logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


ITPF Sighet
Maramureşeni opriţi cu pistolul de un poliţist de frontieră PDF Imprimare Email
Vineri, 15 Septembrie 2017 16:13

În data de 15 septembrie 2017, conducerea Inspectoratului Teritorial al Politiei de Frontieră Sighetu Marmației s-a sesizat cu privire la aspectele semnalate în mass-media referitoare la modul de acțiune al unor polițiști de frontieră din cadrul Sectorului P.F. Poienile de Sub Munte pe timpul desfășurării unei misiuni specifice la frontiera de nord.

Din primele verificări s-a stabilit că, în data de 13 septembrie 2017, în jurul orei 23.40, o patrulă a poliției de frontieră de la Sectorul PF Poienile de Sub Munte a efectuat semnalele regulamentare pentru a opri la control, pe un drum forestier, într-o zonă muntoasă împădurită, la aproximativ 4 km de graniţă, un autoturism care nu își justifica prezența în zona de frontieră. Conducătorul auto a refuzat să oprească, îndreptându-se în mare viteză spre frontiera de stat.

S-a trecut la urmărirea mașinii, în autoturism fiind observate mai multe colete voluminoase, fapt ce a creat suspiciunea polițiștilor de frontieră că se desfășoară o activitate de contrabandă.

S-au extins verificările în zonă, ulterior autoturismul fiind descoperit lângă un adăpost izolat de animale situat în apropierea frontierei de stat. Patrula poliției de frontieră, în exercitarea atribuțiilor legale, a procedat la identificarea celor două persoane care s-au aflat în autoturism. În acel moment bărbații au devenit recalcitranți și au refuzat să ofere detalii privind identitatea lor, fapt pentru care au fost încătușați.

De asemenea, în acel adăpost au fost identificate încă trei persoane din anturajul celor doi bărbați care, pe fondul consumului de băuturi alcoolice au avut un comportament recalcitrant.

Vezi video
 
ITPF Sighet a destructurat un grup infractional numeros, specializat in contrabanda cu tigari ucrainiene PDF Imprimare Email
Scris de ITPF Sighetu Marmatiei   
Vineri, 04 August 2017 15:35

În cadrul unei ample acţiuni, poliţiştii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Sighetu Marmaţiei, sub coordonarea procurorului D.I.I.C.O.T. - Biroul Teritorial Maramureş, cu sprijinul de specialitate al Direcția Generală de Protecţie Internă, au reuşit anihilarea unei vaste reţele de contrabandişti de ţigări, ce se ocupa cu introducerea în ţară, peste frontiera verde, a unor însemnate cantităţi de ţigări, de provenienţă ucraineană.În urma probatoriului administrat, din gruparea infracţională, un număr de 22 de persoane au fost trimise în judecată de către procurorii DIICOT - BT Maramureş pentru săvârşirea infracţiunilor de constituirea unui grup infracţional organizat şi contrabandă.

În pofida faptului că în ultimii ani au fost destructurate de către Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Maramureş şi Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Sighetu Marmaţiei, jud. Maramureş, mai multe grupări infracţionale specializate în activităţi de contrabandă cu produse accizabile din tutun traficate ilicit din Ucraina, infractorii nu s-au simţit descurajaţi şi au continuat să iniţieze şi să coordoneze alte structuri criminale cu obiect identic.

În perioada martie 2013 – martie 2015, poliţişti de frontiera din cadrul Sectorului P.F. Sighetu Marmaţiei sub coordonarea D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Maramureş, cu sprijinul de specialitate al D.G.P.I. au demarat activităţi de monitorizare a unei grupări infracţionale organizate formată din peste 20 de persoane, cetăţeni romani şi ucraineni, axată pe contrabanda cu ţigări de provenienţa ucraineană.

Ultima actualizare Vineri, 04 August 2017 15:47
Citeşte mai mult...
 
Contrabanda 2017 - plan de actiune al Politiei de Frontiera PDF Imprimare Email
Scris de ITPF Sighet   
Miercuri, 05 Iulie 2017 13:49

În urma unor acțiuni desfășurate în cadrul Planului de Acțiune „Contrabanda 2017”, polițiștii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Sighetu Marmației au descoperit și confiscat aproximativ 31.000 pachete cu țigări de proveniență ucraineană a căror valoare se ridică la suma de peste 368.000 lei.

Deoarece persoanele care transportau țigări nu s-au supus somațiilor, polițiștii de frontiera au fost nevoiți sa tragă mai multe focuri de avertisment in plan vertical.

 

În data de 3 iulie a.c., în cadrul Planului de Acțiune „Contrabanda 2017”, la nivelul Sectorului PF Sighetu Marmației s-a desfășurat o acțiune specifică pe linia combaterii contrabandei cu țigări, ocazie cu care un echipaj al poliției de frontieră a observat, într-o zonă împădurită din apropierea frontierei de stat, mai multe persoane care transportau colete voluminoase către interiorul țării.

Polițiștii de frontieră au acționat pentru reținerea acestora, efectuând somațiile legale prin voce și, deoarece aceștia nu s-au supus, au fost executate 7 focuri de avertisment în plan vertical, cu respectarea prevederilor legale.

În acel moment bărbații au abandonat coletele și au fugit spre teritoriul statului vecin.

Citeşte mai mult...
 
Sarbatoare mare la sediul ITPF Sighetu Marmatiei PDF Imprimare Email
Scris de ITPF Sighetu Marmatiei   
Vineri, 30 Iunie 2017 15:53

Duminică, 2 iulie a.c., la sediul Inspectoratului Teritorial al Politiei de Frontiera Sighetu Marmației va avea loc hramul bisericii ,,Sfântul Voievod Ştefan cel Mare’’.

Cu aleasă bucurie, instituția noastră vă invită şi vă așteaptă sa fiţi alături de noi la praznicul bisericii noastre.

Liturghia arhierească va fi oficiată de către Prea Sfinţitul Părinte nEpiscop Dr. IUSTIN înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi, începând cu ora 9.00.

Citeşte mai mult...
 
La sediul ITPF Sighet a a vut loc o conferinta de presa in care s-au prezentat unele aspecte ale activitatii politistilor de frontiera PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Miercuri, 28 Iunie 2017 10:09

Traficul ilicit cu produse din tutun se menține la un nivel ridicat datorită diferențelor tot mai mari între prețul țigărilor din România şi prețurile din Ucraina.

În luna iunie pe linia combaterii contrabandei, a fraudelor vamale şi a evaziunii fiscale polițiștii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Sighetu Marmației au înregistrat 37 dosare penale, fiind implicate 51 persoane, sub aspectul săvârșirii a 77 de infracțiuni ( 51 de contrabandă și 26 de infracțiuni de trecere ilegală a frontierei de stat în scopul contrabandei).

A fost descoperită și ridicată în vederea confiscării cantitatea de 196.951 pachete țigarete (aproximativ 394 de baxuri) de proveniență ucraineană în valoare totală de 2.055.000 lei.

De asemenea, au fost indisponibilizate 15 autoturisme implicate în activități de contrabandă.

Ca și cazuri mai semnificative amintim evenimentul din data de 17 iunie, constatat de colegii din cadrul Sectorului PF Sighetu Marmației, când un autoturism marca Audi A8, plin cu țigări de proveniență ucraineană, a acroșat un gard și o autoutilitară în timp ce încerca să scape de oamenii legii.În mașină au fost descoperite 9.990 pachete de țigări, marca Marble, de proveniență Dutty Free, în valoare de 117.000 lei, care au fost ridicate în vederea confiscării.În cauză s-a întocmit lucrare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, care a fost înaintată parchetului de pe lângă judecătoria Sighetu Marmației.De asemenea colegii din cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Suceava a depistat, în apropierea frontierei de stat 26 de colete ce conțineau 15.489 pachete cu țigări de proveniență ucraineană, în valoare de 182.000 lei, cantitate ce a fost ridicată în vederea confiscării.Pe timpul acțiunii a fost reținută o persoană, cetățean ucrainean C.O., de 24 ani, bărbatul fiind imobilizat după ce a încercat să lovească un polițist de frontieră cu cotul, în speranța că va reuși să scape.

Citeşte mai mult...
 
Autoturism căutat de autoritățile din Slovacia, descoperit la P.T.F. Sighet PDF Imprimare Email
Scris de ITPF Sighetu Marmatiei   
Vineri, 02 Iunie 2017 08:28

Polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Sighet au depistat un cetățean slovac, care conducea un autoturism marca BMW, ce figura ca fiind căutat de autoritățile din Slovacia.
 
În data de 1 iunie a.c., în Punctul de Trecere a Frontierei Sighetu Marmației, județul Maramureș, s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de frontieră cetățeanul slovac B.L., în vârstă de 37 ani, conducea un autoturism marca BMW model 428i.
 
La controlul de frontieră, polițiștii de frontieră au efectuat verificări suplimentare, ocazie cu care au constatat că pentru autoturismul în cauză este introdusă o alertă bun căutat pentru confiscare, alertă introdusă de către autoritățile din Slovacia, din luna aprilie 2017.
 
În urma celor constatate, cetățeanul slovac este cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tăinuire, iar autoturismul, în valoare de aproximativ 181.000 lei, a fost
indisponibilizat la sediul P.T.F. Sighet în vederea continuării cercetărilor.
Citeşte mai mult...
 
Sarasau - punct fierbinte al traficului cu tigari PDF Imprimare Email
Scris de ITPF Sighetu Marmatiei   
Miercuri, 31 Mai 2017 16:01

Polițiștii de frontieră din cadrul ITPF Sighetu Marmației au descoperit și confiscat, în urma mai multor acțiuni pe linia combaterii contrabandei cu țigări la frontiera de nord, peste 10.000 de pachete cu țigări de proveniență ucraineană, ce urmau să ajungă pe piața neagră de desfacere din zonă.

Azi dimineață, la nivelul ITPF Sighetu Marmației a fost declanșată o acțiune pe linia combaterii contrabandei cu țigări în zona de responsabilitate.

Astfel, în jurul orei 7.30, un echipaj al poliției de frontieră de la Sectorul PF Sighetu Marmației a observat mai multe persoane care au trecut ilegal frontiera din Ucraina în România, prin apa râului Tisa, transportând colete voluminoase.

După ce persoanele în cauză au ajuns pe malul românesc, polițiștii de frontieră au acționat pentru reținerea acestora efectuând somațiile legale prin voce, însă nici de această dată nu s-au oprit, fapt pentru care polițiștii de frontieră au tras trei focuri de avertisment în plan vertical, conform prevederilor legale.

În urma acțiunii a fost reținut un cetățean ucrainean, Petro P., în vârstă de 23 ani, care era îmbrăcat în costum de neopren, restul persoanelor retrăgându-se pe teritoriul statului vecin.

Imediat, au fost informate autoritățile de frontieră ale statului vecin despre eveniment, concomitent cu dispunerea unor măsuri specifice de supraveghere a zonei, ocazie cu care au fost descoperite 12 colete care conțin țigări

Citeşte mai mult...
 
Peste 700 de candidati inscrisi pe 100 de locuri la Politia de Frontiera Sighet PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Miercuri, 05 Octombrie 2016 15:57

Bataie mare pe cele 100 de locuri disponibile la Inspectoratul Teritorial al Politiei de Frontiera Sighetu Marmatiei. Aici peste 770 candidati s-au inscris pentru ocuparea a 100 posturi vacante de agenti de politie din domeniul operativ.

Politia de Frontiera Romana informeaza ca in perioada 5 octombrie- 5 noiembrie 2016, va continua procedura de desfasurare a concursului, prin incadrare directa, pentru ocuparea celor 604 posturi vacante de agenti in structurile operative ale PFR, in serviciile specializate in supravegherea si controlul frontierei, combaterea migratiei ilegale si a infractionalitatii transfrontaliere, in compartimentele ture de serviciu ale Sectoarelor Politiei de Frontiera si in punctele de trecere aeroportuare.

 La nivel national, pana la data de 04.10.2016, data limita de inscriere, peste 6300 candidati si-au depus cererile de inscriere la centrele de recrutare, I.G.P.F. si structurile teritoriale ale Politiei de Frontiera Romane. In perioada urmatoare, au anuntat cei de la Politia de Frontiera, pana la data de 19.10.2016, candidatii inscrisi urmeaza sa-si completeze dosarele de recrutare la structurile de resurse umane unde au aplicat, cu documentele prevazute in anunturile de concurs publicate pe site. Testarea psihologica si examinarea medicala sunt obligatorii si eliminatorii in cadrul procesului de recrutare.

Citeşte mai mult...
 


Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Curs valutar


Horoscop


Vremea


Un mic zâmbet


Ultimele anunturi

Linkuri

Parteneri
Banner
.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact