logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


EVENIMENT
Trupa Dirty Shirt din Seini pregateste un nou album PDF Imprimare Email
Scris de Dani Godja   
Luni, 18 Mai 2009 12:16

Dirty Shirt (foto: Sighet Online)Dirty Shirt va reveni in forta cu un nou album care va fi botezat sugestiv: “Same SHIrT Different Day”. Sesiunea de inregistrari a inceput in luna aprilie si se va termina in iunie 2009. Locul faptelor: in Franta, la studiourile Kallaghan din Nice si Tripod din Marseille. Mixajul si masterizarea se vor finaliza pana la sfarsitul lunii august. Lansarea la toamna, dupa ce iese prima palinca.

Dirty Shirt, una dintre cele mai originale trupe din peisajul rock din Romania, s-a format in 1996 la Seini, pe bazele formatiei Eclipse. Trupa a cantat de doua ori in Sighet, ultima data in decembrie 2008, cu ocazia festivalului caritabil „Mos Craciun e Rocker”, eveniment creat chiar de catre Dirty Shirt.

Pana la aparitia noului album, fanii se pot bucura de un mic demo cu 3 piese numit "Povestea lui Sandu Porcu" ce contine, alaturi de piese eponima, si celebrul cover dupa Maria Tanase - "Cine iubeste si lasa", intitulat de trupa "UB".

Noi le dorim mult succes si ii asteptam sa revina cat mai curand in Sighet.

Ultima actualizare Luni, 18 Mai 2009 12:52
Citeşte mai mult...
 
Cinema: "Anticristul" lui Lars von Trier socheaza la Cannes PDF Imprimare Email
Luni, 18 Mai 2009 07:55

Lars von TrierRasete, suspine, aplauze si huiduieli. "Anticristul", filmul regizorului danez Lars von Trier, a reusit sa starneasca reactii care mai de care mai controversate in randul spectatorilor ce l-au vizionat in cadrul festivalului de film de la Cannes. Productia cinematografica, in care apar Willem Dafoe si Charlotte Gainsbourg, a devenit subiectul preferat de discutie al celor prezenti la festivalul din acest an, relateaza Reuters.

Filmul ce a fost vizionat duminica a fost in acelasi timp apreciat, dar si puternic contestat. Multi dintre cei prezenti in sala de cinema au fost deranjati de faptul ca danezul von Trier si-a dedicat filmul veneratului regizor rus Andrei Tarkovsky, aplauzele unor dintre spectatori amestecandu-se cu huiduielile altora.

In film este vorba despre o familie normala care isi pierde intr-un mod nefericit copilul. Personajul lui Dafoe, un psiholog, incearca sa-si ajute nevasta (Charlotte Gainsbourg) sa treaca peste soc si sa o determine sa renunte la medicamente. Amandoi decid sa se mute intr-o cabana in padure, unde personajul interpretat de Charlotte Gainsbourg isi pierde controlul simturilor, iar cei doi devin martorii unor fenomene stranii si intamplari oribile, mentioneaza sursa citata.

Ultima actualizare Luni, 18 Mai 2009 08:19
Citeşte mai mult...
 
Sighetenii şi-au amintit de Holocaust la Casa “Elie Wiesel” PDF Imprimare Email
Luni, 18 Mai 2009 07:07

33 de mii de maramureşeni au fost duşi în lagărele de exterminare de la Auschwitz şi Birkenau

La 16 mai, cu ocazia împlinirii a 65 de ani de la deportările evreilor din Maramureş de către puterea nazistă instaurată după Dictatul de la Viena, la Muzeul Culturii Evreieşti din Sighetu-Marmaţiei - cunoscut sub numele de “Casa Elie Wiesel” - Muzeul Maramureşului împreună cu Cercul pedagogic al profesorilor de istorie, a organizat seminarul intitulat “Marea tragedie a Holocaustului. Învăţămintele istoriei”. Celor prezenţi - printre care elevi ai liceelor din localitate, directorul Mihai Dăncuş, colegii de la Muzeul Maramureşului, precum şi preşedintele comunităţii evreieşti, Hari Markus, le-au vorbit despre dramaticele momente din istoria Sighetului când, între 16 şi 22 mai 1944, peste 33 de mii de maramureşeni au fost înghesuiţi în vagoane de vite şi transportaţi în lagărele de exterminare de la Auschwitz şi Birkenau.

Citeşte mai mult...
 
Sighet Online a împlinit un an de existenţă! PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Duminică, 17 Mai 2009 17:18

Portalul independent de ştiri şi informatii Sighet Online a împlinit un an de existenţă. Nici nouă nu ne vine să credem că avem un an de când un vis mai vechi s-a materializat sub forma unui site de ştiri dedicat în exclusivitate sighetenilor. Totul a plecat de la o idee în care am crezut, a urmat convingerea a doi prieteni că merită să încercăm, pe urmă a apărut site-ul. Fără să ne facem o reclamă agresivă, tot mai multă lume a început să afle, încet dar sigur, de existenţa unui site care prezenta ştiri doar ştiri despre Sighetu Marmaţiei şi zona adiacentă. Nici nu ne-am dat seama cum creştea numărul vizitatorilor, ajungând până acum la un record de 1448 de IP-uri unice pe zi, 6181 de IP-uri unice pe săptămână, 19.928 pe lună. E mult, e puţin, dumneavoastră o să decideţi.

Fără să ne dăm seama, acest site ne-a acaparat vieţile, făcându-ne să-i dedicăm din ce în ce mai mult timp din existenţa noastră. Ştim că suntem departe de nivelul de performanţă pe care-l visăm şi pe care ni-l dorim, uneori făcând greşeli (din care de multe ori am învăţat câte ceva, pentru a putea face altele), dar sperăm că ţineţi cont de faptul că nu suntem profesionişti, că niciunul dintre noi nu avem studii de jurnalism, că avem job-uri din care ne câştigăm existenţa, acest site fiind doar un hobby. Noi considerăm că am dat tot ce se putea pentru ca acest site să fie o sursă serioasă de informaţii pentru sighetenii de pretutindeni (spunem asta deoarece avem cititori consecvenţi din cele mai îndepărtate colţuri ale lumii). Cea mai mare satisfacţie a noastră este faptul că ne-am păstrat independenţa noastră în această societate plină de interese.

Ultima actualizare Duminică, 17 Mai 2009 18:23
Citeşte mai mult...
 
Basescu la Tanjaua de pe Mara PDF Imprimare Email
Duminică, 17 Mai 2009 15:51

Basescu la HoteniIntr-un frumos decor câmpenesc, s-au adunat duminică 17 mai 2009, la Hoteni, circa 10000 de maramureşeni şi nu numai pentru a sărbători a 41-a ediţie a Tânjelei de pe Mara. Sărbătoarea tradiţională agrară a desemnat cel mai harnic gospodar din comună, dar a avut ca invitat special pe întâiul gospodar al ţării, preşedintele Traian Băsescu. Sosirea sa a fost precedată de o agitaţie dusă până la limitele absurdului în rândul poliţiştilor locali, care cu greu făceau faţă afluxului de oameni. Ajuns pe platoul de la Hoteni, preşedintele Băsescu s-a alăturat alaiului întâiului gospodar al comunei în jurul orelor prânzului.

Preşedintele a fost întâmpinat tradiţional cu pâine şi sare şi pe deasupra a primit în dar straie maramureşene pe care a promis că le va păstra şi pentru sărbătoarea de anul viitor. Însoţit de soţia sa, Maria Băsescu, preşedintele a avut parte de "baia de mulţime" înainte de a se adresa tuturor participanţilor la sărbătoare. Au luat cuvânt primarul comunei Ocna Şugatag, prefectul de Maramureş şi preşedintele Consiliului Judeţean, cât şi cel dintâi gospodar al comunei, HOTEA IOAN, în vârsta de 35 de ani. În final, preşedintele României a adresat cuvinte de apreciere cu privire la oameni şi locuri, încheind discursul său cu tradiţonalul "Să dea Dumnezeu să trăiţi bine!" Din păcate, pentru sărbătoarea populară, au existat şi diverse grupuri politice care au încercat să transforme serbarea în ceva politic, agitând steguleţe roşii şi scandând numele diverselor grupări politice. Totuşi până la urmă au înţeles că această sărbătoare este una câmpenească, nu una politică, iar acest obicei nu trebuie să fie spurcat nici măcar de campania electorală.

Ultima actualizare Luni, 18 Mai 2009 06:40
Citeşte mai mult...
 
Mineriada 1990 - Democraţia în oglindă PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Duminică, 17 Mai 2009 07:26
„MINERIADA 1990 DEMOCRAŢIA ÎN OGLINDĂ” este un proiect educaţional al Colegiului Naţional „Dragoş-Vodă” din Sighetu Marmaţiei, coordonat de prof. drd. Iuga Nicolae si prof. Voinaghi Marius în parteneriat cu Clubul Rotary – Sighetu Marmaţiei. Perioada de desfăşurare a proiectului este 01 – 05 iunie 2009.

Proiectul caută să cultive spiritul civic elevilor, să le prezinte evenimentele din iunie 1990 în mod obiectiv şi să îi înveţe pe aceştia că sistemul democratic în care trăim a fost rezultatul unei lupte susţinute contra comunismului, cu costuri uriaşe de vieţi omeneşti.

Sub numele de Mineriada din iunie 1990 sunt cunoscute evenimentele care au avut loc în perioada 13-15 iunie 1990 în Bucureşti, când forţele de ordine, susţinute de mineri, au intervenit în forţă împotriva protestatarilor din Piaţa Universităţii şi a populaţiei civile. A fost considerată cea mai sângeroasă şi brutală ca stil şi anvergură dintre toate acţiunile minerilor.

Ultima actualizare Marţi, 19 Mai 2009 15:46
Citeşte mai mult...
 
Vernisajul expozitiei “Dialog sentimental II” – Gabriel Gheorghiu PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Duminică, 17 Mai 2009 07:08
Ultima actualizare Duminică, 17 Mai 2009 07:12
 
“Micul antreprenor” - proiect educaţional al Colegiului Naţional „Dragoş-Vodă” - 29 mai 2009 PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Sâmbătă, 16 Mai 2009 21:09

ULTIMELE DETALII: Elevii claselor a X-a de la CNDV Sighet isi vor prezenta propriile planuri de afaceri in faţa unei comisii de specialitate vineri, 29 mai 2009, ora 10, in Sala festiva a CNDV. Vor fi premii in valoare de peste 3000 RON. INTRAREA LIBERA!

“Micul antreprenor” este un proiect educaţional al Colegiului Naţional „Dragoş-Vodă” din Sighetu Marmaţiei, coordonat de prof. drd. Iuga Nicolae în perioada 16 februarie 2009 – 29 mai 2009, în parteneriat Liceul teoretic „Regele Ferdinand” – Sighetu Marmaţiei.

De multe ori se impută învăţământului preuniversitar că se implică insuficient sau deloc în pregătirea elevilor pentru viaţă, că informaţiile dobândite în şcoală nu servesc elevilor la nimic, iar aceştia după absolvire sunt dezorientaţi şi au mari probleme în a-şi alege domeniul în care să îşi continue studiile sau de a se integra în câmpul muncii.

„Educaţia antreprenorială” este o disciplină relativ nouă, iar impactul educaţional al acesteia asupra elevilor a fost foarte puţin probat. Acest proiect vine în întâmpinarea elevilor şi are ca scop pregătirea elevilor pentru viaţa reală şi încurajarea acestora să demareze o afacere proprie după finalizarea studiilor liceale/ superioare sau în timpul efectuării studiilor superioare. Promovarea acestui proiect infirmă temerile prezentate mai sus cum că învăţământul nu poate pregăti elevii pentru viaţa reală.

În cadrul acestui proiect elevii vor fi atraşi în activităţi care să le cultive spiritul de antreprenor echilibrat, eficient şi etic. Elevii vor reuşi la finalul derulării acestui proiect să disemineze în afaceri realitatea de fabulos, dorinţa de posibilitate şi gândirea superficială cu cea critică. Proiectul se doreşte a fi unul amplu, implicând un număr de aproximativ 300 elevi.

Ultima actualizare Joi, 28 Mai 2009 05:17
Citeşte mai mult...
 
Băsescu, primul gospodar al ţării, vine la “Tânjaua de pe Mara” PDF Imprimare Email
Sâmbătă, 16 Mai 2009 18:08

Preşedintele României, Traian Băsescu, va participa mâine la tradiţionala sărbătoare “Tânjaua de pe Mara”, care se desfăşoară pe hotarul dintre localităţile Hoteni şi Ocna Şugatag. Preşedintele revine în nord-vestul ţării după doar două săptămâni de la participarea la “Sâmbra Oilor” de la Huta Certeze. 
Sărbătoarea de la Hoteni este una dintre cele mai vechi, în fiecare an fiind prezenţi mii de participanţi din Maramureş şi judeţele învecinate. Semnificaţia acestui străvechi obicei este sărbătorirea celui care a ieşit primul la arat în anul respectiv. Despre “tânjaua”, obicei de primăvară prin care se sărbătoreşte hărnicia plugarilor, se aminteşte încă de prin 1870, ca de un obicei românesc. 
Mircea Man, preşedintele Consiliului Judeţean, şi prefectul Sandu Pocol l-au invitat pe Traian Băsescu la sărbătoarea de la Hoteni cu ocazia întâlnirii de la “Sâmbra Oilor”. Au existat mai multe zvonuri legate de amânarea vizitei din cauza programului încărcat şi prognozelor meteo care anunţau timp nefavorabil. Până la urmă se pare că toate “obstacolele” au fost depăşite şi preşedintele României va fi prezent duminică la Hoteni.

Citeşte mai mult...
 
Sighetenii, vicecampioni naţionali la dans sportiv PDF Imprimare Email
Scris de Florentin Nasui   
Miercuri, 13 Mai 2009 15:50

La finele săptămînii trecute, Sala Polivalentă din Sighetu Marmaţiei a găzduit primul Campionat Naţional de dans sportiv - formaţii, organizat în oraşul uitat, de sub Solovan.
Iniţiatoarea  acestui demers a fost profesoara de coregrafie Cristina Kovy Cincu, preşedinte Mini Maxi Dance Club din Sighetu Marmaţiei, club care a participat la concurs cu 6 formaţii, pe tot atîtea categorii de vîrstă. Club remarcat la diversele manifestări de gen  organizate pe plan naţional sau internaţional. Motiv pentru care Federaţia Naţională de Dans Sportiv a acceptat,  iar duminică a omologat locaţia de la Sighet ca loc de organizare în continuare a diverselor campionate de dans, dar mai ales  ale ediţiilor următoare ale Cupei “Cris Teen’s”, care s-a derulat în premieră în municipiul dintre ape, în paralel cu primul festival internaţional de dans sportiv şi de societate cu participarea de excepţie  a multiplei campioane a Ungariei, trupa Kodmon din Miskolc.
Din păcate, festivalul de la  Sighet fiind încă necunoscut  sau locul de desfăşurare a campionatului  prea îndepărtat, din cauza “crizei” au evoluat pe Tisa doar formaţii din 3 oraşe, cel de-al treilea fiind Bistriţa, care, prin formaţia de dans Floris A, a cîştigat Campionatul Naţional de dans - formaţii.

Citeşte mai mult...
 
Teatrul de Păpuşi din Baia Mare prezintă spectacolul “Spărgătorul de Nuci” PDF Imprimare Email
Miercuri, 13 Mai 2009 15:21

Sâmbătă, 16 mai, Teatrul de Păpuşi din Baia Mare pune în scenă spectacolul pentru copii “Spărgătorul de Nuci”, de E.T.A. Hoffman. Muzica portă semnătura celebrului Ilici Ceaikovski, iar scenografia este asigurată de Marian Sandu. Toţi copiii şi iubitorii acestui gen de spectacol sunt aşteptaţi sâmbătă, de la ora 11, la Teatrul de Păpuşi. Preţul unui bilet este 3 lei, iar grupurile organizate beneficiază şi de reduceri.

Citeşte mai mult...
 
La Ieud a fost înfiinţată o secţie cu mărturii despre atrocităţile comunismului PDF Imprimare Email
Miercuri, 13 Mai 2009 10:42

Aceasta aparţine de Muzeul Maramureşului din Sighet

Muzeul Maramureşului din Sighetu Marmaţiei a înfiinţat, în localitatea Ieud, o secţie cu mărturii despre atrocităţile comunismului, într-o casă donată de o familie de partizani anticomunişti. Mihai Dăncuş, directorul Muzeului Maramureşului, spune că a renovat clădirea donată de familia Pâţu Dunca şi a deschis acolo o secţie care urmează să pună în valoare lupta de rezistenţă împotriva comunismului. Familia Dunca a donat muzeului şi câteva exponate rămase nealterate care vorbesc despre vremurile acelea tulburi. În Maramureş au acţionat mai multe grupuri de rezistenţă împotriva comunismului în zona Ţibleş, Lăpuş, Ieud, Codru. Muzeul Memorial din Sighetu Marmaţiei găzduieşte mărturii cutremurătoare în acest sens. Grupul de la Ieud s-a constituit în anul 1948, şi-a stabilit “sediul” în pădurile din apropiere, fiind condus de Ioan Popşa. Numele cele mai cunoscute de luptători care făceau parte din acest grup sunt Vasile Popşa, Mihai Şofron, Vasile Botea.

Citeşte mai mult...
 
Asociatia Clubul de dans sportiv "Mini Maxi Dc" PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Sâmbătă, 09 Mai 2009 10:02

Acum 17 ani se naşte formaţia „Mini Maxi”, având în componenţa elevii de elită de la catedra de coregrafie a ,,Şcolii de Artă Gh. Chivu”. Având în vedere că tematica abordată de echipă cuprindea un spectru larg de genuri: dans clasic, show dance dar şi dans sportiv în 1995 se afiliază la FRDS (Federaţia Română de Dans Sportiv).
Din acel moment ,,Mini Maxi” are un dublu statut, echipa prezentându-se cu cinste atât la reprezentaţiile culturale cât şi la cele sportive de gen, din ţară şi de peste hotare.
Din palmaresul echipei vom aminti câteva:
-1994 – Laureat al Festivalului de dans de Formaţii din Miskolc – Ungaria;
-1996 – Laureat al Festivalului Toamnei din Nyiregyháza – Ungaria;
-1997 – Premiul Special al juriului pentru echipa cea mai tânără la Campionatul Naţional de Formaţii din Bucureşti;
-1999 – Laureat al Festivalului Internaţional din Rijeka;
-2001 – Campioana României la secţiunea standard juniori şi vicecampioană la secţiunea latino juniori;
- Laureat al Festivalului Internaţional de Dans de la Székesfehérvár – Ungaria;
-2004 – Vicecampioană a României la Campionatul Naţional de Formaţii Standard din Bucureşti;

Citeşte mai mult...
 
« ÎnceputAnterior221222223224225226227228229230UrmătorSfârşit »

Page 226 of 240

Dr.Max - Farmacie

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Vremea


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact