logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


POLITICA
Astazi este ziua de nastere a Eugeniei Godja PDF Imprimare Email
Miercuri, 07 August 2013 10:10

A fost prima si unica femeie aleasa primar de municipiu in judetul Maramures. Si nu o singura data, ci de trei ori consecutiv. In 2004 a castigat din primul tur, cu cel mai mare procent inregistrat in municipiile din Romania. Sunt tot mai multe voci in Sighetu Marmatiei care sustin ca Jeni ar fi primar si astazi daca nu ar fi renuntat la candidatura anul trecut, din motive ramase (inca) neelucidate.

Oamenii regreta intelegerile din culisele politicii, fiind tot mai nemultumiti de varianta pe care au fost nevoiti sa o accepte. Dar asta-i politica si, din pacate, uneori si viata. A fost un gospodar de isprava si un conducator politic intelept, care a stiut sa aduca si sa mentina pacea in filiala PSD.

Eugenia Godja merita sa ramana in administratia sau in politica mare, dar jocurile au fost facute de altii - atenti si grijulii ca nu cumva nulitatile agreate sa nu prinda locul promis si platit.

Ultima actualizare Miercuri, 07 August 2013 10:17
Citeşte mai mult...
 
Ministrul Culturii, in vizita pe 3 august in Maramuresul Istoric PDF Imprimare Email
Vineri, 02 August 2013 13:11

ACTUALIZARE: Daniel Barbu, ministrul Culturii, si-a anuntat prezenta in Maramures, la finele acestei saptamani. Reprezentantul Guvernului are programata o vizita in Maramuresul Istoric, pe parcursul zilei de maine, 3 august, iar astazi e asteptat in Baia Mare. Conform declaratiilor oficiale, prezenta sa vizeaza mai multe obiective turistice si cladiri de patrimoniu din judet, autoritatile sperand sa obtina sprijin din partea acestuia pentru reabilitari si finantari de proiecte. 
 
Astazi, ministrul va sustine o conferinta de presa la ora 13.00, dupa care  va lua parte la manifestarile traditionale care se vor derula pe bulevardul Unirii din Baia Mare, in cadrul celei de-a doua parti a Verii Baimarene. El ar urma sa se intalneasca la standuri cu mesterii populari din Cluj si din Maramures, dar si cu artisti si interpreti de muzica populara invitati la importantul eveniment al urbei. 
Ultima actualizare Vineri, 02 August 2013 13:16
Citeşte mai mult...
 
Ponta: Noua lege a salarizarii, in vigoare din 2013. Salariu minim, probabil de 1.000 de lei si maxim de 7.000 de lei la bugetari PDF Imprimare Email
Vineri, 26 Iulie 2013 06:42

Premierul Victor Ponta a declarat, joi, la Sibiu, ca vrea sa modifice Legea salarizarii, incluzand in "anvelopa nationala" cheltuieli de personal pentru fiecare institutie, respectiv primarii, consilii judetene, ministere, dar si "un salariu minim, probabil de 1.000 de lei, si un salariu maxim". Intrebat cand va intra in vigoare noua lege a salarizarii, Ponta a raspuns ca isi doreste ca acest lucru sa se intample in 2013, potrivit Mediafax. Seful Guvernului a vorbit si despre regionalizare, spunand ca nu se grabeste cu acest proiect si ca este posibil ca ea sa aiba loc anul viitor. 
 
 "Am discutat cu cei prezenti la intalnire despre viitorul sistem de salarizare in aparatul public. Intentionez ca in anvelopa nationala - sapte la suta din PIB negociata cu partenerii nostri internationali - sa facem anvelopa de cheltuieli de personal pentru fiecare institutie in parte - primarie, CJ, minister - sa avem un salariu minim, probabil de 1.000 de lei si un salariu maxim. Cred ca un raport de 1 la 7 va fi, adica cel mai mare salariu sa fie de 7.000 de lei si in acestea conducatorul institutiei, pe baza unor criterii, sa poata stabili mult mai flexibil de cati oameni are nevoie, cum ii stimuleaza pe cei care au rezultate in activitate, cum ii sanctioneaza. Asta inseamna modificarea Legii salarizarii care, de fapt, nu a fost niciodata pusa in aplicare, a fost doar o idee, din pacate, finalizata cu un faliment si a Legii functionarului public"", a declarat Victor Ponta.
Ultima actualizare Vineri, 26 Iulie 2013 07:22
Citeşte mai mult...
 
ULTIMA ORA - Sedinta cu ministrul Dan Sova pentru drumurile din Maramures, pe dealul Stefanitei PDF Imprimare Email
Scris de Larisa Codrea   
Joi, 27 Iunie 2013 12:27

La Sacel au fost chemati astazi, 27 iunie, reprezentantii Consiliului Judetean (CJ) si cei ai Prefecturii, pentru o intrevedere cu ministrul delegat pentru Proiecte de Infrastructura de Interes Nationa si Investitii Straine. Dan Sova are programate mai multe discutii cu autoritatile din Bistrita-Nasaud iar in cursul acestei dimineti s-a deplasat la limita cu Maramuresul pentru a vedea care este starea drumului ce face legatura intre cele doua judete. 
 
Sedinta cu autoritatile maramuresene se desfasoara pe Dealul Stefanitei, unde e prezent vicepresedintele Gabriel Zetea si prefectul Anton Rohian. Este luata in calcul intrarea in proiectare a drumului care vine dinspre Bistrita, insa unul dintre subiectele care sunt abordate e si cel de al DN18 – Baia Mare – Sighet – Iacobeni, pentru care finantarile sunt momentan blocate, in contextul in care mai multi locuitori din Borsa ameninta cu blocarea soselei, la finele acestei saptamani, din cauza starii deplorabile a carosabilului. 
Citeşte mai mult...
 
Ovidiu Nemes, preşedinte PNL Maramureş? Liberalii intra in competitie pentru conducerea filialei Maramures cu doi candidati si... fara Stroe PDF Imprimare Email
Joi, 20 Iunie 2013 22:01

Strategie noua pentru alegerile interne din PNL Maramures. Daca pana zilele trecute se mergea pe ideea unui singur candidat la presedintia organizatiei judetene - Radu Stroe, aratandu-si clar interesul pentru functie -, inainte cu doua zile de vot s-au scos in fata alte nume pentru competitia interna. Reprezentanti ai filialei au aratat ca singurii membri inscrisi oficial in cursa pentru sefie sunt sigheteanul Ovidiu Nemes si, surpriza, consilierul judetean Gavrila Ardusatan - un sustinator al ministrului care ar urma sa ajunga sambata, 22 iunie, in Baia Mare doar pe post de invitat. 
 
Procedura de depunere a candidaturilor pentru functiile de conducere au fost incheiate in cursul diminetii de astazi, 20 iunie, avand in vedere ca statulul PNL limiteaza inscrierea in competitie cu 48 de ore inainte de vot, iar conferinta judeteana de alegeri a fost programata pentru sambata, la ora 11.00. 
Citeşte mai mult...
 
Comunicat de presa Catalin Chereches (primar Baia Mare) in urma controlului DNA PDF Imprimare Email
Scris de Catalin Chereches   
Marţi, 18 Iunie 2013 19:31

Direcţia Naţională Anticorupţie a început în data de 18 iunie 2013 o serie de verificări vizând activităţi desfăşurate de către autoritatea locală a Municipiului Baia Mare. Echipa de specialişti de la DNA Cluj a solicitat diverse documente privind activitatea administraţiei publice locale, contractele încheiate de municipalitate cu furnizori de servicii şi alte date privind execuţia bugetară în curs. În calitate de primar, dar şi ca om, sprijin demersul judiciar şi am pus şi voi pune la dispoziţia organelor de urmărire penală toate actele şi informaţiile de este nevoie pentru aflarea adevărului. Este evident că odată cu câştigarea demnităţii de primar al Municipiului Baia Mare au fost demarate foarte multe acţiuni în interesul cetăţenilor, acţiuni care au deranjat anumite persoane. Motiv pentru care, eventualele plângeri sau sesizări penale sunt inerente activităţii unui demnitar, dar atitudinea corectă este cea de a ajuta şi colabora cu organele de urmărire penală, lucru pe care îl face atât instituţia primarului, cât şi omul Cătălin Cherecheş. Intenţia şi dorinţa mea şi a colegilor mei din Primăria Baia Mare este să avem transparenţă în ceea ce priveşte comunicarea cu toate organele abilitate, să le oferim tot ceea ce înseamnă documente şi răspunsurile de care este nevoie să se facă dreptate. Fiecare pas al meu a fost, este şi va fi pentru Baia Mare şi pentru băimăreni.
Ultima actualizare Miercuri, 19 Iunie 2013 05:06
Citeşte mai mult...
 
Percheziţii DNA la Baia Mare. Primarul Cătălin Cherecheş investigat de procurori PDF Imprimare Email
Marţi, 18 Iunie 2013 12:34

Procurorii DNA Cluj fac percheziţii la Primăria Baia Mare de unde vor ridica documente. Percheziţiile procurorilor vizează un dosar în care este cercetat primarul Cătălin Cherecheş. Ancheta procurorilor îl vizează pe edilul din Baia Mare, au precizat surse judiciare pentru gândul. Potrivit legislaţiei, primarul Cherecheş va fi audiat la sediul DNA din Baia Mare. 

Potrivit unor surse citate de Mediafax, procurorii fac percheziţii atât la sediul Primărei Baia Mare şi la sediul trustului de presă e-Maramureş, de unde au ridicat, până în prezent, mai multe documente şi unităţi de calculator. Ancheta procurorilor vizează modul în care trustul de presă a fost preluat în ianurie 2013 de societatea Transilvania Media Trust condusă de către interpuşi ai primarului Cătălin Cherecheş, au afirmat sursele citate de Mediafax.

Ultima actualizare Marţi, 18 Iunie 2013 12:38
Citeşte mai mult...
 
Ovidiu Nemeş, reales preşedinte al PNL Sighetu Marmaţiei PDF Imprimare Email
Miercuri, 12 Iunie 2013 11:51

Luni, 10 iunie, în sala Palatului Episcopal din municipiu a avut loc Adunarea Generala a Partidului Naţional Liberal, filiala Sighet, pe ordinea de zi fiind trecut raportul de activitate al organizaţiei şi alegerea preşedintelui, al biroului şi delegaţiei pentru Conferinţa Judeţeană.
 
Alături de cei peste 300 de membri, în sală au fost prezenţi şi reprezentanţii principalelor partide politice din municipiul Sighetu Marmaţiei. Ovidiu Nemeş a fost reales în funcţia de preşedinte a organizaţiei PNL Sighetu Marmaţiei, pentru un mandat de patru ani. Astfel, edilul sighetean a ajuns la al treilea mandat de preşedinte de filială, el ocupând această funcţie din anul 2005.
Ultima actualizare Miercuri, 12 Iunie 2013 11:55
Citeşte mai mult...
 
Traian Basescu a lansat un nou referendum PDF Imprimare Email
Marţi, 11 Iunie 2013 19:07

Anunt surprinzator al presedintelui Traian Basescu: a lansat procedura legala pentru un nou referendum cu intrebari similare cu cele din 2009: a) sinteti de acord cu Parlament unicameral,  si b) sinteti de acord cu maximum 300 de parlamentari. Presedintele a spus ca a lansat procedura pentru ca actuala comisie de revizuire a Constitutiei refuza sa introduca in legea fundamentala rezultatele referendumului din 2009. Basescu a spus ca va astepta rezultatul dezbaterilor de la Curtea Constitutionala pe amendamentele Comisiei Crin Antonescu pentru a declansa referendumul propriu-zis.
 
Seful statului a atacat dur majoritatea USL, calificind-o "nedemocratica" si "incompatibila cu statul de drept".
 
Basescu a spus insa ca nu are nimic sa-i reproseze premierului Victor Ponta pe tema procesului de revizuire a Constitutiei, pentru ca acesta l-a pus la curent cu deciziile politice: "Cu premierul am avut discutii si m-a pus la curent cu ce s-a stabilit intre domnia sa si Crin Antonescu. Nu am a-i reprosa nimic premierului, m-a informat care au fost deciziile politice. Ei au o reprezentare de 70%, eu nu am mijloace sa-i conving altfel decat utilizand parghiile constitutionale. Nu am ce sa negociez in procesul acesta".
Ultima actualizare Marţi, 11 Iunie 2013 19:16
Citeşte mai mult...
 
Fostul ministru al Educatiei, Liviu Pop, audiat la Parchetul General PDF Imprimare Email
Luni, 10 Iunie 2013 12:45

Senatorul PSD Liviu Pop, fost ministru interimar al Educatiei, s-a prezentat luni dimineata la sediul Parchetului General, intr-un dosar in care Agentia Nationala de Integritate (ANI) l-a reclamat pentru conflict de interese si abuz in serviciu contra intereselor publice, relateaza Agerpres.

Liviu Pop a stat aproximativ o ora in sediul Parchetului, iar la iesire a spus ca, din punctul sau de vedere, sesizarea depusa de ANI este nejustificata.

ANI a anuntat in noiembrie 2012 ca a sesizat Parchetul General in legatura cu savarsirea de catre Liviu Pop, fost ministru al Educatiei, a infractiunii de conflict de interese, precum si de abuz in serviciu contra intereselor publice.

Ultima actualizare Luni, 10 Iunie 2013 13:00
Citeşte mai mult...
 
Liberalii sigheteni îşi aleg azi liderul PDF Imprimare Email
Luni, 10 Iunie 2013 11:55

Astăzi, 10 iunie, începând cu ora 18.00, liberalii sigheteni au programată Adunarea generală a Organizaţiei Municipale PNL Sighetu Marmaţiei. În cadrul evenimentului vor fi aleşii noii lideri. „Până sâmbătă, ultima zi de depunere a candidaturilor, pentru şefia organizaţiei s-a înscris în cursă Ovidiu Nemeş, preşedintele în exerciţiu a PNL Sighetu Mamaţiei. Biroul Politic va fi format din 11 până la 19 membri”, a precizat Vasile Mih, secretarul organizaţiei PNL Sighetu Marmaţiei. Marţi, 11 iunie, sunt programate alegeri la PNL Baia Mare, iar sâmbătă, 22 iunie, va avea loc Conferinţa Judeţeană de alegeri a PNL Maramureş.
 
Pact de neagresiune între PSD si PNL
 
Împreună dar separat vor candida la europarlamentare partidele care formează USL. Afirmaţia a fost făcută de Gabriel Valer Zetea, preşedintele PSD Maramureş în cadrul unei conferinţe de presă. „La alegerile europarlamentare vom avea candidaţi separaţi dar vom semna un pact de neagresiune. Totuşi, la alegerile prezidenţiale îl vom susţine pe Crin Antonescu”, a mai precizat preşedintele PSD Maramureş. Acesta a mai adăugat că amendamentele la protocolul USL care sunt negociate la Centru în această perioadă nu vor afecta în niciun fel viaţa politică din judeţ. Acestea se referă la Constituţie, regionalizare, dar mai ales la codul de conduită în cadrul coaliţiei. „Amendamentele la protocolul USL care se negociază la Centru nu ne afectează. În Maramureş nu au fost niciun fel de divergenţe în coaliţie”, a subliniat Zetea.
Citeşte mai mult...
 
Parlamentarii maramureşeni, „chiulangii” cu acte în regulă PDF Imprimare Email
Luni, 10 Iunie 2013 11:47

Cei 14 parlamentari maramureşeni sunt „chiulangii” cu acte în regulă. Un bilanţ al celor şase luni care s-au scurs de când au fost instalaţi la Centru relevă faptul că aleşii au lucrat doar 36 de zile.
 
Cu toate că numărul celor care s-au instalat la Palatul Victoria a crescut, iar bugetul alocat este de 50 de milioane de lei anual, „aleşii poporului” au „pontat” în plen sau în comisii doar 36 de zile în jumătate de an.
 
Până în urmă cu două săptămâni, parlamentarii au lucrat doar două zile pe săptămână, respectiv luni şi marţi, lucru pe care îl recunosc cu seninătate. „Lunea nu se lucrează nimic, doar luni după-amiază şi marţi până la ora 14.00. În rest ar trebui să fie comisii în teritoriu, dar cine credeţi că merge. De două săptămâni se lucrează şi miercurea în sensul că atunci se dă votul final”, a declarat Mircea Man, deputat PDL de Maramureş. Mai mult, uni dintre parlamentarii maramureşeni preferă să rămână în teritoriu chiar dacă în Camera Deputaţilor se discută şi se votează legi foarte importante. 
Citeşte mai mult...
 
36 de zile lucrate in 6 luni. Bilantul rusinos al unui Parlament care nu rezolva nimic in Romania (video) PDF Imprimare Email
Miercuri, 05 Iunie 2013 08:33

Au respins proiectele mostenite din vechiul mandat si s-au apucat sa scrie altele noi, care sa le poarte numele.

Asta in timp ce legi importante, cum ar fi reforma sanatatii, strategia pentru invatamant, fonduri europene, turism si agricultura sau circulatia pe drumurile publice zac de ani in sertare.

Medicii asteapta de la politicieni o noua lege a sanatatii, amanata an dupa an. Profesorii spera ca parlamentarii vor adopta o viziune clara si unitara asupra invatamantului, iar oamenii de afaceri au nevoie de legi care sa le usureze munca, nu doar conturile.

De asemenea, legi care sa ajute comertul, agricultura, turismul sau alte domenii pentru ca Romania sa se modernizeze mai au de asteptat. Si asta pentru ca ritmul de lucru din Parlament este unul de melc. In peste 5 luni de la preluarea mandatelor, alesii au avut program - in plen sau in comisii - doar 36 de zile. Si asta pentru ca ei lucreaza numai doua zile pe saptamana- luni si marti.

Ultima actualizare Miercuri, 05 Iunie 2013 08:42
Citeşte mai mult...
 
« ÎnceputAnterior11121314151617181920UrmătorSfârşit »

Page 14 of 54

Dr.Max - Farmacie

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Vremea


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact