Sighet s-a pregatit deja pentru a celebra evenimentul prin intermediul acestui material. Volumul este scris in limba engleza si este tiparit la un nivel tipografic de exceptie, plin de poze realizate la un inalt nivel artistic, cu un continut plin de substanta. Acesta incepe cu o descriere a unor arii protejate din Europa: Trebon (Cehia), Vilm Island (Germania), Peninsula Nordica si Alpii (Italia), Bardenas Reales (Spania), Camargue – Rhone Delta (Franta), Delta Dunarii (Romania), Duna Drava National Park (Ungaria), ajungand la prezentarea biodiversitatii si a vietii traditionale din Maramures. Pe urma sunt prezentate diverse proiecte de reconstructie ecologica din Olanda, Finlanda, Austria, ajungandu-se si la proiectul Marea Neagra. Un alt capitol important al acestui volum este cel de educatie si cercetare ecologica, fiind prezentate proiecte din Slovenia, Austria, Belgia, Monaco. Volumul prezentat aici contine si alte materiale interesante, printre care si o prezentare a activitatii Green Valley in Europa.

Ultima actualizare Sâmbătă, 28 Martie 2009 20:40
Citeşte mai mult...
 
"OH, LORD!" - Cronica unui concert de vis - Budapesta - 4 martie 2009 PDF Imprimare Email
Sâmbătă, 28 Martie 2009 09:45

Jon Lord (ex-Deep Purple)Nu sint prea superstitios din fire, insa, mi-am zis ca daca tot e sa-mi aleg o “baba” sa fie atunci cand chiar se intimpla ceva…faptul ca vremea a fost frumusica in timpul zilei, e una…da` nu aveam sa banuiesc ca seara va fi chiar imperiala!

Rar imi este dat sa pot concluziona un eveniment intr-o exclamatie atit de nimerita si de graitoare ca si cea din titlu…Chiar daca de ceva vreme ma “antrenez” in serile de joi la Filarmonica, fara pretentia de a intelege multe, acum stiam ca va fi ceva mai din lumea mea. Nu am fost la un concert,ci la un “concerto”. For group and orchestra.

Ultima actualizare Marţi, 21 Aprilie 2009 12:36
Citeşte mai mult...
 
3 Aprilie - 159 ani de la înfiinţarea Jandarmeriei PDF Imprimare Email
Sâmbătă, 28 Martie 2009 09:37

Respectând tradiţia, cinstindu-ne trecutul şi onorându-ne prezentul, ca în fiecare an, jandarmii maramureşeni vor fi în mijlocul cetăţenilor, nu numai prin misiunile pe care le executăm ci şi prin prezentarea a ceea ce suntem şi cum suntem. Dorim ca fiecare locuitor din judeţul nostru să perceapă Jandarmeria ca o instituţie militară puternică, sigură, credibilă, care la orice oră din zi sau noapte veghează la liniştea şi siguranţa dumneavoastră.

Astfel, programul manifestărilor dedicate zilei Armei va începe luni, 30 martie 2009, în centru oraşului Şomcuta Mare, la ora 10.00 cu o prezentare a tehnicii, ţinutei şi armamentului din dotare, a unor tehnici de intervenţie şi autoapărare, exerciţii demonstrative, filme documentare, prezentând cu acest prilej şi oferta educaţională pentru şcolile militare ale M.A.I., pentru anul 2009.

Aceleaşi manifestări vor avea loc în municipiul Sighetu Marmaţiei, marţi 31 martie 2009, începând cu orele 11.00, pe platoul din faţa cinematografului şi miercuri 01 aprilie 2009, la Baia Mare, în parcul din zona Hotelului Mare, începând cu aceiaşi oră.

Ultima actualizare Sâmbătă, 28 Martie 2009 09:43
Citeşte mai mult...
 
Grila de programe Sighet FM PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Vineri, 27 Martie 2009 22:32
 
« ÎnceputAnterior231232233234235236237238239240UrmătorSfârşit »

Page 234 of 240

Dr.Max - Farmacie

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Vremea


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact