logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


EVENIMENT
Sărbătoarea Maramărul la UBB Sighet pe 19 octombrie 2017 PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Sâmbătă, 07 Octombrie 2017 13:18

Sărbătoarea Maramărul la UBB Sighet, 19 octombrie 2017, ora 12.

Citeşte mai mult...
 
PROMO VIDEO: Short Eco Film Festival Sighet (5-8 octombrie 2017) PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Joi, 05 Octombrie 2017 13:44

PROMO VIDEO: Short Eco Film Festival Sighet (5-8 octombrie 2017)

Citeşte mai mult...
 
Toamna, în Maramureș se vizionează filme eco PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Joi, 05 Octombrie 2017 13:40

Un eveniment dedicat filmului ecologist are loc în perioada 5-8 octombrie 2017 în Maramureș, la Sighetu-Marmației. Festivalul Internaţional de Filme scurte Eco (SEFF - Short Eco Film Festival), aflat la prima ediție, își deschide porțile pentru aceia care au ceva de împărtășit sau caută să se lumineze cu privire la teme precum ecologie, durabilitate, conservarea naturii, biodiversitate.
 
Evenimentul este organizat in cadrul proiectului “Focalizare prin Obiectiv: Dezvoltare Durabilă", implementat de Asociația Valea Verde și co-finanțat printr-un grant din partea Elveției prin intermediul Contribuției Elvețiene pentru Uniunea Europeană extinsă.
Citeşte mai mult...
 
Promenada inimii 2017 PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Vineri, 29 Septembrie 2017 08:12

 
Centrul Cultural din Sighetu Marmaţiei a găzduit o Seară culturală pentru comunitatea maghiară PDF Imprimare Email
Scris de Dorel Todea   
Miercuri, 27 Septembrie 2017 10:38

La Centrul Cultural din Sighetu Marmaţieia a avut loc o Seară culturală pentru comunitatea maghiară la care a participat trupa itinerantă  ,,Szep Erno’’  din  Budapesta. Asociaţia ,,Sf.Tadeu Iuda’’ reprezentată de Konya Maria in colaborare cu  Asociaţia Naţională  de  Solidaritate  pentru  familiile maghiare au făcut posibilă venirea artiştilor (interpreţi la Teatrul Naţional din Budapesta) și la Sighetu Marmației.

În aplauzele spectatorilor, actorii maghiari au interpretat  piesa ,,Ludas  Matyi’’   şi  ’’Lonak velt  menyasszony’’.

O surpriză plăcută a fost recitalul elevei Lemak Luca din Câmpulung la Tisa şi grupul de tineri care au interpretat dansul ’’Szigeti néptánc’’.

Asociaţia ,,Sf.Tadeu Iuda’’ își desfășoară misiunea  culturală  cu  programe, prelegeri şi  concerte  itinerante  prin  ţară. Scopul  pe termen lung  este  de  a avea un  rol  esenţial în  diseminarea  culturii , oferindu-le  copiilor şi  adulţilor  programe  valoroase   şi  diversificate.

La organizarea serii culturale au colaborat Centrul Cultural SighetuMarmaţiei, Asociaţia Sf.Tadeu Iuda,  Lemak Tünde , Lovász István și Zahoranszki Brigitta.

Citeşte mai mult...
 
Festivalului de poezie de la Sighetu Marmației 2017 PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Miercuri, 27 Septembrie 2017 07:10

Veți putea să vă bucurați de recitaluri de versuri din creația celor peste 30 de din poeți din județul Maramureș, din țară și din Israel și Ucraina, de muzica cantautorilor Florin Săsărman, Gheorghe Ștețca și a Grupului vocal instrumental al Ansamblului MARA!

Citeşte mai mult...
 
Salonul de toamna, 20.09.2017 la Sala Radio Sighet PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Sâmbătă, 16 Septembrie 2017 12:32

Salonul de toamna, 20.09.2017, ora 16 @ Sala Radio Sighet.

Citeşte mai mult...
 
Gara din Sighetu Marmatiei se numeste de ieri Gara ''Elie Wiesel'' PDF Imprimare Email
Scris de Markus Sorin   
Luni, 11 Septembrie 2017 16:48

 
In memoriam Elie Wiesel PDF Imprimare Email
Scris de Markus Sorin   
Luni, 11 Septembrie 2017 16:46

 
Centrul Cultural și Fundaţia Tarbut din Sighetu Marmaţiei au organizat un eveniment artistic dedicat Zilelor europene ale culturii iudaice PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Joi, 07 Septembrie 2017 13:03

Zilele europene ale culturii iudaice este un eveniment organizat pentru al 18-lea an consecutiv în Europa, de organizaţia din Spania, Jewish Heritage, care încurajează derularea de programe dedicate evreilor de pretutindeni, cu scopul de a promova limba şi cultura poporului evreu.

La începutul lui septembrie, Organizaţia Europeană de păstrare şi promovare a moştenirii evreieşti ne invită să marcăm importanţa culturii iudaice europene prin câte un eveniment cu o tematică diferită pentru fiecare an. Anul acesta elementul promovat ia forma Diasporei sub diverse reprezentări artistice şi culturale. Diaspora evreiască a jucat un rol deosebit de important atât în conturarea propriei identităţi cât şi a identităţii spaţiului în care trăia această comunitate.

Citeşte mai mult...
 
Festivalul Gulasului 2017 - Ocna Sugatag PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Sâmbătă, 02 Septembrie 2017 08:43

Duminica, 3 septembrie, de la ora 12:00, la Ocna Sugatag se va desfasura a 10-a editie a Festivalului Gulasului, competitie traditionala organizata de catre Primaria Ocna-Sugatag.

La start vor fi 12 echipe de bucatari atat din tara cat si din Ungaria, care se vor intrece in a obtine titlul de cel mai bun ,,gulas-chef,, al anului.

Pe scena amplasata in apropierea ceaunelor vor evolua artisti locali, evenimentul fiind si in acest an salutat de catre baietii de la Border Riders din Sighetu Marmatiei, care isi vor tura motoarele la maxim.

Citeşte mai mult...
 
Zilele Europene ale Culturii Evreiesti PDF Imprimare Email
Scris de Centrul Cultural Sighetu Marmatiei   
Sâmbătă, 02 Septembrie 2017 07:25

 
Zilele Campulungului - Cupa ''Emeric Dembrovszki'' PDF Imprimare Email
Scris de Adi Oros   
Joi, 31 August 2017 09:01

In perioada 26-27 august, in Campulung la Tisa au avut loc o serie de evenimente cu ocazia ''Zilelor Campulungului'' - o sarbatoare cu traditie in comuna. Evenimentul a fost organizat de catre Primaria Campulung prin viceprimarul Lemak Rudolf, in colaborare cu o serie de parteneri si sponsori.

Ziua de sambata a fost rezervata mini-turneului de fotbal ''Cupa Dembrovszki'' - organizat in onoarea marelui Emeric ''Csopi'' Dembrovszki - fost jucator de fotbal plecat de pe terenul din comuna si ajuns la Cupa Mondiala din Mexic - 1960. El revine an de an acasa pentru a fi alaturi de cei care joaca in acest turneu.

La turneu au participat noua echipe - 3 de juniori, jucandu-se in sistem fiecare cu fiecare, iar la seniori echipele - in numar de sase,  au fost impartite in doua grupe, castigatoarele din grupe jucand finala.

Turneul a fost castigat de o echipa din comuna vecina - Sarasau - , echipa formata din fosti si actuali jucatori de fotbal de Liga 4-a, unii dintre ei au jucat si pentru echipa locala ''Foresta'' Campulung la Tisa. Unul dintre jucatorii de la Sarasau si cel mai bun de pe teren - in opinia mea- Florin Rachis, este legitimat la Avantul Barsana, echipa cu care anul trecut la juniori a trecut de faza zonala, ajungand sa joace impotriva celor de la U Cluj. Florin a fost legitimat si la CSS Sighet la sectia de atletism, el marturisind ca antrenamentele de atletism l-au ajutat foarte mult in jocul de fotbal.

Ultima actualizare Joi, 31 August 2017 11:23
Vezi foto si video
 
« ÎnceputAnterior11121314151617181920UrmătorSfârşit »

Page 20 of 240

Dr.Max - Farmacie

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Vremea


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact