logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


EVENIMENT
Concursul "Periuta de aur" la Gradinita cu Program Normal nr.1 din Sighetu Marmatiei PDF Imprimare Email
Scris de Mintau Marcel   
Joi, 02 Aprilie 2009 13:24

Astazi, 2 aprilie a.c. s-a desfasurat faza judeteana a Concursului "Periuta de aur" la Gradinita cu Program Normal nr.1 din Sighetu Marmatiei, in cadrul caruia prichindeii si-au putut demonstra cunostintele bine insusite de igiena personala,datorita pregatirii eficiente si muncii depuse de doamnele educatoare.

Coordonatorii concursului au fost inspectorii scolari de specialitate prof. Pop Marcela si prof. Pop Georgeta, organizatori dir. educ. Danciu Eva si dir. educ. Capolna Mioara. Din Juriu au facut parte educ. Rad Jenica, dir. educ. Tomoiaga Maria, dir. educ Barlea Cornelia, dr. Bodnaruk Rita; moderator a fost educ. Orosz Elena. Partenerii la concurs au fost: Inspectoratul Scolar al Judetului Maramures, comitetele de parinti ale gradinitelor participante la concurs, Gradinita cu Program Normal nr.1 si Gradinita cu Program Normal "Regele Ferdinand" - Sighetu Marmatiei.

Concursul a ajutat la cultivarea interesului pentru problematica sanatatii si constientizarea importantei pastrarii igienei personale, si a oferit momente de neuitat pentru copiii dar si pentru parintii prezenti si cadrele educationale.

Ultima actualizare Vineri, 03 Aprilie 2009 05:38
Citeşte mai mult...
 
Elevii Liceului “Regele Ferdinand” din Sighet au plantat 60 de pini PDF Imprimare Email
Joi, 02 Aprilie 2009 07:02

Elevii Liceului “Regele Ferdinand” din Sighetu Marmaţiei şi-au văzut - vorba poetului - “visul cu ochii”. Au plantat 60 de puieţi de pin, care într-un viitor nu prea îndepărtat vor crea o perdea verde între curtea liceului lor şi o staţie de distribuţie a combustibilului lichid, construită mult prea aproape de gardul despărţitor. Acţiunea, iniţiată la sugestia elevilor de învăţătoarea Dolly Orban şi profesoara Rodica Gheorghiu, a fost dusă la bun sfârşit de elevii claselor a IX-a A şi a II-a B. Aceştia, cu un elan deosebit, au ieşit la prima oră a dimineţii “să lase ceva în urma lor”, cum a afirmat una dintre eleve. 
În ceea ce priveşte proiectul, copiii claselor a II-a nu se opresc aici: din puieţii de pin primiţi de la Romsilva au păstrat 30 de fire, pe care le-au plantat în ghivece, le vor îngriji la clasă, le vor studia şi urmări evoluţia şi, dacă e cazul, vor înlocui arborii din curte care nu s-au prins, restul fiind plantate anul viitor. 

Citeşte mai mult...
 
Teatrul de Păpuşi Baia Mare prezintă spectacolul “Guliver în ţara piticilor” PDF Imprimare Email
Joi, 02 Aprilie 2009 06:40

Sâmbătă, 4 aprilie, Teatrul de Păpuşi din Baia Mare va fi gazda spectacolului pentru copii “Guliver în ţara Piticilor”, de I. Penev. Regia artistică este asigurată de Eugen Câmpeanu, iar scenografia poartă semnătura Idei Grumaz. Toţi copiii şi iubitorii acestui gen de spectacol sunt aşteptaţi sâmbătă, de la ora 11, la Teatrul de Păpuşi. Preţul unui bilet este 3 lei.

Ultima actualizare Joi, 02 Aprilie 2009 06:54
Citeşte mai mult...
 
BARSANA/ A fost sfinţită Casa voievodală pentru oaspeţi PDF Imprimare Email
Joi, 02 Aprilie 2009 06:21

În urmă cu 16 ani, se sfinţea piatra de temelie a noii mănăstiri Bîrsana. Un an mai tîrziu, în aprilie 1994, adică de 15 ani, a venit aici ca maică stareţă monahia Filofteia, care a dovedit o dată în plus că omul sfinţeşte locul.
Cu sprijinul şi binecuvîntarea Episcopiei Ortodoxe a Maramureşului şi Sătmarului, complexul monahal a ajuns în scurt timp vestit în România şi în lume. Asta şi graţie manierei în care au fost înălţate toate construcţiile din lemn, în stil tradiţional şi specific maramureşean, după proiectele şi coordonarea directă a vestitului arhitect Dorel Cordoş.
Ultima construcţie sfinţită recent la Mănăstirea Bîrsana este Casa voievodală de oaspeţi, realizată şi mobilată special, cu piese unicat, în acelaşi stil străvechi. Casa are 14 camere (la care se vor mai adăuga încă 10 la mansardă), o sală mare de conferinţe, salon pentru servitul mesei etc.
Această clădire se adaugă celei deja existente, în afara perimetrului, unde fiinţează 60 de locuri de cazare pentru pelerini.

Ultima actualizare Joi, 02 Aprilie 2009 06:54
Citeşte mai mult...
 
100 de ore de astronomie la Sighet PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Miercuri, 01 Aprilie 2009 14:24

"100 de ore de astronomie" este una dintre cele mai ample manifestari prilejuite de anul international al astronomiei 2009. Acest eveniment se va desfasura in perioada 2-5 aprilie cand vor avea loc diferite actiuni si activitati astronomice pentru publicul larg.

Astroclubul SARM Sighet va realiza cu ocazia 100 de ore de astronomie activitati complexe in colaborare cu mai multe institutii: Planetariul Baia Mare, Scoala Dr. Ioan Mihalyi de Apsa Sighet, Colegiul National Dragos Voda Sighet, Liceul Regele Ferdinand Sighet si nu in ultimul rand publicatia electronica Emaramures.ro.

Mai jos gasiti programul manifestarilor organizate de Astroclubul SARM Sighet.

Ultima actualizare Vineri, 03 Aprilie 2009 10:26
Citeşte mai mult...
 
Concert Sinéad O'Connor in Romania! PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Miercuri, 01 Aprilie 2009 14:18

Sinead O'ConnorUnul dintre cele mai importante si mai controversate staruri ale anilor `90, Sinéad O'Connor a schimbat irevocabil imaginea femeii in muzica rock, depasind stereotipurile, fiind prima si in multe feluri si cea mai influenta dintre vedetele feminine care au facut ceva in aceasta directie. Impetuoasa si lipsita de tact – tunsoarea zero, atitudinea agresiva, si garderoba fara forme, o manusa aruncata culturii populare care impusese egalitatea intre notiunile de feminitate si sexualitate – Sinéad O\'Connor a pornit o revolta care a deschis drumul pentru o intreaga serie de artisti, de la Liz Phair la Courtney Love si Alanis Morisette: nu un obiect sexual, ci un artist serios.

S-a nascut in Irlanda, pe 8 decembrie 1966. Copilaria ei a fost pe alocuri traumatica: parintii au divortat cand avea 8 ani. Mai tarziu, Sinéad a afirmat ca mama ei, moarta intr-un accident auto in 1985, abuza frecvent de ea. Dupa ce a fost exmatriculata de la Scoala Catolica, a fost arestata pentru furt din magazine si a fost inchisa intr-un centru de reabilitare. La varsta de 15 ani, este remarcata de Paul Byrne, tobosarul trupei irlaneze In Tua Nua, cunoscuti protejati si colaboratori ai trupei U2. Dupa ce scrie, in colaborare cu membrii trupei, single-ul "Take My Hand", Sinéad O'Connor paraseste scoala pentru a se dedica unei cariere muzicale si incepe sa cante in cafenele; studiaza ulterior canto si pianul la Dublin College of Music, si se intretine livrand telegrame.

Citeşte mai mult...
 
Legion isi lanseaza albumul "Black Underground" in Sighet PDF Imprimare Email
Scris de Dani Godja   
Miercuri, 01 Aprilie 2009 12:37

Daca in 1999, albumul "Marfa" al trupei Legion din Seini a fost printre primele realizari in Romania in stilul power-hardcore, noul material "Black Underground" reprezinta un pas inainte, atat pentru Legion cat si pentru scena metal din Romania.

Cu o productie ireprosabila (inregistrarile au fost efectuate in studioul Denever din Ungaria), acest album propune o muzica matura, agresiva si in acelasi timp complexa, cu influente Pantera, Meshuggah, Pro Pain, etc...

"Black Underground", editat de HAMMER MUSIC HUNGARY, va fi disponibil in Romania doar la concertele turneului de lansare din acest an.

Ultima actualizare Miercuri, 01 Aprilie 2009 13:06
Citeşte mai mult...
 
BONFIRE la Rockin' Transilvania Open Air 2009 PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Marţi, 31 Martie 2009 07:42

BonfireRenumitul grup german de hard rock, BONFIRE este cea de-a doua confirmare oficială la festivalul ROCKIN' TRANSILVANIA OPEN AIR 2009, care se va desfăşura anul acesta în weekend-ul 12-14 iunie pe Stadionul Municipal din Sibiu! Bonfire vor cânta la Sibiu duminică, 14 iunie. „Bonfire is very proud to be invited to this beautiful country Romania. We and our Romanian fans will have a great party together!” - declară cu bucurie membrii grupului Bonfire.

Bonfire este unul dintre numele clasice ale scenei hard rock. Istoria grupului a început cu mulţi ani în urmă în Ingolstadt, sub numele Cacumen. La începutul anilor '80, Cacumen scot pe piaţă două albume, intitulate „Cacumen” (1981) şi „Bad Widow” (1983), după care grupul hotărăşte să-şi schimbe denumirea în Bonfire şi editează în anul 1986 albumul „Don't Touch the Light”, care se numără printre primele discuri de mare succes editate de grupuri germane ale genului. Un an mai târziu, Bonfire lansează un nou album, intitulat „Fireworks”, care a staţionat în topul german timp de 30 de săptămâni şi care este considerat şi în prezent o realizare de referinţă pentru muzica hard rock „made in Germany”. Cu un mare număr de apariţii discografice şi numeroase turnee internaţionale, Bonfire şi-au câştigat un loc important în muzica rock. Fără influenţa lor importantă asupra scenei rock-ului melodic, un capitol important în istoria internaţională a muzicii rock ar fi rămas nescris. Demn de remarcat este faptul că Bonfire şi-au păstrat peste ani energia şi entuziasmul şi oferă în continuare spectacole rock de calitate.

Citeşte mai mult...
 
Elevii de pe Valea Izei au sărbătorit Ziua Mondială a Apei PDF Imprimare Email
Marţi, 31 Martie 2009 06:35

Elevii Şcolii cu Clasele I-VIII din Onceşti, conduşi de profesorul Vasie Bud, au sărbătorit Ziua Mondială a Apei. Evenimentele de la sfârşitul săptămânii au cuprins o sesiune de comunicări, intitulată “Primăvara Izei”, privind protecţia apei, florei şi faunei, susţinută de nu mai puţin de 60 elevi, un concurs de eseuri pe tema importanţei apei, drumeţii şi multe alte surprize. Programul a culminat cu o gală în care au fost premiate cele mai reuşite lucrări, precum şi elevii care au contribuit la activităţile ecologice organizate de-a lungul anului şcolar. Alături de elevii din Onceşti au participat colegii lor de la şcolile din Bârsana şi Mara, din Sighetu Marmaţiei fiind prezenţi elevii şcolilor “George Coşbuc” şi “Dr. Ioan Mihalyi de Apşa”, precum şi cei ai Liceului de predare în limba maghiară “Leovey Klara”. 
Printre organizatori s-a numărat Centrul de Ecologie şi Turism şi Muzeul Maramureşului, prin muzeograful Timur Chiş, şi Asociaţia “Microregiunea Ţării Maramureşului”, prin Narcisa Maghiari. 

Citeşte mai mult...
 
Ziua Jandarmeriei Române PDF Imprimare Email
Luni, 30 Martie 2009 10:44

În 3 aprilie, Jandarmeria Română împlineşte 159 de ani de la înfiinţare. Momentul este sărbătorit şi în Maramureş.

Programul manifestărilor va începe azi, în centrul oraşului Şomcuta Mare, la ora 10.00, cu o prezentare a tehnicii, ţinutei şi armamentului din dotare, a unor tehnici de intervenţie şi autoapărare, exerciţii demonstrative, filme documentare, jandarmii prezentând cu acest prilej şi oferta educaţională pentru şcolile militare ale MAI, pentru anul 2009.În municipiul Sighetu Marmaţiei, manifestările vor începe marţi, 31 martie 2009, de la ora 11.00, pe platoul din faţa cinematografului, iar în Baia Mare, miercuri, în parcul Mara, începând cu ora 11.00. Joi, 2 aprilie, la reşedinţa Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Maramureş, se va organiza "Ziua Porţilor Deschise", eveniment la care sunt invitaţi toţi cetăţenii începând cu ora 10.30. Adunarea festivă dedicată acestei aniversări va avea loc în clubul unităţii, cu începere de la ora 10.00.

Citeşte mai mult...
 
Zece intervenţii "de foc" în doar două zile PDF Imprimare Email
Luni, 30 Martie 2009 10:39

În 27 - 28 martie, pompierii maramureşeni au participat la nu mai puţin de zece intervenţii, de toate tipurile, în toate colţurile judeţului.

Vineri, 27 martie, la 12.30, pompierii băimăreni au transportat o bolnavă supraponderală, de 48 de ani, de la locuinţa ei de pe strada Culturii până la ambulanţă. Puţin după ora 13.00, pompierii Secţiei Vişeu de Sus au lucrat, timp de o oră, la evacuarea apei dintr-o fântână a unei gospodării de pe strada Libertăţii, în care se afla o pisică moartă. La 12.47, pompierii din Baia Mare au fost chemaţi în ajutor, la un foc de vegetaţie uscată, în Seini. Incendiul a fost stins după patru ore de luptă, dar flăcările au afectat 15 hectare de teren. La 16.10, pompierii Detaşamentului Sighetu Marmaţiei au fost chemaţi să deblocheze uşa de la intrarea într-un apartament dintr-un bloc de pe strada Unirii. Înăuntru era blocat fiul de doi ani al proprietarei. Seara, în jurul orei 20.00, subofiţerii Detaşamentului Baia Mare au stins un foc ce a distrus circa 85% dintr-o maşină, aflată pe strada Principală în comuna Recea. Flăcările au izbucnit, probabil, din cauza unei scurgeri de combustibil. În acelaşi timp, un alt echipaj de pompieri băimăreni a fost solicitat la spălarea carosabilului pe bulevardul Republicii, din municipiu, pentru înlăturarea scurgerilor de la un autoturism implicat într-un accident rutier. La ora 22.10, pompierii din Sighetu Marmaţiei au stins un foc izbucnit la coşul de evacuare a fumului, al unui imobil de pe strada Independenţei din localitate.

Citeşte mai mult...
 
Anathema va canta la Bucuresti in aprilie PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Duminică, 29 Martie 2009 17:17

AnathemaSala Palatului va gazdui miercuri, 29 aprilie 2009, ora 20:00, concertul trupei Anathema.Vincent si Daniel Cavanagh, Lee Douglas, Les Smith, Jamie Cavanagh si John Douglas vin în formatie completa.

Va fi primul concert Anathema cu toti membrii trupei, la 15 ani distanta de la ultima reprezentatie din Bucuresti în aceasta formula. Dupã Anathema Unplugged de la Cisnadioara din 2007, sold-out inca din primele doua ore de la anuntare, apoi Sala de Festivitatii a Casei de Cultura Preoteasa vanduta anul trecut în numai trei zile de la deschiderea caselor de bilete, Anathema vine la Sala Palatului cu toata trupa. Se anunta un concert de nota zece pentru un public foarte special.

Citeşte mai mult...
 
La Centrul Cultural Francez din Sighet a recitat insusi Apollinaire PDF Imprimare Email
Duminică, 29 Martie 2009 14:25

Elevii participanti la seria de evenimente ale Festivalului "Primavara Poetilor - Le Printemps des Poetes", organizate saptamana trecuta la Sighetu Marmatiei de Biblioteca "Laurentiu Ulici", Liceul "Regele Ferdinand", Colegiul National "Dragos Voda" si postul "Radio Sighet", au avut parte de un moment surpriza pe care nu-l vor uita curand. Vineri, la Centrul Cultural Francez gazduit de Scoala cu clasele I-VIII nr. 10, tinerii au recitat poezii, au cantat si au impartit fluturasi continand versurile unor poeti locali. De asemenea, au realizat caligrame, acrostihuri si karaoke pe una dintre melodiile facute celebre de interpretul Gilbert Becaud. O deosebita surpriza au avut-o cand au auzit vocea marelui poet francez Guillaume Apollinaire (1880-1918) recitandu-si una dintre celebrele creatii, "Le Pont Mirabeau", inregistrate cu aproape o suta de ani in urma.

Citeşte mai mult...
 
« ÎnceputAnterior221222223224225226227228229230UrmătorSfârşit »

Page 229 of 235

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Curs valutar


Horoscop


Vremea


Un mic zâmbet


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact