logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


EVENIMENT
Romania a castigat marele premiu la Salonul de Inventii de la Geneva PDF Imprimare Email
Duminică, 05 Aprilie 2009 15:36

"Am obtinut premiul cu unanimitate de voturi si cu felicitarile juriului, in conditiile in care Romania nu a mai castigat niciodata o astfel de distinctie. Ne-am bucura ca aceasta stire sa faca, in presa din Romania, mai multa audienta decat cea privind arestarea lui Gigi Becali. Este o distinctie de cea mai inalta tinuta stiintifica. Romanii din Elvetia ne-au felicitat si sunt fericiti ca, in sfarsit, se vorbeste despre tara noastra si altfel decat legat de tigani sau alte lucruri negative", a declarat, pentru HotNews.ro, Constantin Sima, executive manager al firmei MB Telecom. 

Firma romaneasca a castigat sambata seara marele premiu la Salonul de la Geneva cu inventia Roboscan 1 M, cel mai avansat sistem de radiografiere cu raze gama a camioanelor.

Citeşte mai mult...
 
Azi, 5 aprilie 2009, veniti la Gradina Morii pentru observatii astronomice prin telescoape! PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Duminică, 05 Aprilie 2009 09:43

Foto: Arhiva SARM SighetAzi, 5 aprilie 2009 - Sun Day (Ziua Soarelui), intre ore 17 si 23, in Parcul Gradina Morii Sighetu - Marmatiei, Astroclubul SARM Sighet invita sighetenii la o sesiune de observatii astronomice prin telescoape. Vor avea loc observatii publice la Soare, Luna, Saturn si alte obiecte interesante, prezentare de materiale astronomice, discutii tematice. Participa membrii si colaboratorii SARM Sighet, reprezentanti ai Astromagazin.ro. Activitatea este publica, fiind asteptati cat mai multi sigheteni la acest eveniment.

Vor avea loc si discutii pe teme de astronomie, se vor prezenta diverse materiale celor interesati, asa ca cei dornici sa descopere acest domeniu fascinant, o pot face GRATIS, doar sa existe dorinta de a participa la eveniment. Tinand cont de faptul ca in Sighet nu exista un planetariu si ca vremea frumoasa de afara ne scoate afara din casa, de ce n-am face o plimbare seara aceasta in Parcul Gradina Morii si, ajunsi acolo, va invitam sa va dedicati cateva minute descoperirii unui domeniu despre care majoritatea dintre noi stim atat de putin. N-aveti nimic de pierdut, ci doar de castigat!

Ultima actualizare Duminică, 05 Aprilie 2009 09:59
Citeşte mai mult...
 
Concert Cradle Of Filth si Moonspell la Cluj-Napoca PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Sâmbătă, 04 Aprilie 2009 13:35

Filth FestPrimul festival itinerant care va avea loc in Romania este FILTH FEST TOUR. Contine un killer package format din CRADLE OF FILTH, MOONSPELL (Portugalia), TURISAS (Finlanda). FILTH FEST TOUR va avea loc la Cluj-Napoca, pe data de 23 aprilie 2009, la Sala Sporturilor, ora 19:00.

Pe langa acest pachet ucigator, startul va fi dat de o alta trupa interesanta. Organizatorii turneului nu s-au decis inca pe cine sa aleaga dintre febletea multor romani, grecii ROTTING CHRIST si suedezii UNLEASHED.

Faptul ca acest gen de festival itinerant poposeste in Romania, pare a fi semnalul ca maturizarea publicului rock din Romania se manifesta din plin. Prezenta unor trupe valoroase care abordeaza stiluri diferite si au categorii diferite de public este cu atat mai imbucuratoare cu cat se va exploata si latura sociala(izarii) a unor astfel de manifestari.

Numarul biletelor este limitat la 1200 si vor exista trei categorii de preturi. Prima categorie, ca oferta promotionala pentru primii 500 de cumparatori, este la pretul de 85 RON, suma sub media preturilor practicate in Europa pentru acest concert.

Citeşte mai mult...
 
Rhetorica re-editeaza albumul "Ganduri" PDF Imprimare Email
Scris de Dani Godja   
Sâmbătă, 04 Aprilie 2009 06:49

Rhetorica - Ganduri

La cererea mai multor prieteni si fani, trupa proiect Rhetorica (din Seini) a hotarat sa reediteze albumul „Ganduri”. Cum este un produs care merita tinut la colectie, se poate comanda la Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza . Scopul trupei este de a transmite muzica, astfel ca albumul se poate asculta (aproape) in intregime pe myspace-ul formatiei: www.myspace.com/rhetoricaband

Pentru informatii suplimentare puteti intra pe pagina : www.estvest.org/Trupe/Rhetorica.html

Despre Rhetorica

Rhetorica este o trupa proiect formata in 1997, din componenti formatiilor Dirty Shirt si Legion, cu ocazia RockFest Seini (festival organizat tot de membrii trupelor aminitite). Publicul a apreciat prestatia trupei si ambianta progressive-psihedelica, fapt ce a condus la ideea de continuare a proiectului. Au urmat, intre 1997-1999, mai multe participari la concerte si festivaluri-concurs din tara, iar recompensele juriilor nu s-au lasat asteptate. Insa plecarea in strainatate a mai multor componenti a determinat stagnarea acestei trupe-proiect. In vara anului 2004, Rhetorica s-a reunit “din patru zari” si s-a trecut la inregistrarea albumului de debut intitulat “Ganduri”, care a iesit pe piata la inceputul anului 2005. Acest album a fost urmat de un mic turneu de lansare in Romania, Franta si Belgia.

Ultima actualizare Sâmbătă, 04 Aprilie 2009 13:08
Citeşte mai mult...
 
Campionat mondial de cascadorii pe motocicletă la Aeroportul Baia Mare PDF Imprimare Email
Sâmbătă, 04 Aprilie 2009 06:24

Clubul Urban Moto Baia Mare organizează, în 16 mai, pe pista Aeroportului, prima ediţie a unui adevărat campionat mondial de cascadorii pe motocicletă. “Stund Ride” este o întrecere spectaculoasă care adună zeci de mii de spectatori, fani înrăiţi ai acestor demonstraţii efectuate de adevăraţi profesionişti în materie. La întrecerea de pe Aeroportul din Baia Mare vor fi prezenţi piloţi din România, Franţa, SUA, Anglia, Ungaria, Polonia, Canada, Letonia. Câştigătorii probelor din concurs (mersul pe o roată, drift în cerc în jurul unui ax, etc.) vor fi recompensaţi cu premii consistente: 6.000 euro - Locul I, 4.000 - Locul II şi 2.000 euro Locul III. Sume mai mici vor primi sportivii clasaţi pe locurile IV-IX. “Stund Ride” este unul dintre cele mai importante evenimente auto-moto care se vor desfăşura anul acesta în România.

Citeşte mai mult...
 
"100 de ore de astronomie" la CNDV Sighet (03.04.2009) PDF Imprimare Email
Scris de Dani Godja   
Vineri, 03 Aprilie 2009 15:04

prof. Sorin HoteaAstroclubul SARM Sighet este tot mai prezent in orasul nostru prin actiunile ce le desfasoara. De data aceasta, prof. Sorin Hotea, coordonatorul acestui club, s-a implicat in proiectul international „100 de ore de astronomie” ce are loc in perioada 2-5 aprilie 2009 in foarte multe orase din Romania. In cadrul acestui proiect, azi, 3 aprilie 2009, de la ora 12:00, la Scoala Dr. Ioan Mihalyi de Apsa, de la ora 13:00 la Colegiul National Dragos Voda, si de la ora 14:00 la Liceul Regele Ferdinand au avut loc sesiuni de referate, lucrari, planse, desene, prezentari cu teme astronomice (subiecte de interes general si cateva dedicate Soarelui). Au participat cu materiale membrii si colaboratorii SARM Sighet, elevi ai scolilor implicate, au asistat elevi si profesori din scolile amintite.

Duminca, 5 aprilie 2009 - Sun Day (Ziua Soarelui) - ora 17 – vor avea loc in Parcul Gradina Morii Sighetu-Marmatiei, observatii publice la Soare, Luna, Saturn si alte obiecte interesante, prezentare de materiale astronomice, discutii tematice. Participa membrii si colaboratorii SARM Sighet, reprezentanti ai Astromagazin.ro. Activitatee este publica, fiind asteptati cat mai multi sigheteni dornici sa incerce o experienta noua si foarte interesanta.

Ultima actualizare Vineri, 03 Aprilie 2009 16:28
Citeşte mai mult...
 
Astro Club Sighet - CNDV - 100 ore de astronomie - Sorin Hotea PDF Imprimare Email
Scris de Dani Godja   
Vineri, 03 Aprilie 2009 14:38
Ultima actualizare Vineri, 03 Aprilie 2009 14:55
 
Concurs pentru "Şcoala de vară" Sighet - ediţia a XII-a PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Vineri, 03 Aprilie 2009 09:37

Memorial SighetFundaţia Academia Civică anunţă tema concursului de admitere la Şcoala de Vară (a XII-a ediţie), care se va desfăşura între 13 şi 20 iulie la Memorialul Sighet.

Ca şi la ediţia precedentă, concursul se adresează atât elevilor, cu vârsta cuprinsă între 15 şi 18 ani, cât şi profesorilor de istorie din învăţământul preuniversitar.

Concursul pentru profesori constă în prezentarea unui plan de lecţie pentru tema „Ţăranii şi comunismul”.

Tema concursului pentru elevi este: „Ce ştiţi (din familie, din cărţi, din filme, din presă) despre relaţia comunismului cu ţăranii?”

Ultima actualizare Vineri, 03 Aprilie 2009 09:50
Citeşte mai mult...
 
Concursul "Periuta de aur" la Gradinita nr.1 din Sighetu Marmatiei PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Vineri, 03 Aprilie 2009 09:06
 
Elevii Şcolii “George Coşbuc” din Sighet au eliberat simbolic un porumbel călător PDF Imprimare Email
Vineri, 03 Aprilie 2009 08:07

Pentru elevii Şcolii cu Clasele I-VIII “George Coşbuc” din Sighetu Marmaţiei şi ai Şcolii din Onceşti, Ziua Internaţională a Păsărilor şi Arborilor a fost un prilej de a-şi măsura cunoştinţele în ornitologie. Evenimentul a fost organizat de profesorii Antoniu Kramer şi Vasile Bud, cu colaborarea muzeografului Timur Chiş de la Muzeul Maramureşului. S-a putut admira o expoziţie de fotografii cu păsări răpitoare şi o colecţie de păsări împăiate, după care s-a desfăşurat un concurs dotat cu premii consistente: un papagal mecanic vorbitor şi - având în vedere apropierea Sfintelor Paşti - o serie de ouă din ceramică splendid încondeiate, oferite de profesorul şcolii gazdă. După prelegerea reprezentantului secţiei de ştiinţe naturale ale Muzeului Maramureşului, care le-a vorbit elevilor despre păsările din arealul Tisei superioare şi importanţa lor în ecosistem, micii concurenţi au răspuns la o serie de întrebări din domeniu. Punctul culminant al evenimentului nu l-a constituit însă citirea câştigătorilor şi înmânarea diplomelor şi premiilor, ci... eliberarea simbolică a unui porumbel călător. 

Citeşte mai mult...
 
Ducu Bertzi si Roton lanseaza albumul “Ducu Bertzi si Florian Pittis in concert” PDF Imprimare Email
Vineri, 03 Aprilie 2009 06:29

Ducu Berti & Florian PittisPentru cei care nu au ajuns la concertele sustinute de Ducu Bertzi si Florian “Motu’” Pittis, pentru cei care ii iubesc pe cei doi pentru talentul lor, pentru cei care asculta muzica buna, Roton lanseaza un album cu un spectacol live de muzica si poezie in interpretarea celor doi trubaduri. O intalnire fericita intre doi artisti minunati, o prietenie sincera, o colaborare de exceptie, un proiect senzational: “Ducu Bertzi si Florian Pittis in concert”.

Luni 6 aprilie, incepand cu ora 19:00, iubitorii muzicii folk sunt invitati la sala Izvor a Teatrului Bulandra unde va avea loc lansarea albumului “Ducu Bertzi si Florian Pittis in concert”. Cele 23 de cantece si poezii de pe acest material audio au fost inregistrate in spectacolul "Ducu Bertzi si prietenii sai", sustinut la data de 3 aprilie 2006 in Sala Amfiteatru a Teatrului National "I.L.Caragiale". Albumul audio cuprinde 12 piese interpretate de Ducu Bertzi, 10 poezii si o piesa interpretata de Florian Pittis, are 68 de minute si reprezinta doar o parte a materialului video care va fi lansat in toamna acestui an.

Ultima actualizare Vineri, 03 Aprilie 2009 06:56
Citeşte mai mult...
 
Concursul "Periuta de aur" la Gradinita cu Program Normal nr.1 din Sighetu Marmatiei PDF Imprimare Email
Scris de Mintau Marcel   
Joi, 02 Aprilie 2009 13:24

Astazi, 2 aprilie a.c. s-a desfasurat faza judeteana a Concursului "Periuta de aur" la Gradinita cu Program Normal nr.1 din Sighetu Marmatiei, in cadrul caruia prichindeii si-au putut demonstra cunostintele bine insusite de igiena personala,datorita pregatirii eficiente si muncii depuse de doamnele educatoare.

Coordonatorii concursului au fost inspectorii scolari de specialitate prof. Pop Marcela si prof. Pop Georgeta, organizatori dir. educ. Danciu Eva si dir. educ. Capolna Mioara. Din Juriu au facut parte educ. Rad Jenica, dir. educ. Tomoiaga Maria, dir. educ Barlea Cornelia, dr. Bodnaruk Rita; moderator a fost educ. Orosz Elena. Partenerii la concurs au fost: Inspectoratul Scolar al Judetului Maramures, comitetele de parinti ale gradinitelor participante la concurs, Gradinita cu Program Normal nr.1 si Gradinita cu Program Normal "Regele Ferdinand" - Sighetu Marmatiei.

Concursul a ajutat la cultivarea interesului pentru problematica sanatatii si constientizarea importantei pastrarii igienei personale, si a oferit momente de neuitat pentru copiii dar si pentru parintii prezenti si cadrele educationale.

Ultima actualizare Vineri, 03 Aprilie 2009 05:38
Citeşte mai mult...
 
Elevii Liceului “Regele Ferdinand” din Sighet au plantat 60 de pini PDF Imprimare Email
Joi, 02 Aprilie 2009 07:02

Elevii Liceului “Regele Ferdinand” din Sighetu Marmaţiei şi-au văzut - vorba poetului - “visul cu ochii”. Au plantat 60 de puieţi de pin, care într-un viitor nu prea îndepărtat vor crea o perdea verde între curtea liceului lor şi o staţie de distribuţie a combustibilului lichid, construită mult prea aproape de gardul despărţitor. Acţiunea, iniţiată la sugestia elevilor de învăţătoarea Dolly Orban şi profesoara Rodica Gheorghiu, a fost dusă la bun sfârşit de elevii claselor a IX-a A şi a II-a B. Aceştia, cu un elan deosebit, au ieşit la prima oră a dimineţii “să lase ceva în urma lor”, cum a afirmat una dintre eleve. 
În ceea ce priveşte proiectul, copiii claselor a II-a nu se opresc aici: din puieţii de pin primiţi de la Romsilva au păstrat 30 de fire, pe care le-au plantat în ghivece, le vor îngriji la clasă, le vor studia şi urmări evoluţia şi, dacă e cazul, vor înlocui arborii din curte care nu s-au prins, restul fiind plantate anul viitor. 

Citeşte mai mult...
 
« ÎnceputAnterior221222223224225226227228229230UrmătorSfârşit »

Page 228 of 235

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Curs valutar


Horoscop


Vremea


Un mic zâmbet


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact