logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


POLITICA
Alesii maramureseni taie banii pentru drumuri si le promit gropilor... studii de fezabilitate PDF Imprimare Email
Miercuri, 10 Aprilie 2013 14:13

Consilierii maramureseni au votat astazi, 10 aprilie, bugetul judetului pentru 2013. Suma, de 338 de milioane de lei, este putin crescuta fata de cea alocata anul trecut, cand s-a pronit de la 333 de milioane, insa exista un deficit foarte mare - de 31 de milioane de lei, care trebuie acoperit. Peste 52% din fonduri se vor indreapta spre asigurarea salariilor personalului din aparatul propriu al Consiliului Judetean (CJ) si pentru lefurile angajatilor din institutiile aflate in subordine. In schimb, vor fi bani mai putini pentru reparatii la drumurile judetene, pentru spitale, dar si pentru sport.

Alesii maramureseni au prevazut pentru intretinerea principalelor sosele suma de 16 milioane de lei, care, conform calculelor, va acoperi doar 63% din necesarul existent in judet. In sedinta de astazi, cand s-a dat votul pe buget, consilierii PDL s-au declarat indignati. Ei au reprosat ca faptul ca vor lipsi investitiile pe infrastructura, in contextul in care drumurile din Maramures sunt greu circulabile, tocmai din cauza gradului ridicat de degradare.

Ultima actualizare Miercuri, 10 Aprilie 2013 14:15
Citeşte mai mult...
 
A fost aprobat bugetul local la orasului la sedinta de Consiliu Local - Sighet (08.04.2013) PDF Imprimare Email
Scris de Attila Csiszar   
Luni, 08 Aprilie 2013 15:41

 

În cadrul unei şedinţe extraordinare a Consiliului Local Sighetu Marmaţiei, consilierii locali au aprobat în unanimitate bugetul local aferent anului 2013. Chiar dacă au existat unele discuţii şi au fost cerute unele explicaţii de consilierii locali, în cele din urmă bugetul a fost aprobat.
 
Bugetul local se cifrează la suma de 117.362 mii lei, din care venituri din impozite şi taxe, cote defalcate din impozitul pe venit şi sume echilibrate în cuatum de 60.725 mii lei şi venituri proprii ale ordonatorilor terţiari de credit în sumă totală de 56.637 mii lei. Raportat la anul trecut, bugetul local al Sighetului este mai mare cu 17%.
Ultima actualizare Miercuri, 10 Aprilie 2013 08:46
Citeşte mai mult...
 
Topul oamenilor din administratie si politica din Maramures prezenti pe reteaua de socializare. Vezi ce activitate au si cu ce se mandresc PDF Imprimare Email
Duminică, 07 Aprilie 2013 20:47

Nu ai cont de Facebook? Nu existi. Cel putin asta spun majoritatea celor care au conturi pe reteaua de socializare. Fie ca vorbim de cetateni simpli, fie de oameni din administratie si politica, Facebookul pare sa fie principalul canal de comunicare rapida. Ca se pricep mai mult sau mai putin la manuirea tastaturii sau isi actualizeaza zilnic, ori doar din 4 in 4 ani contul sau pagina, politicienii sunt prezenti si pe aceasta platforma. Pozitia si activitatea acestora difera de la caz la caz. In timp ce pentru unii Facebook-ul este doar o unealta folosita in campanii, pentru altii, platforma reprezinta un mijloc de comunicare direct si accesibil in orice moment al zilei. Conform facebrands.ro, numarul utilizatorilor de Facebook din Maramures este de aproape 106.000, din care peste 75.000 din Baia Mare. 

 

Ultima actualizare Luni, 08 Aprilie 2013 05:22
Citeşte mai mult...
 
LECTIE DE FAIRPLAY - Eugenia Godja, despre tradare si iertare in sanul PSD Maramures PDF Imprimare Email
Duminică, 07 Aprilie 2013 09:38

La cinci luni dupa alegerile parlamentare, fostul presedinte al PSD Maramures, Eugenia Godja, recunoaste ca momentul in care a fost inlocuita de Cornelia Negrut (PC) pe listele alegerilor parlamentare a fost unul dificil si greu de digerat. Chiar si asa, spune ca are incredere in partidul sau, dar ca nu ii va uita pe cei care i-au intors spatele. 
 
Invitata sa ia cuvantul la conferinta de alegeri organizata saptamana trecuta de organizatia PSD Maramures, Eugenia Godja a dat cateva lectii de politica tinerilor din sala. „Concluzia la apusul vietii mele politice este una categorica. Sa invete cei de azi care ne urmeaza, ca nimic in politica nu poate sa dureze decat daca se obtine cu munca, cu seriozitate si cu asumare de responsabilitati“, a spus Godja. 
 
Chiar daca a are convingerea ca cei 21 de ani de activitate politica in randul PSD sunt de ajuns pentru accederea in Parlament, aceasta recunoaste ca social democratii au dezamagit-o. „Eu am crezut si-am sperat ca partidul pe care l-am slujit cu credinta si devotament, ca partidul cu care m-am identificat va respecta efortul pe care oamenii angajati in toate si in tot il vor cere partidului, dar atunci cand am avut nevoie de partid, partidul mi-a intors spatele. M-am suparat, era firesc sa fie asa, dar pentru ca sunt un bun crestin i-am iertat pe toti, dar n-am sa-i uit. M-am suparat pe oamenii cu functii din partid. Era un loc pe care pe drept il castigasem in comitetul executiv si nu m-am asteptat ca la Bucuresti lucrurile sa ia o alta intorsatura. Dar ma rog, n-am puterea si nici toata informatia ca sa-i judec pe cei care au decis asa. Important este ca eu n-am abandonat partidul“, a mai spus Eugenia Godja.
Citeşte mai mult...
 
Ponta a învăţat din greşelile altuia... PDF Imprimare Email
Scris de Horia Picu   
Miercuri, 03 Aprilie 2013 18:35

Propunerea venită din partea lui Victor Ponta  pentru desemnarea ca procuror şef la DNA a fostului Procuror General, Laura Codruţa Kövesi, va da naştere la discuţii prin toate căile de comunicare de care dispune societatea românească în zilele noastre. Ieri, luarea deciziei a fost amânată. Azi, probabil în urma unor discuţii de susţinere a gestului politic, ştirea a apărut în presă şi la televiziuni. 
Problema se pune în felul următor: doamna Kövesi a fost până acum într-o înaltă funcţie în stat. Unii spun că a făcut bine ceea ce a făcut, alţii spun că a făcut rău, a ascultat prea mult de indicaţiile primite din partea preşedintelui. Sincer, nu ştiu dacă a făcut bine sau a făcut rău fostul Procuror General, viitor şef la DNA. Ce se vede la televiziuni sau se poate citi prin ştirile ziarelor sau ale internetului poate apărea distorsionat. Chiar eu am mai scris despre ştiri deformate de care avem parte destul de des şi pe toate căile posibile. 
 
Ultima actualizare Joi, 04 Aprilie 2013 07:02
Citeşte mai mult...
 
Cornelia Negrut si Zamfir Ciceu se bat in public si in culise pentru sefia PC Maramures PDF Imprimare Email
Miercuri, 03 Aprilie 2013 14:26

De cateva saptamani nu-i pace nici sub maslinii conservatori din zona Maramuresului. Desi s-ar putea spune ca intr-un partid minuscul ar trebui sa existe pace, armonie si intelegere, lucrurile nu stau tocmai asa. De aproape un an Partidul Conservator Maramures este condus de un presedinte interimar numit de la centru care, asa cum e normal, nu are autoritatea conferita de alegerea prin vot democratic de catre cei care activeaza in aceasta formatiune. Un astfel de presedinte care se inconjoara doar de interimari sfarseste, mai devreme sau mai tarziu, prin a fi contestat. Exact asa s-au petrecut lucrurile si in acest caz.


Profitand de imprejurari, conservatorii maramureseni au reusit in ultimul an sa castige mai mult decat au sperat vreodata. Pe o scena politica locala aflata in permanenta miscare, care a cunoscut transformari spectaculoase, conservatorii au fost principalii profitori. PNL si PSD s-au anihilat reciproc mai ales prin batalii purtate in culise si la centru, astfel ca au fost nevoite se accepte si sa sprijine candidatura lui Zamfir Ciceu la functia de presedinte al Consiliului Judetean. O „broasca raioasa” (vorba marelui si inegalabilului politician-filosof portocaliu, Ioan Oltean), greu de inghitit de PSD care si-a vazut ruinat visul de a-l avea in aceasta functie pe Calin Matei. La fel de greu a fost si pentru liberali, obligati sa traga la caruta alaturi de cel pe care cu putin timp in urma l-au exclus din partid.

Ultima actualizare Miercuri, 03 Aprilie 2013 14:32
Citeşte mai mult...
 
Senatorul PSD Sorin Bota catre o jurnalista care l-a chestionat in legatura cu initiativele sale legislative: Esti o nesimtita! PDF Imprimare Email
Vineri, 29 Martie 2013 18:40

Senatorul Sorin Ovidiu Bota i-a raspuns "Sunteti chiar nesimtita" unei jurnaliste Business24 care l-a chestionat in legatura cu activitatea sa parlamentara. Potrivit site-ului oficial al Senatului Romaniei, in 2013, Sorin Bota, membru al Comsiei pentru buget, finante, activitate bancara si piata de capital, nu a avut nicio initiativa legislativa, activitatea sa parlamentara rezumandu-se la trei intrebari, o interpelare si o luare de cuvant in plen cu ocazia depunerii juramantului, scrie Business 24.ro.

Sorin Bota are 44 de ani si s-a  nascut in Baia Mare, judetul Maramures. Este membru PSD din 1997, iar din 2005, a ocupat fotoliu de secretar de stat la Ministerul Transporturilor.

Ultima actualizare Vineri, 29 Martie 2013 18:46
Citeşte mai mult...
 
Sorin Vlasin, noul lider al PSD Sighetu Marmatiei PDF Imprimare Email
Miercuri, 20 Martie 2013 17:49

Alegerile din organizatiile locale ale PSD Maramures au intrat in linie dreapta. Nu mai e mult pana pe 31 martie 2013, cand vom sti cine va fi sef la PSD Maramures. Pana atunci fumul alb trebuie sa iasa pe cosul sediilor din Baia Mare si Sighet, doua organizatii cheie pentru social-democrati. Daca Dumitru Matei are toate sansele de a fi reales lider al PSD Baia Mare, la Sighet vom asista la un schimb de generatie. Noul lider local al social-democratilor ar putea fi Sorin Vlasin, actual consilier local si presedinte al Comisiei de Buget-Finante al Consiliului Local Sighet. 
 
Matriarhatul de la PSD Sighet se apropie de sfarsit. Prof. Eugenia Godja s-a hotarat sa faca schimbul de generatie si sa lase locul unui lider mai tanar, cu viitor politic si administrativ. Un cuvant de spus au avut si colegii domniei sale din conducerea judeteana de partid. Dupa ce nu a mai fost desemnata in a candida la un scaun de parlamentar, Eugenia Godja ramane consilier judetean si foarte probabil va ocupa o functie de onoare in cadrul organizatiei locale din Sighet. Viitorul se contureaza frumos pentru Sorin Vlasin. Un om de afaceri de succes, care administreaza una dintre cele mai mari si importante firme din Maramures. Sprijinit puternic la inceputul carierei sale profesionale si politice de Petru Vlasin, tatal sau, actual primar de Vadu Izei, tanarul Vlasin are ambitii mari. 
Citeşte mai mult...
 
"HABEMUS PREFECTUM!" - Anton Rohian numit oficial prefect de Maramureş. Atribuţiile lui Rednic, preluate de Bercean. Află când va fi instalat în funcţie noul prefect! PDF Imprimare Email
Miercuri, 20 Martie 2013 16:02

Judeţul Maramureş are un nou prefect. Este vorba despre Anton Rohian, vicepreşedintele PSD Maramureş. Acesta a luat locul lui Sorin Rednic care a fost numit prefect de Maramureş în data 8 mai 2012.

Hotărârea privind exercitarea, cu caracter temporar, prin detaşare în condiţiile legii, a funcţiei publice de prefect al judeţului Maramureş de către Rohian Anton a fost publicată în Monitorul Oficial. De asemenea, Guvernul României a făcut publică în Monitorul Oficial hotărârea privind încetarea exercitării, cu caracter temporar, a funcţiei publice de prefect al judeţului Maramureş de către Rednic Sorin Ioan. Decizia de punere în funcţie a noului prefect a fost luată miercuri, 13 martie, şi a intrat în vigoare de astăzi, 20 martie, după ce actul a fost publicat în Monitorul Oficial.

Citeşte mai mult...
 
ICR respinge de la finantare cele mai importante evenimente culturale din Romania PDF Imprimare Email
Joi, 14 Martie 2013 18:17

Sase dintre cele mai cunoscute si de succes evenimente culturale organizate in Romania au fost declarate neeligibile pentru finantare de catre Institutul Cultural Roman. Printre ele se numara TIFF, Festivalul National de Teatru sau Festivalul de Jazz de la Sibiu, care au fost respinse in "etapa administrativa de selectie a dosarelor". 

 
Conducerea ICR a anuntat miercuri ca "fiecare aplicant va primi, in cursul zilei de astazi, un e-mail in care li se va explica motivul pentru care dosarul a fost declarat neeligibil". Joi, 14 martie, acest e-mail nu ajunsese inca la o parte dintre concurentii respinsi.
 
"Autoritatea finantatoare are obligatia de a verifica daca solicitantii intrunesc toate conditiile de participare la selectie", se mentioneaza in comunicatul ICR. Printre proiectele declarate neeligibile in aceasta etapa administrativa se numara:
Festivalul International TIFF de la Cluj;
Festivalul de Jazz de la Sibiu;
Festivalul de film independent Anonimul;
Festivalul National de Teatru organizat de UNITER;
Festivalul de film documentar One World Romania;
Festivalul National de Teatru Tanar IDEO IDEIS;
productia pe DVD a filmului premiat la Cannes "Dupa dealuri" si regizat de Cristian Mungiu.
 
Printre proiectele declarate eligibile gasim:
Ultima actualizare Joi, 14 Martie 2013 18:24
Citeşte mai mult...
 
Prefectul Sorin Rednic va fi inlocuit cu Anton Rohian PDF Imprimare Email
Luni, 11 Martie 2013 12:36

Potrivit unor surse neoficiale, miercuri, prefectul de Maramures, Sorin Rednic, urmeaza sa fie demis din functie. Schimbarea prefectului se va afla pe ordinea de zi a sedintei de Guvern programata miercuri, 13 martie. 
 
Potrivit acelorasi surse, in aceeasi zi se va semna ordinul de numire in functia de prefect al judetului a lui Anton Rohian, in prezent consilier judetean PSD. Sorin Rednic va fi numit in functia de director al Aeroportului Baia Mare. 
Citeşte mai mult...
 
Incep taierile bugetare: Victor Ponta cere ministrilor propuneri pentru reducerea cu 15% a cheltuielilor de personal si servicii. "Ce am dat inapoi bugetarilor nu va fi pus in pericol" PDF Imprimare Email
Scris de HotNews.ro   
Joi, 07 Martie 2013 17:54

Premierul Victor Ponta a cerut ministrilor sa prezinte, in perioada urmatoare, propuneri pentru reducerea cu 15% a cheltuielilor cu personalul si a cheltuielilor cu bunuri si servicii, solicitarea fiind formulata in sedinta de miercuri a Guvernului, au declarat agentiei Mediafax surse oficiale.
 
UPDATE Ponta: Reducerea cheltuielilor cu 15% se face in ministere; nu punem in pericol ce am dat inapoi bugetarilor
 
Premierul Victor Ponta a declarat, joi, pentru Agerpres, ca reducerea cheltuielilor cu 15% se va face in ministere si ca nu va pune in pericol ceea ce Guvernul a dat inapoi bugetarilor.
Ultima actualizare Joi, 07 Martie 2013 18:01
Citeşte mai mult...
 
Schengen - un vis ? PDF Imprimare Email
Scris de Horia Picu   
Miercuri, 06 Martie 2013 20:26

Luările de poziţie ale oficialilor români şi ale “judecătorilor” europeni care fac parte din grupul de ţări aflate în spaţiul Schengen sunt antagonice. Să vedem de ce, cine are dreptate, şi cel mai important, ce-ar trebui de făcut.
 
Puţină geografie
Schengen este o localitate viticolă din Luxemburg, care avea în 2009 o populaţie de 1500 de locuitori. Este situată la întretăierea graniţelor dintre Germania, Franta şi Luxemburg.
 
Puţină istorie 
La 14 iunie 1985, pe vasul “Princesse Marie-Astrid”, care naviga pe râul Mosel, reprezentanţii a  cinci state din Uniunea Europeană (Germania, Franţa, Belgia, Olanda şi Luxemburg) au semnat “Tratatul de la Schengen” care se referă, în principal, la libera circulaţie a cetăţenilor  şi a mărfurilor. Trataul semnat şi parafat îl puteti vedea lângă primele rânduri ale articolului.
Azi sunt 30 de state europene care au semnat acest acord, nu toate fiind membre ale Uniunii Europene.
 
Ultima actualizare Vineri, 08 Martie 2013 07:29
Citeşte mai mult...
 
« ÎnceputAnterior11121314151617181920UrmătorSfârşit »

Page 16 of 54

Dr.Max - Farmacie

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Vremea


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact