logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


POLITICA
Prefectul şi subprefecţii numiţi de Guvern PDF Imprimare Email
Joi, 26 Februarie 2009 09:26

În şedinţa de Guvern de ieri, executivul a aprobat numirile pe funcţii a viitorului prefect de Maramureş, Sandu Pocol, şi a celor doi subprefecţi, Dorin Buda şi Alexandru Cosma, ambii de la PSD. Cei trei pot să-şi intre în atribuţii, deoarece ei au dat concursul de funcţionari publici şi au depus jurământul în cabinetul preşedintelui Consiliului Judeţean, Mircea Man.

Instalarea se va face cel mai probabil la începutul săptămânii viitoare, deoarece este nevoie de un reprezentant al Ministerului Administraţiei şi Internelor ca numirile să devină oficiale. Astfel, după aproape două luni de aşteptări, noul prefect şi cei doi subprefecţi îşi vor prelua sarcinile. În ceea ce-l priveşte pe Pamfil Bercean, cel care s-a aflat în ultimele luni în funcţia de subprefect de Maramureş, el va ocupa un post de inspector guvernamental, în conformitate cu mobilitatea înalţilor funcţionari publici.
Citeşte mai mult...
 
Parlamentul României - o "staţiune de odihnă şi tratament" PDF Imprimare Email
Luni, 23 Februarie 2009 09:59

Au trecut mai bine de două luni de când deputaţii şi senatorii aleşi în colegiile uninominale din Maramureş au depus jurământul de credinţă în Parlament. Plecaţi în capitală pentru a promova proiecte viabile pentru judeţ, majoritarea au luat doar o dată cuvântul în plen.

Probabil că în cele 30 de zile de campanie electorală, aleşii noştri au vorbit atât de mult pentru a-şi convinge alegătorii, încât au decis că au nevoie de o pauză. Nu putem decât să sperăm că timpul pe care şi l-au alocat pentru odihnă nu va fi de patru ani şi că îşi vor aminti că toţi cei care le-au acordat votul şi-au pus speranţele în ei. Pe site-ul Parlamentului, deputaţii ţării sunt prezentaţi în ordine alfabetică, fără a se ţine cont de formaţiunea politică pe care o reprezintă.

• Vasile Berci (PNL) - în topul celor mai săraci demnitari

Citeşte mai mult...
 
Guvernul aruncă în braţele administraţiilor locale educaţia, sănătatea şi poliţia comunitară PDF Imprimare Email
Luni, 23 Februarie 2009 08:18

Premierul Emil Boc a declarat sâmbătă, la Cluj, că Guvernul va avea în vedere un complex pachet de legi privind descentralizarea, care aruncă în braţele administraţiilor locale educaţia, sănătatea şi poliţia comunitară. “În pachetul privind descentralizarea, trei legi vor intra în atenţia Guvernului în perioada următoare: descentralizarea de la nivelul educaţiei, descentralizarea din domeniul sănătăţii, descentralizarea în privinţa poliţiei locale. Sunt trei componente care vor da putere comunităţii locale, sunt trei domenii care vor da posibilitatea comunităţii locale să aibă un cuvânt de spus în ceea ce priveşte educaţia dintr-un judeţ”, a spus Boc. El a mai spus că şi primăriile trebuie să aibă un cuvânt de spus în managementul instituţiilor şcolare, deoarece ele alocă bani în vederea funcţionării lor. În legătură cu poliţia locală, primul-ministru a spus că acum cadrul legislativ poziţionează serviciul poliţiei rutiere, primăria şi consiliul local în locuri diferite, deşi ele trebuie să stea la aceeaşi masă pentru a asigura coerenţa oraşului.

Citeşte mai mult...
 
Ministerul Mediului promite finanţarea a două proiecte majore în Baia Mare şi Sighet PDF Imprimare Email
Sâmbătă, 21 Februarie 2009 18:12

Vor fi alocate 64 milioane de euro pentru două depozite de deşeuri menajere şi reabilitarea reţelei de alimentare cu apă şi canalizare

Ieri, în Sala “Europa” a Consiliului Local Baia Mare, reprezentanţii Ministerului Mediului s-au întâlnit cu primarii oraşelor maramureşene şi conducerea Societăţii Vital, unitatea care furnizează apa în municipiul Baia Mare şi operator unic pentru oraşele judeţului. Cu această ocazie, primarul Cristian Anghel i-a informat pe cei prezenţi despre scopul întrunirii, după care directorul Florian Budnar, din cadrul Ministerului Mediului, a prezentat situaţia celor două proiecte ce vor fi finanţate de Ministerul Mediului în judeţul Maramureş.

La nivel naţional, Ministerul Mediului pune la bătaie 3,3 miliarde de euro, bani care vor fi repartizaţi pentru 44 de judeţe. Cea mai mare sumă care va sosi în Maramureş revine municipiului Baia Mare, respectiv 45 milioane euro. Următoarea localitate pe listă este Sighetu Marmaţiei, cu 19 milioane euro.

Citeşte mai mult...
 
Mircea Ciocan, sindicalist si consilier judetean PDF Imprimare Email
Vineri, 20 Februarie 2009 19:23

Mircea CiocanProaspat numitul consilier judetean PNL, Mircea Ciocan va ramane, in continuare, la sefia sindicatului SANITAS, filiala Maramures.

“Cele doua functii sunt compatibile, deoarece nu apare nicaieri un conflict de interese. Si in plus in tara mai sunt alti sase presedinti de sindicat in aceeasi situatie cu a mea. Putem spune chiar ca a devenit o traditie aceasta dubla functie. Vom vedea insa ce se va intampla la sfarsitul lunii martie, atunci cand la sindicat vor avea loc alegerile pentru un nou mandat”, a declarat pentrucitynews.ro Mircea Ciocan.

Liderul SANITAS si-a incercat norocul in politica si la alegerile parlamentare de anul trecut, din noiembrie, atunci cand a candidat pentru un loc de senator pe listele PNL din colegiul uninominal 2.

Citeşte mai mult...
 
O gafa diplomatica de proportii PDF Imprimare Email
Vineri, 20 Februarie 2009 14:58

Consulul general al Romaniei la Torino, Iulia Buje, risca sa tarasca Romania intr-un scandal diplomatic, dupa ce l-a atacat public pe ministrul de interne italian, Roberto Maroni. Doamna Buje a dezvaluit, citata de Cotidianul, ca ministrul Maroni a intervenit acum vreo opt ani la consulat pentru trei angajati romani, un fel de servitori in casa, pentru a le reglementa sederea in Italia. Altfel spus, consulul general al Romaniei atarna diplomatia in cui si pune mana pe ciomag. Demasca public un ministru italian in plina tensiune generata de prostiile comise de romani prin Italia. Aici nu discutam despre continutul dezvalurii, ci despre incalcarea uzantelor diplomatice pentru ca un partid sa castige capital politic.

Citeşte mai mult...
 
Parlamentul a adoptat bugetul Educatiei PDF Imprimare Email
Vineri, 20 Februarie 2009 14:29

Plenul Parlamentului a adoptat vineri bugetul Educatiei, ultimul minister care ramasese nediscutat. Senatorii si deputatii au admis o anexa pentru alocarea sumei de 33.459.000 lei catre 242 de scoli, informeaza NewsIn.

Parlamentarii au votat bugetul ministerului cu 203 de voturi "pentru" si 57 "impotriva". Nu a fost adoptat nici un amendament PNL. S-a mai aprobat o anexa prin care 242 de unitati de invatamant preuniversitar de stat au primit, in total, suma de 33.495.000 lei din Fondul National de Dezvoltare.

Dintre amendamentele admise, s-a suplimentat capitolul "Cercetare fundamentala si cercetare dezvoltare" cu 20.210.000 lei, stransi prin reducerea bugetului Senatului cu suma de 8.900.000 lei, a bugetului Camerei Deputatilor cu 10.652.000 lei si a Cancelariei primului-ministru, cu 658.000 lei.

Citeşte mai mult...
 
Subprefectul Gonczi si-a incetat de azi activitatea PDF Imprimare Email
Joi, 19 Februarie 2009 14:41

Stefan GoncziJudetul Maramures a ramas de azi, 19 februarie, cu un singur subprefect. Ca urmare a unei decizii luate in cursul zilei de ieri de catre membrii Guvernului Boc, Stefan Gonczi si-a incetat mandatul de reprezentant al Executivului in teritoriu, insa, deocamdata, oficialii Ministerului Administratiei nu au anuntat un nou ocupant al fotoliului vascant la Palatul Administrativ.

 “Mi s-a transmis hotararea privind incetarea de drept a raporturilor de serviciu, ceea ce inseamna ca de azi nu mai sunt subprefect”, a declarat Gonczi pentru citynews.ro.

 Conform intelegerii intre liderii locali ai PD-L si PSD, cele doua posturi de subprefect din Maramures ar urma sa revina social-democratilor. Formatiunea a nominalizat deja persoanele pe care le au in vedere pentru aceste functii – Alexandru Cosma si Dorin Buda – iar surse oficiale spun ca Buda este cel care va prelua activitatile derulate pana acum de Stefan Gonczi in cadrul Institutiei Prefectului.

Citeşte mai mult...
 
Fratele presedintelui Mircea Man va prelua sefia ARR PDF Imprimare Email
Joi, 19 Februarie 2009 14:12

Mircea ManAcuzatii de nepotism indreptate impotriva presedintelui Consiliului Judetean Maramures, Mircea Man, dupa ce s-a aflat ca fratele acestuia va prelua postul de conducere din filiala maramureseana a Autoritatii Rutiere Romane (ARR). 

 Decizia de a-l avansa pe Liviu Man la sefia institutiei de control a fost luata de catre membrii PD-L Maramures, insa seful administratiei judetene, care este si presedinte al organizatiei de partid sustine ca nu a avut de-a face cu respectiva hotarare, ba chiar ca s-ar fi opus numirii.

 Man a explicat ca Biroul Permanent Judetean al PD-L a fost cel care a decis, in unanimitate, ca fratelui sau sa ii fie rezervat postul de la ARR. “De la inceput nu am fost de acord cu aceasta chestiune deoarece stiam ce se va scrie in presa”, a declarat presedintele. 

 A recunoscut totusi ca se bucura ca, pana la urma, “a venit si timpul fratelui” sau. “A terminat Automobilele la Brasov. Este competent in cea ce face dar are un defect - este fratele meu.”, a declarat, Mircea Man.

Citeşte mai mult...
 
Consilierul Valer Koman, membru în Autoritatea Teritorială de Ordine Publică PDF Imprimare Email
Joi, 19 Februarie 2009 08:32

Koman ValerFoştii consilieri judeţeni, care au ajuns parlamentari de Maramureş, urmează să fie înlocuiţi şi din cadrul unor comisii sau consilii de administraţie şi consultative. Primele numiri s-au făcut deja, în cadrul şedinţei de ieri a Consiliului Judeţean (CJ) Maramureş. Liberalul Valer Koman a fost numit membru în Autoritatea Teritorială de Ordine Publică, în locul lui Vasile Berci. Social-democratul Aurel Iancu a fost numit membru în Consiliul consultativ al Spitalului de Boli Infecţioase Baia Mare, iar democrat-liberalul Constantin Boloş i-a luat locul lui Gheorghe Mihai Bârlea în Consiliul de administraţie al Bibliotecii Judeţene. Totodată, Florin Tătaru (PSD) a fost desemnat membru în Consiliul de administraţie al Casei de Asigurări de Sănătate Maramureş.

Citeşte mai mult...
 
Coalitia PD-L - PSD ia prima masura anticriza in Maramures PDF Imprimare Email
Joi, 19 Februarie 2009 08:22

Partenerii de alianta, PSD si PD-L, au luat astazi prima masura comuna anticriza in Maramures. Actiunea vrea sa vina in ajutorul primariilor din judet, avand in vedere ca, in acest an, bugetul care le va fi alocat va fi unul auster. Liderii locali ai celor doua partide au anuntat ca a fost constituita o echipa de lucru, formata din specialisti social-democrati si democrat-liberali, care isi va da interesul pentru atragerea de fonduri europene si pentru implementarea unor proiecte prioritare fiecarei administratii locale.

“Aceasta echipa de specialisti va lucra in cadrul partidului si va cauta sprijin la centru. Consideram ca in acest moment atragerea de fonduri europene este prioritara pentru judetul Maramures”, a declarat presedintele PD-L Maramures, Mircea Man.

Proiectele administratiilor locale vor fi luate in evidente de doi reprezentanti ai PSD – presedintele organizatiei Maramures Eugenia Godja, care e si primar in Sighetu Marmatiei si care se va ocupa de zona de nord a judetului, respectiv vicepresedintele social-democrat Anton Ardelean, care e edil al orasului Tautii Magheraus si a primit sarcina de a monitoriza primariile de dincoace de Muntii Gutai.

Citeşte mai mult...
 
Guvernul reduce taxa auto cu o treime PDF Imprimare Email
Miercuri, 18 Februarie 2009 16:50

Guvernul a decis sa reduca taxa de prima inmatriculare cu o treime, a anuntat premierul Emil Boc. Ordonanta de Urgenta este aplicabila din momentul in care va fi publicata in Monitorul Oficial. Totodata, cei care si-au cumparat masinile inainte de 15 decembrie 2008 vor plati taxa conform prevederilor legii din iunie 2008.

"Aceasta ordonanta", a declarat premierul Emil Boc, "raspunde nevoilor de dezvoltare a industriei auto autohtone. Dorim sa rezolvam problema romanilor care nu au putut sa-si inmatriculeze masinile inainte de 15 decembrie si au fost nevoiti sa plateasca o taxa de trei ori mai mare, desi au facut achizitia inainte de 15 decembrie ".

Citeşte mai mult...
 
Deputatul Beres: “Proiectul de buget e plin de greseli” PDF Imprimare Email
Miercuri, 18 Februarie 2009 10:07

ing. Stefan BeresParlamentarii maramureseni se pregatesc sa intre intr-o noua dezbatere pe tema bugetului de stat, dupa ce, ieri, sedinta din Parlamentul Romaniei s-a prelungit pana la miezul noptii. 

 Deputatul de Sighet, Stefan Beres, a aratat pentru citynews.ro ca discutiile pe marginea sumelor ce urmeaza sa fie alocate diverselor sectoare de activitate au fost aprinse si chiar tensionate in anumite momente si ca formatiunea politica din care face parte – UDMR - a semnalat o multime de nereguli aparute pe parcursul dezbaterii parlamentare.

 “Nu ne-am opus proiectului de buget, insa ne-au deranjat inadverdentele existente in proiect si mai ales incalcarile repetate ale regulamentului de sedinta in momentul dezbaterii. Au venit dimineata cu raportul si peste o ora a fost sedinta. Amendamentele nu au aparut pe raportul de comisie, cum ar fi trebuit. Pe langa toate acestea proiectul de buget e plin de greseli”, a precizat Beres cu cateva minute inainte de a intra in noua sedinta de la Palatul Parlamentului.

Citeşte mai mult...
 
« ÎnceputAnterior51525354UrmătorSfârşit »

Page 53 of 54

Dr.Max - Farmacie

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Vremea


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact