logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


IPJ Maramures
177 maramureșeni sancționați într-o singură zi pentru că nu au respectat măsura circulației în afara locuinței PDF Imprimare Email
Luni, 30 Martie 2020 18:53

De o inconștiență maximă au dat dovadă 177 de maramureșeni în ultimele 24 de ore. Aceștia nu au respectat măsura interzicerii circulației persoanelor în afara locuinței, fapt pentru care au fost trași la socoteală de oamenii legii din județ.

Echipaje mixte alcătuite din polițiști, jandarmi, polițiști de frontieră, polițiști locali și militari din cadrul Ministerului Apărării Naționale au executat, în ultimele 24 de ore, în sistem integrat, 105 misiuni în județul Maramureș. Acestea au vizat acțiuni pentru depistarea persoanelor care se sustrag sau nu respectă măsurile de izolare la domiciliu, respectarea interdicțiilor impuse odată cu declararea stării de urgență de către societățile comerciale și persoanele fizice autorizate, fluidizarea circulației rutiere și escortarea convoaielor alcătuite din vehicule ale cetățenilor care s-au întors în țară și verificarea, prin măsuri specifice, a respectării interdicției de către persoanele aflate în izolare la domiciliu pe o perioadă de 14 zile. “Au fost angrenate în aceste misiuni 256 de efective, care s-au deplasat în unitățile administrativ-teritoriale și au verificat peste 3600 de persoane cu privire la respectarea interdicției de izolare la domiciliu. S-au aplicat 177 de sancțiuni contravenționale în valoare de 219.900 lei. Au fost depistate 177 de persoane care nu au respectat măsura interzicerii circulației persoanelor în afara locuinței/gospodăriei în conformitate cu prevederile Ordonanței Militar nr.3/2020” – a declarat Dan Bucă, purtătorul de cuvânt al CJSU Maramureș.

Citeşte mai mult...
 
Poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice au verificat şi ieri peste 60 de agenţi economici PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Vineri, 27 Martie 2020 18:42

Ieri, 26 martie, poliţiştii specializaţi în investigarea criminalităţii economice au continuat acţiunile pentru verificarea respectării prevederilor Ordonanței Militare şi pentru prevenirea răspândirii COVID-19. De această dată au fost verificate 44 de societăți comerciale și 17 persoane fizice care desfășoară activităţi în zona municipiului Baia Mare și zona municipiului Sighetu Marmației.

          Cu ocazia verificărilor efectuate s-a constatat că agenţii economici din domeniul servirii şi consumului de produse alimentare și băuturi alcoolice și nealcoolice în cadrul unor restaurante, hoteluri, cafenele sau alte localuri publice și în domeniul jocurilor de noroc, a îngrijirii personale, stomatologie și în centre comerciale nu sunt deschise publicului și nu derulează activități comerciale.

          Neregulile constatate au impus aplicarea a 9 sancţiuni contravenţionale, cele mai multe pe linia Legii 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite şi pe linia O.U.G. 28/1999 privind obligaţia agenţilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale. Valoarea amenzilor aplicate a fost de 50.000 de lei şi ca măsură complementară s-a dispus ridicarea unor diferite sume de bani în numerar în valoare de 2.991 lei.

 

 
IPJ Maramures a pus in aplicare cinci mandate de executare a pedepsei cu inchisoarea - Doi sigheteni au ajuns dupa gratii PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Joi, 26 Martie 2020 18:53

Ieri, 25 martie, polițiștii maramureșeni au pus în aplicare mai multe mandate de executare a pedepsei închisorii.

La Sighetu Marmației, polițiștii Biroului Urmăriri au identificat doi tineri, pe numele cărora Judecătoria Sighetu Marmației a emis mandate de executare a pedepsei închisorii pentru comiterea infracțiunii de lovire sau alte violențe. Un tânăr de 31 de ani a fost condamnat la 2 ani, 2 luni și 20 de zile închisoare, iar  un tânăr de 32 de ani are de executat o pedeapsă de 1 an și 6 luni închisoare.

Citeşte mai mult...
 
Produse în valoare de peste 10 000 de lei indisponibilizate de poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Sâmbătă, 26 Octombrie 2019 07:12

Joi,  24 octombrie, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice au organizat o acțiune pentru prevenirea și combaterea comerțului ilicit cu obiecte de îmbrăcăminte și încălțăminte contrafăcute. În cadrul acţiunii au fost verificaţi mai mulţi agenţi economici din municipiul Sighetu Marmaţiei.

Ca urmare a verificărilor efectuate poliţiştii au depistat 155 articole de îmbrăcăminte şi încălţăminte purtând, fără drept, denumirea şi semnul distinctiv al mărcilor înregistrate, pentru care reprezentanții agenţilor economici verificaţi nu au putut prezenta certificate de conformitate sau licențe care să ateste originalitatea acestora și care să permită comercializarea lor.

Existând suspiciuni că mărfurile destinate comercializării sunt contrafăcute, poliţiştii au luat măsura indisponibilizării articolelor vestimentare şi de încălțăminte, în valoare de aproximativ 10 600 de lei.

Totodată au fost întocmite trei dosare penale, urmând ca sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sighetu Marmaţiei să se efectueze cercetări în vederea identificării și tragerii la răspundere a tuturor persoanelor implicate în comiterea infracțiunilor de punere în circulație fără drept a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare.

De asemenea, în cadrul acţiunii a fost aplicată o sancţiune contravenţională la Legea nr. 12/1990, în valoare de 5 000 lei, şi confiscată suma de 820 lei provenind din activităţi comerciale ilicite.

 

 
Plecat de acasă în urma unor discuţii în contradictoriu cu părinţii, găsit de poliţişti după 12 ore de căutări PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Sâmbătă, 10 August 2019 07:18

Poliţiştii, în alertă după primirea unui apel de urgenţă care semnala dispariţia unui minor de 16 ani. Ieri, 08 august, la ora 09:00, poliţiştii Secţiei 6 Poliţie Rurală Sarasău au fost sesizaţi că în urmă cu trei zile, respectiv luni, 05 august, un băiat de 16 ani a plecat voluntar de la domiciliu şi nu s-a mai întors.

Primele informaţii au relevat că băiatul a plecat de acasă în jurul orei 20.00, cu motivul că merge să îşi încarce telefonul mobil şi nu a revenit.

 

Poliţiştii au declanşat de îndată activități specifice căutării de minori. Sprijiniţi de jandarmi, şi cu implicarea Primăriei localităţii Săpânţa, care a pus la dispoziţie autoturisme de teren, dar şi a unui număr mare de voluntari, au fost efectuate activităţi investigative în teren şi căutări pe raza întregii comune.

După 12 ore de activităţi întreprinse, poliţiştii au reuşit să-l găsească pe băiat. Minorul a fost condus la sediul Poliţiei Municipiului Sighetu Marmaţiei, din primele cercetări stabilindu-se că a decis să plece de acasă în urma unor discuţii contradictorii avute cu tatăl său.

Citeşte mai mult...
 
Alcoolemii record constatate la Sighetu Marmaţiei PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Sâmbătă, 10 August 2019 06:48

Polițiștii rutieri din Sighetu Marmaţiei au depistat ieri, în trafic, doi bărbați care au condus autoturisme în stare avansată de ebrietate.

În jurul orei 12.00, poliţiştii care desfăşurau activităţi pe strada Piața 1 Decembrie 1918 din municipiu, au oprit pentru control un autoturism condus de un bărbat de 40 de ani din Câmpulung la Tisa. Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul testării fiind de 0,96 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În jurul orei 20.30, poliţiştii au fost sesizaţi prin SNUAU 112 despre producea unui accident pe strada Iapa. Poliţiştii au constatat că un sighetean de 36 de ani, aflat sub influenţa alcoolului, şi-a avariat autoturismul după ce a intrat în coliziune cu un stâlp de susţinere a reţelei electrice. Din fericire nicio persoană nu a fost rănită. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest rezultatul testării fiind de 0,98 mg/l alcool pur în aerul expirat. Totodată, în cadrul verificărilor poliţiştii au constatat că acesta nu deţine permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.

Citeşte mai mult...
 
Bani europeni pentru reabilitarea stațiilor de poliție din zona de frontieră PDF Imprimare Email
Vineri, 12 Iulie 2019 10:13

Stațiile de poliție din zona de frontieră vor fi reabilitate cu ajutorul fondurilor transfrontaliere. Vorbim despre o finanțare de 17,3 milioane de euro pentru proiectele mari de infrastructură contractate prin Programul România-Ucraina.

La finalul lunii iunie 2019, autoritățile române și cele ucrainene au finalizat semnarea contractelor de finanțare pentru cele patru proiecte mari de infrastructură incluse în Programul Operațional Comun România-Ucraina 2014-2020, având o valoare totală de 21,1 milioane de euro, din care 17,3 milioane fonduri europene (reprezentând 30% din bugetul programului).

Din totalul celor patru proiecte, unul vizează și județul Maramureș. Proiectul Cooperare Regională pentru Prevenirea și Lupta împotriva Infracționalității Transfrontaliere (SAGA) vizează intensificarea cooperării polițienești în special prin îmbunătățirea schimbului de informații între structurile din România și cele din Ucraina prin intermediul unei platforme IT.

Citeşte mai mult...
 
Poliţiştii au organizat săptămâna trecută 13 acţiuni punctuale şi au intervenit la 171 de evenimente PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Luni, 09 Iulie 2018 15:50

Pentru siguranţa cetăţenilor, pentru prevenirea faptelor antisociale şi menţinerea ordinii şi siguranţei publice în perioada 02 – 08 iulie 2018 poliţiştii maramureşeni au organizat 13 acţiuni punctuale. De asemenea, pe parcursul săptămânii s-a intervenit la 171 de evenimente de natură judiciară sau privind siguranţa publică şi rutieră.

În cadrul acţiunilor organizate au fost constatate şapte infracţiuni de contrabandă şi trei infracţiuni silvice şi au fost aplicate 212 sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 73 000 lei.

De asemenea, au fost identificate 17 persoane bănuite de comiterea de infracţiuni, au fost dispuse măsuri privative de libertate faţă de două persoane şi au fost identificate trei persoane reclamate ca fiind dispărute.

Totodată, poliţiştii au constatat 30 de infracțiuni rutiere, cele mai multe pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice, au reținut 73 permise de conducere şi au retras 41 certificate de înmatriculare.

Poliţiştii maramureşeni acţionează permanent pentru prevenirea şi combaterea oricăror evenimente care pot afecta liniştea comunităţii şi, totodată, este pregătită să intervină atunci când situaţia o impune.

Citeşte mai mult...
 
Accident mortal in zona Faget PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Miercuri, 26 Iulie 2017 10:16

La Sighetu Marmaţiei poliţiştii au deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă după ce un conducător auto a accidentat mortal o femeie pe strada Făget din municipiu.

Accidentul s-a produs ieri la ora 11.30, când un bărbat de 34 de ani, aflat la volanul unui autoturism, a surprins şi accidentat o femeie în vârstă de 87 de ani care, în calitate de pieton, a traversat strada fără să se asigure. Conducătorul auto nu se afla sub influenţa băuturilor alcoolice.

În continuare se efectuează cercetări pentru stabilirea cu exactitate a împrejurărilor în care s-a produs evenimentul rutier, urmând a fi propuse măsuri conform legii.

Tot la Sighetu Marmaţiei, pe o altă stradă, conducătorul unui moped a fost transportat la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale după ce a căzut în urma unui derapaj. Este vorba despre un bărbat de 62 de ani din Vadu Izei care conducea un moped pe strada Crişan din municipiu.

Bărbatul nu a rămas internat şi a fost testat de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatul fiind zero.  

 
Bicicletă sustrasă, recuperată de poliţişti PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Miercuri, 28 Iunie 2017 15:12

La data de 05 iunie a.c., o femeie din Sighetu Marmaţiei a sesizat poliţia că a fost victima infracţiunii de furt. Aceasta a declarat că în cursul serii, persoane necunoscute i-au sustras bicicleta pe care a lăsat-o neasigurată în faţa unui magazin de pe strada Unirii din municipiu.

Activităţile de cercetare şi investigare efectuate de poliţiştii sigheteni au dus la identificarea unui bărbat în vârstă de 42 de ani din Fereşti, bănuit de comiterea faptei. Bicicleta a fost recuperată şi restituită părţii vătămate.

Poliţiştii au întocmit dosar penal faţă de bărbatul care a sustras bicicleta.

Furtul unei biciclete neasigurate se comite într-un timp foarte scurt. Pentru a nu deveni victime, vă sfătuim să nu vă lăsaţi bicicletele neasigurate chiar şi atunci când urmează să lipsiţi o scurtă perioadă de timp. De asemenea, scara blocului nu este un loc sigur pentru a păstra o bicicletă care nu este asigurată cu cablu antifurt.

Citeşte mai mult...
 
Serviciul Politiei Rutiere din Maramures a iesit in strada....pentru controale in trafic PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Joi, 04 August 2016 15:40

Un cetăţean german în vârstă de 46 de ani, care conducea o motocicletă dinspre Sighetu Marmaţiei spre Vadu Izei, nu s-a asigurat suficient la schimbarea direcţiei de mers spre stânga şi a fost surprins şi accidentat de un autoturism condus în aceeaşi direcţie de un bărbat de 41 de ani din Bocicoiu Mare.

Motociclistul a fost transportat la spitalul din Sighetul Marmaţiei unde a beneficiat de îngrijit medicale, dar nu a rămas internat.

Poliţiştii continuă cercetările şi la finalizarea lor vor dispune masuri

Ieri, 03 august, poliţiştii rutieri din judeţul Maramureş au acţionat pentru prevenirea accidentelor rutiere şi depistarea conducătorilor auto care pun în pericol siguranţa traficului rutier. Pentru neregulile constatate au fost aplicate sancţiuni în valoare de peste 50 000 de lei şi au fost reţinute nouă permise de conducere.

Pe tot parcursul zilei, poliţiştii Biroului Rutier Baia Mare şi cei din Baia Sprie, Şomcuta Mare, Cavnic, Dragomireşti şi Sarasău au efectuat controale în trafic menite să prevină producerea de accidente rutiere şi să combată cauzele generatoare ale acestora. Poliţiştii au urmărit în special depistarea şi sancţionarea mopediştilor şi bicicliştilor care încalcă prevederile circulaţiei pe drumurile publice şi a şoferilor care nu acordă prioritate de trecere pietonilor sau conduc autovehicule ce nu corespund din punct de vedere tehnic.

Citeşte mai mult...
 


Dr.Max - Farmacie

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Vremea


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact