logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


SPORT
Volei juniori. CSS Sighet - CSS Tarnaveni PDF Imprimare Email
Scris de Adi Oros   
Miercuri, 03 Noiembrie 2010 20:55

Duminica, 7 noiembrie de la orele 12:00 la sala de sport a Grupului Scolar pentru Industrie Mica si Servicii din Sighet, echipa de volei feminin a CSS Sighet va juca impotriva echipei similare a CSS Tarnaveni. Ultimul meci al echipei din Sighet a fost in deplasare la Turda, unde gazdele au castigat cu scorul de 3-1. Speram ca meciul de duminica sa se termine cu victoria echipei CSS Sighet.

Succes fetelor si antrenorului!

Iubitorii de sport sunt asteptati la acest meci de volei!

 
Sighetenii au obtinut medalii la o competitie internationala de karate PDF Imprimare Email
Luni, 01 Noiembrie 2010 18:30
La finele saptamanii, sala sporturilor din Salonta, judetul Bihor, a gazduit editia a V-a a competitiei internationale de karate dotata cu Cupa Memoriala “Sandor Peter” (”Pepe’s Karate Open Cup”) la care au participat aproximativ 500 de jucatori din Ungaria, Serbia, Slovacia, Italia si Romania. La aceasta competitie la care intrecerile au avut loc la categoriile de varsta copii, cadeti si juniori, fete si baieti, la exercitii de forma (kata) si respectiv lupte (kumite), Clubul “Kamiza-Do” din Sighetu-Marmatiei condus de Sorin Halici a participat cu 11 karateka din care cinci au urcat pe podiumul castigatorilor.  Astfel, Cosmin Repa a obtinut Medalie de Argint, iar Claudiu Coman, Gabriela Sas, Alexandru Borodi si Raul Marza, Medalii de Bronz in functie de categoria de varsta.
Citeşte mai mult...
 
Doi sahisti sigheteni au obtinut calificative internationale PDF Imprimare Email
Luni, 01 Noiembrie 2010 18:23
Este pentru prima oara in istoria sahului maramuresean ca doi sahisti de numai 9 ani au obtinut calificative internationale ELO. Este vorba de Dan-Alexandru Dicu (1.804 puncte) si Csurka Roland (1.655 puncte), legitimati la Clubul de Sah “Sig-Mar” din Sighetu-Marmatiei, al caror nume apare in clasamentul  dat publicitatii de Federatia Internationala de Sah (FIDE). Reamintim ca sistemul de rating ELO (dupa numele sahistului american de origine maghiara, Arpad Elo) este un sistem international de clasificare statistica adoptat de catre FIDE in anul 1970 si reprezinta, in functie de punctaj, nivelul jucatorului la un moment dat. Una dintre beneficiile ELO este faptul ca, spre deosebire de CIV (Coeficient Individual Valoric) care este valabil doar la nivelul Romaniei, jucatorul cu rating ELO poate participa la competitiile internationale organizate de FIDE, pornind de la punctajul pe care-l are, participarea la competitiile dotate cu CIV neafectandu-i ratingul international. Prezenta celor doi mici jucatori – elevi ai Scolii “Dr. Ioan Mihalyi de Apsa” (Dan-Alexandru Dicu) si respectiv al Scolii nr. 2 (Csurka Roland) – pe listele de rating ELO este inca o confirmare a nivelului extrem de ridicat al scolii de sah din Sighetu-Marmatiei.
Citeşte mai mult...
 
FOTBAL. Liga a IV-a, seria Nord. Marmatia s-a impus la limita in fata liderului Rozalina PDF Imprimare Email
Luni, 01 Noiembrie 2010 14:16

In seria Nord a Ligii a patra s-a disputat si derby-ul etapei. Liderul Rozalina Rozavlea a jucat pe terenul locului secund, Marmatia Sighet. Gazdele s-au impus la limita. Plimob Sighet a castigat la scor in deplasarea de la Barsana. Astfel, in acest moment, Rozavlea si Marmatia sunt egalitate de puncte. Pe locul trei s-a instalat Plimob Sighet, la doua puncte distanta. Iza Dragomiresti nu a reusit decat un egal pe teren propriu, in fata Avantului din Barsana. Foresta si Recolta Salistea au castigat meciurile de pe teren propriu. CSO Borsa a facut scorul etapei in fata celor de la Bradul Viseu de Sus.

Rezultate  
Luceafarul Stramtura – Plimob Sighet 0-7
CS Marmatia – Rozalina Rozavlea 1-0

Ultima actualizare Luni, 01 Noiembrie 2010 21:14
Citeşte mai mult...
 
VIDEO: Cupa ''SighetFM'' la minibaschet la final PDF Imprimare Email
Scris de Adi Oros   
Duminică, 31 Octombrie 2010 21:25

Cea de-a treia editie a Cupei ''SighetFM'' la minibaschet a luat sfarsit. Dupa ce vineri si sambata s-au disputat meciurile din grupe, astazi la Sala Polivalenta au avut loc meciurile pentru locurile 3-11 si marele meci pentru aflarea echipei castigatoare a turneului.

Meciurile din grupe au fost jucate pe parcursul a doua zile, timp in care oboseala s-a acumulat atat de partea jucatorilor cat si de partea arbitrilor, a antrenorilor si a organizatorilor. Dar parca cei mai vioi de fiecare data erau tot cei mici, care daca ar fi fost lasati ar fi jucat baschet non-stop. Parintii care erau cu ei nu prea puteau sa ii determine sa stea in loc, energia acestor mici baschetbalisti fiind de-a dreptul inepuizabila.

Acest turneu de baschet a reusit sa adune la Sighetu Marmatiei un numar aproximativ de 150 de copii, baieti si fete, alaturi de un numar de 13 profesori-antrenori din Tg. Mures, Cluj-Napoca, Baia Mare si Sighet.

Felicitari organizatorilor pentru acest spectacol oferit atat copiilor cat si parintilor participanti de voie-de nevoie la meciuri, pentru ca in mare parte ei au fost singurul public existent la competitie. Prea putini sigheteni, poate chiar deloc au venit macar pentru 5 minute sa se uite la acesti copii care au indragit mingea de baschet si panoul cu acel inel magic.

Clasamentul acestei editii arata astfel:

Ultima actualizare Luni, 01 Noiembrie 2010 08:56
Mai multe video
 
Video: Cupa ''SighetFM'' la minibaschet a inceput! PDF Imprimare Email
Scris de Adi Oros   
Vineri, 29 Octombrie 2010 22:33

Vineri de la orele 13:00 a debutat prima zi a turneului ''Cupa Sighet FM'' la baschet la Sighetu-Marmatiei. Pe parcursul a 7 ore s-au intrecut pe cele doua terenuri puse la dispozitie de organizatori unele dintre cele mai bune echipe de minibaschet din tara. Sistemul de joc este fiecare cu fiecare atat la fete cat si la baieti, urmand ca echipele cu cele mai multe victorii sa intre in semifinale si mai apoi in finale. Cea mai titrata echipa a turneului este ''U'' Mobilteco- Cluj Napoca, lucru dovedit chiar din prima zi prin modul in care a castigat meciurile disputate. Castigatoarea turneului de anul trecut, echipa BC ''Mures'' Tg. Mures, este si ea prezenta la turneu, fiind fara doar si poate o adversara care poate pune probleme echipei clujene.

Rezultatele meciurilor din prima zi se prezinta astfel:

Mai multe video
 
Fotbal: Judetul Maramures, locul 4 la Cupa Romtelecom BRAVO PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Joi, 28 Octombrie 2010 10:20
Campionatul de fotbal organizat de catre cei de la Romtelecom si-a desemnat castigatorii. Prima pozitie in clasamentul competitiei a revenit echipei care a reprezentat judetul Iasi, locul doi judetul Cluj, pentru ca pozitia a treia in acest clasament sa fie adjudecata de catre echipa reprezentand judetul Harghita.
 
Echipa Romtelecom Maramures a ocupat un meritoriu loc IV la acest campionat de fotbal organizat la Baia Mare. La competitie au participat 11 echipe reprezentand 11 judete. “In primul rand doresc sa va multumesc tuturor celor care ati mediatizat competitia organizata la Baia Mare si, in mod special, celor care au participat din partea presei atat la jocuri cat si la ...repriza a treia. Daca la inceput ne-am propus ca motto cuvinte cheie precum sport, socializare, spirit, performanta, angajament, lucru in echipa, etc, cred ca fiecare dintre noi a ramas cu ceva din ceea ce ne-am propus si, in plus, mai putem adauga distractie, prietenie, respect Cristi Balaj, atitudine, chef, formatie – Ioana, Mateianu”, a aratat reprezentantul Romtelecom Maramures, Doru Dancus .
Citeşte mai mult...
 
Cupa ''SighetFM'' la minibaschet-editia a III-a. BC ''Olimpic'' Sighet si ''SighetFM'' isi dau mana din nou pentru un eveniment sportiv de exceptie PDF Imprimare Email
Scris de Adi Oros   
Luni, 25 Octombrie 2010 19:18

In perioada 29-31 octombrie la Sighetu Marmatiei se va desfasura cea de-a treia editie a Cupei ''SighetFM'' la minibaschet. In organizarea BC ''Olimpic'' si cu sprijinul postului local de radio ''SighetFM'' aceasta competitie aduna la start un numar de 16 echipe(12 de baieti si 4 de fete) de la diferite cluburi de baschet: BC ''Olimpic'' Baia Mare cu 4 echipe la baieti si o echipa la fete, ''U'' Mobitelco Cluj-Napoca cu doua echipe la baieti, BC ''Mures'' Tg. Mures cu doua echipe la baieti, ''Speranta'' Cluj cu o echipa la baieti, BC ''Plimob'' Sighet cu o echipa la baieti si o echipa la fete si echipa gazda a BC ''Olimpic” Sighet 1 si 2 cu echipe atat la baieti cat si la fete.

Competitia va incepe vineri de la orele 13:00 si se va disputa simultan in salile de sport de la Colegiul National ''Dragos Voda'' si Liceul ''Leovey Klara'', atat in prima zi cat si in cea de-a doua zi(sambata).

Finalele acestui turneu vor incepe duminica 31 octombrie de la orele 8:30 la Sala Polivalenta, tot aici urmand a avea loc si premierea echipelor castigatoare.

Citeşte mai mult...
 
FOTBAL. Liga a IV-a. Seria Nord. Marmatia Sighet a castigat derby-ul etapei si a trecut pe primul loc PDF Imprimare Email
Sâmbătă, 23 Octombrie 2010 22:29

eMaramures.ro va prezinta rezultatele inregistrate in primele doua jocuri ale etapei cu numarul 10 din seria Nord a Ligii a IV. In primul joc, Salina Ocna Sugatag a pierdut la scor intalnirea de pe teren propriu, in compania campioanei en-titre, CSO Borsa. Se pare ca gazdele nu au putut conta pe aportul a patru jucatori de baza si de acest lucru au profitat din plin borsenii. Celalalt joc a fost derby-ul etapei. S-a disputat pe stadionul Municipal din Sighetu Marmatiei. Plimob Sighet (liderul la zi, n.r.) a primit vizita celor de la Marmatia Sighetu Marmatiei (fosta echipa de Liga 3). La pauza, Plimob conducea cu 1-0, insa Marmatia a revenit si a reusit sa se impuna la limita. In urma acestui rezultat, Marmatia, desi penalizata cu 3 puncte pentru neindeplinirea baremului in Liga a treia, a trecut in fotoliul de lider. Pot fi detronati daca Rozavlea ii va invinge duminica in derby-ul Vaii Izei, pe vecinii din Dragomiresti.

Ultima actualizare Duminică, 24 Octombrie 2010 08:38
Citeşte mai mult...
 
Atletii sectiei de atletism a CSS Sighet au participat la Carei la ''Cupa 25 octombrie'' la atletism PDF Imprimare Email
Scris de Adi Oros   
Sâmbătă, 23 Octombrie 2010 17:06

In data de 22 octombrie 2010, la Carei s-a desfasurat concursul national de atletism ''Cupa 25 octombrie''. Este un concurs pe care organizatorii din Carei il ''duc in spate'' de foarte multi ani, aceasta editie aflandu-se la numarul 40. La competitia de anul acesta au participat 33 de echipe de la diferite scoli si cluburi sportive din tara: de la Oradea, Arad, Baia Mare, Sighetu Marmatiei, Medias, Nadlac, Zalau, Bistrita, Satu Mare, Tasnad si din Ungaria din orasul Csenger. O multime de sportivi, multi antrenori, un prilej deosebit pentru a se schimba impresii, pentru a se ''fura'' tehnici si pentru a socializa atat la nivel de sportivi cat si la nivel de profesori, acestia din urma facand in fiecare an ''testul antidoping'' la un ceaun de gulas oferit de gazde, iar copii impartindu-si intre ei premiile castigate.

In acest an echipa de atleti de la CSS Sighetu Marmatiei, sub coordonarea antrenorilor Melinda Oros si Zoltan Csillik a participat cu un numar de 14 sportivi la diferite probe: 100m, 50m, 60m, 800m, aruncarea greutatii, aruncarea discului.

Rezultatele sportivilor sigheteni sunt urmatoarele:

Ultima actualizare Duminică, 24 Octombrie 2010 18:05
Citeşte mai mult...
 
Liga a IV-a. Seria Nord. Rozavlea revine pe primul loc... "la masa verde" PDF Imprimare Email
Vineri, 22 Octombrie 2010 12:52

Comisia de Disciplina a Asociatiei Judetene de Fotbal Maramures s-a intrunit ieri dupa amiaza si a analizat actele de indisciplina din campionatele de fotbal ale judetului. Totodata, a omologat la “masa verde” jocul dintre Foresta Campulung si Rozalina Rozavlea cu 0-3. In teren, Campulung castigase cu scorul de 2-1. A pierdut jocul pentru ca, pe final de meci, antrenorul gazdelor a efectuat o schimbare total aiurea: a scos unul dintre cei trei jucatori sub 21 ani care este obligatoriu sa fie in teren. Totodata, clubul Foresta Campulung a fost amendat cu suma de 300 lei pentru nerespectarea regulamentului de folosire a jucatorilor sub 21 ani. In urma acestei decizii, Rozalina Rozavlea revine pe prima pozitie, iar Plimob Sighet coboara pe locul doi. In cele ce urmeaza va prezentam noul clasament al Ligii a IV-a, seria Nord.

Citeşte mai mult...
 
Campania "Noi vrem baschet!" incepe in 1 noiembrie in Baia Mare si in Sighetu Marmatiei PDF Imprimare Email
Joi, 21 Octombrie 2010 16:35

"Noi vrem baschet!" este o campanie organizata de Asociatia Judeteana de Baschet Maramures, in parteneriat cu Baschet Club Olimpic si Inspectoratul Scolar Judetean Maramures. Pornindu-se de la ideea ca baschetul este un spor foarte popular, care dezvolta armonios corpul si mintea, dar si spiritul de echipa, se doreste crearea unei traditii in Baia Mare si in judetul Maramures in ceea ce priveste jocul de baschet pentru copii, precum si promovarea baschetului maramuresean la nivel de performanta. De asemenea, programul vizeaza constientizarea copiilor si a parintilor lor despre importanta alimentatiei sanatoase si a practicarii jocului de baschet. Odata inoculata aceasta mentalitate, pasii spre perfomanta pot urma de la sine...

Campania "Noi vrem baschet!" se desfasoara in perioada 1 noiembrie 2010 – 26 februarie 2011. Termenul limita de inscriere in acest proiect este de 1 noiembrie 2010. Conditia de a participa la acest proiect este ca prezenta dintr-o clasa sa fie de cel putin de 75% din numarul de copiii inscrisi in acea clasa.

Citeşte mai mult...
 
Mai multe gradinite din Sighet au introdus sahul in programul educational PDF Imprimare Email
Joi, 21 Octombrie 2010 12:29

Seria de succese ale micilor sahisti legitimati la Clubul de Sah “Sig-Mar” din Sighetu-Marmatiei au creat o adevarata emulatie pentru sportul mintii, tot mai multi parinti solicitand cursuri pentru copiii lor, solicitare caruia i-au raspuns pozitiv conducerile a patru gradinite din municipiu. In parteneriat cu Clubul de Sah, in cadrul celor patru gradinite se organizeaza cursuri de sah sustinute de Ioan Costiuc care s-a dovedit a fi un pedagog de vocatie. “Chiar daca doar extrem de putini prescolari vor ajunge sahisti de mare performanta, sahul ii invata sa se concentreze, sa gandeasca strategic, ii determina sa-si respecte adversarul si le dezvolta spiritul competitional”, explica Ioan Costiuc.

Citeşte mai mult...
 
« ÎnceputAnterior111112113114115116117118119120UrmătorSfârşit »

Page 113 of 154

Dr.Max - Farmacie

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Vremea


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact