logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


EVENIMENT
Concurs pentru "Şcoala de vară" Sighet - ediţia a XII-a PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Vineri, 03 Aprilie 2009 09:37

Memorial SighetFundaţia Academia Civică anunţă tema concursului de admitere la Şcoala de Vară (a XII-a ediţie), care se va desfăşura între 13 şi 20 iulie la Memorialul Sighet.

Ca şi la ediţia precedentă, concursul se adresează atât elevilor, cu vârsta cuprinsă între 15 şi 18 ani, cât şi profesorilor de istorie din învăţământul preuniversitar.

Concursul pentru profesori constă în prezentarea unui plan de lecţie pentru tema „Ţăranii şi comunismul”.

Tema concursului pentru elevi este: „Ce ştiţi (din familie, din cărţi, din filme, din presă) despre relaţia comunismului cu ţăranii?”

Ultima actualizare Vineri, 03 Aprilie 2009 09:50
Citeşte mai mult...
 
Concursul "Periuta de aur" la Gradinita nr.1 din Sighetu Marmatiei PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Vineri, 03 Aprilie 2009 09:06
 
Elevii Şcolii “George Coşbuc” din Sighet au eliberat simbolic un porumbel călător PDF Imprimare Email
Vineri, 03 Aprilie 2009 08:07

Pentru elevii Şcolii cu Clasele I-VIII “George Coşbuc” din Sighetu Marmaţiei şi ai Şcolii din Onceşti, Ziua Internaţională a Păsărilor şi Arborilor a fost un prilej de a-şi măsura cunoştinţele în ornitologie. Evenimentul a fost organizat de profesorii Antoniu Kramer şi Vasile Bud, cu colaborarea muzeografului Timur Chiş de la Muzeul Maramureşului. S-a putut admira o expoziţie de fotografii cu păsări răpitoare şi o colecţie de păsări împăiate, după care s-a desfăşurat un concurs dotat cu premii consistente: un papagal mecanic vorbitor şi - având în vedere apropierea Sfintelor Paşti - o serie de ouă din ceramică splendid încondeiate, oferite de profesorul şcolii gazdă. După prelegerea reprezentantului secţiei de ştiinţe naturale ale Muzeului Maramureşului, care le-a vorbit elevilor despre păsările din arealul Tisei superioare şi importanţa lor în ecosistem, micii concurenţi au răspuns la o serie de întrebări din domeniu. Punctul culminant al evenimentului nu l-a constituit însă citirea câştigătorilor şi înmânarea diplomelor şi premiilor, ci... eliberarea simbolică a unui porumbel călător. 

Citeşte mai mult...
 
Ducu Bertzi si Roton lanseaza albumul “Ducu Bertzi si Florian Pittis in concert” PDF Imprimare Email
Vineri, 03 Aprilie 2009 06:29

Ducu Berti & Florian PittisPentru cei care nu au ajuns la concertele sustinute de Ducu Bertzi si Florian “Motu’” Pittis, pentru cei care ii iubesc pe cei doi pentru talentul lor, pentru cei care asculta muzica buna, Roton lanseaza un album cu un spectacol live de muzica si poezie in interpretarea celor doi trubaduri. O intalnire fericita intre doi artisti minunati, o prietenie sincera, o colaborare de exceptie, un proiect senzational: “Ducu Bertzi si Florian Pittis in concert”.

Luni 6 aprilie, incepand cu ora 19:00, iubitorii muzicii folk sunt invitati la sala Izvor a Teatrului Bulandra unde va avea loc lansarea albumului “Ducu Bertzi si Florian Pittis in concert”. Cele 23 de cantece si poezii de pe acest material audio au fost inregistrate in spectacolul "Ducu Bertzi si prietenii sai", sustinut la data de 3 aprilie 2006 in Sala Amfiteatru a Teatrului National "I.L.Caragiale". Albumul audio cuprinde 12 piese interpretate de Ducu Bertzi, 10 poezii si o piesa interpretata de Florian Pittis, are 68 de minute si reprezinta doar o parte a materialului video care va fi lansat in toamna acestui an.

Ultima actualizare Vineri, 03 Aprilie 2009 06:56
Citeşte mai mult...
 
Concursul "Periuta de aur" la Gradinita cu Program Normal nr.1 din Sighetu Marmatiei PDF Imprimare Email
Scris de Mintau Marcel   
Joi, 02 Aprilie 2009 13:24

Astazi, 2 aprilie a.c. s-a desfasurat faza judeteana a Concursului "Periuta de aur" la Gradinita cu Program Normal nr.1 din Sighetu Marmatiei, in cadrul caruia prichindeii si-au putut demonstra cunostintele bine insusite de igiena personala,datorita pregatirii eficiente si muncii depuse de doamnele educatoare.

Coordonatorii concursului au fost inspectorii scolari de specialitate prof. Pop Marcela si prof. Pop Georgeta, organizatori dir. educ. Danciu Eva si dir. educ. Capolna Mioara. Din Juriu au facut parte educ. Rad Jenica, dir. educ. Tomoiaga Maria, dir. educ Barlea Cornelia, dr. Bodnaruk Rita; moderator a fost educ. Orosz Elena. Partenerii la concurs au fost: Inspectoratul Scolar al Judetului Maramures, comitetele de parinti ale gradinitelor participante la concurs, Gradinita cu Program Normal nr.1 si Gradinita cu Program Normal "Regele Ferdinand" - Sighetu Marmatiei.

Concursul a ajutat la cultivarea interesului pentru problematica sanatatii si constientizarea importantei pastrarii igienei personale, si a oferit momente de neuitat pentru copiii dar si pentru parintii prezenti si cadrele educationale.

Ultima actualizare Vineri, 03 Aprilie 2009 05:38
Citeşte mai mult...
 
Elevii Liceului “Regele Ferdinand” din Sighet au plantat 60 de pini PDF Imprimare Email
Joi, 02 Aprilie 2009 07:02

Elevii Liceului “Regele Ferdinand” din Sighetu Marmaţiei şi-au văzut - vorba poetului - “visul cu ochii”. Au plantat 60 de puieţi de pin, care într-un viitor nu prea îndepărtat vor crea o perdea verde între curtea liceului lor şi o staţie de distribuţie a combustibilului lichid, construită mult prea aproape de gardul despărţitor. Acţiunea, iniţiată la sugestia elevilor de învăţătoarea Dolly Orban şi profesoara Rodica Gheorghiu, a fost dusă la bun sfârşit de elevii claselor a IX-a A şi a II-a B. Aceştia, cu un elan deosebit, au ieşit la prima oră a dimineţii “să lase ceva în urma lor”, cum a afirmat una dintre eleve. 
În ceea ce priveşte proiectul, copiii claselor a II-a nu se opresc aici: din puieţii de pin primiţi de la Romsilva au păstrat 30 de fire, pe care le-au plantat în ghivece, le vor îngriji la clasă, le vor studia şi urmări evoluţia şi, dacă e cazul, vor înlocui arborii din curte care nu s-au prins, restul fiind plantate anul viitor. 

Citeşte mai mult...
 
Teatrul de Păpuşi Baia Mare prezintă spectacolul “Guliver în ţara piticilor” PDF Imprimare Email
Joi, 02 Aprilie 2009 06:40

Sâmbătă, 4 aprilie, Teatrul de Păpuşi din Baia Mare va fi gazda spectacolului pentru copii “Guliver în ţara Piticilor”, de I. Penev. Regia artistică este asigurată de Eugen Câmpeanu, iar scenografia poartă semnătura Idei Grumaz. Toţi copiii şi iubitorii acestui gen de spectacol sunt aşteptaţi sâmbătă, de la ora 11, la Teatrul de Păpuşi. Preţul unui bilet este 3 lei.

Ultima actualizare Joi, 02 Aprilie 2009 06:54
Citeşte mai mult...
 
BARSANA/ A fost sfinţită Casa voievodală pentru oaspeţi PDF Imprimare Email
Joi, 02 Aprilie 2009 06:21

În urmă cu 16 ani, se sfinţea piatra de temelie a noii mănăstiri Bîrsana. Un an mai tîrziu, în aprilie 1994, adică de 15 ani, a venit aici ca maică stareţă monahia Filofteia, care a dovedit o dată în plus că omul sfinţeşte locul.
Cu sprijinul şi binecuvîntarea Episcopiei Ortodoxe a Maramureşului şi Sătmarului, complexul monahal a ajuns în scurt timp vestit în România şi în lume. Asta şi graţie manierei în care au fost înălţate toate construcţiile din lemn, în stil tradiţional şi specific maramureşean, după proiectele şi coordonarea directă a vestitului arhitect Dorel Cordoş.
Ultima construcţie sfinţită recent la Mănăstirea Bîrsana este Casa voievodală de oaspeţi, realizată şi mobilată special, cu piese unicat, în acelaşi stil străvechi. Casa are 14 camere (la care se vor mai adăuga încă 10 la mansardă), o sală mare de conferinţe, salon pentru servitul mesei etc.
Această clădire se adaugă celei deja existente, în afara perimetrului, unde fiinţează 60 de locuri de cazare pentru pelerini.

Ultima actualizare Joi, 02 Aprilie 2009 06:54
Citeşte mai mult...
 
100 de ore de astronomie la Sighet PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Miercuri, 01 Aprilie 2009 14:24

"100 de ore de astronomie" este una dintre cele mai ample manifestari prilejuite de anul international al astronomiei 2009. Acest eveniment se va desfasura in perioada 2-5 aprilie cand vor avea loc diferite actiuni si activitati astronomice pentru publicul larg.

Astroclubul SARM Sighet va realiza cu ocazia 100 de ore de astronomie activitati complexe in colaborare cu mai multe institutii: Planetariul Baia Mare, Scoala Dr. Ioan Mihalyi de Apsa Sighet, Colegiul National Dragos Voda Sighet, Liceul Regele Ferdinand Sighet si nu in ultimul rand publicatia electronica Emaramures.ro.

Mai jos gasiti programul manifestarilor organizate de Astroclubul SARM Sighet.

Ultima actualizare Vineri, 03 Aprilie 2009 10:26
Citeşte mai mult...
 
Concert Sinéad O'Connor in Romania! PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Miercuri, 01 Aprilie 2009 14:18

Sinead O'ConnorUnul dintre cele mai importante si mai controversate staruri ale anilor `90, Sinéad O'Connor a schimbat irevocabil imaginea femeii in muzica rock, depasind stereotipurile, fiind prima si in multe feluri si cea mai influenta dintre vedetele feminine care au facut ceva in aceasta directie. Impetuoasa si lipsita de tact – tunsoarea zero, atitudinea agresiva, si garderoba fara forme, o manusa aruncata culturii populare care impusese egalitatea intre notiunile de feminitate si sexualitate – Sinéad O\'Connor a pornit o revolta care a deschis drumul pentru o intreaga serie de artisti, de la Liz Phair la Courtney Love si Alanis Morisette: nu un obiect sexual, ci un artist serios.

S-a nascut in Irlanda, pe 8 decembrie 1966. Copilaria ei a fost pe alocuri traumatica: parintii au divortat cand avea 8 ani. Mai tarziu, Sinéad a afirmat ca mama ei, moarta intr-un accident auto in 1985, abuza frecvent de ea. Dupa ce a fost exmatriculata de la Scoala Catolica, a fost arestata pentru furt din magazine si a fost inchisa intr-un centru de reabilitare. La varsta de 15 ani, este remarcata de Paul Byrne, tobosarul trupei irlaneze In Tua Nua, cunoscuti protejati si colaboratori ai trupei U2. Dupa ce scrie, in colaborare cu membrii trupei, single-ul "Take My Hand", Sinéad O'Connor paraseste scoala pentru a se dedica unei cariere muzicale si incepe sa cante in cafenele; studiaza ulterior canto si pianul la Dublin College of Music, si se intretine livrand telegrame.

Citeşte mai mult...
 
Legion isi lanseaza albumul "Black Underground" in Sighet PDF Imprimare Email
Scris de Dani Godja   
Miercuri, 01 Aprilie 2009 12:37

Daca in 1999, albumul "Marfa" al trupei Legion din Seini a fost printre primele realizari in Romania in stilul power-hardcore, noul material "Black Underground" reprezinta un pas inainte, atat pentru Legion cat si pentru scena metal din Romania.

Cu o productie ireprosabila (inregistrarile au fost efectuate in studioul Denever din Ungaria), acest album propune o muzica matura, agresiva si in acelasi timp complexa, cu influente Pantera, Meshuggah, Pro Pain, etc...

"Black Underground", editat de HAMMER MUSIC HUNGARY, va fi disponibil in Romania doar la concertele turneului de lansare din acest an.

Ultima actualizare Miercuri, 01 Aprilie 2009 13:06
Citeşte mai mult...
 
BONFIRE la Rockin' Transilvania Open Air 2009 PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Marţi, 31 Martie 2009 07:42

BonfireRenumitul grup german de hard rock, BONFIRE este cea de-a doua confirmare oficială la festivalul ROCKIN' TRANSILVANIA OPEN AIR 2009, care se va desfăşura anul acesta în weekend-ul 12-14 iunie pe Stadionul Municipal din Sibiu! Bonfire vor cânta la Sibiu duminică, 14 iunie. „Bonfire is very proud to be invited to this beautiful country Romania. We and our Romanian fans will have a great party together!” - declară cu bucurie membrii grupului Bonfire.

Bonfire este unul dintre numele clasice ale scenei hard rock. Istoria grupului a început cu mulţi ani în urmă în Ingolstadt, sub numele Cacumen. La începutul anilor '80, Cacumen scot pe piaţă două albume, intitulate „Cacumen” (1981) şi „Bad Widow” (1983), după care grupul hotărăşte să-şi schimbe denumirea în Bonfire şi editează în anul 1986 albumul „Don't Touch the Light”, care se numără printre primele discuri de mare succes editate de grupuri germane ale genului. Un an mai târziu, Bonfire lansează un nou album, intitulat „Fireworks”, care a staţionat în topul german timp de 30 de săptămâni şi care este considerat şi în prezent o realizare de referinţă pentru muzica hard rock „made in Germany”. Cu un mare număr de apariţii discografice şi numeroase turnee internaţionale, Bonfire şi-au câştigat un loc important în muzica rock. Fără influenţa lor importantă asupra scenei rock-ului melodic, un capitol important în istoria internaţională a muzicii rock ar fi rămas nescris. Demn de remarcat este faptul că Bonfire şi-au păstrat peste ani energia şi entuziasmul şi oferă în continuare spectacole rock de calitate.

Citeşte mai mult...
 
Elevii de pe Valea Izei au sărbătorit Ziua Mondială a Apei PDF Imprimare Email
Marţi, 31 Martie 2009 06:35

Elevii Şcolii cu Clasele I-VIII din Onceşti, conduşi de profesorul Vasie Bud, au sărbătorit Ziua Mondială a Apei. Evenimentele de la sfârşitul săptămânii au cuprins o sesiune de comunicări, intitulată “Primăvara Izei”, privind protecţia apei, florei şi faunei, susţinută de nu mai puţin de 60 elevi, un concurs de eseuri pe tema importanţei apei, drumeţii şi multe alte surprize. Programul a culminat cu o gală în care au fost premiate cele mai reuşite lucrări, precum şi elevii care au contribuit la activităţile ecologice organizate de-a lungul anului şcolar. Alături de elevii din Onceşti au participat colegii lor de la şcolile din Bârsana şi Mara, din Sighetu Marmaţiei fiind prezenţi elevii şcolilor “George Coşbuc” şi “Dr. Ioan Mihalyi de Apşa”, precum şi cei ai Liceului de predare în limba maghiară “Leovey Klara”. 
Printre organizatori s-a numărat Centrul de Ecologie şi Turism şi Muzeul Maramureşului, prin muzeograful Timur Chiş, şi Asociaţia “Microregiunea Ţării Maramureşului”, prin Narcisa Maghiari. 

Citeşte mai mult...
 
« ÎnceputAnterior221222223224225226227228229230UrmătorSfârşit »

Page 226 of 233

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Curs valutar


Horoscop


Vremea


Un mic zâmbet


Ultimele anunturi

Linkuri

Parteneri

.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact