logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


EVENIMENT
Mă vezi? (Spectacol de lumini la Memorialul Sighet pe 10.11.2018) PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Joi, 08 Noiembrie 2018 07:41

Mă vezi? Între 29 octombrie-13 noiembrie vom repune în atenția locuitorilor din București, Constanța, Iași, Sighet, Alba Iulia și Arad 10 clădiri de importanță istorică printr-un spectacol de lumini în cadrul căruia vor fi relatate povești mai puțin știute despre acestea. 
Citeşte mai mult...
 
Dublă lansare de carte la Centrul Cultural Sighetu Marmației ! PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Luni, 29 Octombrie 2018 13:58

În prezența unui număr mare de iubitori ai poeziei, la Centrul Cultural Sighetu Marmației, a avut loc o dublă lansare de carte : „Spovedanie” de Ana Șiman și „Nuntă între un Cer și o Stea” de Ion Borodi, amândoi la al doilea volum de poezie ! Evenimentul s-a desfășurat într-o atmosferă deosebită, totul căpătând un aspect de întâmplare literară, de cenaclu. 
Cei doi autori dovedesc, prin cărțile prezentate, talent și mai ales curajul ca la maturitate să aducă în public trăirile, gândurile, sentimentele adunate în versuri meșteșugit lucrate ! Despre Ana Șiman și Nelu Borodi, despre cărțile lor au vorbit : prof.dr. Ioan Dorel Todea, poeții Vasile Muste, Paul Romaniuc, Ileana Nemeș, Nina Hoza iar din dreapta Tisei un grup de profesori, colegi și prieteni ai doamnei Anuța ! D-na Ildiko Bereș, viceprimarul municipiului, a felicitat pe cei doi autori, apreciind poeziile, tematica, sinceritatea mesajului .
Cei doi și-au destăinuit preocupările, crezul poetic și, mai ales au susținut un excepțional recital din creațiile lor, având ca ilustrație muzicală piesele interpretate la pian de poetul Paul Romaniuc.

Citeşte mai mult...
 
„Un Milion de Stele” - Acțiunea internațională de solidaritate organizată de Caritas a ajuns la a noua ediție PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Vineri, 26 Octombrie 2018 08:59

Azi după-masă de la ora 18 sighetenii vor aprinde din nou candelele solidarității în Parcul Central din localitate, în cadrul acțiunii „Un Milion de Stele”, aflată la a noua ediție. Organizația Caritas a Diecezei Satu Mare îi invită pe toți cetățenii dornici să facă un bine pentru comunitate, să participe în număr cât mai mare la eveniment.
Prin achiziționarea unei candele la fața locului, participanții sprijină funcționarea Centrului de Îngrijire la Domiciliu „Sf. Carol” din Sighetu Marmației.
 
Noi suntem români ! - Un proiect de unitate ȋn diversitate la Borșa PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Luni, 22 Octombrie 2018 11:05
Ȋn perioada 19- 21 octombrie a anului curent Şcoala Gimnazială Nr. 4 din Borșa găzduiește Proiectul școlar ,,Noi suntem români!”, un amplu parteneriat ce reunește cinci școli românești- patru din ţară și una din Republica Moldova, ȋn scopul omagierii Marii Uniri din 1 Decembrie 1918. Fiind un moment unic pentru evocarea marelui eveniment definitoriu pentru poporul român, dar și pentru școlile implicate ȋn proiect, partenerii s-au mobilizat pentru o nouă călătorie, pe meleaguri maramureșene de această dată.
,,Noi suntem români!” este un parteneriat gândit și iniţiat de Şcoala Gimnazială ,,Ion Creangă din Iași”, ȋn anul școlar 2017-2018 și continuat ȋn Anul Centenar, pentru a marca astfel sentimentul de unitate, care rămâne pregnant și astăzi, dincolo de distanţe, timp sau resurse. Astfel, acestei școli ieșene i s-au alăturat: Liceul Pedagogic „Anastasia Popescu” București, Liceul Vocațional Pedagogic „Nicolae Bolcaș” Beiuș (judeţul Bihor), Școala Gimnazială Nr. 4 Borșa (județul Maramureș) și Gimnaziul „Grigore Vieru” din Ialoveni, Republica Moldova.
Citeşte mai mult...
 
Elie Wiesel și povestea lui la 90 de ani (30.09.2018 în Sighet) PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Vineri, 28 Septembrie 2018 12:40

Elie Wiesel și povestea lui la 90 de ani (30.09.2018 în Sighet).

Citeşte mai mult...
 
Hollosy Simon omagiat în Sighet la 100 de ani de la moartea sa (4.10.2018) PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Vineri, 28 Septembrie 2018 12:30

Hollosy Simon omagiat la 100 de ani de la moartea sa. Evenimentul are loc in Sighetu-Marmatiei pe 4 octombrie 2018, incepand cu ora 15. 

Citeşte mai mult...
 
Festival international de poezie PDF Imprimare Email
Scris de Dorel Todea   
Luni, 24 Septembrie 2018 11:31

 
Rotary Club Sighet & Rotary Club Sighet Voievodal împreună cu Societatea Română de Cardiologie și Forumului Naţional de Prevenție, continuă programul “Promenada Inimilor 2018” cu ocazia Zilei Mondiale a Inimii PDF Imprimare Email
Scris de I.D Maris   
Luni, 24 Septembrie 2018 11:25

Rotary Club Sighet & Rotary Club Sighet Voievodal continuă și în 2018, programul „Promenada Inimilor” - proiect de amenajare a unui traseu accesibil - ce îşi propune să încurajeze populaţia oraşului să facă mişcare, ca mijloc de prevenţie a bolilor cardiovasculare, cu ocazia Zilei Mondiale a Inimii ce va avea loc în data de 29 septembrie 2018.

“La fiecare 30 de minute, un român face infarct miocardic. Unul din trei români suferă de hipertensiune arterială. Şapte milioane de români suferă de una dintre manifestările generalizate ale bolilor cardiovasculare. Toate aceste boli pot fi prevenite, iar mişcarea zilnică este elementul central al optimizării modului nostru de viaţă. Noi ne-am pus inima la treabă. Tu ce faci?” ne avertizează Prof. Dr. Dan Gaiţă – membru în Coordonator Naţional de Prevenţie Cardiovasculară.

Traseul din municipiul Sighet are o lungime de aprox. 3 km, începând de la intrarea pe Aleea/ Strada Mihai Eminescu.

Lansarea traseului va avea loc în 29 septembrie 2018, ora 11:00 prin organizarea unei plimbari în grup, la care sunt invitați să participe toți locuitorii Sighetului.

Vă invit la mișcare, la o acțiune pro-activă care să ne consolideze starea de sănătate și să țină la distanță potențialele pericole... cardiovasculare dr. Horea Bedeoan (Președinte Rotary Club Sighet)

Citeşte mai mult...
 
Expozitie ”Izbanda luminii” - Miruna Budisteanu (28.08.2018, Muzeul Maramuresean Sighet) PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Luni, 27 August 2018 09:49

Expozitie ”Izbanda luminii” - Miruna Budisteanu (28.08.2018, Muzeul Maramuresean Sighet)

Ultima actualizare Luni, 27 August 2018 10:08
Citeşte mai mult...
 
Festivalul de muzică, artă medievală și folk ediția 2018 PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Marţi, 21 August 2018 13:58

Sub semnul  sărbătoririi Centenarului Marii Uniri, la Sighetu Marmației s-a desfășurat în perioada 17,18,19 august  2018 Festivalul de muzică și artă medievală, „AETERNUS MARAMOROSIENSIS” ediția a VIII-a și Gala muzicii folk - „FLOARE DE COLȚ”, ediția a VI-a. Evenimentele au avut  loc în parcul din centrul municipiului Sighetu Marmației având ca organizatori: Consiliul Județean Maramureș, Consiliul Local, Primăria și Centrul Cultural Sighetu Marmației în colaborare cu SC Lupus Dacus Aeternus SRL și Asociația Interculturală Ducu Bertzi.

        Pe lângă Expoziția “Medievalum”, cu materiale și ateliere specifice, organizată de“ Lupus Dacus Aeternus“, sighetenii au fost  prezenți cu 100 de cavaleri, domnițe, menestreli și Cnejii de Maramureș, îmbăcați în costume de epocă care au participat la MAREA PARADĂ și au prezentat momente artistice de înaltă ținută, valorificând elemente de mitologie-“dansul ielelor”, fantastice- “dansul Luminii- Floarea Soarelui” (coregrafia Ileana Matus) și nu în ultimul rând recitalul susținut de  tinerii formației  “No Chill”. 

Citeşte mai mult...
 
“SUB SEMNUL MARII UNIRI” Festival de muzică și artă medievală & folk-2018 Sighetu Marmației PROGRAMUL EVENIMENTELOR PDF Imprimare Email
Scris de Dorel Todea   
Joi, 09 August 2018 09:35

VINERI, 17 august 2018

Ora 8,00 – 12,00, Parcul Central : instalarea satului medieval şi a Expoziţiei “Medievalum”

Expoziția“Medievalum”: arme de foc, tunuri, archebuze, arme cavalerești, halebarde,

topoare, sulițe, arcuri, săgeți, buzdugane, bice de luptă, dispozitive de tortură, dispozitive de

protecție cavalerească: armuri, platoșe, coifuri, camăși și glugi/cagule din zale, instrumente

muzicale. Expoziția cuprinde recuzita pentru filmele: “Mihai Viteazul”, “Dacii și romanii” și

“Nemuritorii”.

Ora 12,00 – 13,00: Prezentarea armelor, a costumaţiilor şi a satului medieval;

Explicaţii şi poveşti despre exponatele “Medievalum”;

Ora 13,00 – 15,00: Atelier de tir cu arcul tradiţional (longbow şi dacic) pentru copii şi adulţi;

Atelier de dansuri medievale de la curţile domneşti

Ora 11,00, Strada Pietonală ,,Voi vedeti ce vad si eu?,,

Citeşte mai mult...
 
Festivalul de muzică, artă medievală și folk ediția 2018 SUB SEMNUL MARII UNIRI PDF Imprimare Email
Scris de Dorel Todea   
Joi, 09 August 2018 09:30

Sub semnul sărbătoririi Centenarului Marii Uniri, la Sighetu Marmației se organizează în perioada 17,18,19 august 2018 Festivalul de muzică și artă medievală, „AETERNUS MARAMOROSIENSIS” ediția a VIII-a și Gala muzicii folk - „FLOARE DE COLȚ”, ediția a VI-a.

Evenimentele vor avea loc în parcul din centrul municipiului Sighetu Marmației având ca organizatori: Consiliul Județean Maramureș, Consiliul Local, Primăria și Centrul Cultural Sighetu Marmației în colaborare cu SC Lupus Dacus Aeternus SRL și Asociația Interculturală Ducu Bertzi.

Sărbătorind Centenarul Marii Uniri, prin programul celor două mari evenimente culturale, se încearcă atragerea iubitorilor de cultură, istorie, muzică şi tradiţii, adresându-se tuturor categoriilor de vârstă și profesie din municipiu și localitățile învecinate cât și a numărului mare de turiști prezenți în Maramureș.

Pe lângă Expoziția “Medievalum”, cu materiale și ateliere specifice, organizată de“ Lupus Dacus Aeternus“, sighetenii vor fi prezenți cu 100 de cavaleri, domnițe, menestreli și Cnezii de Maramureș îmbăcați în costume de epocă realizate la “Casa de modă Vassiliev“. Punctul culminat al primei

zile îl va constitui concertul “CENTENARIUM - Ca pe vremuri” susținut de Lupus Dacus și Grupul Iza, o încercare de îmbinare sub cupola culturii, a străvechi din zona Maramureşului, a muzicii din Evul Mediu european, dar şi a muzicii ultimilor 100 de ani, compoziţii celebre a marilor G.Enescu, G. Dinicu, B. Bartok şi altii.

Citeşte mai mult...
 
Floare de colt - editia a VI-a PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Joi, 09 August 2018 09:26

 
« ÎnceputAnterior11121314151617181920UrmătorSfârşit »

Page 13 of 240

Dr.Max - Farmacie

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Vremea


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact