logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


POLITICA
Mircea Geoana vine in Maramures la plantat puieti PDF Imprimare Email
Duminică, 29 Martie 2009 10:38

Mircea GeoanaMircea Geoana, presedinte PSD si presedinte al Senatului Romaniei, incearca sa transpuna in practica ceea ce s-a convenit saptamana trecuta la Brasov, in cadrul int]lnirii cu liderii filialelor din Transilvania. Este vorba de proiectul denumit "Ofenisva transilvana", menit in viziunea liderilor social-democrati sa duca la recastigarea rolului de principal partid in aceasta zona. In cadrul acestui proiect se inscrie si vizita pe care Mircea Geoana o va efectua la sfarsitul saptamanii in Maramures. Presedintele Geoana va fi insotit de mai multi ministri, printre care sigur se va afla Ilie Sarbu, ministrul Agriculturii. Liderii PSD vor planta puieti, cel mai probabil in zona Baia Mare si Borsa. Cu aceasta ocazie se i-a in calcul varianta numirii oficiale a mai multor sefi de institutii deconcentrate din judet. Programul complet al vizitei presedintelui Geoana nu a fost inca stabilit in detaliu.

Citeşte mai mult...
 
71 de taxe vor fi desfiinţate PDF Imprimare Email
Vineri, 27 Martie 2009 08:57

Ministerul Finanţelor Publice intenţionează să elimine 71 din cele 558 de taxe parafiscale, a declarat ministrul Finanţelor Publice, Gheorghe Pogea.

"Am identificat 71 de taxe pe care le avem în vedere pentru a fi eliminate", a afirmat ministrul Finanţelor. Pogea a menţionat că printre birurile avute în vedere pentru a fi eliminate figurează o serie de taxe percepute de Ministerul Mediului, Ministerul Economiei, Ministerul Agriculturii, Ministerul Sănătăţii şi alte instituţii publice. "MFP este determinat să reducă povara administrativă asupra contribuabililor. Uneori, contează nu cât de mare este taxa, ci timpul pe care îl pierde un contribuabil pentru a merge la 15-20 de instituţii pentru a-şi plăti obligaţiile", a spus oficialul MFP. Noul Cod Fiscal va fi aplicat de la 1 ianuarie 2010, a mai declarat ministrul Finanţelor Publice.

Citeşte mai mult...
 
O carte semnată de senatorul Bârlea a fost lansată în Capitală PDF Imprimare Email
Joi, 19 Martie 2009 08:58

senator Gheorghe BarleaCu ocazia împlinirii a 60 de ani de la începutul colectivizării agriculturii, la Muzeul Naţional al Satului Român “Dimitrie Gusti” din Bucureşti, a fost organizată expoziţia multimedia “Ţăranii şi comunismul”, cu o prezenţă remarcabilă a Maramureşului. Romulus Rusan, directorul Centrului Internaţional de Studii asupra Comunismului, a invitat la expoziţie mai mulţi martori ai răscoalelor ţărăneşti împotriva colectivizării din diferite zone ale ţării. Din Maramureş a fost prezent Grigore Pop, din Ieud, nepot al primarului Dumitru Roibu. Invitatul a vorbit despre revolta din Ieud pe care a condus-o primarul Roibu. Despre acelaşi eveniment a vorbit Ioan Stan, diac al Bisericii Ortodoxe din Săpânţa. În cadrul manifestărilor a fost lansat volumul “Colectivizarea în Maramureş - mărturii de istorie orală”, coordonat de senatorul Gheorghe Mihai Bârlea şi Robert Furtos. Volumul cuprinde mărturiile a 50 de persoane care au fost intervievate despre evenimentele petrecute în perioada colectivizării. Cartea a apărut sub egida Fundaţiei Academia Civică.

Citeşte mai mult...
 
Obiecţiile UDMR privind prevederile, respectiv procedura de adoptare a proiectului de lege pentru modificarea Legii nr. 188/1999 privind Statutul funcţionarilor publici PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Joi, 19 Martie 2009 07:38

Obiecţiile UDMR privind prevederile, respectiv procedura de adoptare a proiectului de lege pentru modificarea Legii nr. 188/1999 privind Statutul funcţionarilor publici. Va prezentam in continuare materialul primit din partea deputatului sighetean din partea UDMR:

"Prin adoptarea în data de marţi, 17 martie 2009 a proiectului de lege pentru modificarea Legii nr. 188/1999 privind Statutul funcţionarilor publici, personalul de conducere din  instituţiile deconcentrate nu mai are calitatea de funcţionar public, aceste funcţii fiind politizate.

Citeşte mai mult...
 
Seful Consiliului Judetean, Mircea Man, vrea sa il scoata la plimbare pe ministrul Transporturilor PDF Imprimare Email
Sâmbătă, 14 Martie 2009 10:23

Cheltuielile din Consiliul Judetean vor fi reduse la minim, iar banul public nu va mai fi rispit, a anuntat azi, 13 martie, presedintele institutiei, Mircea Man, care in urma cu o luna a fost pomenit in presa centrala dupa ce a ales sa se deplaseze prin judet, intr-un an de criza, cu un autoturism de peste 60 mii de euro. In plus, Man a semnalat ca vor fi luate in vizor toate primariile, pentru a se vedea cum sunt cheltuite fondurile primite pentru proiecte.

Presedintele Consiliului Judetean Maramures, Mircea Man, dupa ce s-a vazut cu sacii in caruta... pardon in limuzina, si-a anuntat intentia de a limita cheltuielile in toate institutiile pe care le are in subordine.

El a afirmat ca bugetul judetean este unul echilibrat si ca exista sume necesare pentru derularea unor importante proiecte, aratand ca Maramuresului ii vor reveni si fonduri pe Ordonanta 7, dar si din proiecte de mediu.

Citeşte mai mult...
 
Directorii de şcoli vor fi numiţi pe patru ani de către primari PDF Imprimare Email
Sâmbătă, 14 Martie 2009 10:08

Directorii de şcoli vor fi numiţi de primari, iar inspectorii şcolari vor fi nominalizaţi prin ordin al Ministerului Educaţiei. Aceste prevederi sunt cuprinse în proiectul de modificare a Legii Învăţământului.
Directorii de şcoli vor încheia un contract de management cu primarul pe o perioadă de patru ani. Profesorii vor fi angajaţi în urma unui concurs ţinut în şcoală, renunţându-se la examenul naţional de titularizare. În cazul în care locurile vacante nu se vor ocupa, directorii vor comunica inspectoratelor, care vor organiza concurs de suplinire.
O altă modificare adusă de proiectul iniţiat de minister se referă la modul în care vor fi conduse şcolile. Conducerea va reveni unui consiliu de administraţie, din care vor face parte o treime reprezentanţi ai şcolii, o treime reprezentanţi ai asociaţilor de părinţi şi o treime ai autorităţilor locale. Directorul şi adjunctul şcolii nu vor mai face parte obligatoriu din consiliul de administraţie.

Citeşte mai mult...
 
Orele suplimentare vor fi platite si in 2009. Legea unica a salarizarii se va aplica din 2010 PDF Imprimare Email
Vineri, 13 Martie 2009 08:52

Ministerul Muncii a anuntat joi ca este de acord ca si in 2009 orele suplimentare sa le fie platite bugetarilor, daca nu li se pot acorda ore libere, iar luni vor avea loc noi negocieri privind salariile de merit si primele, informeaza NewsIn. Tot azi, Ministerul Muncii a mai anuntat ca legea unica a salarizarii in sistemul bugetar se va aplica din 2010 si nu din 2009, chiar daca negocierile cu sindicatele vor fi finalizate in prima parte a acestui an.

"In cazul in care nu se pot acorda ore libere pentru cei care au lucrat peste program, acestea se vor plati, potrivit Codului Muncii. Din cele 23 de articole ale ordonantei privind sporurile si salariile pe care le-am negociat cu sindicatele au ramas in divergenta doar trei, cele legate de prime, salarii de merit si dreptul ordonatorilor de credite de a lua masuri pentru limitarea cheltuielilor bugetare", a spus secretarul de stat in Ministerul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale (MMFPS), Valentin Mocanu.

Reprezentantii sindicatelor sustin ca, in acest an, bugetele alocate ministerelor sunt cu 20% mai mici decat cele din 2008, iar acest lucru ar putea duce la disponibilizari in sectorul bugetar.

Citeşte mai mult...
 
Sporurile salariale vor fi acordate doar în cazuri justificate PDF Imprimare Email
Vineri, 13 Martie 2009 08:11

Sporurile salariale şi indemnizaţiile suplimentare vor fi acordate personalului bugetar în cazuri justificate, Guvernul având forţa şi capacitatea politică de a adopta măsuri active, inclusiv de austeritate, chiar dacă nu vor fi populare pe termen scurt. Premierul Emil Boc a declarat joi că Guvernul nu-şi poate justifica existenţa dacă nu va lua măsuri pentru eliminarea problemelor de eficienţă economică şi îmbunătăţire a raportului dintre consum şi producţie.
“Din nefericire, prea mult din aceşti ani de după 1989 am consumat mai mult decât am produs. Suntem şi acum într-o asemenea situaţie, consumăm mai mult decât producem. Guvernul are forţa şi capacitatea de a lua măsuri active, chiar dacă nu vor fi întotdeauna foarte populare sau foarte plăcute pe termen scurt. Aceste măsuri structurale trebuie luate acum, chiar dacă este criză - criza poate fi un factor pozitiv din acest punct de vedere - poate fi poate ceasul al 12-lea pentru fiecare dintre noi, să ne trezim că nu mai putem merge la infinit cu aceeaşi politică, de a consuma mai mult decât producem, de a da salarii, sporuri, beneficii, indemnizaţii acolo unde nu se justifică.

Citeşte mai mult...
 
Taxe mai putine pentru romani PDF Imprimare Email
Joi, 12 Martie 2009 11:58

Primul-ministru Emil Boc a declarat ieri ca Guvernul a adoptat un memorandum cu privire la reducerea numarului de taxe si tarife, urmand ca pana in data de 15 aprilie ministerele sa prezinte propunerile de anulare, reducere sau comasare a taxelor pe care romanii le platesc in acest moment.

„Ne costa mai mult sa le administram decat sa luam bani efectiv prin punerea lor in practica”, a afirmat premierul Boc intr-un comunicat de presa de pe site-ul Guvernului. Seful Executivului a mai precizat ca in acest moment exista 558 de impozite si taxe instituite prin 185 de acte normative.

La randul sau, ministrul Finantelor, Gheorghe Pogea, a anuntat constituirea unui grup de lucru interministerial, format din reprezentanti ai Ministerului Finantelor si ai celorlalte ministere si institutii implicate in gestionarea acestor taxe, care vor efectua o analiza cu privire la costul, respectiv beneficiul adus de fiecare taxa, impozit sau tarif platit de fiecare dintre noi.

Citeşte mai mult...
 
Sigheteanul Tiberiu Valeanu ii ia locul lui Alexandru Cosma in CJ PDF Imprimare Email
Miercuri, 11 Martie 2009 19:54

Tiberiu Valeanu va fi noul consilier judetean din partea Partidului Social Democrat Maramures. Sigheteanul ii va lua locul lui Alexandru Cosma in Consiliul Judetean Maramures, urmand sa fie numit in functie cel mai probabil la viitoarea sedinta a administratiei judetene. In sedinta de azi, consilierii au luat act de demisia lui Alexandru Cosma, care a fost numit intre timp subprefect al judetului Maramures. Social-democratii nu au nominalizat oficial o alta persoana care ii va lua locul lui Cosma in CJ, dar vicepresedintele Calin Matei a dat ca sigura numirea lui Tiberiu Valeanu, care face parte din organizatia PSD Sighetu Marmatiei, in functia de consilier judetean. Matei sustine ca viitorul consilier judetean are si experienta in domeniu, pentru ca a mai facut parte din forul administrativ in mandatul 2000-2004.

Ultima actualizare Joi, 12 Martie 2009 09:10
Citeşte mai mult...
 
Basescu: Promisiunile din campanie nu pot fi indeplinite PDF Imprimare Email
Marţi, 10 Martie 2009 08:52

Traian BasescuPresedintele Traian Basescu s-a adresat astazi pentru prima oara Parlamentului ales in noiembrie. Reiterand faptul ca actualul Guvern este sustinut de o larga majoritate parlamentara si beneficiaza de 70% din voturile populatiei, majoritate care poate fi sansa Romaniei de a trece peste criza cu costuri cat mai mici, Basescu spune ca romanii au nevoie de si mai multa solidaritate pentru a fi siguri de succes.
 
"Aceasta coalitie puternic majoritara in Parlament trebuie sa fie orientata spre diminuarea efectelor crizei, spre dialog cu cetateanul si spre modernizarea Romaniei. Criza economica este in egala masura un risc, dar si o sansa. Cuvantul de ordine este reforma statului. Daca reforma nu este facuta, niciun Guvern si nicio larga majoritate nu isi justifica existenta in fata cetatenilor", a sustinut presedintele in fata Parlamentului, despre care spune ca trebuie sa devina un factor mai activ al asigurarii coerentei actiunilor guvernamentale.

Citeşte mai mult...
 
Senatorul Mihai Bârlea a oferit peste o mie de garoafe sighetencelor PDF Imprimare Email
Marţi, 10 Martie 2009 07:02

Senator Gheorghe BarleaCabinetul din Sighetu Marmaţiei al senatorului Gheorghe Mihai Bârlea funcţionează, şi funcţionează bine, după orar şi cu senatorul prezent în fiecare sâmbătă. “Nu se poate să lipsesc”, mărturiseşte senatorul. “Sunt o mulţime de probleme care trebuie rezolvate, nu neapărat în calitate de senator, ci ca om, provenit din comunitate. Zilele trecute am avut de explicat locuitorilor din Năneşti (n.r. satul natal al senatorului) de ce va trebui ca elevii şcolii din sat să meargă la Bârsana. Apoi, sunt probleme de fond funciar, de retrocedări... Oamenii au nevoie să fie ascultaţi, au nevoie de lămuriri şi, din păcate, cei din administraţie nu au nici timpul necesar şi poate nici răbdarea să le ofere”, a spus Bârlea. 
De altfel, şi pentru sâmbătă, 7 martie, la cabinetul condus de ing. Grigore Şteţ au fost înscrişi în audienţe aproape o sută de persoane. Ba mai mult, datorită unor conjuncturi, audienţele s-au mutat şi în stradă, apoi la societatea Steilmann şi s-au terminat la un restaurant din municipiu. “Împreună cu membrii biroului permanent local PD-L, G.M. Bârlea a oferit personal de 8 Martie peste o mie de garoafe femeilor, ocazie cu care a stat de vorbă cu ele pe diverse probleme de actualitate, printre care criza economică şi situaţia femeilor din Sighet, angajate ale societăţilor care lucrează în sistem “lohn”, cele mai ameninţate de şomaj.

Citeşte mai mult...
 
Poliţiştii din stradă vor primi un spor de 10% la salariu PDF Imprimare Email
Luni, 09 Martie 2009 08:58

Inspectoratele de poliţie, poliţie de frontieră şi jandarmi vor colabora în cadrul programului “Strada 2009” lansat de ministrul Nica

Ieri, ministrul Administraţiei şi Internelor, Dan Nica, a susţinut o videoconferinţă cu prefecţii şi şefii structurilor judeţene MAI. Videoconferinţa a fost urmată de o conferinţă de presă. Tema videoconferinţei a fost prezentarea bilanţului “Strada 2009”, acţiune începută în 18 februarie. Toleranţă zero împotriva infracţionalităţii a cerut ministrul Administraţiei şi Internelor în cadrul videoconferinţei de ieri. În cadrul aceleiaşi şedinţe de lucru ministrul a avertizat: “cine-şi face treaba în MAI rămâne, cine nu pleacă”.

Scopul acţiunii demarată în urmă cu aproape o lună este acela de “curăţare a străzilor” din punct de vedere infracţional. “Este nevoie de o acţiune în forţă care să restabilească încrederea că avem controlul asupra străzilor, asupra infracţionalităţii. Avem nevoie de acţiuni controlate, nu heirupiste,” a precizat ministrul Nica atât la lansarea acţiunii, cât şi în cadrul videoconferinţei de ieri.

Citeşte mai mult...
 
« ÎnceputAnterior51525354UrmătorSfârşit »

Page 51 of 54

Dr.Max - Farmacie

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Vremea


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact