logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


INTERVIU
Interviu cu cavalerii medievali "Ezüst Sólyom" PDF Imprimare Email
Scris de Horia Picu   
Marţi, 06 Septembrie 2011 08:25

Duminica, 4 septembrie a.c., in cadrul festivalului Antic si Medieval AETERNUS MARAMOROSIENSIS, am discutat cu conducatorul echipei de cavaleri medievali “Ezüst Sólyom” din Oradea , dl. Arany János.

Horia Picu: De ce ati ales acest nume pentru echipa dvs. de cavaleri medievali?

Arany János: Sólyom inseamna soim. E un simbol al demnitatii si libertatii umane. De asemenea e un simbol al puterii. Ezüst inseamna argint. Numele nostru se traduce in romaneste “Soimul de argint”

Ultima actualizare Miercuri, 07 Septembrie 2011 08:22
Citeşte mai mult...
 
VIDEO: Interviu cu clarinetistul sighetean Victor Tobac PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Duminică, 28 August 2011 07:45
Victor Tobac a început studiile muzicale la Sighetu Marmaţiei, la clasa prof. Szekely Ioan, actualmente fiind student la Conservatorul din Cluj. Încă din primii ani de studii s-a remarcat în cadrul activităţilor competiţionale, astfel că tânărul artist a obţinut în fiecare an multe distincţii, dintre care numeroase Premii I şi II la Olimpiada de Interpretare Instrumentală, Diploma de onoare oferită de Consiliul Judeţean din Maramureş, Premiile I şi II la diferite ediţii ale Concursului Internaţional "Viva la musica" de la Zalău, Premiul I la Festivalul Internaţional "Des Jeunes Artistes", Diploma de Excelenţă pentru olimpici acordată de Guvernul României. De asemenea, Victor Tobac a fost premiat de Primăria Cluj în cadrul Galei "10 pentru România" şi de Clubul Rotary pentru rezultate deosebite.
Ultima actualizare Sâmbătă, 03 Septembrie 2011 07:20
Citeşte mai mult...
 
Interviu cu pictorul si profesorul Caius Lugojan PDF Imprimare Email
Scris de Horia Picu   
Duminică, 28 August 2011 07:35

              

L-am intalnit pe pictorul Caius Lugojan la Sala Radio Sighet la “Salonul de vara al pictorilor sigheteni”. A fost de acord sa-mi raspunda la unele intrebari privind viata si activitatea sa ca dascal si artist.

Horia Picu: Te rog sa ne spui cateva cuvinte care sa rezume, pentru inceput, ceea ce esti tu, ca persoana.

Citeşte mai mult...
 
Interviu cu prof. Szekely Ioan PDF Imprimare Email
Scris de Dani Godja   
Sâmbătă, 27 August 2011 07:45
Ultima actualizare Sâmbătă, 27 August 2011 07:57
 
Interviu cu clarinetistul Andreica Claudiu PDF Imprimare Email
Scris de Dani Godja   
Vineri, 26 August 2011 11:43
 
Interviu cu pianistul Cadmiel Botac PDF Imprimare Email
Scris de Dani Godja   
Joi, 25 August 2011 19:31
 
Monica Iagar - campioana din Sighetu Marmatiei, dupa 5 ani de la retragerea din competitii PDF Imprimare Email
Scris de Adi Oros   
Miercuri, 24 August 2011 15:11

Monica Iagar. Un nume pe care toti sighetenii il stiu. Poate pentru cei care acum sunt mai tineri, acest nume nu inseamna nimic, dar pentru ceilalti, acest nume inseamna numele Sighetului dus pe cele mai inalte culmi ale atletismului mondial. Nascuta la Sighet, la data de 1 aprilie 1973, Monica Iagar a devenit un simbol pentru atletismul sighetean pana in zilele noastre. Proba de saritura in inaltime este cea care a consacrat-o si care i-a adus cele mai mari satisfactii pe plan sportiv, in 1998 devenind campioana europeana. Alte titluri obtinute de-a lungul carierei au fost cele de vicecampioana europeana in 1994 si 1999, locul 1 la Jocurile Mondiale Universitare 1999, locul 1 la World Cup Johannesburg 1998, locul 3 in finala Grand Prix-ului de la Fukuoka 1997, locul 4 la Campionatul Mondial Maebashi 1999, locul 8 la Jocurile Olimpice Atena 2004, locul 9 la Jocurile Olimpice Sydney 2000, campioana nationala in 2004 si 2005.

La prima editie a concursului de Grand Prix de saritura in lungime de la Bucuresti din 2006, atleta Monica Iagar s-a retras oficial din activitatea competitionala.

De atunci ea a devenit Monica Iagar, mama a doua fetite: Ayana si Maya Mihaela. Si pentru ca am vrut sa aflam ce face Monica Iagar acum dupa 5 ani de la retragere, i-am propus un interviu pe care l-a acceptat si pe care vi-l prezentam si dumneavoastra. Nu am vrut sa aflam picanterii din viata ei, ci doar lucruri normale despre un om normal, despre viata unei mari atlete, acum cand probabil sportul nu mai este prioritar.

Citeste interviul...
 
”Intr-un an am experimentat cum e sa traiesti in 3 familii diferite, dar m am intors tot acasa” PDF Imprimare Email
Scris de Apopi Mariana Diana   
Luni, 15 August 2011 09:31
Cum e să trăiești într-o familie tipic românească, să ai de-a face cu un singur sistem de învățământ pe care să nu ai puterea de a-l schimba, știm cu toții. Însă ce-ați zice dacă v-am propune următoarele: un an într-o țară străină, un sistem de învățământ atipic în care elevul are puterea de a alege ce-și dorește să învețe, dar și șansa de a avea fratele sau sora pe care nu a avut-o niciodată?
 
Nu vorbim de un vis, ci de o realitate trăită de un sighetean de-al nostru. Ștefan Mîrza, elev la Colegiul Național Dragoș-Vodă din Sighetu-Marmației a avut șansa de a petrece un an diferit, în Canada, regiunea Quebec prin intermediul clubului Rotary Sighet. Întreaga experiență se datorează participării sale la programul Rotary Youth Exchange Program. Scopul acestui program este de a da oportunitatea unui tânăr de a trăi timp de un an într-o țară străină, în familii necunoscute, de a afla mai multe despre propriile lui capacități, de a-și înfrânge temerile și de a-și testa limitele. Programul există de peste 75 de ani fiind implicate an de an 80 de țări cu aproximativ 8 000 de studenți beneficiari ai regiunilor în care există un district Rotary.
  
Ștefan Mîrza s-a întors de curând din Quebec, acolo unde a fost acceptat pentru a studia timp de un an. Și-a întrerupt studiile la liceul sighetean iar în anul școlar 2010-2011 a fost elevul unei alte țări, dar și fiul în trei familii diferite.
 
Ultima actualizare Luni, 15 August 2011 12:13
Citeşte mai mult...
 
Spune-mi ce spatiu cauti, ca sa-ti spun ce chirie sa alegi ! PDF Imprimare Email
Scris de Apopi Mariana Diana   
Luni, 08 August 2011 11:12
Ultimii 3 ani au adus schimbari majore in piata imobiliara sigheteana, dar si in cea de la nivel national. Ca orice domeniu de activitate si domeniul imobiliar este influentat de anumiti factori care duc la dezvoltare sau regres, la cresteri sau diminuari de preturi ale imobilelor, terenurilor sau chiriilor.
 
Sighetu-Marmatiei a devenit un oras in care chiriile nu se mai pliaza pe buzunarul celor care doresc sa-si deschida o mica afacere, ci ele respecta un trend crescator identificat cu usurinta si in marile orase ale tarii unde economia este la un nivel mult mai ridicat decat cea de la noi. Pentru a ne forma o imagine mult mai acurata asupra a ceea ce se intampla pe piata imobiliara din Sighet, am ales sa discutam cu directorul unei agentii imobiliare, Vasile Hodor.
 
Diana Apopi: Care credeti ca este motivul pentru care proprietarii de magazine/locatii cunoscute si cu vechime in Sighet (fosta frizerie, o parte din magazinele din zona centrala, cu istoric de cativa ani buni pe piata sigheteana) au ales sa dea spatiile in chirie?
Vasile Hodor: Perioada de declin economic 2008-2011 ( prezent), i-a facut pe multi investitori sa-si regandeasca afacerile, iar cei care au considerat ca profitul este aproape egal cu valoarea unei chirii au decis sa-si inchida afacerea si sa dea spatiul in chirie.
Ultima actualizare Luni, 08 August 2011 11:36
Citeşte mai mult...
 
Interviu RFI cu trupa Anton Pann - Recuperarea muzicii vechi PDF Imprimare Email
Scris de Dani Godja   
Duminică, 24 Iulie 2011 09:20
Ieri v-am propus la TIMP LIBER mai multe piese cu trupa Anton Pann. Acum va invit sa urmariti un interviu RFI cu aceasta formatie. Vizionare placuta!
Ultima actualizare Duminică, 24 Iulie 2011 09:22
 
« ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit »

Page 8 of 20

Dr.Max - Farmacie

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Vremea


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact