logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


EVENIMENT
Un milion de stele - campanie organizata de catre Asociatia Caritas PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Vineri, 20 Octombrie 2017 14:27

Asociația Diecezană Caritas Greco Catolic Maramureș vă invită să participați la evenimentul caritabil ,,UN MILION DE STELE ” - campanie de sensibilizare si strangere de fonduri care reprezintă un eveniment cu tradiție și în alte țări ale lumii.
Campania este organizată anual, având o temă specifică. Obiectivele acesteia sunt cele de promovare a solidarității dintre oameni și de manifestare a dorinței acestora pentru consolidarea unei societăți incluzive și drepte.
În timpul evenimentului, în semn simbolic, se aprind lumânări, fiecare lumânare aprinsă reprezentând o declarație de solidaritate din partea participanților sau o persoană aflată în nevoie.
Organizată anul acesta sub sloganul „Aprinde o stea pentru comunitatea ta!” campania se va desfășura în:

SIGHETU MARMAȚIEI – Joi 26 octombrie 2017, ora 16,30, vis s vis de Liceul Taras Sevcenko.

BAIA MARE – Vineri 27 octombrie 2017, ora 16,30 în fața bisericii ,,Sf.Cruce” (RFN)

Vă așteptăm cu drag!

pr Dunca Gheorghe -  Director Caritas Maramureș

 

 
Conferința de lansare a proiectului ”Acces către succes” – proiect câștigător în cadrul Concursului Național ”Idei din țara lui Andrei”, 2017 PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Luni, 16 Octombrie 2017 15:04
Liceul Tehnologic Marmația a lansat azi, 16.10.2017, proiectul ”Acces către succes”, proiect care a obținut finanțare, alături de alte 12 proiecte din țară, ca urmare a participării la Competiția națională de proiecte: ”Idei din țara lui Andrei”-2017, organizată de OMV Petrom ce finanțează idei inovatoare cu impact pe termen mediu și lung pentru orice comunitate din România.  
Proiectul a fost înscris la domeniul ”educație profesională” și vizează modernizarea şi dotarea unui spaţiu multifuncţional pentru derularea  de activităţi şcolare şi extraşcolare ce vor genera creşterea şanselor de reuşită şcolară şi profesională.
Valoarea totală a proiectului este de 20000 euro, fiind asigurată de către OMV Petrom, în calitate de sponsor, și destinată activităților stabilite a se desfășura în cadrul proiectului pe o perioadă de 8 luni.
Beneficiarii direcți ai proiectului sunt elevii și cadrele didactice ale Liceului Tehnologic Marmația, iar cei indirecți sunt reprezentați de membrii echipei de proiect prin experienţa acumulată, elevii şi cadrele didactice din alte şcoli din judeţ şi din ţară prin diseminarea rezultatelor proiectului şi a exemplelor de bună practică, Liceul Tehnologic Marmaţia  prin promovarea proiectului, familiile elevilor prin oportunităţile oferite acestora, mediul de afaceri local în special, respectiv comunitatea locală în general, prin posibilitatea atragerii de specialişti cu aspiraţii în construirea unei cariere de succes şi crearea de plus valoare.
Citeşte mai mult...
 
Lansare Proiect - ''Acces către succes" - Competia Națională ”Idei din Țara lui Andrei 2017” PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Marţi, 10 Octombrie 2017 18:07

Ultima actualizare Vineri, 13 Octombrie 2017 18:14
 
Centrul Cultural Sighetu Marmației va participa cu piesa “O NOAPTE FURTUNOASĂ” de I.L.Caragiale,la cea de-a III-a ediție a Festivalului Național de Teatru de la Reghin PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Marţi, 10 Octombrie 2017 07:19

În zilele de 13-15 octombrie la REGHIN va avea loc, la Casa de Cultură a Tineretului ”G. Enescu”, cea de-a III-a ediție a Festivalului Național de Teatru ”Din Culise”, cu participarea unor trupe din: Lugoj, Roman, Medgidia, Brașov, Sighetu Marmației și Mediaș. În prezent în România activează un număr mic de trupe de teatru de amatori, printre care și cele care vor fi prezente anul acesta pe scena de la Reghin.

Centrul Cultural va participa cu piesa “O NOAPTE FURTUNOASĂ” de I.L.Caragiale, prezentată de artiștii sigheteni în zeci de spectacole pe scena din   Sighetu Marmației la Viena-Austria și la Biserica Albă- Ucraina.

Citeşte mai mult...
 
Sărbătoarea Maramărul la UBB Sighet pe 19 octombrie 2017 PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Sâmbătă, 07 Octombrie 2017 13:18

Sărbătoarea Maramărul la UBB Sighet, 19 octombrie 2017, ora 12.

Citeşte mai mult...
 
PROMO VIDEO: Short Eco Film Festival Sighet (5-8 octombrie 2017) PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Joi, 05 Octombrie 2017 13:44

PROMO VIDEO: Short Eco Film Festival Sighet (5-8 octombrie 2017)

Citeşte mai mult...
 
Toamna, în Maramureș se vizionează filme eco PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Joi, 05 Octombrie 2017 13:40

Un eveniment dedicat filmului ecologist are loc în perioada 5-8 octombrie 2017 în Maramureș, la Sighetu-Marmației. Festivalul Internaţional de Filme scurte Eco (SEFF - Short Eco Film Festival), aflat la prima ediție, își deschide porțile pentru aceia care au ceva de împărtășit sau caută să se lumineze cu privire la teme precum ecologie, durabilitate, conservarea naturii, biodiversitate.
 
Evenimentul este organizat in cadrul proiectului “Focalizare prin Obiectiv: Dezvoltare Durabilă", implementat de Asociația Valea Verde și co-finanțat printr-un grant din partea Elveției prin intermediul Contribuției Elvețiene pentru Uniunea Europeană extinsă.
Citeşte mai mult...
 
Promenada inimii 2017 PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Vineri, 29 Septembrie 2017 08:12

 
Centrul Cultural din Sighetu Marmaţiei a găzduit o Seară culturală pentru comunitatea maghiară PDF Imprimare Email
Scris de Dorel Todea   
Miercuri, 27 Septembrie 2017 10:38

La Centrul Cultural din Sighetu Marmaţieia a avut loc o Seară culturală pentru comunitatea maghiară la care a participat trupa itinerantă  ,,Szep Erno’’  din  Budapesta. Asociaţia ,,Sf.Tadeu Iuda’’ reprezentată de Konya Maria in colaborare cu  Asociaţia Naţională  de  Solidaritate  pentru  familiile maghiare au făcut posibilă venirea artiştilor (interpreţi la Teatrul Naţional din Budapesta) și la Sighetu Marmației.

În aplauzele spectatorilor, actorii maghiari au interpretat  piesa ,,Ludas  Matyi’’   şi  ’’Lonak velt  menyasszony’’.

O surpriză plăcută a fost recitalul elevei Lemak Luca din Câmpulung la Tisa şi grupul de tineri care au interpretat dansul ’’Szigeti néptánc’’.

Asociaţia ,,Sf.Tadeu Iuda’’ își desfășoară misiunea  culturală  cu  programe, prelegeri şi  concerte  itinerante  prin  ţară. Scopul  pe termen lung  este  de  a avea un  rol  esenţial în  diseminarea  culturii , oferindu-le  copiilor şi  adulţilor  programe  valoroase   şi  diversificate.

La organizarea serii culturale au colaborat Centrul Cultural SighetuMarmaţiei, Asociaţia Sf.Tadeu Iuda,  Lemak Tünde , Lovász István și Zahoranszki Brigitta.

Citeşte mai mult...
 
Festivalului de poezie de la Sighetu Marmației 2017 PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Miercuri, 27 Septembrie 2017 07:10

Veți putea să vă bucurați de recitaluri de versuri din creația celor peste 30 de din poeți din județul Maramureș, din țară și din Israel și Ucraina, de muzica cantautorilor Florin Săsărman, Gheorghe Ștețca și a Grupului vocal instrumental al Ansamblului MARA!

Citeşte mai mult...
 
Salonul de toamna, 20.09.2017 la Sala Radio Sighet PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Sâmbătă, 16 Septembrie 2017 12:32

Salonul de toamna, 20.09.2017, ora 16 @ Sala Radio Sighet.

Citeşte mai mult...
 
Gara din Sighetu Marmatiei se numeste de ieri Gara ''Elie Wiesel'' PDF Imprimare Email
Scris de Markus Sorin   
Luni, 11 Septembrie 2017 16:48

 
In memoriam Elie Wiesel PDF Imprimare Email
Scris de Markus Sorin   
Luni, 11 Septembrie 2017 16:46

 
« ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit »

Page 9 of 229

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Curs valutar


Horoscop


Vremea


Un mic zâmbet


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact