logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


EVENIMENT
Serviciu de Evidenta a Persoanelor la Repedea PDF Imprimare Email
Joi, 23 Aprilie 2009 12:38

In conformitate cu strategia judetului Maramures pe termen scurt privind infiintarea de noi servicii locale de evidenta a persoanelor, in 4 mai, in comuna Repedea, va fi inaugurat al cincilea serviciu local de evidenta a persoanelor, infiintat dupa 1 ianuarie 2005, data de la care a fost reorganizat intregul sistem de evidenta a persoanelor, prin delegarea atributiilor in domeniu la nivel local. Programul cu publicul se va desfasura incep]nd cu 5 mai 2009. Directorul executiv Mariana Macarie a declarat ca Serviciul Public Comunitar Local de Evidenta a Persoanelor al comunei Repedea este al 15–lea serviciu de specialitate din judet cu locatia in cladirea Primariei comunei Repedea si va deservi un numar de 4.904 locuitori.

Citeşte mai mult...
 
Incendiu violent pe Varful Iezer, la 1.200 metri altitudine PDF Imprimare Email
Joi, 23 Aprilie 2009 11:04

Incendiile de vegetatie uscata au dat de furca si in ultimele 24 de ore pompierilor din intreg judetul. Una dintre cele mai dificile interventii a fost cea a Detasamentului Sighetu Marmatiei, ai carui militari au luptat timp de 9 ore cu focul in apropiere de Varful Iezer, la o altitudine de circa 1.200 metri. Un ofiter si 29 de subofiteri au urcat 7 kilometri pe jos, timp de doua ore, pana in zona cuprinsa de flacari situata la aproximativ 15 kilometri nord-vest de barajul Runcu-Firiza. Lupta lor cu focul a fost ingreunata de curentii puternici de aer, care au dat nastere, pe alocuri, la minitornade ce amenintau sa extinda incendiul. Flacarile au afectat peste 110 hectare de teren. ~ntre timp, un alt echipaj al pompierilor sigheteni a fost chemat in ajutor la un alt incendiu de vegetatie uscata izbucnit in locul numit „In Arini”.

Citeşte mai mult...
 
Creştinii îl sărbătoresc astăzi pe Sfântul Gheorghe, purtatorul de biruinta PDF Imprimare Email
Joi, 23 Aprilie 2009 08:02

In fiecare an, la 23 aprilie, il praznuim pe Sfantul Mare Mucenic Gheorghe, purtatorul de biruinta. Sfantul Gheorghe s-a nascut in Capadocia, din parinti crestini. A urmat cariera militara si a ajuns comandant in armata imparatului Diocletian.

In anul 303, imparatul a dat un decret prin care toti crestinii erau obligati sa se lepede de credinta in Hristos si sa se inchine zeilor. Sfantul Gheorghe, pentru ca nu a vrut sa jertfeasca zeilor, a fost condamnat la moarte prin decapitare in anul 303, in ziua de 23 aprilie.

Mentionam ca Biserica crestina serbeaza ziua mortii sfintilor ca ziua lor de nastere. Numai Fecioara Maria si Sfantul Ioan Botezatorul fac exceptie de la aceasta regula.

Sfantul Gheorghe in iconografie:

Iconografia pastreaza imaginea Sfantului Gheorghe calare pe un cal, strapungand cu sulita un balaur. Este vorba despre o legenda pioasa, in care Sfantul Gheorghe salveaza cetatea Silena, din provincia Libiei, terorizata de un balaur. Aceasta imagine a sfantului a ramas in amintirea oamenilor ca model de curaj in lupta cu diavolul.

Citeşte mai mult...
 
Primavara medicala sigheteana 23 – 25 aprilie 2009 PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Miercuri, 22 Aprilie 2009 19:14

Spital Municipal SighetPrimavara medicala sigheteana Sighetu Marmatiei 23 – 25 aprilie 2009

P R O G R A M:

Joi 23 aprilie 2009:

Ora 16 Inregistrarea participantilor ,,Muzeul Memorial’’ str. Corneliu Coposu, nr.2 .

Vineri 24 aprilie 2009:
Ora 8:30 - 10:30 Muzeul Memorial , str. Corneliu Coposu, nr.2– Sala de conferinte – Prezentarea lucrarilor

Ultima actualizare Miercuri, 22 Aprilie 2009 19:27
Citeşte mai mult...
 
Sighetul va fi capitala Dansului Sportiv PDF Imprimare Email
Miercuri, 22 Aprilie 2009 10:04

La initiativa Clubului de dans sportiv Mini Maxi Dance Club si participarea Federatiei Romane de Dans Sportiv, in perioada 8-10 mai, la Sighetu Marmatiei va avea loc Festivalul de Dans Sportiv. Acesta va include Campionatul National de Formatii de Dans Sportiv, precum si Cupa “Chris-teens” la dans sportiv, in premiera nationala. La acest regal al dansului vor participa formatiile cluburilor romanesti clasate pe locurile I, II si III, respectiv cele desemnate a reprezenta tara noastra la campionatele europene si mondiale. Aflam de la organizatori ca la aceasta prestigioasa si spectaculoasa competitie s-au inscris si doua formatii de dans din Miskolc, Ungaria. Evenimentele se vor desfasura la Sala Polivalenta, iar juriul va fi format din reprezentantii Federatiei Romane de Dans Sportiv. Avand in vedere amploarea lor si costurile pe care le implica, pana in prezent, asemenea competitii au fost organizate doar la Bucuresti, Pitesti si Bistrita.

Citeşte mai mult...
 
Lumina de la Sfântul Mormânt PDF Imprimare Email
Miercuri, 22 Aprilie 2009 08:59

În noaptea Învierii şi în prima zi de Paşti, rozăvlenii au trăit bucuria de a primi, pentru prima dată în viaţa lor, lumina de la Sfântul Mormânt din Ierusalim.

"Cu aprobarea şi binecuvântarea Preasfinţitului Iustinian al Maramureşului şi Sătmarului, care, luând act de şansa unică ce se ivea, şi anume aducerea Sfintei Lumini de la Mormântul Domnului, preoţi şi călugări din Protopopiatul Vişeu, ajutaţi de oameni de bună-credinţă, cu toţii ne-am mobilizat şi ne-am deplasat în Suceava. Sâmbătă seara, în jurul orei 20.45, pe aeroport a aterizat un avion care a venit direct cu Lumina de la Sfântul Mormânt. El a fost încredinţat să aducă pentru prima oară în România minunea ce se produce în fiecare an la Ierusalim. Atât la aeroport, cât şi la Biserica Sfintei Învieri din Suceava, delegaţii de preoţi din alte eparhii şi din alte judeţe ale ţării au aşteptat cu emoţie Sfânta Lumină. Cât priveşte Protopopiatul Vişeu, Lumina Sfântă a ajuns în timp record în toate localităţile şi parohiile din zona Maramureşului Voievodal, stârnind o adevărată stare de bucurie şi emoţie", a precizat protopopul Vişeului, preot Grigore Andreica.

• "Oamenilor nu le venea să creadă"

Ultima actualizare Miercuri, 22 Aprilie 2009 10:29
Citeşte mai mult...
 
Ziua Pământului PDF Imprimare Email
Miercuri, 22 Aprilie 2009 08:57

În fiecare an, în 22 aprilie, se sărbătoreşte Ziua Pământului. În acest an, sloganul Zilei Pământului este "Green Generation" (Generaţia Verde). După două decenii, în anul 1990, peste 200 milioane de oameni din 141 ţări au transformat "Ziua Pământului" într-o manifestare de amploare în istoria omenirii, prin alăturarea lor în dorinţa de a milita pentru un viitor perfect al planetei noastre.

Reţeaua "Ziua Pământului", constituită cu prilejul celebrării acestei importante zile cuprinse în "Calendarul evenimentelor ecologice", include multe tipuri de organizaţii în diferite domenii de activitate, care promovează acţiuni cu scopul de a educa populaţia şi de a favoriza participarea publicului în acţiunile ecologice. Timp de 39 de ani, Ziua Pământului a inspirat milioane de oameni din culturi, civilizaţii şi medii diferite de viaţă, unindu-i în acelaşi ţel - de a acţiona împreună pentru schimbarea pe care doresc să o vadă în lume. "Corelarea intereselor umanităţii în conformitate cu legile naturii este unica premiză a continuităţii vieţii pe Terra. Oriunde ne-am afla, să acordăm puţin din timpul nostru pentru a fi parte integrantă din mişcarea pentru Ziua Pământului", a precizat, într-un comunicat de presă, directorul executiv al Agenţiei pentru Protecţia Mediului Maramureş, Viorel Iancu.

Citeşte mai mult...
 
Staţiunea de Cercetare din Sighet a trecut în subordinea Academiei de Ştiinţe Agricole PDF Imprimare Email
Miercuri, 22 Aprilie 2009 07:28

Staţiunea de Cercetare şi Producţie pentru Creşterea Bovinelor Sighetu Marmaţiei a trecut din subordinea Ministerului Agriculturii în cea a Acadermiei de Ştiinţe Agricole şi Silvice “Gheorghe Ionescu Şişeşti” Bucureşti. Lăsată de 20 de ani de izbelişte, fără fonduri, fără personal de specialitate şi fără animale, staţiunea a ajuns în pragul falimentului. Schimbarea “stăpânului” le dă ceva speranţe celor care au mai rămas în cadrul instituţiei pentru că se vorbeşte de reorganizarea acesteia. Cifrele sunt grăitoare. Înainte de 1990 staţiunea avea peste 1.600 capete de bovine din rasa Bruna de Maramureş, 26 de cercetători şi aproape 600 hectare de teren în Sighetu Marmaţiei, Ocna Şugatag, Săpânţa, Sarasău, Deseşti, Remeţi şi Bocicoiu Mare. Patrimoniul imobiliar este de invidiat: birouri, cantină, silozuri, laboratoare, adăposturi pentru animale. Astăzi mai sunt 100 de vaci şi trei cercetători. Dezastrul este evident la tot pasul. Ministerul Agriculturii a tăiat pentru acest an 60% din fondurile alocate în 2008, care şi aşa erau foarte mici. Datoriile staţiunii au ajuns la 6 miliarde lei vechi.

Citeşte mai mult...
 
Contrabandiştii cu ţigări din Ucraina au operat şi de sărbători PDF Imprimare Email
Miercuri, 22 Aprilie 2009 06:45

Poliţiştii de frontieră au depistat 24.000 pachete de ţigări la graniţă

Poliţiştii de frontieră maramureşeni au desfăşurat în perioada Sărbătorilor Pascale acţiuni de combatere a contrabandei cu ţigări, în urma cărora au fost găsite 24.000 pachete de ţigări de provenienţă ucraineană, iar mai mulţi cetăţeni români sunt cercetaţi penal.
Prima acţiune a avut loc în zona localităţii Sarasău. Acolo, în baza unor informaţii, poliţiştii Sectorului Poliţiei de Frontieră Sarasău au identificat un autoturism în care ştiau că se transportă ţigări provenite din Ucraina. La semnalul regulamentar al poliţiştilor, şoferul microbuzului nu a oprit. S-a trecut la urmărirea acestuia, fiind oprit la aproximativ un kilometru pe raza localităţii Câmpulung la Tisa. La controlul vehicului, a fost descoperită cantitatea de 23.400 pachete de ţigări, marca Ronson şi Viceroy, de provenienţă ucraineană, în valoare de 110.000 lei. În urma verificărilor s-a stabilit că în activitatea de contrabandă sunt implicate mai multe persoane, printre care şi o femeie, toţi din Maramureş. Acestora li s-au întocmit dosare penale pentru complicitate la contrabandă.

Citeşte mai mult...
 
MAXIMUL LYRIDELOR LA NOAPTE PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Marţi, 21 Aprilie 2009 21:31
In aceasta noapte are loc maximul curentului de meteori Lyride. Meteorii apartinand acestui curent primesc numele dupa constelatia unde se gaseste radiantul in perioada maximului - Lyra.

In cazul in care conditiile vor fi bune, maine dimineata inainte de aparitia zorilor, astronomii vor putea vedea 15-20 de meteori intr-o ora.

Mai multe detalii despre acest eveniment la adresa de mai jos:

http://astroclick.wordpress.com/2009/04/21/ploaia-de-lyride/


CONJUNCTIA LUNA-VENUS

Noaptea care urmeaza (21/22 aprilie 2009) mai pregateste iubitorilor cerului o surpriza. Dupa ora 5, deasupra orizontului estic vor rasari Luna si Luceafarul de dimineata - planeta Venus. Distanta dintre cele doua corpuri va fi de aprox. 6 grade. Si Luna si planeta Venus prezinta faze. Privite printr-un binoclu sau telescop cele doua corpuri vor avea aspectul unor seceri asemenatoare. Luna va fi insa de aprox. 40 de ori mai mare decat planeta Venus.

Ultima actualizare Marţi, 21 Aprilie 2009 21:35
Citeşte mai mult...
 
La Schitul “Eroii cazuti la revolutia din 1989 din secatura, localitatea Văleni va avea loc un concurs pe teme religioase PDF Imprimare Email
Scris de I.D. Mariş   
Marţi, 21 Aprilie 2009 19:48

La Schitul “Eroii cazuti la revolutia din 1989” din Secatura, localitatea Văleni va avea loc, vineri 24 aprilie, un concurs pe teme religioase. Participă elevii de la Şcoala cu clasele I-VIII “Tiberiu Utan” din Văleni şi de la şcolile din Călineşti şi Corneşti. Acestia se vor întrece la probe de pictură, compunere, recitări de poezie şi “cântări religioase”,şi o probă scrisă pe tema “”Învierii”. Manifestarea va avea şi o secţie pentru credincioşii şi preoţii din satele învecinate Vălenilor care vor participa la o masă rotundă cu tema :” Organizarea comunităţilor locale în vederea revigorării activităţii spirituale” . Oragnizatori sunt Asociaţia Culturală “Tiberiu Utan” din Văleni, Primăria Călineşti, Parohia Ortodoxă Văleni şi Şcoala cu clasele I-VIII Călineşti.

Ultima actualizare Marţi, 21 Aprilie 2009 20:47
Citeşte mai mult...
 
Pr. prot. Vasile - Aurel Pop ne ureaza: Hristos a Inviat! PDF Imprimare Email
Sâmbătă, 18 Aprilie 2009 23:00

Hristos a Inviat!Cu ajutorul şi binecuvântarea Părintelui Ceresc am plinit cele ale postului de patruzeci de zile, fiecare după puterile noastre. În Săptămâna Mare am retrăit Sfintele şi Mântuitoarele Patimi al Domnului nostru Iisus Hristos. Am aflat din nou că Domnul a fost trădat, a fost dat în mâna cărturarilor şi fariseilor şi apoi a păgânilor care l- au omorât prin răstignire, aşa cum Însuşi a grăit mai înainte. Apoi cei cu frică de Dumnezeu , Iosif şi Nicodim împreună cu femeile mironosiţe au îngropat cu toată cuviinţa pe Domnul, într- un mormânt nou săpat în piatră.

Mântuitorul lumii a îngropat odată cu El firea noastră omenească, pentru ca această fire supusă stricăciunii să devină nestricăcioasă. El şi-a asumat condiţia noastră de muritori: “ Care, Dumnezeu fiind în chip, n-a socotit o ştirbire a fi El întocmai Dumnezeu, ci s-a deşertat pe Sine, chip de rob luând, făcându-Se asemenea oamenilor, şi la înfăţişare aflându-Se ca un om, S-a smerit pe Sine, ascultător făcându-Se până la moarte, şi încă moarte pe cruce “ (Filipeni 2, 6- 8), pentru a ne oferi, în dar nemurirea şi toate acestea din dragoste faţă de neamul omenesc.

Citeşte mai mult...
 
Hristos a Inviat! Echipa Sighet Online va doreste Paste fericit! PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Sâmbătă, 18 Aprilie 2009 23:00

Pastele este unul din acele putine momente de peste an cand ne oprim putin din agitatia vietii de zi cu zi si ne privim sufletele. Ne amintim si meditam la cuvinte precum: credinta, speranta, lumina, iertare, incredere, rabdare.

Ne gandim la un sens al vietii si la un nou inceput. Ne propunem sa fim mai buni si mai ingaduitori cu semenii nostri. Sa le acordam mai multa atentie. Sa le umplem viata de bucurie si sa-i ajutam sa-si indeplineasca dorintele.

Hristos a murit pentru ca noi sa traim si a inviat pentru ca noi sa avem viata vesnica! Fie ca Invierea Domnului nostru Iisus Hristos sa aduca in inimile noastre pace, bucurie, fericire!

Hristos a Inviat!

Echipa Sighet Online

Ultima actualizare Duminică, 19 Aprilie 2009 09:37
 
« ÎnceputAnterior221222223224225226227228229230UrmătorSfârşit »

Page 226 of 236

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Curs valutar


Horoscop


Vremea


Un mic zâmbet


Ultimele anunturi

Linkuri

Parteneri

.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact