logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


EVENIMENT
Contrabandiştii cu ţigări din Ucraina au operat şi de sărbători PDF Imprimare Email
Miercuri, 22 Aprilie 2009 06:45

Poliţiştii de frontieră au depistat 24.000 pachete de ţigări la graniţă

Poliţiştii de frontieră maramureşeni au desfăşurat în perioada Sărbătorilor Pascale acţiuni de combatere a contrabandei cu ţigări, în urma cărora au fost găsite 24.000 pachete de ţigări de provenienţă ucraineană, iar mai mulţi cetăţeni români sunt cercetaţi penal.
Prima acţiune a avut loc în zona localităţii Sarasău. Acolo, în baza unor informaţii, poliţiştii Sectorului Poliţiei de Frontieră Sarasău au identificat un autoturism în care ştiau că se transportă ţigări provenite din Ucraina. La semnalul regulamentar al poliţiştilor, şoferul microbuzului nu a oprit. S-a trecut la urmărirea acestuia, fiind oprit la aproximativ un kilometru pe raza localităţii Câmpulung la Tisa. La controlul vehicului, a fost descoperită cantitatea de 23.400 pachete de ţigări, marca Ronson şi Viceroy, de provenienţă ucraineană, în valoare de 110.000 lei. În urma verificărilor s-a stabilit că în activitatea de contrabandă sunt implicate mai multe persoane, printre care şi o femeie, toţi din Maramureş. Acestora li s-au întocmit dosare penale pentru complicitate la contrabandă.

Citeşte mai mult...
 
MAXIMUL LYRIDELOR LA NOAPTE PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Marţi, 21 Aprilie 2009 21:31
In aceasta noapte are loc maximul curentului de meteori Lyride. Meteorii apartinand acestui curent primesc numele dupa constelatia unde se gaseste radiantul in perioada maximului - Lyra.

In cazul in care conditiile vor fi bune, maine dimineata inainte de aparitia zorilor, astronomii vor putea vedea 15-20 de meteori intr-o ora.

Mai multe detalii despre acest eveniment la adresa de mai jos:

http://astroclick.wordpress.com/2009/04/21/ploaia-de-lyride/


CONJUNCTIA LUNA-VENUS

Noaptea care urmeaza (21/22 aprilie 2009) mai pregateste iubitorilor cerului o surpriza. Dupa ora 5, deasupra orizontului estic vor rasari Luna si Luceafarul de dimineata - planeta Venus. Distanta dintre cele doua corpuri va fi de aprox. 6 grade. Si Luna si planeta Venus prezinta faze. Privite printr-un binoclu sau telescop cele doua corpuri vor avea aspectul unor seceri asemenatoare. Luna va fi insa de aprox. 40 de ori mai mare decat planeta Venus.

Ultima actualizare Marţi, 21 Aprilie 2009 21:35
Citeşte mai mult...
 
La Schitul “Eroii cazuti la revolutia din 1989 din secatura, localitatea Văleni va avea loc un concurs pe teme religioase PDF Imprimare Email
Scris de I.D. Mariş   
Marţi, 21 Aprilie 2009 19:48

La Schitul “Eroii cazuti la revolutia din 1989” din Secatura, localitatea Văleni va avea loc, vineri 24 aprilie, un concurs pe teme religioase. Participă elevii de la Şcoala cu clasele I-VIII “Tiberiu Utan” din Văleni şi de la şcolile din Călineşti şi Corneşti. Acestia se vor întrece la probe de pictură, compunere, recitări de poezie şi “cântări religioase”,şi o probă scrisă pe tema “”Învierii”. Manifestarea va avea şi o secţie pentru credincioşii şi preoţii din satele învecinate Vălenilor care vor participa la o masă rotundă cu tema :” Organizarea comunităţilor locale în vederea revigorării activităţii spirituale” . Oragnizatori sunt Asociaţia Culturală “Tiberiu Utan” din Văleni, Primăria Călineşti, Parohia Ortodoxă Văleni şi Şcoala cu clasele I-VIII Călineşti.

Ultima actualizare Marţi, 21 Aprilie 2009 20:47
Citeşte mai mult...
 
Pr. prot. Vasile - Aurel Pop ne ureaza: Hristos a Inviat! PDF Imprimare Email
Sâmbătă, 18 Aprilie 2009 23:00

Hristos a Inviat!Cu ajutorul şi binecuvântarea Părintelui Ceresc am plinit cele ale postului de patruzeci de zile, fiecare după puterile noastre. În Săptămâna Mare am retrăit Sfintele şi Mântuitoarele Patimi al Domnului nostru Iisus Hristos. Am aflat din nou că Domnul a fost trădat, a fost dat în mâna cărturarilor şi fariseilor şi apoi a păgânilor care l- au omorât prin răstignire, aşa cum Însuşi a grăit mai înainte. Apoi cei cu frică de Dumnezeu , Iosif şi Nicodim împreună cu femeile mironosiţe au îngropat cu toată cuviinţa pe Domnul, într- un mormânt nou săpat în piatră.

Mântuitorul lumii a îngropat odată cu El firea noastră omenească, pentru ca această fire supusă stricăciunii să devină nestricăcioasă. El şi-a asumat condiţia noastră de muritori: “ Care, Dumnezeu fiind în chip, n-a socotit o ştirbire a fi El întocmai Dumnezeu, ci s-a deşertat pe Sine, chip de rob luând, făcându-Se asemenea oamenilor, şi la înfăţişare aflându-Se ca un om, S-a smerit pe Sine, ascultător făcându-Se până la moarte, şi încă moarte pe cruce “ (Filipeni 2, 6- 8), pentru a ne oferi, în dar nemurirea şi toate acestea din dragoste faţă de neamul omenesc.

Citeşte mai mult...
 
Hristos a Inviat! Echipa Sighet Online va doreste Paste fericit! PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Sâmbătă, 18 Aprilie 2009 23:00

Pastele este unul din acele putine momente de peste an cand ne oprim putin din agitatia vietii de zi cu zi si ne privim sufletele. Ne amintim si meditam la cuvinte precum: credinta, speranta, lumina, iertare, incredere, rabdare.

Ne gandim la un sens al vietii si la un nou inceput. Ne propunem sa fim mai buni si mai ingaduitori cu semenii nostri. Sa le acordam mai multa atentie. Sa le umplem viata de bucurie si sa-i ajutam sa-si indeplineasca dorintele.

Hristos a murit pentru ca noi sa traim si a inviat pentru ca noi sa avem viata vesnica! Fie ca Invierea Domnului nostru Iisus Hristos sa aduca in inimile noastre pace, bucurie, fericire!

Hristos a Inviat!

Echipa Sighet Online

Ultima actualizare Duminică, 19 Aprilie 2009 09:37
 
Mesaj de Paste din partea Primariei Sighet PDF Imprimare Email
Sâmbătă, 18 Aprilie 2009 22:51

Primaria SighetDragi sigheteni,

 Luminata zi a Sfintelor Paşti a fost dintotdeauna pentru noi creştinii, aşa cum spun străvechile cântări bisericeşti, "al praznicelor praznic“, cea mai importantă dintre toate sărbătorile.

Fie ca sfanta sarbatoare a Invierii Domnului Isus Hristos sa va aduca lumina si pace in suflete si in familiile dumneavoastra. Să petreceţi marea sărbătoare a sfintelor Paşti cu bucurii, cu pace, cu sănătate şi cu alese împliniri.

Hristos a inviat!

Primar prof. Eugenia Godja si vice-primar Ovidiu Nemes

Ultima actualizare Sâmbătă, 18 Aprilie 2009 20:19
 
Mesaj de Paste din partea domnului deputat Stefan Vasile Beres PDF Imprimare Email
Sâmbătă, 18 Aprilie 2009 22:47

Beres Stefan VasileDragi Maramureşeni!

Omul este o fiinţă cu multiple valenţe, atât pentru bine cât şi pentru rău.

Ca să devenim cu adevărat oameni, sufletul nostru să fie liber, să dobândescă şi să triumfe binele, iubirea, interesul faţă de semenii nostrii, avem mare nevoie de Dumnezeu. Învierea Domnului nostru Isus Hristos, ne-a dat speranţa eternităţii. Nu ne vom sfârşii odată cu plecarea nostră de pe acest Pământ. Merită să luptăm pentru o viaţă curată, sinceră plină de iubire şi interes pentru toți şi toate fiinţele vii de pe acest Pământ.

Cu aceste gânduri vă doresc un Paşte fericit, o înviere adevărată a sufletului, o viaţă plină de iubire, să se împlinească adevărata dorinţă a Domnului nostru Isus Hristos, înfăptuită prin jertfa supremă pentru noi.

Hristos a înviat!

Deputat

Stefan Vasile Béres

Ultima actualizare Sâmbătă, 18 Aprilie 2009 20:18
 
Mesaj de Paste din partea domnului senator Gheorghe Barlea PDF Imprimare Email
Sâmbătă, 18 Aprilie 2009 22:41

Gheorghe BarleaDragi crestini maramureseni,

Fie ca sfanta sarbatoare a Invierii Domnului Isus Hristos sa va aduca lumina si pace in suflete si in familiile dumneavoastra, sanatate si prosperitate.

Hristos a inviat!

Senator Gherghe Birlea

Ultima actualizare Sâmbătă, 18 Aprilie 2009 20:18
 
Directorul Centrului de Plasament din Ocna-Şugatag şi-a dat demisia PDF Imprimare Email
Sâmbătă, 18 Aprilie 2009 12:51

Seria demisiilor din fruntea Centrului de Plasament Copii-Şcolari din Ocna-Şugatag continuă. La numai trei luni de la instalarea educatoarei-magazioner Maria Chindriş în fotoliul de director al centrului, aceasta şi-a dat demisia, "din motive personale".

Directoarea care a rezistat cel mai mult în fotoliul de director a fost prinsă cu diverse nereguli de către fostul director al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Maramureş, dr. Cornelica Ilea. Conducerea centrului a fost "decapitată" în toamna lui 2007, iar de atunci lista numirilor şi, respectiv, demisiilor s-a îmbogăţit cu încă două nume. În decembrie anul trecut, Florin Puţ şi-a dat demisia din fruntea Centrului, după ce, sub conducerea sa, două minore au rămas gravide, iar cel puţin opt copii aflaţi în plasament s-au ales cu dosare penale. La vremea demisiei, Puţ îşi explica decizia prin lipsa sprijinului DGASPC în atragerea de personal medical şi de educaţie, a dotărilor necesare, precum şi prin comportamentul infracţional al multor tineri aflaţi în grija sa.

• Trei luni de şefie pentru Chindriş

Citeşte mai mult...
 
Drumul Crucii pe soselele din Baia Mare PDF Imprimare Email
Vineri, 17 Aprilie 2009 17:13

Foto: Sorin HoteaMarţi, 14 aprilie 2009, în Sfânta Săptămână Mare a Patimilor lui Hristos, asociaţia SERVUS împreună cu artistul plastic Daniel Leş au reeditat pe străzile aglomerate ale Băii Mari, procesiunea ajunsă la a VI-a ediţie, numită generic Drumul Crucii. Printre poliţişti şi jandarmi care cu greu făceau faţă situaţiei de a menţine circulaţia sub control, printre maşini cu numere de Italia din care răsunau manele, un „Hristos” al zilelor noastre însoţit de diverşi figuranţi şi personaje biblice a străbătut Baia Mare ca o amintire a ceea ce s-a întâmplat acum 2000 de ani.  

Procesiunea a pornit de la Biserica Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel şi a continuat pe unul dintre cele mai aglomerate bulevarde din Baia Mare, bulevardul Decebal, până în parcul Mara, unde a avut loc „răstignirea”.

Citeşte mai mult...
 
Premiera: Slujba de Inviere transmisa online, din Baia Mare PDF Imprimare Email
Vineri, 17 Aprilie 2009 14:36

Inca o premiera pentru Romania cu ocazia Sarbatorilor de Paste. Catedrala episcopala Sfanta Treime din Baia Mare va transmite slujba de Inviere in direct, prin intermediul internetului. Initiatorii acestui proiect au testat deja aparatura si sistemul. Aseara, ei au pus pe site-ul catedralei imagini live, care au fost urmarite de numerosi credinciosi din Anglia, Franta si din Romania.

“Suntem la inceput, dar deja am avut numerosi spectatori din afara. Aceasta transmisiune in direct nu se adreseaza atat de mult romanilor, cat mai ales celor aflati dincolo de granite, in diaspora, si care nu au cum sa ajunga la o biserica romaneasca”, a declarat pentru citynews.ro unul dintre baimarenii care s-a ocupat de partea tehnica a proiectului, Oliviu Matei.

Ideea unei transmisii live din catedrala episcopala – cea mai mare biserica din Maramures – a fost ceva mai veche. “Mihai Patrascu, de la fundatia CDIMM, a avut initiativa. Ea s-a materializat insa abia acum, prin asocierea mai multor firme de comunicatii si IT, care, benevol, au pus la punct sistemul de transmisie. Deocamdata avem doar o camera mobila cu care luam imagini, insa in timp speram sa ajungem la mai multe.”

Ultima actualizare Vineri, 17 Aprilie 2009 15:41
Citeşte mai mult...
 
La Dragomiresti are loc festivalul "Cate flori pe Iza-n sus" PDF Imprimare Email
Vineri, 17 Aprilie 2009 12:12

In zilele de 25 si 26 aprilie, la Dragomiresti are loc editia a XIV-a a Festivalului "Cate flori pe Iza-n sus". Evenimentul este organizat de Primaria si Consiliul Local din localitate, impreuna cu Centrul Judetean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale in Maramures si Asociatia pentru Tineret "Dragoniv". Printre invitati se numara grupuri folclorice din Borsa, Baia Mare, Budesti, Suciu de Sus, Salistea de Sus, Vadu Izei, Bogdan Voda, Ieud, Sieu, precum si grupul "Dor blajan" din Blaj si grupul de copii din Boutul Mic, Ucraina. Alaturi de interpretii muzicii populare Anghelina Timis-Lungu, Ancuta Anghel, Ion Dordoi si Felix Galan, pe scena festivalului vor urca si interpretii de muzica usoara Ro-Mania si Yanna. Cele doua zile de spectacol se vor incheia cu un foc de artificii.

Citeşte mai mult...
 
Slujba de Inviere de la Budesti va fi transmisa in direct de Antena 3 PDF Imprimare Email
Joi, 16 Aprilie 2009 17:07

Timp de doua zile, localitatea maramureseana Budesti va fi in centrul atentiei la postul national de stiri Antena 3. Primele transmisiuni in direct din Budesti sunt programate inca de s]mbata, din jurul orei 12. Va urma Slujba de Inviere care va fi transmisa in direct, alternativ cu alte zone ale tarii, de la Manastirea Rosia din Budesti. Transmisiunile directe vor continua si in Ziua de Pasti. Slujba religioasa va fi transmisa de aceasta data de la Biserica de Lemn Budesti-Susani. Pe l]nga toate acestea, Antena 3 va transmite si diverse reportaje din comuna Budesti. Acestea vor fi preluate si in buletinele de stiri de la Antena 1.

Ultima actualizare Joi, 16 Aprilie 2009 17:24
Citeşte mai mult...
 
« ÎnceputAnterior221222223224225226227228229230UrmătorSfârşit »

Page 223 of 233

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Curs valutar


Horoscop


Vremea


Un mic zâmbet


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact