logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


EVENIMENT
Simpozion Gh. I. Brătianu - 65 de ani de la moarte PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Miercuri, 18 Aprilie 2018 19:05

Simpozion Gh. I. Brătianu - 65 de ani de la moarte , pe 21.04.2018 in Sighet

Citeşte mai mult...
 
Expoziția internațională CULORI PENTRU PACE – în Sighetu Marmației, PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Joi, 05 Aprilie 2018 10:38

Vă așteptăm alături de noi să citim împreună culorile și mesajele copiilor din toată lumea! Deschiderea expoziției va avea loc pe Aleea Pietonală din Sighetu Marmației (strada Corneliu Coposu) 11 aprilie, începând cu ora 10:00.

Expoziția internațională CULORI PENTRU PACE, se află la a III – a ediție în Sighetu Marmației, acestă expoziție cuprinde desene ale copiilor din peste 20 de țări, țări aflate în conflict militar.

Citeşte mai mult...
 
Momente emoționante la Centrul Cultural unde a fost lansată cartea „Fețele timpului” autor, prof. Viorica Șuteu PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Joi, 05 Aprilie 2018 10:22

Centrul Cultural Sighet  a găzduit lansarea cărții „Fețele timpului” (Editura „Valea Verde”), autor, prof. Viorica Șuteu,volum îngrijit de prof. Odarca Bout și Ion Mariș. O sală plină de profesori, de toate vârstele, foști colegi, prieteni ai familiei profesorilor Șuteu. Cei prezenți au trăit momente emoționante la întâlnirea în direct (imagine și mobil) cu profesara Viorica Șuteu de la New York. Autoarea a adresat un mesaj celor prezenți și a dialogat cu foști colegi și prieteni.

 Au vorbit  despre carte, au depănat amintiri: Horia Scubli, Odarca Bout, Ionică Mariș, Dorel Todea, Marin Slujeru, Doina Voina, Gheorghe Bârlea.

Citeşte mai mult...
 
Maramures Autot Moto Show 2018 PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Miercuri, 04 Aprilie 2018 15:47

 
Pasti in Maramures - Editia a V-a PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Luni, 02 Aprilie 2018 10:48

 
Respect in trafic - campanie moto aflata la a VIII-a editie PDF Imprimare Email
Vineri, 30 Martie 2018 14:40

Motocicliştii şi pasionaţii de motoare din Maramureş sunt invitaţi să se alăture ediţiei din acest an (a VIII-a) a campaniei de conştientizare a participanţilor la trafic cunoscută drept “Respect în trafic”.
Marşul moto – având traseu stabilit prin nord-vestul României şi estul Ungariei – se va desfăşura între 11 şi 13 mai după următorul program: 11 mai, plecare ora 9, traseu: Baia Mare – Sighetu Marmaţiei – Satu Mare – Valea lui Mihai – Debrecen – Fuzesgyarmat (cazare peste noapte); 12 mai, plecare ora 9, traseu: Fuzesgyarmat – Salonta – Oradea – Măguri Răcătău, Cluj (cazare peste noapte); 13 mai, plecare ora 11, traseu Măguri Răcătău – Cluj-Napoca – Zalău.

Citeşte mai mult...
 
SIGHETU MARMAȚIEI – Olimpiada națională de limba rusă începe azi PDF Imprimare Email
Vineri, 30 Martie 2018 09:08

Azi are loc în Sighetu Marmației, la ora 17, festivitatea de deschidere a Olimpiadei de limba rusă modernă (clasele IX-XII). Evenimentul se va desfășura la Școala de Arte”George Enescu” și va fi urmat de ședința tehnică cu însoțitorii loturilor participante. Concursul propriu-zis, găzduit de Liceul Tehnologic Forestier Sighetu Marmației (foto), se va desfășura după următorul program:

– Sâmbătă, 31 martie: desfășurarea probei scrise (orele 10-13), prima parte a probei orale (15-19);

– Duminică, 1 aprilie: a doua parte a probei orale (9-11);

– Luni, 2 aprilie: afișarea rezultatelor inițiale la proba scrisă (8.30), depunerea cererilor de vizionare a lucrărilor scrise și a eventualelor contestații (8.30-9.30), soluționarea contestațiilor (9.30-10.30), afișarea rezultatelor finale (11) și festivitatea de premiere (13.30‐14.30) .

La concurs vor participa 83 de elevi, dintre care 13 sunt din Maramureș. Pe parcursul șederii lor în Maramureș, elevii și profesorii lor vor vizita Mănăstirea Bârsana, Cimitirul Vesel din Săpânța și Memorialul victimelor comunismului din Sighetu Marmației.

Citeşte mai mult...
 
La Centrul Cultural Sighetu Marmației s-a omagiat o sută de ani de la Unirea Basarabiei cu Patria-mamă PDF Imprimare Email
Scris de Dorel Todea   
Miercuri, 28 Martie 2018 06:42

La împlinirea celor o sută de ani de la Unirea Basarabiei cu Patria-mamă la Centrul Cultural din Sighetu Marmației a avut loc un un moment solemn dedicat acestui eveniment. Au participat membrii ai Asociației „Pro Basarabia și Bucovina”filiala Maramureș, profesori și elevi din școli și licee. Și-au dat concursul prezentând materiale dedicate evenimentului : prof.Doina Voina, președinta Asociației „Pro Basarabia și Bucovina”, prof. Marius Voinaghi de la Colegiul Național „Dragoș Vodă”, prof.Todinca Gheorghe, directorul Muzeului Maramureșean și prof. dr. Dorel Todea, managerul Centrului Cultural. În deschidere, protopopul Vasile Aurel Pop, a rostit o rugăciune în memoria celor căzuți pentru libertatea, independența și unitatea poporului român.

Momentul artistic a fost susținut de un grup de elevi de Colegiului Național „Dragoș Vodă” și grupul coral  al elevilor Școlii Gimnaziale „George Coșbuc”.

O sala arhiplină, așa cum s-a întâmplat la toate evenimentele cultural-artistice organizate la Centrul Cultural, confirmă dorința sighetenilor,( copii, tineri, maturi,cu profesii diferite)de a fi participanți la acte culturale de calitate, care ajung la sufletul fiecăruia.

 

 
Eveniment cultural- religios "Veniţi să-ntâmpinăm pe Domnul..." PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Marţi, 27 Martie 2018 07:31

 
100 de ani de la unirea Basarabiei cu Romania PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Marţi, 27 Martie 2018 07:17

 
Short Film Factory @ The Coffee Factory (27.03.2018, ora 19) PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Sâmbătă, 24 Martie 2018 15:33

SHORT FILM FACTORY (by STTP) te provoacă la film, în cadrul unui eveniment lunar care aduce filme de autor, cu intrare liberă, în 30 de locații alternative de proiecție din România – Martie 2018.
Terasele, cafenelele și barurile sunt locurile în care ne-am învățat deja să consumăm sport în condiții decente de proiecție, după ani întregi în care pe ecranele din aceste locații au găzduit doar reclame și, uneori, canale TV de muzică, în lipsă de inițative mai creative. SHORT FILM FACTORY (by STTP) provoacă românii la un nou tip de divertisment și, astfel, încearcă să conducă publicul cinematografic român către următorul nivel de culturalizare și integrare în social. De ce? Pentru că da, viața bate filmul și putem face asta. 
Citeşte mai mult...
 
Expozitie si lansare de carte la Muzeul Maramuresan PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Vineri, 23 Martie 2018 13:37

Muzeul Maramuresan, in parteneriat cu Muzeul de Istorie si Arheologie Baia Mare va invita marti, 27 martie 2018, orele 15 la vernisajul expozitiei temporare Maramureseni la Alba Iulia - 1 decembrie 1918, expozitie dublata de lansarea de carte a directorului muzeului Gheorghe Todinca, Marea Unire a Romanilor. Oameni, locuri, documente din Maramures (1918-1919). Expozitia face parte dintr-un proiect cultural finantat de Ministerul Culturii si Identitatii Nationale, iar tiparirea cartii a fost sprijinita de Consiliul Judetean Maramures.

 
Ziua Mondială a Poeziei la Centrul Cultural Sighetu Marmației PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Vineri, 23 Martie 2018 08:38

De “Ziua Mondială a Poeziei” la Centrul Cultural Sighetu Marmației  a fost organizat concursul de creație literară “Talente sighetene“ pentru elevi (școlari din învățământul gimnazial(11-13 ani)  și elevi din învățământul liceal(14-18 ani). Locul I a fost acordat  elevilor :Nemeș Bianca ( Școala  “George Coșbuc “), Ona Anamaria (Liceul Tehnologic Forestier) și Darius Colopelnic (Colegiul Național  “DragoșVodă “), locul II Petrar Ralica Maria (Liceul Tehnologic Forestier), locul III Corneștean Anca Maria (Liceul Pedagogic  “Regele Ferdinand “) și Petrovan Cristian ( Liceul Tehnologic  “Marmația “)

Tot în această zi, ținând seama de tradiţia activităţii de cenaclu, de preocupările sighetenilor de diferite vârste şi profesii pentru literatură, Centrul Cultural Sighetu Marmaţiei a reluat  activitatea CENACLULUI LITERAR în noua locație din P-ța Libertății nr. 24 A . Cenaclul îşi va desfăşura activitatea o dată pe lună la sediul Centrului Cultural. Pe parcursul unui an calendaristic vor fi organizate periodic întâlniri cu publicul, cu invitaţi de la cenaclurile din Baia Mare şi Vişeul de Sus, din judeţele învecinate, cu personalităţi ale literaturii române contemporane.

Citeşte mai mult...
 
« ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit »

Page 9 of 233

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Curs valutar


Horoscop


Vremea


Un mic zâmbet


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact