logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


INTERVIU
Intre scarba si dorinta de implicare - ONG-urile de mediu si politica PDF Imprimare Email
Scris de Dani Godja   
Joi, 04 Februarie 2010 14:58
 Urmariti in continuare partea a doua a video-interviului:
Ultima actualizare Sâmbătă, 15 Mai 2010 17:30
Citeşte mai mult...
 
Interviu cu biologul Peter Lengyel (partea I) PDF Imprimare Email
Scris de Dani Godja   
Sâmbătă, 30 Ianuarie 2010 11:44

Peter LengyelPeter Lengyel s-a nascut in 1973, in Sighetu Marmatiei, si a absolvit biologia la Universitatea „Babes-Bolyai“ din Cluj. Este biolog, expert in conservarea biodiversitatii, fotograf al naturii, membru al Asociatiei "Valea Verde", dar si secretar stiintific la ONG UNESCO Pro Natura, cu sediul in Bucuresti si membru al Uniunii Internationale pentru Conservarea Naturii. A participat la proiecte organizate de institutii precum Parlamentul European, Comisia Europeana, Consiliul Europei sau Banca Mondiala si la peste 200 de simpozioane, conferinte si congrese internationale legate de protectia mediului, conservarea biodiversitatii si educatie ecologica. In ultimul timp a devenit foarte cunoscut datorita celor doua volume "BEEP 2010" si "Maramures - Tara Biodiversitatii" si expozitiei “India - locul uimitoarei diversitati". Va invit sa aflati mai multe detalii despre Peter Lengyel din interviul urmator:

Ultima actualizare Miercuri, 23 Iunie 2010 10:50
Citeşte mai mult...
 
Interviu HotNews.ro cu medicul psihiatru Ioana Pop PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Vineri, 29 Ianuarie 2010 08:06
In continuare, va invitam sa urmariti partea a doua a interviului:
Ultima actualizare Sâmbătă, 15 Mai 2010 17:30
Vezi VIDEO
 
Interviu cu fotograful Vasile Dorolţi PDF Imprimare Email
Scris de Dani Godja   
Luni, 18 Ianuarie 2010 18:39

Multumită unui bun prieten, Alex Robciuc, am cunoscut un fotograf de exceptie, Vasile Dorolţi, sighetean ca origine. Vă invit să aflaţi din interviul urmator detalii despre acest sighetean cu care ne mandrim.

 

Dani Godja:  V-aţi născut pe 30 august 1958 în Sighetu Marmaţiei, sunteţi inginer constructor şi aţi devenit celebru ca membru de bază al grupului foto „7 Zile”.  Deoarece majoritatea sighetenilor nu vă cunosc, o să vă întreb direct: Cine este Vasile Dorolţi?

 Vasile Dorolţi: Par a fi un om serios, cu păr alb, doi copii, casă şi firmă. Şi mereu cu un aparat de fotografiat in geantă.

 

 D.G.:  Când aţi părăsit Sighetu şi de ce? 

Ultima actualizare Joi, 16 Decembrie 2010 23:41
Citeşte mai mult...
 
AUDIO: Interviu cu prof. Vania Atudorei PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Marţi, 12 Ianuarie 2010 10:49

Vania AtudoreiA inceput să circule şi să facă mult "zgomot" pe internet un fisier audio care conţine o înregistrare a unui interviu realizat de către Melania Drăgan cu prof. Vania Atudorei, pe data de 14 august 2009, la Radio Cluj, în cadrul emisiunii "Observator Ştiinţific". Prof. Vania Atudorei este managerul general al firmei farmaceutice Sterigen din Canada, microbiolog de top si este roman, originar din Botosani. Printre subiectele dezbătute de interviu se enumeră şi cele despre virusul A H1N1, gripa aviară, modul de acţionare şi gândire al firmelor farmaceutice alaturi de multe altele.

Noi, Sighet Online, nu ne exprimăm nicio opinie în legătură cu valoarea de adevăr/ ne-adevăr a celor enunţate de către microbiologul român, lăsându-vă pe dumneavoastră să decideţi singuri asupra acesteia. Ceea ce ne-a determinat pe noi să vă propunem acest material a fost faptul că interviul a fost realizat de către Radio Cluj, un post de radio cunoscut ca foarte serios şi profesionist, în cadrul unei emisiuni ştiinţifice.

Ultima actualizare Marţi, 12 Ianuarie 2010 11:31
Citeşte mai mult...
 
Interviu cu Cristian Tudor Popescu (Sursa: HotNews.ro) PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Sâmbătă, 09 Ianuarie 2010 21:03
In continuare aveti alte secvente video dintr-un excelent interviu cu Cristian Tudor Popescu realizat de catre HotNews.ro
Ultima actualizare Sâmbătă, 09 Ianuarie 2010 21:10
Vezi VIDEO
 
Interviu cu arbitra de fotbal Teodora Albon PDF Imprimare Email
Scris de Mintau Marcel   
Luni, 28 Decembrie 2009 19:12
Vezi in continuare partea a doua a interviului:
Ultima actualizare Luni, 28 Decembrie 2009 19:17
Vezi VIDEO
 
VIDEO: Interviu - prof. Mariana Sustic PDF Imprimare Email
Scris de Mintau Marcel   
Marţi, 01 Decembrie 2009 10:36
Destul de multe cadre didactice din scolile romaneşti sunt inchistate in proceduri invechite si au inca mentalitatea vremurilor trecute.  Dascalii „de moda veche“ sunt prea putin interesati de creativitatea elevilor, considerind că cei cuminti sunt si cei mai buni. Nu este si cazul doamnei profesoare Mariana Sustic, care a reusit sa aduca activitatile extracurriculare la rang de arta. Calitatile necesare unui profesor bun sunt dragostea de meserie si capacitatea de a se face inteles crede Mariana Sustic. Prof. Mariana Sustic este realizatoarea a doua filme artistice impreuna cu elevi ai Scolii cu clasele I-VIII Nr. 2 din Sighetu Marmatiei unde a fost invatatoare. Cele doua filme, "Roza Rozalina" si "Podul miresii" se bazeaza pe legende culese din Maramuresul Istoric.

Intr-un interviu acordat in exlusivitate pentru Sighet Online, doamna Sustic ne-a povestit despre filmele realizate dar si despre proiectele de viitor, despre efectele reformelor asupra scolii si multe altele pe care va invitam sa le urmariti in imaginile video urmatoare.

Ultima actualizare Luni, 28 Decembrie 2009 08:00
Citeşte mai mult...
 
Cum se naşte un cineast veritabil. Interviu cu Vanina Vignal PDF Imprimare Email
Miercuri, 25 Noiembrie 2009 16:59

Vanina VignalValerian Sava: Dragă Vanina Vignal, prima carte de vizită, cu care cred că-i nimerit să fii prezentată cititorilor noştri, este aceea de îndrăgostită de România. Am aflat asta la Sibiu, la ediţia din 2007 a ASTRA FilmFest, unde prezentai filmul Stella. Cum s-a întîmplat şi cum de durează această dragoste?
Vanina Vignal: De ce iubeşti pe cineva?! E o bună întrebare, dar nu-i uşor să spui de ce iubeşti pe cineva. Sincer, eu n-am prea ştiut niciodată. Sigur, vom putea detalia lucrurile, dar important e, finalmente, că iubeşti. Sînt şi lucruri foarte personale, pe care cred că nu le pot spune acum, însă e un fapt că vin aici de 18 ani, că povestea dintre mine şi România a început încă mai demult. A început, de fapt, în Franţa, unde am cunoscut o româncă în exil, care m-a făcut să întîlnesc multe persoane din diaspora românească. Nu-mi puteam însă imagina atunci, în timpul ceauşismului, c-aş putea veni vreodată în România, n-am avut niciodată acest proiect. Printre persoanele pe care le-am cunoscut la Paris era şi autorul de piese de teatru Georges Astalos, care a scris un rol pentru mine într-o piesă despre care spunea mereu că, dacă într-o zi va fi pusă în scenă, eu voi juca rolul scris de el. Nu prea-l credeam, îmi ziceam că sînt doar cuvinte frumoase. Dar a venit Revoluţia, iar elmi-a zis, la un moment dat, că piesa se va monta în România şi m-a întrebat dacă sînt în continuare de acord să joc rolul. Am ezitat timp de o zi - nu mai mult. Mi-am zis că, orice s-ar întîmpla, chiar dacă experienţa va fi o nereuşită artistică, experienţa umană va fi unică.

Ultima actualizare Miercuri, 25 Noiembrie 2009 17:10
Citeşte mai mult...
 
Interviu cu conf. univ. dr Nicolae Boar PDF Imprimare Email
Scris de Dani Godja   
Marţi, 10 Noiembrie 2009 16:31

Conf. univ. dr. Nicolae BoarÎn perioada 16 -17 octombrie 2009, la Extensiunea Universităţii „Babeş-Bolyai” din Sighetu Marmaţiei a avut loc Conferinţa Internaţională cu tema „Dezvoltare şi integrare europeană”, manifestare din ciclul de evenimente „UBB 90” prilejuite de aniversarea a 90 de ani de la înfiinţarea Universităţii Române din Cluj. Am stat de vorba cu conf. univ. dr. Nicolae Boar, directorul extensiunii Sighetu Marmatiei, despre acest eveniment important petrecut in orasul nostru, dar si despre alte subiecte pe care le puteti descoperi citind interviul de mai jos.

- Stimate domnule conf. univ. dr. Nicolae Boar, la mijlocul lunii octombrie a avut loc la Sighet prima ediţie a Conferinţei Internaţională cu tema „Dezvoltare şi integrare europeană”, eveniment ce a adus în oraşul nostru geografi, economişti, psihologi, pedagogi, oameni de ştiinţă, fiind înscrişi 208 autori cu 114 de lucrări din ţară şi străinătate (Germania, Slovenia, Ucraina). Cum aţi reuşit să câştigaţi încrederea atâtor persoane valoroase încă de la prima ediţie? Ne puteţi da câteva detalii despre cele mai însemnate personalităţi prezente la eveniment?

Ultima actualizare Miercuri, 30 Decembrie 2009 09:39
Citeşte mai mult...
 
« ÎnceputAnterior11121314151617181920UrmătorSfârşit »

Page 17 of 20

Dr.Max - Farmacie

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Vremea


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact