logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


EVENIMENT
"Straini in noapte" cu Florin Piersic si Emilia Popescu in Sighet PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Miercuri, 29 Aprilie 2009 10:05

Emilia Popescu si Florin Piersic Dupa piesa „Monoloagele vaginului” cu Diana Giubernea, in regia Mona Gavrilas, piesa jucata in luna martie a.c., publicul sighetean se poate bucura de un noua piesa de teatru. “Straini in noapte”, piesa de teatru jucata cu succes inca din 2004 pe scenele din Paris, va fi prezentata luna viitoare si publicului sighetean. Cele doua roluri principale, jucate in Franta de Alain Delon si Astrid Vellon, sunt interpretate pe scena romaneasca de renumitii actori Florin Piersic si Elimia Popescu.

Piesa se vrea o comedie romantica in regia maestrului Radu Beligan, fiind o premiera pentru Romania. Ea va fi jucata pe scena Casei de Cultura “Viorel Costin” din Sighetu Marmatiei, in 19 mai, spectacolul urmand a incepe la ora 19.00.

Biletele pot fi achizitionate de la Casa de Cultura Sighet, pretul unui bilet fiind de 50 de lei. In Baia Mare, pretul unui bilet este de 60 lei, in timp ce in Bucuresti au fost puse la vanzare bilete cu preturi variind intre 22 si 53 lei.

Ultima actualizare Miercuri, 29 Aprilie 2009 14:56
Citeşte mai mult...
 
Destruction confirmati oficial la Rockin' Transilvania 2009 PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Miercuri, 29 Aprilie 2009 08:41

DestructionLegendarul grup german de thrash metal DESTRUCTION este confirmat oficial la ediţia a doua a festivalului Rockin' Transilvania, care se va desfăşura în weekend-ul 12-14 iunie la Sibiu, pe Stadionul Municipal. Destruction vor urca pe scena festivalului în ziua de duminică, 14 iunie.

Au existat încă de anul trecut discuţii cu agentul grupului, în vederea participării la Rockin' Transilvania. Membrii grupului Destruction şi-au exprimat de altfel dorinţa de a cânta la Sibiu încă din anul în care Sibiul a fost Capitală Culturală a Europei. Organizatorii festivalului Rockin' Transilvania au plăcerea deosebită de a le acorda celor de la Destruction şansa de a se reîntâlni cu publicul românesc, de această dată într-un spectacol de excepţie în aer liber.

Citeşte mai mult...
 
Cartel Alfa Maramures a comemorat victimele accidentelor de munca PDF Imprimare Email
Marţi, 28 Aprilie 2009 17:07

Sindicalistii maramureseni au aprins lumanari pentru colegii care au murit in accidente de munca.
In 28 aprilie, sindicalistii din intreaga lume, afiliati la Confederatia Sindicala Internationala (CSI), marcheaza Ziua Internationala a Comemorarii Lucratorilor accidentati sau decedati la locul de munca.
Si pe plan local, Cartel Alfa Maramures a comemorat azi victimele accidentelor de munca. "UST Cartel Alfa Maramures , impreuna cu toate sindicatele afiliate, au aprins lumanari in toate institutiile si societatile, rugandu-ne pentru cei ce ne-au fost odata colegi. Confederatiile sindicale cer partenerilor sociali, patronatelor si guvernului, sa faca o prioritate din securitatea in munca si sa se uneasca in actiuni pentru a asigura o buna sanatate si siguranta la locul de munca, pentru toti lucratorii", a declarat Florin Hossu, presedintele UST Cartel Alfa Maramures.
Statisticile oficiale ale Inspectiei Muncii la nivel national arata o situatie ingrijoratoare, mentioneaza Florin Hossu. In anul 2004, un numar de 5.695 de muncitori au suferit accidentari la locul de munca, din care 431 au decedat.

Citeşte mai mult...
 
„Terorismul... de lângă noi” la Sighetu Marmatiei PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Marţi, 28 Aprilie 2009 15:49

În perioada 28-29 aprilie 2009, în municipiul Baia Mare şi oraşul Sighetu Marmaţiei, se va desfăşura sesiunea de informare organizată de Serviciul Român de Informaţii sub egida Campaniei de promovare a culturii de securitate „Terorismul... de lângă noi”.

Astfel, în ziua de marţi, 28 aprilie 2009, începând cu ora 10.00, la sala de conferinţe a Bibliotecii Judeţene ,,Petre Dulfu" din Baia Mare, va avea loc o reuniune a reprezentanţilor SRI cu membri autorităţilor publice judeţene şi locale, instituţiilor cu atribuţii în domeniul apărării, ordinii publice şi securităţii naţionale, agenţi economici, organizaţii neguvernamentale şi  mass-media.

Cu această ocazie experţi ai SRI vor dezbate aspecte referitoare la evoluţia noilor tipuri de ameninţări la adresa mediului de securitate în scopul conştientizării pericolului reprezentat de amplificarea fenomenului terorist la nivel mondial. Vor fi prezentate mecanismele de acţiune disponibile la nivelul autorităţilor locale şi al societăţii civile pentru combaterea acestui flagel, precum şi atribuţiile Serviciului pe linia prevenirii şi combaterii acestora.

Ultima actualizare Marţi, 28 Aprilie 2009 15:53
Citeşte mai mult...
 
"Sighet - apelul călăilor" PDF Imprimare Email
Marţi, 28 Aprilie 2009 11:10

Miercuri, 29 aprilie, de la ora 14.00, la Biblioteca Judeţeană "Petre Dulfu", va avea loc lansarea romanului istoric "Sighet - apelul călăilor", de Ioan Chertiţie.

Vor vorbi despre cea de-a cincea carte a lui Ioan Chertiţie: prof. Viorel Rusu, directorul Muzeului Judeţean de Istorie şi Arheologie Maramureş, Robert Furtos, muzeograf în cadrul Memorialului Victimelor Comunismului şi Rezistenţei, prof. Nicoară Mihali, Vasile Dragomir, redactorul de carte. 
Moderatorul evenimentului este dr. Teodor Ardelean, directorul Bibliotecii Judeţene "Petre Dulfu". Cartea prezintă închisoarea din Sighetu Marmaţiei, din anii ’50 văzută prin prisma «miliţianului», ipostază care nu a mai fost prezentată până în prezent în niciun volum. "Lucrând în sistem, am înţeles lucrurile mai bine. Am stat de vorbă cu foşti gardieni, romanul este foarte bine documentat, cu foarte puţină ficţiune", spune autorul romanului, Ioan Chertiţie.

Citeşte mai mult...
 
În localitatea Năneşti a fost inaugurat un obiectiv muzeal local,”Casa Pătru Tomi” PDF Imprimare Email
Scris de I.D. Mariş   
Luni, 27 Aprilie 2009 18:59
Duminică în localitatea Năneşti, în organizarea Fundaţiei culturale „Moroşanca”, preşedinte fondator interpreta de muzică populară Ileana Matus, a avut loc inaugurarea unui obiectiv muzeal local „Casa Pătru Tomi”. La eveniment au fost prezente personalităţi ale culturii maramureşene, reprezentanţi ai administraţiei locale, parlamentari şi oaspeţi de la Bucureşti. La invitaţia preşedintei Fundaţiei „Moroşanca” au susţinut un program artistic interpreţi îndrăgiţi ai cântecului popular şi câteva formaţii de cântece şi dansuri populare maramureşene.

Trebuie precizat că obiectivul a fost achiziţionat şi recondiţionat de către Fundaţia „Moroşanca” iar intreriorul a fost reamenajat, după tradiţie , de Ileana Matus şi ţărăncile din sat. În „Casa Pătru Tomi” pot fi văzute elemente de mobilier autentic, patul cu perne, un leagăn, laviţa învălită, ruda cu cergi, lipideauă şi perne, văl de trăistuţe, lampa cu petrol, talgere, icoane pe sticlă învelite cu şterguri, şporul cu cuptior, lingure de lemn, stălaje cu blide.

Citeşte mai mult...
 
„Câte flori pe Iza-n sus" PDF Imprimare Email
Luni, 27 Aprilie 2009 15:36

În acest sfârşit de săptămână a avut loc în localitatea Dragomireşti ediţia a XIV – a a Festivalului Primăverii „Câte flori pe Iza-n sus”. Invitaţi au fost o serie de artişti de muzică populară precum şi formaţii şi grupuri de copii din Blaj, Budeşti, Suciu de Sus, Vadu Izei, Bogdan Vodă, Ieud, Şieu, precum şi grupul de copii din Bouţul Mic – Ucraina.

Evenimentul a început duminică la amiază cu parada portului popular şi a cailor înstruţaţi. Festivitatea a fost deschisă de primarul oraşului Dragomireşti, Vasile Iusco. Preşedintele Consiliului Judeţean Maramureş, Mircea Man a fost prezent la festival împreună cu prefectul Sandu Pocol o parte din parlamentarii maramureşeni: senatorul Gheorghe Mihai Bârlea, deputatul Doru Leşe, primarul din Sighetul Marmaţiei Eugenia Godja, şi alţi oaspeţi de seamă. Domnul Mircea Man le-a vorbit oamenilor din Dragomireşti despre proiectele în care este cuprins oraşul, despre munca primarului şi a tuturor factorilor implicaţi în dezvoltarea acestei comunităţi.

Citeşte mai mult...
 
Therion lanseaza un nou album - "The Miskolc Experience" PDF Imprimare Email
Scris de Dani Godja   
Duminică, 26 Aprilie 2009 08:17

Suedezii de la Therion vor lansa un nou CD si DVD, intitulat The Miskolc Experience, pe 22 mai la Nuclear Blast. Prin acest material, Christofer Johnsson a incercat sa marcheze finalul colaborarii cu ceilalti instrumentisti, Kristian Niemann, Johann Niemann si Peter Karlsson. Pe DVD apar si filmari de la concertul Therion Goes Classic, de la Bucuresti.

DVD va contine:

Partea 1 - Classical Adventures:

01. Clavicula Nox
02. Dvorak: Excerpt from Symphony no. 9
03. Verdi: Vedi! le fosche notturne spotigle from Il Trovatore
04. Mozart: "Dies Irae" from Reqiuem
05. Saint-Saens: Excerpt from Symphony No. 3
06. Wagner: "Notung! Notung! Niedliches Schwert!" from The Ring

Citeşte mai mult...
 
Ziua a doua a simpozionului "Primavara Medicala Sigheteana" PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Sâmbătă, 25 Aprilie 2009 15:24
 

Azi a fost a doua zi de prezenare a lucrarilor in cadrul simpozionului “Primavara Medicala Sigheteana” (23-25 aprilie 2009) – editia a III-a. Deoarece despre acest eveniment am scris ieri AICI, azi va oferim cateva filmulete video din cadrul prezentarii lucrarilor desfasurate in cea de-a doua zi a simpozionului. Vizionare placuta!

Ultima actualizare Sâmbătă, 25 Aprilie 2009 15:32
Citeşte mai mult...
 
Hramul Mănăstirii HERA-Petrova PDF Imprimare Email
Scris de Florentin Nasui   
Vineri, 24 Aprilie 2009 20:15
Părintele stareţ protosinghel  AgatonVineri, 24 aprilie, a fost hramul mănăstirii „Izvorul Tămăduirii” Hera Petrova, unde, de la ora 10 a început  Sfînta Liturghie oficiată de călugării din obştea monahală în frunte cu părintele TIMOTEI, exarhul Episcopiei ortodoxe a Maramureşului şi Sătmarului. Aici, unde Lumina Sfîntă a Învierii a sosit de la Ierusalim la ora 23.57 în noaptea de Paşti,  par –avion, via  Ierusalim, Bucureşti, Suceava, Moisei, de unde cu mijloc de transport auto flacăra nestinsă  a ajuns pe Hera.

Piatra de temelie a acestei mănăstiri  a fost pusă pe 2 mai, 2000, a treia zi de Paşte,  de PS Sa JUSTIN Sigheteanul. 

Înconjurată de localităţi cu populaţie preponderent ucraineană (Rona de Sus, Bistra, Valea Vişeului, Crasna ) Mănăstirea are Hramul „Izvorul Tămăduirii” pentru că această sărbătoare este prăznuită şi de români şi de ucraineni, deopotrivă.

Aflată în vecinătatea , mai exact pe teritoriul comunei Petrova,  Mănăstirea  este cunoscută sub denumirea Hera- Petrova.

Călugărit în urmă cu 15 ani,  după ascultare la Mănăstirea Frăsinet, Părintele stareţ protosinghel  Agaton - duhovnicul obştii mănăstireşti  de pe   Hera- a dorit din start ca bisericile  ortodoxe  române  şi ucrainene din preajma dealului Hera să se adune  la un loc , la „Izvorul Tămăduirii”, unde  Slujbele şi rugăciunile sunt oficiate  în limba română dar  şi în limba ucraineană.

„Eu sunt născut din părinţi de etnie ucraineană, dar mă consider român - spune Preacuviosul  egumen.  La ultima Sfîntă liturghie, am dat creştinilor o educaţie de  ordine şi curăţenie, de civilizaţie a omului de rînd , care încă nu este la nivelul celui din Occident.

Ultima actualizare Vineri, 24 Aprilie 2009 20:19
Citeşte mai mult...
 
Dr. Bodnar Vasile despre Neuromed Timisoara PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Vineri, 24 Aprilie 2009 17:57
 
Primavara medicala sigheteana - 24 aprilie 2009 PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Vineri, 24 Aprilie 2009 17:42

Foto: Sighet OnlineAzi a inceput prezentarea lucrarilor de la simpozionul "Primavara medicala sigheteana" (23-25 aprilie 2009), editia a III-a, un eveniment unic si special nu doar pentru Sighet, ci unul de referinta la nivel national. Avandu-l drept initiator si cooronator pe dr. Bodnar Vasile, managerul Spitalului Municipal Sighet, simpozionul a adus la Sighet medici de la cele mai renumite clinici din Romania (Iasi, Timisoara, Cluj-Napoca, Bucuresti si Baia Mare), alaturi de nume importante venite din Franta si Republica Moldova. Printre oaspetii francezi care onoreaza invitatia organizatorilor sigheteni se numara dr. Anca Alexandrescu Loppinet (Besancon Service de Medecine et Chirurgie Vasculaire), prof.dr. G. Camelot (Seful Clinicii de Chirurgie a Facultatii de Medicina din Besancon), dr. Milleret Rene (Membru al Biroului european si american de flebologie) si A. Bougaut (Besancon Service de Medecine et Chirurgie Vasculaire). Trei reprezentanti ai medicinei maramuresene vor prezenta si ei cate o lucrare in cadrul acestui simpozion. Este vorba despre directorul medical al Spitalului Judetean de Urgenta Dr. Constantin Opris Baia Mare, Sabin Nemes-Bota, care va vorbi despre “Neoplasmul ovarian”, directorul Spitalului Municipal Sighetu Marmatiei, Vasile Bodnar, care va prezenta lucrarea “Noi tehnici de regenerare pelviana” si dr. Lehel Torok (Spitalul Municipal Sighetu Marmatiei) cu - “Tulburari depresive induse de globalizare si criza mondiala”.

Mai multe detalii despre desfasurarea evenimentelor din aceasta zi a simpozionului puteti afla urmarind filmuletele de mai jos. Vizionare placuta!

Ultima actualizare Sâmbătă, 25 Aprilie 2009 12:33
Citeşte mai mult...
 
Deschiderea simpozionului "Primavara medicala sigheteana" editia a III-a PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Vineri, 24 Aprilie 2009 17:31
 
« ÎnceputAnterior221222223224225226227228229230UrmătorSfârşit »

Page 221 of 233

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Curs valutar


Horoscop


Vremea


Un mic zâmbet


Ultimele anunturi

Linkuri

Parteneri

.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact