logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


SPORT


Crosul Sighetului (26 septembrie 2009) PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Joi, 10 Septembrie 2009 15:36

În ultimii ani am devenit tot mai comozi, sedentari, ajungând să avem un regim de viaţă dezechilibrat, în care, din păcate, mişcarea şi sportul nu îşi mai regăsesc locul. Pe fondul acestor carenţe in vieţile multora dintre sigheteni, Sighet Online, CS Inter 07, Sighet FM si Comisia de Sport, Cultura şi Sănătate din cadrul Primariei Sighet organizează in 26 septembrie 2009, ora 10, Crosul Sighetului. Acesta este planificat sa se desfasoare in centrul vechi al orasului, blocandu-se circulaţia timp de aproximativ o oră. Scopul acestei acţiuni este de a atrage atenţia sighetenilor asupra nevoii de mişcare şi de a da un exemplu pozitiv celor ce s-au dezobişnuit in a face sport.

Detalii tehnice:

Vor alerga împreună atât persoane de sex feminin cât şi cele de sex masculin, toate categoriile de vârstă, însă la premiere se va face o delimitare strictă între acestea, existând 6 categorii de premii: fete/ băieţi până în 20 de ani, femei/ bărbaţi între 20 şi 40 de ani, şi femei/ bărbaţi peste 40 de ani. Se vor premia primii trei sosiţi la fiecare dintre cele 6 categorii de participare mai sus amintite. În plus, se va premia atât cel mai tânăr cât şi cel mai vârstnic participant. În afara concursului se va face o tombolă cu diverse premii pentru toţi participanţii, astfel că vor putea fi recompensaţi pentru efortul depus nu doar câştigătorii, ci si o parte dintre participanţii ce nu au terminat pe primele trei locuri, încurajând astfel sportul de masă, nu doar performanţa.

Ultima actualizare Sâmbătă, 26 Septembrie 2009 06:30
Citeşte mai mult...
 
Cupa Fotbaliştilor ...de toamnă (editia I) PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Joi, 10 Septembrie 2009 15:31

Sâmbătă, 12 septembrie 2009, are loc în Sighet “Cupa Fotbaliştilor …de toamnă” - ediţia I. Acest eveniment este organizat de către FC Amicii Sighet şi se va desfăşura între orele 10-15 la Liceul Industrial nr. 2 din Sighet. Echipele participante sunt: CS Inter 07 Sighet, Verişorii Baia-Mare, FC Prietenia Baia-Mare şi FC Amicii Sighet. Arbitru: Bela Alexandru.

Programul de desfăşurare a meciurilor:

Ora 10: CS Intre 07 Sighet – FC Amicii Sighet

Ora 11: Verişorii Baia Mare – FC Prietenia Baia Mare

Ora 12: CS Intre 07 Sighet – Verişorii Baia Mare

Ora 13: FC Prietenia Baia Mare - FC Amicii Sighet

Ora 14: Verişorii Baia Mare - FC Amicii Sighet

Ora 15: CS Intre 07 Sighet - FC Prietenia Baia Mare

Citeşte mai mult...
 
Sigheteni medaliati la Campionatul European de Karate de la Constanta PDF Imprimare Email
Miercuri, 09 Septembrie 2009 14:24

La sfarsitul saptamanii trecute, la Sala Sporturilor din Constanta s-a desfasurat Campionatul European de Karate pentru copii, kadeti, juniori si seniori la care au participat in jur de 300 de sportivi, reprezentanti ai  37 federatii sportive din tot atatea tari ale Europei. Sportivii romani au dovedit o excelenta pregatire, urcand in finala de 34 ori pe cea mai inalta treapta a podiumului, cucerind alte 34 medalii de argint, 36 de bronz si 12 locuri IV care, in acest sport, se recompenseaza tot cu medalie de bronz. Printre castigatori s-au numarat si doi karatisti din Sighetu-Marmatiei antrenati de Sorin Halici (centura neagra 5 dan). Astfel, Cosmin Vladut Repa (centura maro) la kadet junior kata individual a cucerit locul III, Silvia Helici (centura neagra 1 dan) cucerind un loc III la seniori kata individual. Pe echipe, cei doi sigheteni alaturi de colegii lor din Satu Mare s-au clasat pe locul I.

Mentionam ca la Campionatul Mondial Kadet Junior de anul trecut din Italia, Cosmin Vladut Roman a cucerit medalia de argint, iar in acest an, la Campionatul Mondial Seniori de la Odessa, Silvia Helici a obtinut medalia de bronz, si tot bronz revenindu-i lui Sorin Halici, care a concurat la grupa “old boys”.

Citeşte mai mult...
 
Tenacitatea bate talentul! PDF Imprimare Email
Miercuri, 09 Septembrie 2009 09:09

Teoretic, un tip talentat are prima sansă să ajungă superstar în domeniul lui. Talentul este dat de mostenirea genetică, însă am văzut numeroase cazuri în care tipi talentati au fost învinsi de tipi mai putin talentati, dar dispusi să facă sacrificii mai mari si să muncească mai mult. Genele (materialul genetic) responsabile pentru deplina dezvoltare a trupului la niveluri normale nu se manifestă integral dacă individul este lipsit de o nutritie adecvată în copilărie si nici inteligenta nu va atinge cotele maturitătii depline dacă lipseste stimularea intelectuală în această perioadă. Iată deci că avantajul genetic poate fi pierdut încă din copilărie, dacă nu are ceea ce îi trebuie pentru a se manifesta.
Dacă talentul sau mostenirea genetică superioară este dublată de o muncă tenace, rezultă o combinatie imbatabilă. Asa cum a demonstrat si Arnold, care spunea despre tineretea sa că toti prietenii săi se duceau la discotecă si la petreceri, dar el a hotărât că acum trebuie să muncească, iar petrecerile trebuie amânate pentru mai târziu, după ce îsi va împlini obiectivele. Iată un caz în care tenacitatea si sacrificiile au fost răsplătite din plin.
Ce înseamnă mostenirea genetică favorabilă pentru a ajunge campion de culturism? Caracteristicile fizice care sunt necesare unui corp superior, din punct de vedere al culturismului competitional, sunt: structura scheletică, tipul somatic, proportiile, lungimea muschilor si densitatea musculară.

Citeşte mai mult...
 
O zi de zbor cu Asociaţia de Zbor cu Aeronave Ultrauşoare Paranord Sighetu Marmatiei PDF Imprimare Email
Scris de Mintau Marcel   
Marţi, 08 Septembrie 2009 19:38

Ultima actualizare Marţi, 08 Septembrie 2009 20:03
 
« ÎnceputAnterior351352353354355356357358359360UrmătorSfârşit »

Page 355 of 399

Dr.Max - Farmacie

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Vremea


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact