logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


EVENIMENT
Mesaj de Paste din partea Primariei Sighet PDF Imprimare Email
Sâmbătă, 18 Aprilie 2009 22:51

Primaria SighetDragi sigheteni,

 Luminata zi a Sfintelor Paşti a fost dintotdeauna pentru noi creştinii, aşa cum spun străvechile cântări bisericeşti, "al praznicelor praznic“, cea mai importantă dintre toate sărbătorile.

Fie ca sfanta sarbatoare a Invierii Domnului Isus Hristos sa va aduca lumina si pace in suflete si in familiile dumneavoastra. Să petreceţi marea sărbătoare a sfintelor Paşti cu bucurii, cu pace, cu sănătate şi cu alese împliniri.

Hristos a inviat!

Primar prof. Eugenia Godja si vice-primar Ovidiu Nemes

Ultima actualizare Sâmbătă, 18 Aprilie 2009 20:19
 
Mesaj de Paste din partea domnului deputat Stefan Vasile Beres PDF Imprimare Email
Sâmbătă, 18 Aprilie 2009 22:47

Beres Stefan VasileDragi Maramureşeni!

Omul este o fiinţă cu multiple valenţe, atât pentru bine cât şi pentru rău.

Ca să devenim cu adevărat oameni, sufletul nostru să fie liber, să dobândescă şi să triumfe binele, iubirea, interesul faţă de semenii nostrii, avem mare nevoie de Dumnezeu. Învierea Domnului nostru Isus Hristos, ne-a dat speranţa eternităţii. Nu ne vom sfârşii odată cu plecarea nostră de pe acest Pământ. Merită să luptăm pentru o viaţă curată, sinceră plină de iubire şi interes pentru toți şi toate fiinţele vii de pe acest Pământ.

Cu aceste gânduri vă doresc un Paşte fericit, o înviere adevărată a sufletului, o viaţă plină de iubire, să se împlinească adevărata dorinţă a Domnului nostru Isus Hristos, înfăptuită prin jertfa supremă pentru noi.

Hristos a înviat!

Deputat

Stefan Vasile Béres

Ultima actualizare Sâmbătă, 18 Aprilie 2009 20:18
 
Mesaj de Paste din partea domnului senator Gheorghe Barlea PDF Imprimare Email
Sâmbătă, 18 Aprilie 2009 22:41

Gheorghe BarleaDragi crestini maramureseni,

Fie ca sfanta sarbatoare a Invierii Domnului Isus Hristos sa va aduca lumina si pace in suflete si in familiile dumneavoastra, sanatate si prosperitate.

Hristos a inviat!

Senator Gherghe Birlea

Ultima actualizare Sâmbătă, 18 Aprilie 2009 20:18
 
Directorul Centrului de Plasament din Ocna-Şugatag şi-a dat demisia PDF Imprimare Email
Sâmbătă, 18 Aprilie 2009 12:51

Seria demisiilor din fruntea Centrului de Plasament Copii-Şcolari din Ocna-Şugatag continuă. La numai trei luni de la instalarea educatoarei-magazioner Maria Chindriş în fotoliul de director al centrului, aceasta şi-a dat demisia, "din motive personale".

Directoarea care a rezistat cel mai mult în fotoliul de director a fost prinsă cu diverse nereguli de către fostul director al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Maramureş, dr. Cornelica Ilea. Conducerea centrului a fost "decapitată" în toamna lui 2007, iar de atunci lista numirilor şi, respectiv, demisiilor s-a îmbogăţit cu încă două nume. În decembrie anul trecut, Florin Puţ şi-a dat demisia din fruntea Centrului, după ce, sub conducerea sa, două minore au rămas gravide, iar cel puţin opt copii aflaţi în plasament s-au ales cu dosare penale. La vremea demisiei, Puţ îşi explica decizia prin lipsa sprijinului DGASPC în atragerea de personal medical şi de educaţie, a dotărilor necesare, precum şi prin comportamentul infracţional al multor tineri aflaţi în grija sa.

• Trei luni de şefie pentru Chindriş

Citeşte mai mult...
 
Drumul Crucii pe soselele din Baia Mare PDF Imprimare Email
Vineri, 17 Aprilie 2009 17:13

Foto: Sorin HoteaMarţi, 14 aprilie 2009, în Sfânta Săptămână Mare a Patimilor lui Hristos, asociaţia SERVUS împreună cu artistul plastic Daniel Leş au reeditat pe străzile aglomerate ale Băii Mari, procesiunea ajunsă la a VI-a ediţie, numită generic Drumul Crucii. Printre poliţişti şi jandarmi care cu greu făceau faţă situaţiei de a menţine circulaţia sub control, printre maşini cu numere de Italia din care răsunau manele, un „Hristos” al zilelor noastre însoţit de diverşi figuranţi şi personaje biblice a străbătut Baia Mare ca o amintire a ceea ce s-a întâmplat acum 2000 de ani.  

Procesiunea a pornit de la Biserica Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel şi a continuat pe unul dintre cele mai aglomerate bulevarde din Baia Mare, bulevardul Decebal, până în parcul Mara, unde a avut loc „răstignirea”.

Citeşte mai mult...
 
Premiera: Slujba de Inviere transmisa online, din Baia Mare PDF Imprimare Email
Vineri, 17 Aprilie 2009 14:36

Inca o premiera pentru Romania cu ocazia Sarbatorilor de Paste. Catedrala episcopala Sfanta Treime din Baia Mare va transmite slujba de Inviere in direct, prin intermediul internetului. Initiatorii acestui proiect au testat deja aparatura si sistemul. Aseara, ei au pus pe site-ul catedralei imagini live, care au fost urmarite de numerosi credinciosi din Anglia, Franta si din Romania.

“Suntem la inceput, dar deja am avut numerosi spectatori din afara. Aceasta transmisiune in direct nu se adreseaza atat de mult romanilor, cat mai ales celor aflati dincolo de granite, in diaspora, si care nu au cum sa ajunga la o biserica romaneasca”, a declarat pentru citynews.ro unul dintre baimarenii care s-a ocupat de partea tehnica a proiectului, Oliviu Matei.

Ideea unei transmisii live din catedrala episcopala – cea mai mare biserica din Maramures – a fost ceva mai veche. “Mihai Patrascu, de la fundatia CDIMM, a avut initiativa. Ea s-a materializat insa abia acum, prin asocierea mai multor firme de comunicatii si IT, care, benevol, au pus la punct sistemul de transmisie. Deocamdata avem doar o camera mobila cu care luam imagini, insa in timp speram sa ajungem la mai multe.”

Ultima actualizare Vineri, 17 Aprilie 2009 15:41
Citeşte mai mult...
 
La Dragomiresti are loc festivalul "Cate flori pe Iza-n sus" PDF Imprimare Email
Vineri, 17 Aprilie 2009 12:12

In zilele de 25 si 26 aprilie, la Dragomiresti are loc editia a XIV-a a Festivalului "Cate flori pe Iza-n sus". Evenimentul este organizat de Primaria si Consiliul Local din localitate, impreuna cu Centrul Judetean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale in Maramures si Asociatia pentru Tineret "Dragoniv". Printre invitati se numara grupuri folclorice din Borsa, Baia Mare, Budesti, Suciu de Sus, Salistea de Sus, Vadu Izei, Bogdan Voda, Ieud, Sieu, precum si grupul "Dor blajan" din Blaj si grupul de copii din Boutul Mic, Ucraina. Alaturi de interpretii muzicii populare Anghelina Timis-Lungu, Ancuta Anghel, Ion Dordoi si Felix Galan, pe scena festivalului vor urca si interpretii de muzica usoara Ro-Mania si Yanna. Cele doua zile de spectacol se vor incheia cu un foc de artificii.

Citeşte mai mult...
 
Slujba de Inviere de la Budesti va fi transmisa in direct de Antena 3 PDF Imprimare Email
Joi, 16 Aprilie 2009 17:07

Timp de doua zile, localitatea maramureseana Budesti va fi in centrul atentiei la postul national de stiri Antena 3. Primele transmisiuni in direct din Budesti sunt programate inca de s]mbata, din jurul orei 12. Va urma Slujba de Inviere care va fi transmisa in direct, alternativ cu alte zone ale tarii, de la Manastirea Rosia din Budesti. Transmisiunile directe vor continua si in Ziua de Pasti. Slujba religioasa va fi transmisa de aceasta data de la Biserica de Lemn Budesti-Susani. Pe l]nga toate acestea, Antena 3 va transmite si diverse reportaje din comuna Budesti. Acestea vor fi preluate si in buletinele de stiri de la Antena 1.

Ultima actualizare Joi, 16 Aprilie 2009 17:24
Citeşte mai mult...
 
Concurs pentru participarea la Şcoala de Vară de la Sighet PDF Imprimare Email
Joi, 16 Aprilie 2009 08:02

Fundaţia “Academia Civică” a anunţat tema concursului de admitere la Şcoala de Vară, ediţia a XII-a, care se va desfăşura la Muzeul Memorial al Victimelor Comunismului şi al Rezistenţei din Sighetu Marmaţiei, în perioada 13-20 iulie. Ca şi la ediţiile precedente, concursul se adresează atât elevilor cu vârsta cuprinsă între 15 şi 18 ani, cât şi profesorilor de istorie din învăţământul preuniversitar. În cazul profesorilor, concursul constă în prezentarea unui plan de lecţie pentru tema “Ţăranii şi comunismul”, iar pentru elevi este o lucrare de 5-10 pagini cu tema “Ce ştiţi - din familie, cărţi, filme sau presă - despre relaţia comunismului cu ţăranii?”. Cei interesaţi pot trimite lucrările prin poştă, la adresa Fundaţiei “Academia Civică”, Bucureşti, sector 1, Piaţa Amzei nr. 13, CP 22-216, sau în format electronic la adresa de e-mail Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza , până la data de 15 mai. Juriul concursului va fi format din reprezentanţi ai fundaţiilor “Academia Civica” şi “Konrad Adenauer”, precum şi reprezentanţi ai Ministerului Educaţiei, Cercetării şi Invovării. Informaţii suplimentare se pot obţine de la Fundaţia “Academia Civică”, telefon 021-3129852 sau pe internet, pe site-ul www.memorialsighet.ro.

Citeşte mai mult...
 
Romania invitata de onoare la Budapesta Bookfestival 2009 PDF Imprimare Email
Miercuri, 15 Aprilie 2009 16:06

Romania va participa in calitate de invitata la Targului International de Carte budapestan, care va avea loc in perioada 23-26 aprilie 2009 la Millenaris. Peste 20 de scriitori au fost mobilizati de Ministerul Culturii din Romania pentru a participa la standul organizat in cadrul targului. La standul romanesc vor fi organizate prezentari de carte, mese rotunde, intalniri cu publicul dar si in afara standului vor avea loc evenimente culturale constand in expozitii, concerte si proiectii de filme.

La initiativa Institutului Cultural Roman din Budapesta, a Asociatiei Editorilor din Romania si a unor intelectuali maghiari dintre care Körössy Jozsef si Zentai Péter, directorul targului, tara noastra este invitata de onoare a editiei 2009, dupa Italia in 2007 si China in 2008, a Targului International de Carte budapestan.

Ministerul Culturii din Romania a invitat printre altii pe Theodor Paleologu, ministrul culturii, Varujan Vosganian, vicepresedinte al Uniunii Scriitorilor, Denisa Comanescu, Mircea Dinescu, Traian Stef, Vasile Dan, Al.Musina, Ioan Moldovan, Marius Vernescu, Bogdan Suceava, Eginald Schlatner, Lucian Teodorovici, Filip Florian.

Citeşte mai mult...
 
AC/DC nu va canta in Romania!!! PDF Imprimare Email
Miercuri, 15 Aprilie 2009 09:29

AC/DCDupa ce s-a anuntat cu surle si trambite concertul AC / DC din cadrul festivalului Bucharest Rock Arena din perioada 30-31 mai 2009, pe toate canalele media, Cristian Busuioc, manager One Event, unul dintre organizatori ai acestui festival, vine sa faca lumina si declara: "Pe 31 mai AC/DC nu canta in Romania. Este suta la suta. Avem contraconfirmare si de la agentul trupei cu care am vorbit in urma cu doua ore. Nu stim exact daca a existat vreodata un contract, cum arata acel contract, cu cine s-a semnat si asa mai departe. Noi am avut implicarea la acest eveniment, era strict pentru artistii romani. O sa analizam dupa aceea, maine, situatia si, daca vom considera s-ar putea sa fie un proces de imagine intre noi si Play Cool".

 Iata ce spune site-ul oficial AC / DC:
"AC/DC Date In Bucharest Falsely Advertised Promoters in Bucharest, Romania have been falsely advertising AC/DC as the headliner for their 2 day Bucharest Rock Arena festival happening on May 30 and 31, 2009.

Ultima actualizare Miercuri, 15 Aprilie 2009 09:32
Citeşte mai mult...
 
Kenny G efectueaza un turneu fulger prin Europa PDF Imprimare Email
Miercuri, 15 Aprilie 2009 08:29

Kenny GKenny G va concerta la Sala Palatului din Bucuresti pe data de 30 aprilie, artistul promitand un show valoros, alaturi de orchestra formata din 15 muzicieni profesionisti ce il acompaniaza de fiecare data.

Putini stiu insa ca acest spectacol face parte din turneul “Rhythm& Romance”, in care castigatorul de Grammy va interpreta in stilu-i usor recognoscibil piese de pe acest album de top, dar si melodii emblematice din cariera sa, care vor trezi sentimente de nostalgie auditoriului, precum “Forever in Love”, "Going Home" sau "What a Wonderful World".

La cei 53 de ani ai sai, saxofonistul are o energie de invidiat si accepta ca si fapt obisnuit suprasolicitarea sa, dorind sa faca fericiti cat mai multi admiratori. Astfel, dupa concertul sau din Romania, Kenny G isi continua turneul in Bulgaria (1 Mai) - Sofia, Turcia (2 Mai) Istanbul, Olanda (5 Mai) – Amsterdam si Germania (6 Mai) - Neidernhausen, unde este asteptat, ca si in Romania, de foarte multi fani, extaziati de oportunitatea prilejuita de acest show.

In Romania, Kenny G va ajunge pe data de 29 aprilie cu avionul personal si va fi cazat la un hotel de lux din capitala, alaturi de staff-ul sau, avand grija sa-si rezerve timp pentru repetitii pentru ca evenimentul sa fie desavarsit si de neuitat pentru public.

Ultima actualizare Miercuri, 15 Aprilie 2009 09:13
Citeşte mai mult...
 
“Arta dialogului” cu Harry Tavitian si Cserey Csaba la The MusicVillage, Bruxelles PDF Imprimare Email
Marţi, 14 Aprilie 2009 09:10

Cserey Csaba si Harry TavitianHarry Tavitian (pian, voce) si percutionistul Cserey Csaba vor dialoga muzical in cadrul unui concert de jazz marti, 28 aprilie la The MusicVillage, Bruxelles. Concertul, care se desfasoara in cadrul programului “Jazz from Romania at the Music Village”, va prezenta cele mai importante momente din istoria jazz-ului. Muzica duo-ului este deosebit de apreciata de public pentru energia debordanta, spontaneitatea, dar si pentru pasajele de o mare tensiune dramatica. Comunicarea dintre cei doi artisti care stapinesc „Arta dialogului“ se transmite si intre scena si public.

In cadrul concertului, duo-ul Tavitian si Cserey vor incanta publicul bruxellez, pasionat de jazz cu o minunata incursiune in lumea fascinanta a jazz-ului, sub forma unei lectii interactive.

Citeşte mai mult...
 
« ÎnceputAnterior221222223224225226227228229230UrmătorSfârşit »

Page 222 of 231

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Curs valutar


Horoscop


Vremea


Un mic zâmbet


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact