logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


EVENIMENT
Centrul Cultural din Sighetu Marmaţiei a găzduit o Seară culturală pentru comunitatea maghiară PDF Imprimare Email
Scris de Dorel Todea   
Miercuri, 27 Septembrie 2017 10:38

La Centrul Cultural din Sighetu Marmaţieia a avut loc o Seară culturală pentru comunitatea maghiară la care a participat trupa itinerantă  ,,Szep Erno’’  din  Budapesta. Asociaţia ,,Sf.Tadeu Iuda’’ reprezentată de Konya Maria in colaborare cu  Asociaţia Naţională  de  Solidaritate  pentru  familiile maghiare au făcut posibilă venirea artiştilor (interpreţi la Teatrul Naţional din Budapesta) și la Sighetu Marmației.

În aplauzele spectatorilor, actorii maghiari au interpretat  piesa ,,Ludas  Matyi’’   şi  ’’Lonak velt  menyasszony’’.

O surpriză plăcută a fost recitalul elevei Lemak Luca din Câmpulung la Tisa şi grupul de tineri care au interpretat dansul ’’Szigeti néptánc’’.

Asociaţia ,,Sf.Tadeu Iuda’’ își desfășoară misiunea  culturală  cu  programe, prelegeri şi  concerte  itinerante  prin  ţară. Scopul  pe termen lung  este  de  a avea un  rol  esenţial în  diseminarea  culturii , oferindu-le  copiilor şi  adulţilor  programe  valoroase   şi  diversificate.

La organizarea serii culturale au colaborat Centrul Cultural SighetuMarmaţiei, Asociaţia Sf.Tadeu Iuda,  Lemak Tünde , Lovász István și Zahoranszki Brigitta.

Citeşte mai mult...
 
Festivalului de poezie de la Sighetu Marmației 2017 PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Miercuri, 27 Septembrie 2017 07:10

Veți putea să vă bucurați de recitaluri de versuri din creația celor peste 30 de din poeți din județul Maramureș, din țară și din Israel și Ucraina, de muzica cantautorilor Florin Săsărman, Gheorghe Ștețca și a Grupului vocal instrumental al Ansamblului MARA!

Citeşte mai mult...
 
Salonul de toamna, 20.09.2017 la Sala Radio Sighet PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Sâmbătă, 16 Septembrie 2017 12:32

Salonul de toamna, 20.09.2017, ora 16 @ Sala Radio Sighet.

Citeşte mai mult...
 
Gara din Sighetu Marmatiei se numeste de ieri Gara ''Elie Wiesel'' PDF Imprimare Email
Scris de Markus Sorin   
Luni, 11 Septembrie 2017 16:48

 
In memoriam Elie Wiesel PDF Imprimare Email
Scris de Markus Sorin   
Luni, 11 Septembrie 2017 16:46

 
Centrul Cultural și Fundaţia Tarbut din Sighetu Marmaţiei au organizat un eveniment artistic dedicat Zilelor europene ale culturii iudaice PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Joi, 07 Septembrie 2017 13:03

Zilele europene ale culturii iudaice este un eveniment organizat pentru al 18-lea an consecutiv în Europa, de organizaţia din Spania, Jewish Heritage, care încurajează derularea de programe dedicate evreilor de pretutindeni, cu scopul de a promova limba şi cultura poporului evreu.

La începutul lui septembrie, Organizaţia Europeană de păstrare şi promovare a moştenirii evreieşti ne invită să marcăm importanţa culturii iudaice europene prin câte un eveniment cu o tematică diferită pentru fiecare an. Anul acesta elementul promovat ia forma Diasporei sub diverse reprezentări artistice şi culturale. Diaspora evreiască a jucat un rol deosebit de important atât în conturarea propriei identităţi cât şi a identităţii spaţiului în care trăia această comunitate.

Citeşte mai mult...
 
Festivalul Gulasului 2017 - Ocna Sugatag PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Sâmbătă, 02 Septembrie 2017 08:43

Duminica, 3 septembrie, de la ora 12:00, la Ocna Sugatag se va desfasura a 10-a editie a Festivalului Gulasului, competitie traditionala organizata de catre Primaria Ocna-Sugatag.

La start vor fi 12 echipe de bucatari atat din tara cat si din Ungaria, care se vor intrece in a obtine titlul de cel mai bun ,,gulas-chef,, al anului.

Pe scena amplasata in apropierea ceaunelor vor evolua artisti locali, evenimentul fiind si in acest an salutat de catre baietii de la Border Riders din Sighetu Marmatiei, care isi vor tura motoarele la maxim.

Citeşte mai mult...
 
Zilele Europene ale Culturii Evreiesti PDF Imprimare Email
Scris de Centrul Cultural Sighetu Marmatiei   
Sâmbătă, 02 Septembrie 2017 07:25

 
Zilele Campulungului - Cupa ''Emeric Dembrovszki'' PDF Imprimare Email
Scris de Adi Oros   
Joi, 31 August 2017 09:01

In perioada 26-27 august, in Campulung la Tisa au avut loc o serie de evenimente cu ocazia ''Zilelor Campulungului'' - o sarbatoare cu traditie in comuna. Evenimentul a fost organizat de catre Primaria Campulung prin viceprimarul Lemak Rudolf, in colaborare cu o serie de parteneri si sponsori.

Ziua de sambata a fost rezervata mini-turneului de fotbal ''Cupa Dembrovszki'' - organizat in onoarea marelui Emeric ''Csopi'' Dembrovszki - fost jucator de fotbal plecat de pe terenul din comuna si ajuns la Cupa Mondiala din Mexic - 1960. El revine an de an acasa pentru a fi alaturi de cei care joaca in acest turneu.

La turneu au participat noua echipe - 3 de juniori, jucandu-se in sistem fiecare cu fiecare, iar la seniori echipele - in numar de sase,  au fost impartite in doua grupe, castigatoarele din grupe jucand finala.

Turneul a fost castigat de o echipa din comuna vecina - Sarasau - , echipa formata din fosti si actuali jucatori de fotbal de Liga 4-a, unii dintre ei au jucat si pentru echipa locala ''Foresta'' Campulung la Tisa. Unul dintre jucatorii de la Sarasau si cel mai bun de pe teren - in opinia mea- Florin Rachis, este legitimat la Avantul Barsana, echipa cu care anul trecut la juniori a trecut de faza zonala, ajungand sa joace impotriva celor de la U Cluj. Florin a fost legitimat si la CSS Sighet la sectia de atletism, el marturisind ca antrenamentele de atletism l-au ajutat foarte mult in jocul de fotbal.

Ultima actualizare Joi, 31 August 2017 11:23
Vezi foto si video
 
Floare de colt - 2017 PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Miercuri, 23 August 2017 15:04

Filmare oferita de catre domnul Sorin Markus.

 
Un film mai puțin vesel, mai mult trist, poetic și sfătos, proiecție la Valea Stejarului pe 13.08.2017 PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Sâmbătă, 12 August 2017 12:58

De teamă să nu moară, un om și-a construit un cimitir.
 
În deschiderea festivalului Drumul lung spre Cimitirul Vesel, ediția a opta, Țara Maramureșului, Focul Viu, 13 - 20 august 2017, proiecția unui film magnific: ”Un film mai puțin vesel, mai mult trist, poetic și sfătos” în regia lui Mihalache Cornel!
Ultima actualizare Sâmbătă, 12 August 2017 13:04
Citeşte mai mult...
 
Concert Peter Moynahan pe 17.08.2017 la The Coffee Factory PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Vineri, 11 August 2017 07:50

Peter Moynahan (The Blackbeers) - Irish Balladeer, Live pe 17 august 2017, ora 19:00 la The Coffee Factory.
Eveniment in cadrul festivalului Focul Viu - Drumul lung spre Cimitorul Vesel (editia a VIII-a).
Intrarea liberă!

Citeşte mai mult...
 
Focul Viu - Drumul Lung spre Cimitirul Vesel (editia a VIII-a) 13-20 august 2017 PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Miercuri, 09 August 2017 14:10

Țara Maramureșului, 13 - 20 august 2017
Program provizoriu
 
Fiecare zi a săptămânii este împărțită în trei părți: dimineața - ateliere de meșteșug, după amiaza - ateliere de dans și cântece tradiționale, seara - joc în sat, în fiecare seară în alt sat
 
Duminică, 13 august, ora 19:00 - Recital de pricesne: Măriuca Verdeș, Lenuța și Teodora Purja, Proiecție film, Valea Stejarului
Citeşte mai mult...
 
« ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit »

Page 9 of 229

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Curs valutar


Horoscop


Vremea


Un mic zâmbet


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact