logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


INTERVIU
Despre cutremure cu Adrian Grigore, adjunctul şefului de Laborator al Reţelei Naţionale Seismice PDF Imprimare Email
Scris de Horia Picu   
Sâmbătă, 07 Ianuarie 2012 06:38

 Urmările cutremurelor depind de intensitătile lor. Unele trec aproape neobservate, altele provoacă distrugeri materiale, altele fac victime în rândul populaţiei. Iată că după recentul cutremur din Maramureş am decoperit şi o altă “faţă” posibilă a unui cutremur, reîntâlnirea cu un fost coleg de facultate, pe care nu l-am mai văzut de vreo 30 de ani, domnul Adrian Grigore. Nu puteam rata ocazia de a-i lua un interviu pentru utilizatorii site-ului  www.sighet-online.ro:

1. Salut Adrian Grigore! Eşti directorul Reţelei Naţionale Seismice  de la Institutul pentru Fizica  Pământului. In primul rând te rog să-mi spui dacă e corect spus aşa.

Răspuns: Nu sunt directorul Retelei, sunt adjunctul şefului de Laborator al Reţelei Naţionale Seismice. Aceasta este denumirea corectă.

2. Tinerii absolvenţi de liceu au nevoie de modele de urmat în viaţă, în carieră. In mod sigur, eşti un bun exemplu pentru ei. Pentru cei care ar dori să urmeze aceeaşi carieră, poţi să ne spui câteva cuvinte despre traseul tău profesional, de la terminarea facultăţii?

Ultima actualizare Sâmbătă, 07 Ianuarie 2012 23:10
Citeşte mai mult...
 
Interviu cu George Iacobescu, CEO Canary Wharf PDF Imprimare Email
Luni, 02 Ianuarie 2012 15:49

Omul de afaceri roman George Iacobescu a primit in decembrie 2011 titlul de Cavaler - Knight Bachelor pentru contributia sa la activitati de caritate, dar si in domeniul serviciilor financiare! El a devenit primul roman distins de catre Elisabeta a II-a cu un astfel de titlu, care ii confera dreptul la apelativul Sir. 

George Iacobescu, CEO al dezvoltatorului Canary Wharf, detine titlul neoficial de cel mai bine platit roman din lume. Intr-un interviu pentru HotNews.ro, Iacobescu vorbeste despre cit de nepregatit a fost sistemul financiar global pentru criza care va dura "cel putin trei-patru ani", dar si despre muncitorii romani de pe santierele britanice. Spargerea bulei imobiliare din Romania? "Aceasta speculatie isi creeaza propria prabusire", spune George Iacobescu.

 



Crina Boros: Sunt inca lucruri de spus despre criza economica
George Iacobescu: S-au taiat paduri sa scrie de criza economica. Cred ca e o criza cum nu s-a mai intamplat. Toata omenirea traieste in frica si in mirarea acestei crize economice. O sa treaca foarte mult pana se va reface economia. Practic, este o criza care va tine cel putin trei sau patru ani. De abia in 2011 va ajunge inapoi nivelul si valorile care erau la inceputul anului 2008.  

 

Ultima actualizare Luni, 02 Ianuarie 2012 21:29
Citeşte mai mult...
 
Interviu Dan Puric (25 decembrie 2010) PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Duminică, 25 Decembrie 2011 22:52
Vedeti mai jos continuarea interviului realizat de ADEVARUL in decembrie 2010:
Ultima actualizare Duminică, 25 Decembrie 2011 22:58
Citeşte mai mult...
 
”In Romania toate lucrurile se „misca“ mult mai incet si te lovesti de fiecare „usita“ care iti iese in cale.” PDF Imprimare Email
Scris de Apopi Mariana Diana   
Marţi, 20 Decembrie 2011 19:04
A renunta la meleagurile romanesti pentru a lucra pentru straini este ceva obisnuit, insa a te decide ca si in strainatate poti sa faci ceva pentru semenii tai este ceva diferit, si putin sunt romanii care fac asta. Un exemplu pozitiv il reprezinta Ioan Godja. Haideti sa aflam mai multe despre el si despre ceea ce face pentru romanii aflati departe de granitele tarii noastre.
 
1. Cine este Ioan Godja si cu ce se ocupa?
I.G.· Sunt un roman stabilit in Austria din 1990, acum cu cetatenie austriaca si care pe langa serviciul fix la o firma din domeniul petrolier, ma ocup de organizarea activitatilor din cadrul asociatiei „Cercul Cultural Romano-Austriac „Unirea“ din orasul Wiener Neustadt, asociatie pe care o conduc din 2003, iar din acest an sunt foarte mandru ca am reusit impreuna cu o mana de oameni cu suflet din Romania si diaspora sa infiitam postul de Radio TV Unirea din Austria.
 
2. Care sunt cele mai mari realizari pe care le aveti pana in momentul de fata?
I.G. · In primul rand o familie bine inchegata, cu care ma mandresc, dupa care infiintarea asociatiei „Unirea“ si a postului de radio TV Unirea, un radio pentru toti romanii.
Ultima actualizare Miercuri, 21 Decembrie 2011 06:55
Citeşte mai mult...
 
"As dori sa le insuflu si copiilor mei aceasta frumoasa meserie si sa pot sa am putere si sanatate sa-mi intretin familia de stupi" PDF Imprimare Email
Scris de Muntean Cristina   
Vineri, 02 Decembrie 2011 09:44
Unora le plac albinele si sunt interesati de modul in care acestea isi duc viata. Altii dimpotriva, din cauza unei intepaturi soldata cu o amintire mai putin placuta, nici nu doresc sa auda de ele. Totusi exista si oameni care au facut o meserie din cresterea albinelor. Va propunem un interviu cu un apicultor din Valea Stejarului.
De cat timp sunteti apicultor si de unde a aparut pasiunea pentru acest domeniu?
- Albini am avut de mic copil, tatal meu practicand aceasta meserie si totodata insuflandu-mi si mie dragostea si pasiunea pentru apicultura. Practic aceasta meserie de 25 de ani.
Cate familii de stupi detineti?
- 100 de familii.
Care sunt avantajele/dezavantajele pe care le aveti practicand aceasta meserie?
-Sunt ani in care avem profit, ani in care nu totul depinde de vremea buna sau rea. Anii in care nu am profit ii folosesc pentru a-mi intari dragostea pentru albine.
Ultima actualizare Vineri, 02 Decembrie 2011 10:07
Citeşte mai mult...
 
Lio Anton, o voce de copil PDF Imprimare Email
Scris de Buta Daniela   
Marţi, 29 Noiembrie 2011 12:14
Lio Anton Sofinet, o voce de copil, nascut pentru a interpreta muzica populara, i-a incantat pe multi maramureseni. Are in palmares numersoase melodii care cu ani in urma se afla pe buzele tuturor, iar referenele ne sunt extrem de dragi. Intr-un interviu acordat de Lio, acesta a povestit: "Probabil ca mie nu-mi place, ceea ce le place altor copii, de aceea nu am foarte multi prieteni. Am cativa, dar sunt cei mai buni. Sunt in clasa a III-a, la scoala George Cosbuc, la sectiunea Steep by Steep, am 9 ani si sunt sighetean".
 
De la ce varsta ai inceput sa canti?
Lio: Am inceput sa cant inca de la gradinita, insa am urcat pe scena la 8 ani. Am cantat la scoala, la serbari, la inchiderea si deschiderea anului scolar.
 
Cate premii ai castigat?
Lio: Am participat la diverse spectacole si concursuri de muzica populara. Recent, am participat la festivalul Titiana, de la Borsa, unde am obtinut locul 1.
Citeşte mai mult...
 
De ce anume unii aleg sa se intoarca in oraselul lor de provincie PDF Imprimare Email
Luni, 28 Noiembrie 2011 22:51
Avem în jurul nostru oameni în ochii cărora, dacă privim, găsim adevărul și calea spre reușită. Una dintre aceste persoane este Diana Apopi, masterand în perioada 2009-2011 la Masteratul de Psihologie clinică, consiliere și psihoterapie, precum și la cel de Psihologia sănătății, U.B.B.. La ea, am descoperit pasiunea, inteligența și acea doză frumoasă de idealism. Avem nevoie de astfel de exemple, de persoane care cred cu tărie într-un mâine mai bun, încercând să îl creioneze încă din clipa prezentă.
 
• Care ar fi cele trei cuvinte care te caracterizează?
Ambițioasă, optimistă și veselă.
• Ai terminat facultatea în Cluj-Napoca. Ce specializare ai urmat și cum de ai părăsit meleagurile clujene?
Am absolvit Facultatea de Jurnalism și pe cea de Psihologie în paralel. Am ales ulterior să merg mai departe cu masteratul pe partea de Psihologie fiindcă am simțit că pot să învăț lucruri mult mai interesante, care să mă ajute să îi ajut pe cei din jur. Dacă în primii doi ani de facultate gândeam la fel ca și orice student ”nu vreau să mă mai întorc acasă; ce să fac într-un orășel mic?”, pot spune că ulterior poate am ajuns să înțeleg că e destul de greu să supraviețuiești într-un oraș mare și să te arunci cu capul înainte doar în ideea de ”a fi departe de casă”.
Ultima actualizare Marţi, 29 Noiembrie 2011 08:24
Citeşte mai mult...
 
Interviu Caius Lugojan (Clubul Copiilor Sighet) PDF Imprimare Email
Scris de Horia Picu   
Duminică, 27 Noiembrie 2011 08:21
Ultima actualizare Duminică, 27 Noiembrie 2011 06:34
 
”Am intermediat infierea a peste 100 de caini din adapost, respectiv am inceput o campanie de sterilizare, pe care a trebuit sa o intrerupem din cauza fondurilor insuficiente.” PDF Imprimare Email
Scris de Apopi Mariana Diana   
Luni, 21 Noiembrie 2011 22:26
Despre problema cainilor comunitari, a resurselor pe care le pune la dispozitie Clubul Prietenii Animalelor, precum si ce solutii pot gasi sighetenii pentru a ajuta aceasta organizatie, ne ofera mai multe detalii, Csernatoni Iosif, CPAS .
1. Care sunt campaniile pe care le-a realizat pana in momentul de fata Clubul Prietenii Animalelor din Sighet si care au fost rezultatele de pe urma acestora?
Raspuns: Am intermediat infierea a peste 100 de caini din adapost, respectiv am inceput o campanie de sterilizare, pe care a trebuit sa o intrerupem din cauza fondurilor insuficiente. Am castrat din banii proveniti din donatii un numar de 25 de caini. Speram sa reluam sterilizarile la anul.
 
2. Cati voluntari exista in club si care sunt activitatile pe care le desfasoara?
Raspuns: Din pacate suntem foarte putini, 6 persoane care activam mai des: Cernatoni Iosif, Izsaky Pamela, Silvia Helici, Kassay Etela, dna Rosca, Calina Cadeiu...ne mai ajuta :Adi Tantas, domnul Vasile, Corina Petrovai. Principala activitate este ingrijirea cainilor din adapost (hraniti, facut curatenie in boxe, asistenta medicala primara).
 
Ultima actualizare Vineri, 30 Decembrie 2011 06:20
Citeşte mai mult...
 
Proiectul muzeului din sectorul de instalatii tehnice actionate de apa:”Valoarea proiectului se ridica la 640 000 euro” PDF Imprimare Email
Scris de Husar Lenuta   
Sâmbătă, 19 Noiembrie 2011 14:22
Interviu cu doamna Pop Maria, reprezentand Departamentul de contabilitate din cadrul Muzeului Maramuresean din Sighetu Marmatiei, referitor la Proiectul muzeului maramuresean din sectorul de instalatii tehnice actionate de apa.
 
Reporter: Cum s-a ajuns la ideea realizarii acestui proiect?
Pop Maria: Buna ziua. Ideea acestui proiect ii apartine domnului director al Muzeului Maramuresean, Mihai Dancus. Intrucat anul acesta domnul director s-a pensionat, a considerat ca acest proiect va fi ultimul care va ramane in urma lui, fiind un proiect foarte benefic turismului local.
Ultima actualizare Miercuri, 30 Noiembrie 2011 13:20
Citeşte mai mult...
 
« ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit »

Page 5 of 20

Dr.Max - Farmacie

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Vremea


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact