logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


SPORT
Anticii erau mai in forma decat noi PDF Imprimare Email
Vineri, 11 Septembrie 2009 11:35

S-ar putea sa va mire, dar, in ciuda conditiilor de azi, alimentatie, suplimente nutritive, dotari de antrenament, medicina, oamenii sunt intr-o forma fizica mai proasta decat cei din antichitate. Aceasta este constatarea Dr. Harry Rossiter, cercetator in domeniul fiziologiei sportive la Universitatea Leeds din Anglia.
Dr. Rossiter a masurat rata metabolismului unor atleti care au fost pusi sa vasleasca pe o trirema ateniana reconstruita – un vas de razboi folosit in antichitate, care avea 37 metri lungime si in care incapeau 170 de vaslasi asezati pe trei randuri. Folosind analizatoare metabolice portabile, el a masurat consumul energetic al catorva atleti in timpul vaslirii la diverse viteze, pentru a constata eficienta „motorului uman” al acestor vase de razboi.
Comparand rezultatele obtinute de el, care au fost publicate in revista New Scientist, cu textele clasice care au inregistrat detalii ale rezistentei la efort, el si-a dat seama ca vaslasii din Atena, in jurul anului 500 i.Hr., puteau fi considerati atleti de elita, chiar si dupa standardele moderne.
„Grecii antici porneau la drum cu cate 200 de trireme, fiecare cu cate 170 de vaslasi, deci nu se pune problema unui grup restrans de barbati cu performante fizice extraordinare”,  spune Dr. Harry Rossiter. „Fie aveau o tehnica mai speciala si mai eficienta de vaslit, fie erau cu totii intr-o forma excelenta, comparabila cu a sportivilor de performanta din zilele noastre.

Citeşte mai mult...
 
Baschet Club Olimpic isi redeschide portile PDF Imprimare Email
Scris de Adi Oros   
Vineri, 11 Septembrie 2009 11:13

Am aflat de la domnul profesor Emil Kosztelnik stirea ca Baschet Club Olimpic si-a reinceput activitatea de la data de 1 septembrie 2009 si asteapta doritorii sa se inscrie.

Mai multe relatii se pot obtine la numarul de telefon 0762683667 sau la adresa de e-mail kosztelnikemil2yahoo.com.


Ultima actualizare Vineri, 11 Septembrie 2009 11:29
 
Crosul Sighetului (26 septembrie 2009) PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Joi, 10 Septembrie 2009 15:36

În ultimii ani am devenit tot mai comozi, sedentari, ajungând să avem un regim de viaţă dezechilibrat, în care, din păcate, mişcarea şi sportul nu îşi mai regăsesc locul. Pe fondul acestor carenţe in vieţile multora dintre sigheteni, Sighet Online, CS Inter 07, Sighet FM si Comisia de Sport, Cultura şi Sănătate din cadrul Primariei Sighet organizează in 26 septembrie 2009, ora 10, Crosul Sighetului. Acesta este planificat sa se desfasoare in centrul vechi al orasului, blocandu-se circulaţia timp de aproximativ o oră. Scopul acestei acţiuni este de a atrage atenţia sighetenilor asupra nevoii de mişcare şi de a da un exemplu pozitiv celor ce s-au dezobişnuit in a face sport.

Detalii tehnice:

Vor alerga împreună atât persoane de sex feminin cât şi cele de sex masculin, toate categoriile de vârstă, însă la premiere se va face o delimitare strictă între acestea, existând 6 categorii de premii: fete/ băieţi până în 20 de ani, femei/ bărbaţi între 20 şi 40 de ani, şi femei/ bărbaţi peste 40 de ani. Se vor premia primii trei sosiţi la fiecare dintre cele 6 categorii de participare mai sus amintite. În plus, se va premia atât cel mai tânăr cât şi cel mai vârstnic participant. În afara concursului se va face o tombolă cu diverse premii pentru toţi participanţii, astfel că vor putea fi recompensaţi pentru efortul depus nu doar câştigătorii, ci si o parte dintre participanţii ce nu au terminat pe primele trei locuri, încurajând astfel sportul de masă, nu doar performanţa.

Ultima actualizare Sâmbătă, 26 Septembrie 2009 06:30
Citeşte mai mult...
 
Cupa Fotbaliştilor ...de toamnă (editia I) PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Joi, 10 Septembrie 2009 15:31

Sâmbătă, 12 septembrie 2009, are loc în Sighet “Cupa Fotbaliştilor …de toamnă” - ediţia I. Acest eveniment este organizat de către FC Amicii Sighet şi se va desfăşura între orele 10-15 la Liceul Industrial nr. 2 din Sighet. Echipele participante sunt: CS Inter 07 Sighet, Verişorii Baia-Mare, FC Prietenia Baia-Mare şi FC Amicii Sighet. Arbitru: Bela Alexandru.

Programul de desfăşurare a meciurilor:

Ora 10: CS Intre 07 Sighet – FC Amicii Sighet

Ora 11: Verişorii Baia Mare – FC Prietenia Baia Mare

Ora 12: CS Intre 07 Sighet – Verişorii Baia Mare

Ora 13: FC Prietenia Baia Mare - FC Amicii Sighet

Ora 14: Verişorii Baia Mare - FC Amicii Sighet

Ora 15: CS Intre 07 Sighet - FC Prietenia Baia Mare

Citeşte mai mult...
 
Sigheteni medaliati la Campionatul European de Karate de la Constanta PDF Imprimare Email
Miercuri, 09 Septembrie 2009 14:24

La sfarsitul saptamanii trecute, la Sala Sporturilor din Constanta s-a desfasurat Campionatul European de Karate pentru copii, kadeti, juniori si seniori la care au participat in jur de 300 de sportivi, reprezentanti ai  37 federatii sportive din tot atatea tari ale Europei. Sportivii romani au dovedit o excelenta pregatire, urcand in finala de 34 ori pe cea mai inalta treapta a podiumului, cucerind alte 34 medalii de argint, 36 de bronz si 12 locuri IV care, in acest sport, se recompenseaza tot cu medalie de bronz. Printre castigatori s-au numarat si doi karatisti din Sighetu-Marmatiei antrenati de Sorin Halici (centura neagra 5 dan). Astfel, Cosmin Vladut Repa (centura maro) la kadet junior kata individual a cucerit locul III, Silvia Helici (centura neagra 1 dan) cucerind un loc III la seniori kata individual. Pe echipe, cei doi sigheteni alaturi de colegii lor din Satu Mare s-au clasat pe locul I.

Mentionam ca la Campionatul Mondial Kadet Junior de anul trecut din Italia, Cosmin Vladut Roman a cucerit medalia de argint, iar in acest an, la Campionatul Mondial Seniori de la Odessa, Silvia Helici a obtinut medalia de bronz, si tot bronz revenindu-i lui Sorin Halici, care a concurat la grupa “old boys”.

Citeşte mai mult...
 
Tenacitatea bate talentul! PDF Imprimare Email
Miercuri, 09 Septembrie 2009 09:09

Teoretic, un tip talentat are prima sansă să ajungă superstar în domeniul lui. Talentul este dat de mostenirea genetică, însă am văzut numeroase cazuri în care tipi talentati au fost învinsi de tipi mai putin talentati, dar dispusi să facă sacrificii mai mari si să muncească mai mult. Genele (materialul genetic) responsabile pentru deplina dezvoltare a trupului la niveluri normale nu se manifestă integral dacă individul este lipsit de o nutritie adecvată în copilărie si nici inteligenta nu va atinge cotele maturitătii depline dacă lipseste stimularea intelectuală în această perioadă. Iată deci că avantajul genetic poate fi pierdut încă din copilărie, dacă nu are ceea ce îi trebuie pentru a se manifesta.
Dacă talentul sau mostenirea genetică superioară este dublată de o muncă tenace, rezultă o combinatie imbatabilă. Asa cum a demonstrat si Arnold, care spunea despre tineretea sa că toti prietenii săi se duceau la discotecă si la petreceri, dar el a hotărât că acum trebuie să muncească, iar petrecerile trebuie amânate pentru mai târziu, după ce îsi va împlini obiectivele. Iată un caz în care tenacitatea si sacrificiile au fost răsplătite din plin.
Ce înseamnă mostenirea genetică favorabilă pentru a ajunge campion de culturism? Caracteristicile fizice care sunt necesare unui corp superior, din punct de vedere al culturismului competitional, sunt: structura scheletică, tipul somatic, proportiile, lungimea muschilor si densitatea musculară.

Citeşte mai mult...
 
O zi de zbor cu Asociaţia de Zbor cu Aeronave Ultrauşoare Paranord Sighetu Marmatiei PDF Imprimare Email
Scris de Mintau Marcel   
Marţi, 08 Septembrie 2009 19:38

Ultima actualizare Marţi, 08 Septembrie 2009 20:03
 
VIDEO: O zi de zbor cu Asociaţia de Zbor cu Aeronave Ultrauşoare Paranord Sighetu Marmatiei PDF Imprimare Email
Scris de Mintau Marcel   
Marţi, 08 Septembrie 2009 19:01
Asociaţia de Zbor cu Aeronave Ultrauşoare Paranord Sighetu Marmaţiei este o asociaţie specializată în zbor cu parapanta şi nu numai ce işi are sediul Sighetu Marmaţiei.

Parapanta este un aparat de zbor confectionat din material textil, asemanator cu paraşuta aripă. Spre deosebire de paraşută, atunci cand se umfla cu aer, parapanta ia forma unui profil aerodinamic capabil să dezvolte portanţă. Cu ajutorul portanţei parapantele performante pot plana pe distanţe destul de mari.

Parapantismul este de multe ori privit ca un sport mai riscant decât este în realitate. Zborul cu parapanta este considerat un sport extrem, ceea ce te poate duce cu gândul la pericole, dar pentru pasionaţi nu este nimic periculos. Echipamentul de parapantism este foarte bine construit şi dacă este folosit cu grijă nu va ceda niciodată. De exemplu, o parapantă obişnuită are 30 de corzi conectate la coloane şi fiecare dintre ele este atât de rezistentă încât poate susţine întreaga greutate a pilotului. Odată ajuns în aer se planează, de obicei, cu o viteză medie de sub 40 km pe oră.

Zborul cu parapanta este foarte simplu şi poate fi învăţat de oricine.

Cei care vor să guste această aventură pot să apeleze la membrii Asociaţiei de Zbor cu Aeronave Ultrauşoare Paranord Sighetu Marmaţiei prin intermediul Sighet Online: Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza

Ultima actualizare Luni, 28 Decembrie 2009 08:37
Vezi video
 
La Sighet s-a desfasurat Cupa Tenis Club “Marmatia” PDF Imprimare Email
Marţi, 08 Septembrie 2009 07:25

La sfarsitul saptamanii, la Sighetu-Marmatiei s-a desfasurat Cupa “Marmatia” la tenis de camp, competitie la care au participat 36 jucatori de nivelul 6 si 8 din localitate. In urma celor trei zile de joc, arbitrate de Dobes Istvan si Szollossy Gyuri, clasamentul final s-a configurat astfel: la grupa simplu nivelul 6, locul I a fost cucerit de Ioan Groza, locul II – Sorin Onita, locul III revenind jucatorilor Csillik Zoltan si Sorin Marincean. La grupa simplu nivelul 8, locul I a fost cucerit de Michael Fudulache, locul II de Vlad Onita iar locul III de Alexandru Kristof si Molnar Zsolt. Intamplarea face ca locurile I la ambele nivele sa fie cucerite de diriginte si elevul sau, iar locurile II de familia Onita – tata si fiu.

Citeşte mai mult...
 
Fotbal. Liga a IV-a. Seria Nord – Rezultatele etapei si marcatorii PDF Imprimare Email
Marţi, 08 Septembrie 2009 07:21

Brisca Sarasau – Recolta Salistea 2-3

Au marcat: Chirosi (’52), Oros (’68), respectiv Fl. Iuga (’5), Gr. Iuga (’10), Lihat (’80).

Zorile Moisei – Foresta Campulung 6-2

Au marcat: Ad. Tomoioaga (’12), D. Tomoioaga (’28, ‘53, ‘68, ‘75), Ivasuc (’32), respectiv Fl. Leordean (’20), C. Pop (’76).

Salina Ocna Sugatag – Tisa Sighet 3-4

Au marcat: Vraja (’15), Morar (’17), Ardelean (’70), respectiv Onisa (’40, ‘80, ‘85), S. Dunca (’56)

Marmatia 2 Sighet – Avantul Barsana 8-0

Citeşte mai mult...
 
VIDEO: Fostul fotbalist Szepi Emeric a primit titlul de „Cetăţean de onoare al localitatii Campulung la Tisa” PDF Imprimare Email
Scris de Mintau Marcel   
Luni, 07 Septembrie 2009 09:48
Szepi Emeric Datorita performantelor sportive obtinute de-a lungul carierei, autoritatile din comuna natala, Campulun la Tisa i-au oferit fostului mare fotbalist Szepi Emeric titlul de „Cetăţean de onoare al localitatii Campulun la Tisa”.

Szepi Emeric s-a nascut si s-a lansat in cariera fotbalistica in comuna Campulung la Tisa, fiind activ in perioada 1968 – 1990. A jucat la echipele CIL Sighet si FC Baia Mare de unde a avut si o convocare la echipa nationala a Romaniei. De asemenea a obtinut promovarea in Divizia A in anii 1978 – 1981, a participat in Cupa Cupelor cu FC Baia Mare jucand impotriva echipei Real Madrid in anul 1982. Si-a incheiat cariera la 38 de ani jucand la echipele Minerul Cavnic si Salina Ocna Sugatag.

Va invitam in continuare sa urmariti un scurt interviu cu domnul Szepi Emeric:

Ultima actualizare Luni, 07 Septembrie 2009 10:00
Vezi Video
 
Nu ai timp pentru antrenament? PDF Imprimare Email
Sâmbătă, 05 Septembrie 2009 18:25

Atunci când vine vorba de sarcini care nu ne plac, scuza „Nu am timp“ pare să fie cea mai utilizată. Trebuie să mergi la masa de prânz la socri? Nu ai timp! Trebuie să faci piaţa? Nici măcar o secundă liberă… Iar când vine vorba de făcut sport, ce scuză poate fi mai bună decât lipsa de timp, mai ales în zilele noastre, când suntem cu toţii atât de ocupaţi…?
A te implica într-un program de antrenament presupune rearanjarea programului general, astfel încât să îi faci loc şi lui. Pentru că s-a observat că oamenii au tendinţa să se ţină mai mult timp de un program de antrenament dacă şedinţele durează mai puţin, cercetătorii au acordat o atenţie particulară antrenamentelor care se bazează pe reprize scurte, dar intense de efort, şi au observat că acestea sunt la fel de eficiente, poate chiar mai eficiente decât antrenamentele lungi, dar la intensitate moderată.
Într-un studiu, cercetătorii au urmărit două grupuri de sportivi. Unii au făcut efort în reprize de 10 minute, iar alţii au făcut efort continuu, timp de 20-40 minute. Iată ce au constatat, legat de sportivii care s-au antrenat în intervale scurte:
S-au ţinut de antrenamente o perioadă mai lungă.
Au făcut mai multe antrenamente pe săptămână decât ceilalţi.
Au acumulat mai mult timp total de efort.
Au scăzut mai mult în greutate.
De asemenea, s-a observat o normalizare mai rapidă a nivelului de colesterol şi o reducere a riscului de boli cardiovasculare. Acum că ştii că ai putea să îţi „spargi” programul de antrenament în „mini antrenamente” de 10 minute, mai poţi folosi scuza că nu ai timp?

Citeşte mai mult...
 
Fotbal – Programul campionatelor judetene PDF Imprimare Email
Sâmbătă, 05 Septembrie 2009 12:10

Sambata si duminica se va disputa etapa a treia a celor doua serii din Liga a IV-a, precum si etapa a doua din cele doua serii judentene. Va prezentam programul jocurilor, brigazile de arbitri precum si observatorii delegati la aceste partide.

Liga a IV-a. Seria Nord

Brisca Sarasau – Recolta Salistea

Arbitri: A. Bela – C. Muntean si A. Antal. Observ: C. Seres

Zorile Moisei – Foresta Campulung

Arbitri: M. Barbus – R. Despa si T. Oros. Observ: G. Tiplea

Salina Ocna Sugatag – Tisa Sighet *

Arbitri: M. Barbus – V. Bota, A. Cosma. Observ: T. Marchis

Citeşte mai mult...
 
« ÎnceputAnterior131132133134135136137138139140UrmătorSfârşit »

Page 137 of 154

Dr.Max - Farmacie

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Vremea


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact