logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


EVENIMENT
Programul festivalului de datini și obiceiuri de iarnă Sighet 2017 PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Duminică, 10 Decembrie 2017 11:39

Programul festivalului de datini și obiceiuri de iarnă Sighet 2017

Citeşte mai mult...
 
Canta Maramuresul PDF Imprimare Email
Scris de Dorel Todea   
Miercuri, 29 Noiembrie 2017 10:21

 
Părintele profesor Constantin Necula vine la Sighetu Marmaţiei PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Sâmbătă, 25 Noiembrie 2017 11:32

Asociaţia Maramureş pentru Viaţă şi Familie, în parteneriat cu Episcopia Ortodoxă Română a Maramureşului şi Sătmarului, Protopopiatul Sighet şi Protopopiatul Vişeu, organizează la Sighetu Marmaţiei, cu binecuvântarea Preasfinţitului Părinte IUSTIN, Episcopul Maramureşului şi Sătmarului conferinţa cu tema”MĂRTURISITORII LUI HRISTOS- BUCURIA BISERICII”. 
Conferinţa va fi susţinută de către părintele Constantin Necula, doctor în teologie, profesor  universitar  la Facultatea de Teologie”Andrei Şaguna” din cadrul Universităţii Lucian Blaga din Sibiu, eveniment cu totul special ce se va desfăşura Sâmbătă, 9 Decembrie , şi va începe la ora 17,00 în Sala Sporturilor  din Sighetu Marmaţiei.
Citeşte mai mult...
 
EXPOZITIE - Maramuresul in zilele Marii Uniri PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Sâmbătă, 25 Noiembrie 2017 11:09

 
Celebrele filme rusești prind viață în Maramureșul istoric PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Miercuri, 15 Noiembrie 2017 19:36

Eveniment inedit pentru toți cinefilii din Sighetu Marmației și nu numai. Luna aceasta se va desfășura Festivalul Filmului Rus, ediția 2017. Evenimentul este organizat de Ambasada Federației Ruse și Centrul Rus de Știință și Cultură la București, alături de Uniunea Rutenilor Subcarpatici din România. Gala de deschidere a festivalului va avea loc pe 17 noiembrie, începând cu ora 19:00 la Centrul Cultural de Informare a Rutenilor Subcarpatici din Sighet, str. Vasile Alecsandri, nr.5( Studio-R). Festivalul Filmului Rus este dedicat marelui cineast rus, director general al concernului de film „Mosfilm”, KAREN ȘAHNAZAROV. Seara va debuta cu filmul „ Anna Karenina – Povestea lui Vronscki” o capodoperă cinematografică, care pune în scenă o adevărată poveste de dragoste.

Ultima actualizare Joi, 16 Noiembrie 2017 15:34
Citeşte mai mult...
 
Expoziție Culori pentru Pace – In memoriam Caius Lugojan PDF Imprimare Email
Sâmbătă, 11 Noiembrie 2017 17:02

În comunitatea noastră se comemorează un profesor, un mentor, un tată, un prieten al culorilor care poartă numele omului Caius Lugojan.
Miercuri 15 Noiembrie 2017, după înmânarea titlului postmortem de Cetățean de Onoare al municipiului Sighetu Marmației, din partea Consiliului Local, ceremonie ce va avea loc în sala Transit a Primăriei Sighet, ora 12:00, Caius Lugojan va fi alături de noi, spiritual, la expoziția Culori pentru Pace – In memoriam, alături de amabasadorul păcii Antonio Giannelli și toți cei ce l-au cunoscut, apreciat și colaborat cu el în timpul vieții.După ceremonia de acordare a titlului de Cetățean de Onoare al municipiului, postmortem, expoziția "Culori pentru Pace" va avea loc la sala de antrenament a Clubului Kamiza Do din Sighetu Marmației situtat în Dragoș Vodă nr. 60, la ora 13:30.
Ultima actualizare Sâmbătă, 11 Noiembrie 2017 17:07
Citeşte mai mult...
 
‘’Ecouri de Toamnă’’ - expoziție semnată Sorin Halici PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Vineri, 10 Noiembrie 2017 21:05

Joi 16 noiembrie 2017, Sala Radio România Sighet ora 16:00, vă invită să luați parte la vernisajul expoziției de pictură ‘’Ecouri de Toamnă’’ expoziție semnată Sorin Halici.
 
Sorin Halici este un nume cunoscut în comunitatea sigheteană, activitatea lui sportivă dar și pe plan artistic este tot mai bogată in ultimii ani.
Este instructor karate Shotokan cu centură gradul 6 Dan , titlu acordat de Federaţia Japoneză de karate, preşedinte Takashi Shibuya 9 Dan.
Citeşte mai mult...
 
Concurs de pictura si creatie literara "Gheorghe Chivu" editia a VI - a PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Vineri, 10 Noiembrie 2017 20:42

 
"Traditie si Continuitate" editia I - 2017 PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Vineri, 10 Noiembrie 2017 20:36

Având la bază elementele tradiției culturale a zonei etnografice a Maramureșului voievodal, necesitatea păstrării și transmiterii valorilor culturii populare (a costumului, cântecului, dansului și obiceiurilor populare), a repertorilui unor soliști de muzică populară și ansambluri folclorice, descoperirea, promovarea tinerelor talente, popularizarea acestor valori la nivel național și găsirea unor forme specifice pentru consemnarea acestora, proiectul cuprinde evenimente pe parcursul a 10 zile cu invitatați de marcă, Spectacol de Gală dedicat Zilei Naționale a României, un concurs de interpretare a cântecului popular maramureșean dedicat marelui interpret de muzică populară din Maramureș Viorel Costin  și  Ziua Ansamblului folcloric MARA, laureat al premiului Europa acordat de Fundația Herder, a discului de aur și colierului de argint Dijon –Franța și a numeroase premii naționale și internaționale.
Ultima actualizare Vineri, 10 Noiembrie 2017 20:49
Citeşte mai mult...
 
Se deschide Academia de muzică a Rutenilor Subcarpatici în Sighetu Marmației PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Miercuri, 25 Octombrie 2017 19:19
Premieră pentru Sighet și România, se înființează Academia de muzică a Rutenilor Subcarpatici. Aceasta își va desfășura activitatatea în Sighetu Marmației, în incinta Studio-R cu sprijinul Rutenilor Subcarpatici din România.
Din data de 1 noiembrie Academia de Muzică a Rutenilor Subcarpatici își deschide larg porțile pentru tineri talentați, cu potențial artistic.
Aceasta își propune să scoată în valoare toate atuurile unui adevărat artist. Cursanții vor avea ocazia să învețe de la unii dintre cei mai buni oameni din industria muzicală, și nu numai. 
Academia de Muzică a Rutenilor Subcarpatici se va ocupa și de imaginea artiștilor sau a viitorilor artiști, aceștia vor învăța cum să își construiască imaginea de scenă, comunicare verbală și nonverbală specifică acestui domeniu.
Ultima actualizare Joi, 07 Decembrie 2017 19:22
Citeşte mai mult...
 
Un milion de stele - campanie organizata de catre Asociatia Caritas PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Vineri, 20 Octombrie 2017 14:27

Asociația Diecezană Caritas Greco Catolic Maramureș vă invită să participați la evenimentul caritabil ,,UN MILION DE STELE ” - campanie de sensibilizare si strangere de fonduri care reprezintă un eveniment cu tradiție și în alte țări ale lumii.
Campania este organizată anual, având o temă specifică. Obiectivele acesteia sunt cele de promovare a solidarității dintre oameni și de manifestare a dorinței acestora pentru consolidarea unei societăți incluzive și drepte.
În timpul evenimentului, în semn simbolic, se aprind lumânări, fiecare lumânare aprinsă reprezentând o declarație de solidaritate din partea participanților sau o persoană aflată în nevoie.
Organizată anul acesta sub sloganul „Aprinde o stea pentru comunitatea ta!” campania se va desfășura în:

SIGHETU MARMAȚIEI – Joi 26 octombrie 2017, ora 16,30, vis s vis de Liceul Taras Sevcenko.

BAIA MARE – Vineri 27 octombrie 2017, ora 16,30 în fața bisericii ,,Sf.Cruce” (RFN)

Vă așteptăm cu drag!

pr Dunca Gheorghe -  Director Caritas Maramureș

 

 
Conferința de lansare a proiectului ”Acces către succes” – proiect câștigător în cadrul Concursului Național ”Idei din țara lui Andrei”, 2017 PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Luni, 16 Octombrie 2017 15:04
Liceul Tehnologic Marmația a lansat azi, 16.10.2017, proiectul ”Acces către succes”, proiect care a obținut finanțare, alături de alte 12 proiecte din țară, ca urmare a participării la Competiția națională de proiecte: ”Idei din țara lui Andrei”-2017, organizată de OMV Petrom ce finanțează idei inovatoare cu impact pe termen mediu și lung pentru orice comunitate din România.  
Proiectul a fost înscris la domeniul ”educație profesională” și vizează modernizarea şi dotarea unui spaţiu multifuncţional pentru derularea  de activităţi şcolare şi extraşcolare ce vor genera creşterea şanselor de reuşită şcolară şi profesională.
Valoarea totală a proiectului este de 20000 euro, fiind asigurată de către OMV Petrom, în calitate de sponsor, și destinată activităților stabilite a se desfășura în cadrul proiectului pe o perioadă de 8 luni.
Beneficiarii direcți ai proiectului sunt elevii și cadrele didactice ale Liceului Tehnologic Marmația, iar cei indirecți sunt reprezentați de membrii echipei de proiect prin experienţa acumulată, elevii şi cadrele didactice din alte şcoli din judeţ şi din ţară prin diseminarea rezultatelor proiectului şi a exemplelor de bună practică, Liceul Tehnologic Marmaţia  prin promovarea proiectului, familiile elevilor prin oportunităţile oferite acestora, mediul de afaceri local în special, respectiv comunitatea locală în general, prin posibilitatea atragerii de specialişti cu aspiraţii în construirea unei cariere de succes şi crearea de plus valoare.
Citeşte mai mult...
 
Lansare Proiect - ''Acces către succes" - Competia Națională ”Idei din Țara lui Andrei 2017” PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Marţi, 10 Octombrie 2017 18:07

Ultima actualizare Vineri, 13 Octombrie 2017 18:14
 
« ÎnceputAnterior11121314151617181920UrmătorSfârşit »

Page 19 of 240

Dr.Max - Farmacie

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Vremea


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact