logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


POLITICA
Deputatul Radu Zlati, atac la serviciile secrete: Sefii Procuraturii Generale si SRI pun presiune asupra Curtii Constitutionale PDF Imprimare Email
Scris de HotNews.ro   
Vineri, 09 Ianuarie 2015 10:07

 Deputatul PNL Radu Zlati a declarat joi ca sefii Procuraturii Generale si SRI folosesc tragedia din Franta pentru a pune presiune asupra Curtii Constitutionale (CCR), care are pe rol judecarea contestatiei pe care liberalii au depus-o cu privire la Legea securitatii cibernetice.
 
"Este intristator insa faptul ca factori de raspundere din fruntea unor institutii de forta ale statului roman, ma refer la conducatorii Procuraturii Generale si ai SRI, au gasit de cuviinta de a folosi tragedia care indoliaza societatea franceza pentru a pune presiune asupra Curtii Constitutionale, care are pe rol judecarea contestatiei pe care PNL a depus-o cu privire la Legea Securitatii Cibernetice", spune Radu Zlati intr-un comunicat remis joi AGERPRES.
Citeşte mai mult...
 
Anul electoral a umplut vistieria Bisericii. Cultele au primit suplimentari record, de 22 milioane euro, de la Guvern in 2014 PDF Imprimare Email
Marţi, 23 Decembrie 2014 11:13

Cultele incheie un an in care au beneficiat de sume record de la bugetul de stat, prin rectificari, in comparatie cu banii alocati astfel in ultimii 3 ani. Peste 22 milioane de Euro au castigat bisericile in 2014 numai prin rectificari, pe langa cei 70 de milioane de Euro alocati la inceputul anului prin bugetul de stat. Secretariatul de Stat pentru Culte a transmis, la solicitarea HotNews.ro, cati bani au primit cultele, in ultimii 3 ani, prin legea bugetului, si cati prin suplimentarile ulterioare. Cele mai mari sume castigate prin rectificari s-au dus pe constructii si reparatii de biserici. Institutia anunta in raspunsul trimis HotNews.ro ca din 2015 va urmari alocarile financiare pe care le fac si primariile catre biserici, precum si numarul de biserici din Romania. 
 
Guvernul le-a dat bisericilor 22 milioane de Euro in anul alegerilor prezidentiale, numai prin rectificari bugetare. Acesti bani se adauga la cei 70 de milioane de Euro pe care cultele i-au primit la inceputul anului, prin bugetul de stat. Spre comparatie, in 2013 cultele au primit in plus, prin rectificari, putin peste 7 milioane de Euro, iar in 2012 au primit prin rectificari un plus de aproape 10 milioane de Euro - bani care nu fusesera prevazuti in bugetul initial pus in dezbatere de Guvern si adoptat de Parlament. Datele au fost furnizate de Secretariatul de Stat pentru Culte, la solicitarea HotNews.ro. 
Citeşte mai mult...
 
Klaus Iohannis depune jurământul de învestitură și preia mandatul de președinte PDF Imprimare Email
Duminică, 21 Decembrie 2014 11:30

Președintele ales Klaus Iohannis depune duminică la Parlament jurământul de învestitură în funcție, urmând să preia în aceeași zi mandatul de șef al statului în cadrul unei ceremonii de predare-primire care va avea loc la Palatul Cotroceni. Ședința solemnă a Camerei Deputaților și Senatului consacrată ceremonialului depunerii jurământului de către președintele ales va începe la ora 12,00.

Deschiderea ședinței va fi marcată de intonarea Imnului național al României, după care președintele Curții Constituționale, Augustin Zegrean, va prezenta hotărârea privind validarea alegerii președintelui României.

 

Citeşte mai mult...
 
VIDEO: Sfaturile lui Sorin Ovidiu Vantu pentru generatia Facebook: Sunteti Generatia n-am! Nu aveti absolut nimic! Nu aveti casa, nu aveti masina. Ba, nici curve nu aveti!/ Veti continua sa fiti slugile noastre PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Marţi, 09 Decembrie 2014 09:04
 
Sorin Ovidiu Vintu a transmis, printr-un clip postat pe contul sau de Facebook, un mesaj dur la adresa celor care au votat la alegerile prezidentiale din 2014 si a celor care fac parte din "generatia Facebook", semnaleaza stirileprotv.ro.
 
"Sunteti niste prosti, fraieri in toata puterea cuvantului. Smecherii suntem noi. Noi suntem un aspirator de resurse, tot ceea ce produceti voi, luam noi. Noi suntem combinatorii, aia de deasupra. Indiferent cine vine la putere, avem relatii si colo, si colo, oricum facem bani. Voi ce faceti? Generatia n-am! Nu aveti absolut nimic! Nu aveti casa, nu aveti masina. Ba, nici curve nu aveti! Trebuie sa plecati din tara! Astfel raman mai putini muncitori care sa produca bani pe care noi sa-i luam. Vreti sa ne schimbati pe noi? Aveti o singura sansa. Schimbati sistemul politic. Altfel, veti continua sa fiti slugile noastre in continuare", a spus Vintu in inregistrarea video de pe Facebook.
Ultima actualizare Marţi, 09 Decembrie 2014 09:18
Citeşte mai mult...
 
Săpânţenii vor fi chemaţi la urne în 2015 PDF Imprimare Email
Scris de InfoMM.ro   
Sâmbătă, 29 Noiembrie 2014 11:34

După ce fostul primar al comunei Săpânţa, Gheorghe Stan, a fost demis oficial în această toamnă, atribuţiile lui au fost preluate de către viceprimarul localităţii, Gheorghe Pop, şi acesta demis, iar apoi funcţia de viceprimar şi primar interimar a fost preluată de către consilierul local Nicolae Dorel Codrea.
 
Scrutinul electoral va avea loc abia anul viitor, după ce Guvernul va fixa o dată la care săpânţenii să îşi poată alege noul primar. Prefectul judeţului Maramureş, Anton Rohian, a declarat că, după ce magistraţii Tribunalului Maramureş au respins acţiunea fostului primar care a contestat ordinul prefectului de încetare a mandatului de ales local, a trimis întreaga documentaţie privind vacantarea postului la Guvernul României şi la Ministerul de Interne.
Citeşte mai mult...
 
Legea amnistiei - respinsa PDF Imprimare Email
Miercuri, 19 Noiembrie 2014 08:30

In fata uriasei presiuni generate de castigarea alegerilor de catre Klaus Iohannis, Parlamentul a aratat ca se poate mobiliza si a reusit sa faca intr-o singura zi mai multe pentru independenta justitei decat in ultimii doi ani. Deputatii au respins, marti, cu aproape unanimitate de voturi, controversatul proiect de lege privind amnistia si gratierea, devenit faimos dupa "martea neagra", cand reprezentantii PSD au incercat sa-l promoveze pe sest, in cursul unei nopti din decembrie 2013. Ulterior, dand dovada de o mobilizare putin tipica pentru dezbaterile consacrate cererilor DNA, deputatii au aprobat cererile justitiei pentru ridicarea imunitatii a trei deputati cercetati pentru coruptie - Ioan Adam (PSD), Mircea Rosca (PNL) si Ion Dinita (PC). 
Ultima actualizare Miercuri, 19 Noiembrie 2014 08:34
Citeşte mai mult...
 
Regele Mihai a invitat la Palatul Elisabeta 12 fosti sefi de stat din Europa Centrala si de Est, cu ocazia implinirii a 25 de ani de la caderea comunismului PDF Imprimare Email
Marţi, 18 Noiembrie 2014 13:08

Regele Mihai a invitat la Palatul Elisabeta 12 fosti sefi de stat din Europa Centrala si de Est, cu ocazia implinirii a 25 de ani de la caderea comunismului, anunta Casa Regala intr-un comunicat remis HotNews.ro. Dineul la care vor participa oficialii va avea loc joi, 20 noiembrie, dupa ce in cursul diminetii principele Radu va citi mesajul Regelui Mihai, in sala de plen a Senatului. Ion Iliescu nu face parte dintre fostii sefi de stat invitati la eveniment. Vezi in articol cine sunt cei 12 fosti sefi de stat din Europa Centrala si de Est invitati de Regele Mihai.
 
 
La dineu vor participa: 
Citeşte mai mult...
 
DOCUMENT InfoMM.ro - Cum s-a votat în fiecare localitate din Maramureş în turul al II-lea al prezidenţialelor PDF Imprimare Email
Scris de InfoMM.ro   
Marţi, 18 Noiembrie 2014 09:34

Candidatul ACL, Klaus Iohannis, l-a zdrobit pe Victor Ponta, actualul premier şi candidat al Alianţei PSD-UNPR-PC. La nivel judeţean, fostul primar al Sibiului a adunat 60,27% din sufragii, faţă de 39,72% din voturi care au mers spre Ponta.
 
Iohannis a câştigat în cele două municipii şi în nouă oraşe, pierzând în schimb în Ulmeni, respectiv Şomcuta Mare. Din totalul de 63 comune, candidatul ACL a fost declarat câştigător în 45 de unităţi administrativ-teritoriale, în vreme ce primul ministru în exerciţiu în numai 18. Iohannis a fost preferat de peste 70% din electoratul din Călineşti, Câmpulung la Tisa, Coltău, Deseşti (cel mai mare procent, 75,70%), Groşi, Ocna Şugatag, Ruscova. Ponta nu a înregistrat procente mai mari de 70%, însă peste 60% din voturi a bifat în Ulmeni, Asuaju de Sus, Poienile de sub Munte (cel mai mare procent, 69,46%), Şieu, Suciu de Sus, Bicaz, Boiu Mare sau Botiza. În oraşe, cel mai mare procent înregistrat de Iohannis a fost în Baia Mare, Baia Sprie şi Borşa, în timp ce Ponta a punctat cel mai bine în cele două oraşe pe care şi le-a adjudecat.
Citeşte mai mult...
 
Klaus Iohannis a castigat alegerile in Sighet cu 62%, iar in Maramures cu 60,27% PDF Imprimare Email
Luni, 17 Noiembrie 2014 12:18

Numaratoarea voturilor s-a incheiat si in Maramures. Conform informatiilor furnizate de Cosmin Mesaros, purtatorul de cuvant al Biroului Electoral Judetean Maramures, candidatul ACL a castigat alegerile in turul doi si la noi in judet. Rezultatele finale, pe judetul Maramures, al doilea tur de scrutin al alegerilor prezidentiale arata ca 142.396 voturi (60,27%) au mers spre Klaus Iohannis, in timp ce Victor Ponta a obtinut 93.851 voturi (39,72%).

Actualizare: In ceea ce priveste rezultatele obtinute de cei doi candidati, Klaus Iohannis si Victor Ponta, pe localitati, in Maramures, Iohannis s-a impus in aproape toate orasele, in timp ce Victor Ponta a castigat doar in Ulmeni si Somcuta Mare.

Ultima actualizare Luni, 17 Noiembrie 2014 12:37
Citeşte mai mult...
 
De acord, este un moment istoric. Să fim siguri că l-am înţeles corect… (articol de Moise Guran) PDF Imprimare Email
Scris de Moise Guran   
Luni, 17 Noiembrie 2014 07:25

S-a demonstrat încă o dată – nu pot ei fura cât puteţi voi vota. Prezenţa masivă la vot atât în ţară cât şi în străinătate (470 de mii de voturi afara, Dumnezeule!) reprezintă adevăratul semnal de schimbare al clasei politice. Pe care trebuie să îl recepţioneze corect şi noul preşedinte al României…

Încerc să fiu foarte puţin critic cu dl Iohannis acum, la începutul mandatului domniei sale, să-i acord o perioadă de acomodare. Ea se va termina la primul gest politic pe care îl va face, gest pe care îl aştept însă cu răbdare.

Klaus Iohannis a luat peste 6 milioane de voturi în turul al doilea, adică mai mult decât dublu decât în primul. Şi asta deşi n-a convins pe nimeni că ştie Constituţia, n-a convins că înţelege contextul extern complicat, n-a convins că are o viziune economică ce ar putea scoate ţara din ambiguitatea pseudoprogresistă în care se târăşte din 1989(şi, de fapt, această ambiguitate a început pe la începutul anilor 80).

Mai mult de jumătate din voturile primite de domnul Iohannis sunt voturi anti PSD, nici măcar anti Ponta, căci sunt voturi împotriva hoţiei. Adevăratul câştigător al alegerilor este DNA-ul, căci el i-a adus domnului Iohannis mai multe voturi decât a luat în primul tur.

Ultima actualizare Luni, 17 Noiembrie 2014 07:32
Citeşte mai mult...
 
Rezultate oficiale partiale (96,5% sectii numarate): Klaus Iohannis 54,66%, Victor Ponta 45,33% PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Luni, 17 Noiembrie 2014 06:13

ACTUALIZARE ORA 12: Numaratoarea voturilor s-a incheiat si in Maramures. Conform informatiilor furnizate de Cosmin Mesaros, purtatorul de cuvant al Biroului Electoral Judetean Maramures, candidatul ACL a castigat alegerile in turul doi si la noi in judet. Rezultatele finale, pe judetul Maramures, al doilea tur de scrutin al alegerilor prezidentiale arata ca 142.396 voturi (60,27%) au mers spre Klaus Iohannis, in timp ce Victor Ponta a obtinut 93.851 voturi (39,72%).
 
Marian Muhulet, purtatorul de cuvant al BEC, a precizat ca nu va mai exista nicio comunicare BEC in cursul zilei de luni. Urmatorul anunt BEC, cu rezultatele finale, va fi facut miercuri seara sau joi dimineata, dupa ce Birourile Electorale Judetene si de Sectoare vor veni la sediul central cu procesele verbale si rezultatele pentru inreistrare.
 
ACTUALIZARE ORA 9: Biroul Electoral Central (BEC) a anuntat luni dimineata, la ora 9:00, rezultate oficiale partiale dupa centralizarea voturilor din 96,5% din sectiile de votare. Conform datelor furnizate de BEC, Klaus Iohannis a obtinut 54,66% din voturi, iar Victor Ponta 45,33%.

BEC va anunta urmatoarele rezultate partiale la ora 11.00.

 
ACTUALIZARE ORA 6: Biroul Electoral Central (BEC) a anuntat luni dimineata, la ora 05.00, rezultate oficiale partiale dupa centralizarea voturilor din aproape 77% din sectiile de votare. Conform datelor furnizate de BEC, Klaus Iohannis a obtinut 54,81% din voturi, iar Victor Ponta 45,18%.
Ultima actualizare Luni, 17 Noiembrie 2014 12:24
Citeşte mai mult...
 
Exit-Poll-uri ora 21: TVR si Digi 24 il dau castigator pe Iohanis. Antena 3 il da castigator pe Ponta, Realitatea da egalitate PDF Imprimare Email
Duminică, 16 Noiembrie 2014 20:58

Exit-poll-urile realizate de Digi 24 si TVR il dau castigator pe Klaus Iohannis, in timp ce Antena 3 il vede castigator pe Victor Ponta. Realitatea TV estimeaza egalitate intre cei doi. Aceste prime exit-poll-uri sunt corespunzatoare estimarilor pentru votul de la ora 19.00. Rezultatele partiale nu vor cuprinde voturile din Diaspora.
 
Klaus Iohannis este primul care a vorbit imediat dupa anuntarea exit-poll-urilor, cerindu-le sustinatorilor sa nu plece din sectiile de vot pina nu se termina procesul.
 
A urmat la cuvint Liviu Dragnea, care a spus va datele PSD il dau cistigator pe Victor Ponta.
 
Exit-poll-uri:
Ultima actualizare Duminică, 16 Noiembrie 2014 21:24
Citeşte mai mult...
 
LIVE TEXT - Romania isi alege presedintele. Vedeti cum voteaza maramuresenii si ceilalti romani din tara si strainatate PDF Imprimare Email
Duminică, 16 Noiembrie 2014 07:57

ACTUALIZARE ORA 20: Prezenta la vot la nivel national inregistrata pana la ora 19:00 este de 58,66%. In mediul urban prezenta la urne a fost de 57,50%, iar in mediul rural - 60,23%. In Bucuresti s-a inregistrat o prezenta mare - 60,25%. Judetul cu cea mai ridicata prezenta la vot este Ilfov - 73,66%. Cea mai scazuta prezenta s-a inregistrat in Harghita - 44,21%.
 
Aproape 230.000 de maramureseni au votat pana la ora 19.00, in cel de-al doilea tur de scrutin din cadrul alegerilor prezidentiale. Potrivit ultimelor date raportate de Biroul Electoral Judetean (BEJ) Maramures, prezenta la vot in judet a fost, inainte cu doua ore de inchiderea sectiilor, de 53.19%. 
 
Urna mobila a fost si ea utilizata la scrutinul de astazi, 2.124 de alegatori folosindu-se , pana acum, de aceasta facilitate. Fata de ultimele alegeri prezidentiale, cele din 2009, procentul inregistrat la ora 19.00 este mai mare cu 5.61%%. 
 
Prezenta uriasa la vot in diaspora: 284.970 pana la ora 19.00 (ora Romaniei), potrivit datelor BEC. In turul 1, przenta totala fusese de 161.054 persoane. Prezenta masiva la vot in Diaspora va creste, pentru ca cele mai multe tari din Europa sunt cu o ora in urma Romaniei (chiar cu doua ore, cazul Londrei), asa ca numerele vor creste.
 
In plus, in SUA si Canada votul abia a inceput, as aca si de acolo se vor mai aduna cateva mii de voturi.
 
Sectiile fruntase pana la ora 19.00 (ora Romaniei):
Ultima actualizare Duminică, 16 Noiembrie 2014 21:55
Citeşte mai mult...
 
« ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit »

Page 7 of 54

Dr.Max - Farmacie

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Vremea


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact