logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


INTERVIU


Despre cutremure cu Adrian Grigore, adjunctul şefului de Laborator al Reţelei Naţionale Seismice PDF Imprimare Email
Scris de Horia Picu   
Sâmbătă, 07 Ianuarie 2012 06:38

 Urmările cutremurelor depind de intensitătile lor. Unele trec aproape neobservate, altele provoacă distrugeri materiale, altele fac victime în rândul populaţiei. Iată că după recentul cutremur din Maramureş am decoperit şi o altă “faţă” posibilă a unui cutremur, reîntâlnirea cu un fost coleg de facultate, pe care nu l-am mai văzut de vreo 30 de ani, domnul Adrian Grigore. Nu puteam rata ocazia de a-i lua un interviu pentru utilizatorii site-ului  www.sighet-online.ro:

1. Salut Adrian Grigore! Eşti directorul Reţelei Naţionale Seismice  de la Institutul pentru Fizica  Pământului. In primul rând te rog să-mi spui dacă e corect spus aşa.

Răspuns: Nu sunt directorul Retelei, sunt adjunctul şefului de Laborator al Reţelei Naţionale Seismice. Aceasta este denumirea corectă.

2. Tinerii absolvenţi de liceu au nevoie de modele de urmat în viaţă, în carieră. In mod sigur, eşti un bun exemplu pentru ei. Pentru cei care ar dori să urmeze aceeaşi carieră, poţi să ne spui câteva cuvinte despre traseul tău profesional, de la terminarea facultăţii?

Ultima actualizare Sâmbătă, 07 Ianuarie 2012 23:10
Citeşte mai mult...
 
Interviu cu George Iacobescu, CEO Canary Wharf PDF Imprimare Email
Luni, 02 Ianuarie 2012 15:49

Omul de afaceri roman George Iacobescu a primit in decembrie 2011 titlul de Cavaler - Knight Bachelor pentru contributia sa la activitati de caritate, dar si in domeniul serviciilor financiare! El a devenit primul roman distins de catre Elisabeta a II-a cu un astfel de titlu, care ii confera dreptul la apelativul Sir. 

George Iacobescu, CEO al dezvoltatorului Canary Wharf, detine titlul neoficial de cel mai bine platit roman din lume. Intr-un interviu pentru HotNews.ro, Iacobescu vorbeste despre cit de nepregatit a fost sistemul financiar global pentru criza care va dura "cel putin trei-patru ani", dar si despre muncitorii romani de pe santierele britanice. Spargerea bulei imobiliare din Romania? "Aceasta speculatie isi creeaza propria prabusire", spune George Iacobescu.

 



Crina Boros: Sunt inca lucruri de spus despre criza economica
George Iacobescu: S-au taiat paduri sa scrie de criza economica. Cred ca e o criza cum nu s-a mai intamplat. Toata omenirea traieste in frica si in mirarea acestei crize economice. O sa treaca foarte mult pana se va reface economia. Practic, este o criza care va tine cel putin trei sau patru ani. De abia in 2011 va ajunge inapoi nivelul si valorile care erau la inceputul anului 2008.  

 

Ultima actualizare Luni, 02 Ianuarie 2012 21:29
Citeşte mai mult...
 
Interviu Dan Puric (25 decembrie 2010) PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Duminică, 25 Decembrie 2011 22:52
Vedeti mai jos continuarea interviului realizat de ADEVARUL in decembrie 2010:
Ultima actualizare Duminică, 25 Decembrie 2011 22:58
Citeşte mai mult...
 
”In Romania toate lucrurile se „misca“ mult mai incet si te lovesti de fiecare „usita“ care iti iese in cale.” PDF Imprimare Email
Scris de Apopi Mariana Diana   
Marţi, 20 Decembrie 2011 19:04
A renunta la meleagurile romanesti pentru a lucra pentru straini este ceva obisnuit, insa a te decide ca si in strainatate poti sa faci ceva pentru semenii tai este ceva diferit, si putin sunt romanii care fac asta. Un exemplu pozitiv il reprezinta Ioan Godja. Haideti sa aflam mai multe despre el si despre ceea ce face pentru romanii aflati departe de granitele tarii noastre.
 
1. Cine este Ioan Godja si cu ce se ocupa?
I.G.· Sunt un roman stabilit in Austria din 1990, acum cu cetatenie austriaca si care pe langa serviciul fix la o firma din domeniul petrolier, ma ocup de organizarea activitatilor din cadrul asociatiei „Cercul Cultural Romano-Austriac „Unirea“ din orasul Wiener Neustadt, asociatie pe care o conduc din 2003, iar din acest an sunt foarte mandru ca am reusit impreuna cu o mana de oameni cu suflet din Romania si diaspora sa infiitam postul de Radio TV Unirea din Austria.
 
2. Care sunt cele mai mari realizari pe care le aveti pana in momentul de fata?
I.G. · In primul rand o familie bine inchegata, cu care ma mandresc, dupa care infiintarea asociatiei „Unirea“ si a postului de radio TV Unirea, un radio pentru toti romanii.
Ultima actualizare Miercuri, 21 Decembrie 2011 06:55
Citeşte mai mult...
 
"As dori sa le insuflu si copiilor mei aceasta frumoasa meserie si sa pot sa am putere si sanatate sa-mi intretin familia de stupi" PDF Imprimare Email
Scris de Muntean Cristina   
Vineri, 02 Decembrie 2011 09:44
Unora le plac albinele si sunt interesati de modul in care acestea isi duc viata. Altii dimpotriva, din cauza unei intepaturi soldata cu o amintire mai putin placuta, nici nu doresc sa auda de ele. Totusi exista si oameni care au facut o meserie din cresterea albinelor. Va propunem un interviu cu un apicultor din Valea Stejarului.
De cat timp sunteti apicultor si de unde a aparut pasiunea pentru acest domeniu?
- Albini am avut de mic copil, tatal meu practicand aceasta meserie si totodata insuflandu-mi si mie dragostea si pasiunea pentru apicultura. Practic aceasta meserie de 25 de ani.
Cate familii de stupi detineti?
- 100 de familii.
Care sunt avantajele/dezavantajele pe care le aveti practicand aceasta meserie?
-Sunt ani in care avem profit, ani in care nu totul depinde de vremea buna sau rea. Anii in care nu am profit ii folosesc pentru a-mi intari dragostea pentru albine.
Ultima actualizare Vineri, 02 Decembrie 2011 10:07
Citeşte mai mult...
 
« ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit »

Page 9 of 40

Dr.Max - Farmacie

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Vremea


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact