logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


SPORT
Cupa De Fotbal pentru Amatori SZMISZ editia I PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Joi, 20 August 2009 08:16

 Update:Rezultatele competitiei va sunt prezentate mai jos.

 Asociatia Tinerilori Maghiari Sigheteni (Szmisz) Organizeaza in perioada 28-30 August 2009 prima editie a „Cupei Szmisz” la Fotbal Pentru Amatori.

Asociatia SZMISZ este o asociatie destul de recent infiintata, dar care are ca scop reinvierea traditiei organizatiilor de tineret din orasul nostru, iar aceasta competitie este organizata tocmai cu acest scop.

Scopul in sine al acestui eveniment nu este atat competitia cat cultivarea spiritului de echipa, al modului de viata sanatos obtinut prin miscare si sport,precum si o modalitate de cunoastere reciproca si legarea unor prietenii durabile si consistente.

"Prin acest eveniment, dorim sa oferim o buna oportunitate pentru toti participantii sa-si dezvolte capacitatile de coordonare si spiritul de actiune in echipa..Evenimentul este o buna oportunitate atat pentru noi membrii SZMISZ cat si pentru cei participanti, fie ei din tara sau strainatate, de a se cunoaste si a stabilii legaturi fructuoase pentru viitor, reusind astfel sa dezvoltam capacitatea de interactiune si organizare pentru pastrarea traditiilor maghiarilor sigheteni dar si a bunei colaborari cu tinerii de orice nationalitate din Sighetu-Marmatiei." (Istvan Safar)

Ultima actualizare Sâmbătă, 29 August 2009 20:32
Citeşte mai mult...
 
Codrin Cotarlan, locul I la Turneul International de Sah de la Miercurea Ciuc PDF Imprimare Email
Marţi, 18 August 2009 08:37

Codrin CotarlanIn perioada 9-16 august, la Miercurea Ciuc, Harghita, s-a desfasurat editia a XII-a a Turneului International de Sah, cu participarea a 11 cluburi sportive din tara si de peste hotare. La aceasta prestigioasa competitie, organizata de Clubul Sportiv din Miercurea Ciuc, cu sprijinul Universitatii “Sapientia” si al Bancpost, a participat si Clubul Sportiv “Sig-Mar” din Sighetu-Marmatiei cu… un singur sportiv.Am putea spune “din pacate cu un singur sportiv”, dar nu s-ar potrivi situatiei, pentru ca tanarul jucator de numai 8 ani, Codrin Cotarlan, a cucerit locul I la categoria lui de varsta, respectiv categoria B – copii sub 12 ani. Turneul, arbitrat de Radu-Catalin Chirila si Balazs Stefan, a fost organizat in sistem elvetian, cu 9 runde a cate 90-90 minute/partida si este inregistrat la Federatia Romana de Sah pentru omologarea normelor sportive obtinute si pentru calculul ELO si CIV (clasificari unice internationale). Micul campion Codrin Cotarlan este elev la Scoala cu clasele I-VIII “Dr. Ioan Mihalyi de Apsa” din Sighetu-Marmatiei si este de un an legitimat la CS “Sig-Mar”, antrenor Ioan Costiuc. Scurta cariera a micului sahist cuprinde deja un loc III la “Festivalul de Sah – Marmatia 2009”, locul II la “Festivalul International de Sah” de la Cap Aurora si acum locul I, la Miercurea Ciuc.

 

Citeşte mai mult...
 
Fotbal. Liga a IV-a. Rezultatele primei etape - seria Nord PDF Imprimare Email
Luni, 17 August 2009 13:29

Rezultatele primei etape din seria Nord: CS Marmatia II Sighetu Marmatiei – Brisca Sarasau 9-1; Rozalina Rozavlea – CSO Borsa 4-7; Bradul Viseu de Sus – Salina Ocna Sugatag 4-1; Avintul Barsana – Zorile Moisei 1-5; Tisa Sighetu Marmatiei – Foresta Cimpulung la Tisa 5-1; Iza Dragomiresti – Recolta Salistea de Sus 4-2.

Clasamentul

1. CS Marmatia II 1 1 0 0 9-1 3
2. Tisa Sighet 1 1 0 0 5-1 3
3. Zorile Moisei 1 1 0 0 5-1 3
4. CSO Borsa 1 1 0 0 7-4 3

Citeşte mai mult...
 
Sigheteanca Georgiana Michnea, medalie de bronz la CN Juniori I la atletism PDF Imprimare Email
Luni, 17 August 2009 07:13

Georgiana Mihnea si antr. Oros MelindaVineri si sambata, in Bucuresti, s-au disputat Campionatele Nationale de atletism rezervate juniorilor I. La competitie au participat 294 de sportivi (100 de fete si 194 de baieti), care au reprezentat 92 de cluburi din tara, printre care CSS Sighet, CSM Baia Mare si LPS-CSS Baia Mare. Atletii maramureseni au obtinut o singura medalie, prin sigheteanca Georgiana Michnea. Georgiana a participat la proba de saritura in lungime, unde s-a clasat pe locul III, cea mai buna saritura a sa masurand 5,72 m. Ea a fost devansata de Cristina Sandu (CSM Bucuresti) – 6,32 m si Mihaela Guta (Dinamo) – 5,92 m. Georgiana are dubla legitimare CSS Sighet/Dinamo.

Ultima actualizare Luni, 17 August 2009 07:30
Citeşte mai mult...
 
Concursul de pescuit de la Turulung a fost câştigat de o echipă din Sighet PDF Imprimare Email
Vineri, 14 August 2009 08:34

Concursul-maraton de pescuit, cu o durată de 36 de ore, de pe lacul de la Turulung a atras mulţi pescari, astfel că la start s-au aliniat 14 echipe. Iar rezultatele obţinute, cantitatea de peşte capturată arată că balta are peşti. Şi nu babuşcă, biban sau roşioară, ci ditamai crapii de peste 3 kilograme. În total, cei 28 de pescari  au prins 149,80 kilograme de peşte – crap, amur, caras – adică o medie de peste 10 kilograme de echipă. Cei mai buni dintre cei buni au fost Nicolae Şumuleac şi Istvan Manzuk din Sighetu Marmaţiei, care au prins exact 77,30 kilograme de peşte. Tot ei şi-au trecut în cont şi captura cea mai mare, un crap de 5,40 kilograme. Pe locul doi s-au clasat Gheorghe Grec şi Vasile Bledea din Negreşti – 23,80 kilograme, iar pe locul 3 s-au clasat  Lorand Husti şi Sile Belbe (Negreşti), în minciogul cărora au poposit peşti în greutate de 13,99 kilograme. Premiile au fost atractive, iar la final toată lumea s-a delectat cu delicioasele preparate pescăreşti.

Citeşte mai mult...
 
Dansatorii trupei "Mini Maxi Dance Club", in cantonament la Valeni PDF Imprimare Email
Miercuri, 12 August 2009 06:13

Timp de zece zile, ulitele localitatii Valeni, comuna Calinesti, au rasunat de valsurile lui Strauss si ritmurile sud-americane. Ineditul situatiei se datoreaza ansamblului de dans sportiv vicecampion national “Mini Maxi Dance Club” din Sighetu-Marmatiei care a ales aceasta pitoreasca localitate pentru tabara de cantonament. Timp de zece zile, cei 30 de tineri dansatori, sub atenta si severa coordonare a antrenoarei internationale Cristina Cincu-Kovy au repetat cate opt-zece ore pe zi in sala de spectacole a Caminului Cultural pus la dispozitie cu generozitate de administratia locala. Drept multumire pentru felul in care au fost primiti de locuitorii satului, de membrii Asociatiei “Tiberiu Utan”, de primarul Stefan Nemes si, mai ales, pentru bucatele alese cu care au fost omeniti la pensiunea familiei Godja, fiul celebrului Petru Godja-Pupeza, membrii ansamblului au organizat satenilor un bal mascat si au oferit un spectacol de zile mari in cadrul caruia au prezentat toate momentele coregrafice care le-au adus premii la concursurile nationale, europene si mondiale.

Citeşte mai mult...
 
Fotbal: Tisa Sighet nu s-a prezentat la Ocna Sugatag PDF Imprimare Email
Miercuri, 12 August 2009 06:08

In prima faza a Cupei Romaniei s-au inregistrat urmatoarele rezultate: Avantul Barsana – Bradul Viseu de Sus 3-5, Zorile Moisei – CSO Borsa 2-3, Rozalina Rozavlea – Iza Dragomiresti 5-6, Recolta Salistea de Sus – CS Marmatia II Sighetu Marmatiei (amanat), Brisca Sarasau – Foresta Campulung la Tisa 7-0, Salina Ocna Sugatag – Tisa Sighetu Marmatiei nu s-a disputat, oaspetii neprezentandu-se la joc (Salina va castiga cu 3-0).

Ultima actualizare Miercuri, 12 August 2009 08:06
Citeşte mai mult...
 
Fotbal: Liga a III-a s-a amanat cu o saptamana! PDF Imprimare Email
Marţi, 11 August 2009 14:11

Comitetul Executiv al FRF a decis sa amane inceperea ligii a III-a. Editia 2009-2010 a ligii a III-a, care trebuia sa debuteze vineri, va incepe doar peste o saptamana. Decizia a fost luata in urma numeroaselor probleme financiare ale echipelor si a faptului ca mai multe echipe s-au retras din campionat. Decizia a fost salutata de oficialii de la Sanatatea Cluj.

 "Pentru noi este o decizie foarte bine venita, pentru ca putem sa mai punem la punct unele transferuri. In plus, noi in acest moment nu stim unde ne vom disputa meciurile de pe teren propriu", a spus finantatorul echipei, Aurelian Ghisa.

  Sanatatea Cluj trebuia sa joace vineri, in deplasare, cu Minerul Zlatna. Maine se va lua in discutie si situatia de la liga a II-a. In acest moment Liberty Salonta (seria a II-a) si Gloria Buzau (seria a II-a) s-au retras din campionat, FC Bihor (Seria a II-a) a revenit asupra deciziei de a se retrage, iar CS Otopeni a fost repartizata din seria a II-a in seria I.

Citeşte mai mult...
 
Maramures Off Road Fest 2009 PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Luni, 10 August 2009 12:30

Club 4x4 organizeaza in perioada 27 - 30 august 2009 cea de-a III- a editie a Maramures Offroad Fest si Cupa Maramuresului la offroad. Ca in fiecare an, gazda evenimentului este Complexul “Turist Suior” situat la poalele Muntilor Gutai, la 18 km de municipiul Baia Mare, jud Maramures.

Manifestarea va aduna la start un numar de peste 50 de masini de teren preparate pentru competitie, din tara si din strainatate. Aceasta se va desfasura pe 3 categorii: standard (pentru masini nemodificate dar carora nu le place asfaltul), open (pentru masini modificate, traseu cu dificultate medie) si extrem (pentru masini modificate cu grad de dificultate ridicat).

Aceasta competitie este inscrisa atat in calendarul competitional al Conventiei Cluburilor de Offroad din Romania - CNOR cat si in calendarul european al evenimentelor 4×4 - European 4×4 Events .

Ultima actualizare Luni, 10 August 2009 12:42
Citeşte mai mult...
 
Sigheteanul Vlad Onita a obtinut o bursa la Academia de Tenis “Nikola Pilic” din Munchen PDF Imprimare Email
Duminică, 09 August 2009 19:49

Cu toate modestele dotari in materie de teren si facilitati, scoala de tenis din Sighetu Marmatiei a obtinut de-a lungul anilor rezultate excelente – medalii de aur la campionatele nationale si republicane, sportivi preluati in Lotul National, fosti elevi antrenori reputati care predau la scoli de tenis in tarile europene si SUA. Valoarea scolii de tenis de pe langa Clubul Sportiv Scolar Sighet si, mai ales,  calitatea si seriozitatea muncii depuse de profesorul Eugen Mihaljek – sufletul tenisului sighetean – a fost reconfirmata de prezenta inca unui tanar tenisman la celebra Academie de Tenis din Munchen, Germania, condusa de Nikola Pilic, unul dintre marii tenismani ai anilor ‘70, castigator de Cupa Davis, Academie care a pregatit de-a lungul anilor sportivi de talia unui Novak Djokovic (castigatorul Marelui Slem de la Melbourne, Australia), Jelena Dokic, Ernest Gulbis si altii. Dupa ce anul trecut tanara jucatoare de tenis Carmen Trus a fost aleasa dintre alte sute de sportivi din intreaga Europa (printre care campioni nationali si chiar europeni) sa studieze si sa evolueze la celebra Academie, iata ca anul acesta prestigioasa institutie a mai selectat un sportiv sighetean, Vlad Onita.

Ultima actualizare Luni, 10 August 2009 06:05
Citeşte mai mult...
 
LIGA A III-a: Cu cine joaca Marmatia Sighet PDF Imprimare Email
Marţi, 28 Iulie 2009 07:19
Federatia Romana de Fotbal a stabilit astazi componenta seriilor diviziei C. Echipele din judetele Cluj, Mures, Maramures, Alba, Sibiu si Bistrita vor evolua toate in seria a 6-a.

Iata componenta acestei serii:
- Luceafarul Oradea;
- Seso Iara
- Gaz Metan Targu Mures
- Marmatia Sighet
- CS Zlatna
- Sanatatea Cluj
- Avantul Reghin
- Unirea Dej
- Vointa Livezile
- Bihorul Beius
- Vointa Sibiu
Citeşte mai mult...
 
Sportul inseamna sanatate! Sanatatea inseamna viata! PDF Imprimare Email
Scris de Adi Oros   
Luni, 27 Iulie 2009 19:42

Acum cateva zile am gasit un articol, pe care de altfel l-am reprodus si pe site-ul nostru, in care scria cum ca aproximativ 60% dintre romani nu fac sport niciodata. E o stire cam proasta, tinand cont ca sportul face atatea minuni pentru sanatatea si corpul omului. Dar cred eu ca sportul stie sa faca acest lucru numai acolo unde si omul vrea la fel. Adica in alte tari, unde statul stie sa investeasca in sport, sa construiasca baze sportive pentru sportul de masa si unde oamenii sunt mult mai constienti de beneficiile aduse de practicarea sportului, nu atat pentru performanta cat pentru sanatate si tonus.

Stim cu totii ca prin sport, devenim mai sanatosi, mai puternici, mai rezistenti, mai rapizi, mai capabili sa facem fata provocarilor de zi cu zi, stim ca sportul ne impune un anumit regim, o disciplina pe care nu o putem dobandi stand toata ziua la televizor sau la calculator sau pur si simplu ''vegetand'' pe o canapea . Dar prin ceea ce face statul roman, sau de fapt prin ceea ce nu face, nu ne inoculeaza deloc ideea ca a face sport e bine. Cand fostele terenuri de fotbal se transforma in parcari, sau devin spatii de depozitare a gunoiului, sau se retrocedeaza cuiva, cand se construiesc niste sali de sport care intr-un timp foarte scurt se degradeaza si nu mai sunt bani pentru a le intretine, cand nu se investeste deloc in bazele sportive care au mai ramas, cand pana si un ministru vrea sa scoata orele de sport din scoala ca, vezi Doamne nu are rost sa facem doua ore de sport pe saptamana, atunci cum poti sa le insufli romanilor ideea ca sportul ii va face mai sanatosi, ca vor trai mai mult, ca se vor fi feriti de boli care ataca organismul, ca vor putea munci mai mult, ca vor avea o gandire mai superioara, dovedit fiind faptul ca miscarea stimuleaza creierul?

Eu totusi tin sa cred ca acele cifre au fost un pic cam exagerate poate pentru a face pe ascuns lobby pentru sportul de masa, pentru sanatatea romanului, dar daca sunt adevarate atunci e tragica situatia. Rau de tot! Dar cu siguranta exista o multime de oameni care fac sport de intretinere, pentru ei insisi, asta pe langa atletii de performanta care fac sport pentru a ajunge undeva departe sau pentru a castiga niste bani. Deci toti astia ar fi in procent de vreo 30%, pentru ca trebuie sa excludem anumite categorii care chiar nu pot face sport, nu?

Ultima actualizare Luni, 24 August 2009 14:23
Citeşte mai mult...
 
Echipa din Campulung la Tisa, castigatoarea Campionatului de turca de la Sighet PDF Imprimare Email
Vineri, 24 Iulie 2009 11:14

Copiii de azi nu mai joaca turca si nici nu mai bat mingea pe maidan sau in praful de pe ulita: betele si mingile au fost inlocuite de biciclete, role, skateboard-uri, console sofisticate de jocuri si computere performante. Copiii de azi nu sti ca “turca” si “batutul mingii” erau jocurile preferate ale strabunicilor, bunicilor si parintilor cand erau mici.  Cine mai tine minte cum se joaca, cine mai pune suflet si, mai ales, cine mai tine “turca” in viata, sunt intrebari retorice. Pentru ca, la Sighetu-Marmatiei, turca pare ca isi traieste revirimentul. Ideea apartine Asociatiatiei Ecologie-Turism “Nordica”, a carei membrii sunt decisi sa readuca acest joc simplu, dar antrenant, in interesul copiilor de azi. “Este pacat sa lasam ca jocurile noastre traditionale sa fie date uitarii” spune Mihail Gerlad Manole, unul dintre liderii asociatiei.

Un joc simplu, antrenant, in aer liber

Citeşte mai mult...
 
« ÎnceputAnterior131132133134135136137138139140UrmătorSfârşit »

Page 132 of 146

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Curs valutar


Horoscop


Vremea


Un mic zâmbet


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact