logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


EVENIMENT
Azi au inceput "Zilele scolii Dr. Ioan Mihalyi de Apsa" PDF Imprimare Email
Scris de Dani Godja   
Vineri, 29 Mai 2009 13:52

Azi si maine au loc "Zilele scolii Dr. Ioan Mihalyi de Apsa" (Scoala Nr.3) din Sighetu Marmatiei, eveniment aflat la cea de a doua editie. Azi, de la ora 8.30, la Sala Polivalenta din Sighet a avut loc festivitatea de deschidere a "Zilelor scolii Dr. Ioan Mihalyi de Apsa". Manifestările au fost deschise de imnul şcolii, interpretat de corul dirijat de profesoara Lucia Herşcovici, festivitate urmata de un program artistic si de un campionat de baschet la care au participat elevii Liceului de predare în limba maghiară “Leovey Klara”, ai Colegiului Naţional “Dragoş Vodă”, ai Şcolii “George Coşbuc” şi ai Clubului Olimpic, toate din Sighet, precum şi elevii Liceului “Mihail Eminescu” din Satu Mare, evident, alaturi de elevii scolii sarbatorite.
Au fost prezenti elevi, parinti si profesori, alaturi de doamna primar prof. Eugenia Godja (care a adresat cateva cuvinte celor prezenti, alaturi de doamna prof. Kormis Maria, directoarea scolii „Dr.Ioan Mihalyi de Apsa”) si domnul vice-primar Ovidiu Nemes.

Maine, cu incepere de la ora 8:00, va avea loc finalizarea proiectului „Impreuna mai buni”. Proiectul „Antiviolenta” este desfasurat pe parcursul a doua luni, cu Politia de Proximitate si cu Inspectoratul de Politie al judetului Maramures, urmand ca maine sa se desemneze clasele castigatoare care vor merge intr-o excursie de 3 zile in muntii Apuseni. Dupa acest eveniment vor avea loc spectacole de muzica, dans folcloric si sportiv, scenete, recitari de poezii, interpretari de cantece si parada mastilor, avand ca loc de desfasurare scena improvizata in curtea scolii. Toti copii vor primi diplome si dulciuri pentru activitatile desfasurate. Activitatile se vor incheia maine in jurul orei 13:00.

Nu o sa va vorbesc despre programul artistic desfasurat, preferand sa va invit sa vizionati cateva secvente video de la deschiderea "Zilelor scolii Dr. Ioan Mihalyi de Apsa". Felicitari organizatorilor pentru acest eveniment deosebit de bine realizat!

Ultima actualizare Sâmbătă, 30 Mai 2009 06:12
Citeşte mai mult...
 
La Sighet s-a desfăşurat un concurs între cavaleri teutoni, vikingi şi toreadori PDF Imprimare Email
Vineri, 29 Mai 2009 06:27

Chiar dacă au întârziat un pic cu sărbătorirea Zilei Europei, elevii clasei a II-a Step-by-step de la Şcoala cu clasele I-VIII “George Coşbuc” din Sighetu-Marmaţiei au dovedit că a meritat. Miercuri, au organizat o serie de activităţi care mai de care mai interesante, coordonate de învăţătoarele Erika Simedrea şi Katalin Vişan. Sub genericul “Călătorii în Europa”, micuţii au prezentat în faţa colegilor mai mari date despre fiecare ţară, completând harta Europei, un mare puzzle colorat, neuitând nici ţările “albe”, nemembre ale Uniunii Europene. A urmat un concurs pe tema dată, la care au concurat patru echipaje a câte şapte membri, fiecare purtând un nume de rezonanţă. Astfel, “Vikingii”, “Cavalerii mesei rotunde”, “Cavalerii teutoni” şi “Toreadorii” s-au luptat într-un turnir de întrebări nu pentru mâna vreunei frumoase domniţe, ci pentru... “euroi”. Fiecare răspuns corect valora doi euro, în cazul în care răspunsul era dat de un alt membru al echipei primeau un euro, iar dacă răspunsul era dat de o altă echipă, niciun cent.

Citeşte mai mult...
 
Oros M. Alexandru, cel mai longeviv absolvent al CNDV PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Joi, 28 Mai 2009 14:11
 
Cel mai longeviv absolvent al CNDV, a primit o Diploma de Excelenta PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Joi, 28 Mai 2009 14:02

Orosz Alexandru si prof. Berci IoanDuminica, 24 mai 2009, prof. Ioan Berci, directorul Colegiului National „Dragos Voda”, impreuna cu prof. Marius Voinaghi, au acordat o Diploma de Excelenta pe anul 2009 celui mai longeviv absolvent al CN Dragos Voda, Oros M. Alexandru din Campulung la Tisa. Oros M. Alexandru s-a nascut la 18 mai 1909 si a absolvit liceul in 1927-1928 cu Bacalaureat siustinut la Satu Mare. Cel mai longeviv absolvent al Colegiului National „Dragos Voda” a primit cu o deosibita bucurie acest gest de pretuire acordat de catre scoala pe care a absolvit-o cu 81 de ani in urma, alaturi de oficialitati locale si de familie, amintindu-si si retraind momente din acea perioada.

Mai multe informatii despre Oros M. Alexandru puteti afla din filmuletul de mai jos:

Citeşte mai mult...
 
De 1 Iunie, Ziua Copilului, Politia de Frontiera Maramures organizeaza un spectacol petru copiii din Sighet PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Joi, 28 Mai 2009 13:30

Pe data de 1 Iunie, de Ziua Copilului, Inspectopratul Judetean al Politiei de Frontiera Maramures organizeaza un eveniment special pentru copilasii de la Casele de Tip Familial din Sighetu Marmatiei, de la gradinitele din oras, dar si pentru copiii lucratorilor IJPF Maramures.

Micutii vor avea parte de un spectacol interpretat de catre Teatrul de Papusi din Baia Mare, si anume „Ispravile lui Pacala” de Petre Dulfu, in regia lui Corneliu Mititelu si scenografia Carmencitei Brojboiu.

Evenimentul va avea loc la Casa de Cultura „Viorel Costin” din Sighetu Marmatiei, incepand cu ora 13.00.

Ultima actualizare Vineri, 29 Mai 2009 06:32
Citeşte mai mult...
 
Ducu Bertzi va invita la Sala Radio Sighet la lansarea albumului “Ducu Bertzi si Florian Pittis in concert” PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Joi, 28 Mai 2009 13:09

Miercuri 3 iunie 2009, ora 14,00, la sala RADIO SIGHET, Ducu Bertzi va invita la lansarea albumului “Ducu Bertzi si Florian Pittis in concert”.

Pentru cei care nu au ajuns la concertele sustinute de Ducu Bertzi si Florian “Moţu’” Pittiş, pentru cei care îi iubesc pe cei doi pentru talentul lor, pentru cei care asculta muzica buna, Roton lanseaza un album cu un spectacol live de muzica si poezie in interpretarea celor doi trubaduri. O intalnire fericita intre doi artisti minunati, o prietenie sincera, o colaborare de exceptie, un proiect senzational: “Ducu Bertzi si Florian Pittis in concert”.

Cele 23 de cantece si poezii de pe acest material audio au fost inregistrate in spectacolul "Ducu Bertzi si prietenii sai", sustinut la data de 3 aprilie 2006 in Sala Amfiteatru a Teatrului National "I.L.Caragiale". Piesele interpretate in concert de Ducu Bertzi reprezinta fidel starea de spirit a cantautorului din acel moment.

Albumul audio cuprinde 12 piese interpretate de Ducu Bertzi, 10 poezii si o piesa interpretata de Florian Pittis, are 68 de minute si reprezinta doar o parte a materialului video care va fi lansat in toamna acestui an.

Ultima actualizare Joi, 28 Mai 2009 13:24
Citeşte mai mult...
 
Zilele scolii Dr. Ioan Mihalyi de Apsa din Sighetu Marmatiei PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Joi, 28 Mai 2009 09:53

Maine se va aniversa "Ziua scolii Dr. Ioan Mihalyi de Apsa" (Scoala Nr.3) din Sighetu Marmatiei. Maine, de la ora 8.30, la Sala Polivalenta din Sighet va avea loc festivitatea de deschidere a "Zilei scolii Dr. Ioan Mihalyi de Apsa", festivitate urmata de un mini-campionat de baschet la care participa atat fete cat si baieti din cadrul scolii mai sus amintite.

Sunteti asteptati in numar cat mai mare sa participati la acest eveniment, indiferent daca sunteti elevi, profesori, fosti elevi sau doar persoane dornice sa asiste la aceasta aniversare.

Ultima actualizare Joi, 28 Mai 2009 13:07
Citeşte mai mult...
 
Pr. prot. Vasile-Aurel Pop ne vorbeşte despre Înălţarea Domnului PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Joi, 28 Mai 2009 04:57

HRISTOS S-A ÎNĂLŢAT!

 Domnul nostru Iisus Hristos, Fiul lui Dumnezeu, înainte de patima Sa cea de bunăvoie şi mântuitoare, le- a spus Sfinţilor Apostoli:”Mă duc să vă gătesc vouă loc. Iar după ce vă voi pregăti un loc, mă voi întoarce şi vă voi lua la Mine, ca acolo unde sunt Eu şi voi să fiţi”( Ioan 14, 3 ).; „Nu vă voi lăsa orfani; voi veni la voi”( v. 18 ): Iar în încheiere le- apus:”Şi acum v- am spus acestea, înainte de a se întâmpla, ca să credeţi când se vor întâmpla” ( v. 29 ). Cu alte cuvinte Mântuitorul îi pregăteşte pe Sfinţii săi Apostoli pentru vremea când se vor despărţi, urmând ca la 40 de zile după Slăvita Înviere să se înalţe la cer.

Cu această seară am intrat în vremea în care sărbătorim Înălţarea Domnului la Cer, numită în popor şi Ispas. Sărbătorim acest eveniment din istoria mântuirii neamului omenesc, împlinit la 40 de zile după Înviere. Sărbătoarea şi- a luat numirea de la minunea făcută de Iisus cu însăşi persoana Sa, şi preamărită în cartea Faptele Sfinţilor Apostoli cu aceste cuvinte:”Până în ziua în care S-a înălţat la cer, poruncind prin Duhul Sfânt apostolilor pe care i- a ales, Cărora S-a înfăţişat pe Sine viu după patima Sa, prin multe semne doveditoare, arătându-li-Se timp de patruzeci de zile şi vorbind cele despre Împărăţia lui Dumnezeu. Şi cu ei petrecând, le- a poruncit să nu se depărteze de Ierusalim, ci să aştepte făgăduinţa Tatălui....Şi acestea zicând, pe când ei priveau, S- a înălţat şi un nor L-a luat de la ochii lor. Şi privind ei. Pe când El mergea la cer, iată doi bărbaţi au stat lângă ei, îmbrăcaţi în haine albe, Care au şi zis: „Bărbaţi galileeni, de ce staţi privind la cer, astfel va şi veni, precum L- aţi văzut mergând la cer. Atunci ei s- au întors la Ierusalim de la muntele ce se cheamă al Măslinilor, care este aproape de Ierusalim.”( cap.1, v. 2,3,4,9,10,11 şi 12 ).Deşi această sărbătoare a fost aşezată în biserică în primele timpuri creştine cea dintâi informaţie despre ea o aflăm în Constituţiile Apostolice( sec. al II- lea ) unde se spune că:”... numărând iarăşi de lacea dintâi Duminică a Paştilor, 40 de zile, să ţineţi în ziua a 5- a săptămânii ( adică Joi ), după ziua Domnului ( Duminica), sărbătoarea Înălţării Domnului, în care El S- a ridicat în ceruri la Dumnezeu Tatăl”. Tot în această carte mai citim că: „ Înălţarea ( tin analipsin) să se serbeze cu bucurie, căci ea este sfârşitul planului de mântuire al lui Hristos”.

Citeşte mai mult...
 
Festivalul creaţiei populare româneşti din Transcarpatia PDF Imprimare Email
Scris de Florentin Nasui   
Miercuri, 27 Mai 2009 06:06
Chiar dacă a purtat şi altă denumire, Festivalul regional al creaţiei populare româneşti din Transcarpatia a ajuns la a XIX-a ediţie se mîndrea primarul oraşului Slatina, din dreapta Tisei, gazda din acest an a festivalului itinerant. După lăsarea Cortinei de Fier, prin 1945, inginerul constructor Gheorghe Uhali a reuşit acum 3 ani să devină primul primar român din Slatina, deşi etnicii români sar demult peste 60 la sută din populaţia vechiului oraş salin. Atîta doar că la fiecare alegeri românii au venit nu cu un candidat ci cu 4 !Abia tîrziu şi-au dat seama că astfel nu au nici o şansă, primarul fiind mereu ales din rîndul etnicilor ucraineni sau maghiari.

Dar nu ştiu de ce am început aşa, întrucît în fruntea unei primării contează omul, gospodarul nu naţionalitatea.

Primarul dinainte era…femeie O cheamă Ildiko Sokolan şi e domnişoară şi nu ştie româneşte, deşi are rădăcini la Ocna Şugatag şi Coştiui.

Ea n-a mai candidat pentru al doilea mandat, fiind convinsă că această funcţie , prin denumire, este de genul masculin. Aveam să aflu aceste amănunte în timpul dansului de seară, cînd am învîrtit-o şi mi-am dat seama că încă vorbesc bine limba maghiară, pe care m învăţat-o în stînga Tisei, de la o fetiţă născută la Moscova. De altfel, în maghiară, am conversat şi cu viceprimarul Ianoş Kocserha, cu care am vorbit despre magnatul presei Robert Maxwell, născut la Slatina.

Citeşte mai mult...
 
31 mai 2009: Prima sarbatoare a voluntariatului la Sighet PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Marţi, 26 Mai 2009 14:11

A.S. FRATI MINORI CAPUCINI din Sighetu-Marmaţiei împreună cu asociaţia “5 PANI e 2 PESCI” din Italia organizează în data de 31 mai 2009 prima Sărbătoare a Voluntariatului, ocazie cu care patru formaţii din Italia(“MODENA CITY RAMBLERS”,“WILD JUNKERS”,“THE FUMANA HOBO”,“LUCA SERIO BERTOLINI”) vor concerta în parcul Grădina Morii. (NR. Manifestarea va avea loc la Sala Studio într-un cadru mai restrâns din cauza conditiilor meteo nefavorabile). 

Scopul acestei sărbători este de a face cunoscute instituţiile, asociaţiile şi diferitele iniţiative de solidarietate din domeniul social prezente la Sighet şi de a sensibiliza populaţia în ceea ce priveşte ideea de voluntariat. Credem că, poate, multe dintre aceste asociaţii care operează la Sighet, oferind diferite servicii situaţiilor de nevoie, nu sunt suficient de cunoscute, chiar foarte puţin cunoscute şi în consecinţă limitate la ceea ce fac atât ca resurse materiale cât şi umane.

Instituţilor şi asociaţiile se vor prezenta în timpul concertului şi vor avea standuri de prezentare cu scopul de a sensibiliza locuitorii din Sighet, mai ales tinerii, oferindu-le posibilitatea de a se implica personal în aceste iniţiative de voluntariat.

Ultima actualizare Duminică, 31 Mai 2009 07:45
Citeşte mai mult...
 
Spitalu' 9 - mesaj pentru sigheteni PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Marţi, 26 Mai 2009 13:12
Ultima actualizare Marţi, 26 Mai 2009 16:01
 
Doi angajati de la Directia Finantelor Maramures, arestati pentru coruptie PDF Imprimare Email
Luni, 25 Mai 2009 15:58

Procurorii DNA au retinut doua persoane acuzate de fapte de coruptie in dosarul de la Directia Finantelor Publice Maramures, iar magistratii Tribunalului Maramures au emis pe numele lor sentinte de arestare preventiva pentru 28 de zile. Magistratii au dispus punerea dupa gratii a lui Robert Daniel Kadlec - inspector in cadrul Administratiei Financiare, si a unei colege a acestuia ,Crina Smaranda Abrihan - inspector principal in cadrul Directiei Finantelor Publice Maramures, cauza fiind pe rol in cursul zilei de sambata, 23 mai 2009. Deocamadata, DNA nu a facut niciun anunt in ce priveste arestarile celor doi finantisti in controversatul caz de coruptie despre care a vorbit prima oara public chiar seful Directiei Finantelor Publice Maramures, Teodor Luputi. Acesta a spus ca este vorba de rambursari ilegale de TVA, cu un prejudiciu insemnat.

Cei doi angajati de la Directia Finantelor Maramures au declarat recurs la sentinta de arestare preventiva emisa pe numele lor de magistratii de la Tribunal, iar acesta se va judeca la Curtea de Apel Cluj. Data de judecare a recursului urmeaza sa fie programata de miercuri, 27 mai.

Citeşte mai mult...
 
Tabără de pictură în Bârsana PDF Imprimare Email
Luni, 25 Mai 2009 08:28

Dacă te pasionează pictura, dar nu ştii de unde să începi, poţi să te înscrii la tabăra de pictură din luna iulie de la Bârsana. Peisajul rural de un farmec şi o simplitate aparte i-a îndemnat pe organizatori să reia iniţiativa organizării acestei tabere în Bârsana.

Cei care se vor înscrie la această tabără vor putea să deprindă tainele picturii, învăluiţi de atmosfera primitoare a localnicilor, de peisajul pitoresc, de mirajul dimineţilor însorite sau al liniştitelor seri, alături de Tudor Frâncu, artist plastic şi Arbex Art Décor – iniţiatorul proiectului. Tabăra de pictură se adresează celor care doresc să deprindă sau să aprofundeze arta de a picta ca hobby, indiferent de nivelul cunoştinţelor în domeniu sau de vârstă (18-100 ani).
Pe parcursul celor şase zile, se vor aborda noţiuni de teoria culorilor, culori complementare, spectrul culorilor, diferenţierea tehnicilor de lucru în acuarelă, tempera sau ulei, cu exemple practice. Primele cinci persoane înscrise vor primi câte un suport profesional pentru pictură (pânză gata preparată, întinsă pe saşiu), din partea Arbex Art Décor. 

Citeşte mai mult...
 
« ÎnceputAnterior221222223224225226227228229230UrmătorSfârşit »

Page 224 of 240

Dr.Max - Farmacie

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Vremea


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact