logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


ULTIMELE STIRI


O sigheteancă, printre victimele accidentului feroviar din Spania PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Duminică, 27 Iunie 2010 13:13

foto: mediafaxNumărul total al victimelor accidentului feroviar din Spania a fost revizuit la 12, dintre care 11 latino-americani şi o femeie de origine română.

Cea de-a 12-a victimă este o româncă în vârstă de aproximativ 30 de ani, a cărei identitate nu a fost furnizată, deşi poliţia cunoaşte numele acesteia. Neavând rude în Spania, Curtea a fost nevoită să recurgă la Interpol pentru a obţine mostre de ADN de la rudele din România, astfel încât identitatea acesteia să poată fi confirmată. Această misiune ar fi fost mai uşoară dacă actele de identitate din România ar fi conţinut amprentele digitale ale victimei, afirmă Montserrat Tura, ministru de Justiţie în Catalonia.

În legătura cu această tragedie am primit pe adresa Sighet Online mai multe e-mailuri de la persoane care afirmă că o cunoscuseră pe femeia decedată în accidentul feroviar din Spania, aceasta fiind din Sighetu Marmatiei.
Citeşte mai mult...
 
Curtea Constituţională a blocat tăierea pensiilor, salariile bugetarilor scad cu 25%, leul scade, bursa se prăbuşeşte PDF Imprimare Email
Vineri, 25 Iunie 2010 10:29

Curtea Constituţională a decis, vineri, cu majoritate de voturi că este neconstituţional articolul din legea pensiilor care prevede tăierea pensiilor cu 15%. De asemenea Curtea a consiiderat neconstituţional articolul privind recalcularea pensiilor de serviciu pentru magistraţi, diplomaţi şi piloţi. Practic, având în vedere că pensiile de serviciu ale personalului ministerului de Interne şi al ministerului Apărării au nevoie de o perioadă de şase luni pentru recalculare, acest lucru echivalează cu menţinerea majorităţii pensiilor de serviciu laa nivelul actual. În schimb, articolul care prevede micşorarea salariilor bugetarilor cu 25% a fost considerat constituţional de către curte.

 

Potrivit unor surse judiciare, judecătorii Curţii Constituţionale au decis că prevederile privind pensiile magistraţilor sunt neconstituţionale, în timp ce în cazul altor categorii prevederile legale sunt interpretabile, însă nu se impune reglementarea lor în Parlament.

Ultima actualizare Vineri, 25 Iunie 2010 11:49
Citeşte mai mult...
 
Joi, mai multe strazi din Sighet raman fara curent electric PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Miercuri, 23 Iunie 2010 13:53

Joi, 24 iunie, vor ramane fara curent electric consumatorii de energie electrica din Sighetu Marmatiei (strada Locu Targului (partial), Valea Cufundoasa, zona Vad, Lazu Baciului, Sugau), Vadu Izei, Berbesti, Feresti, Giulesti, Cornesti, Calinesti, Ocna Sugatag, Sarbi, Breb, Budesti, Manastirea, Sat Sugatag, Harnicesti, Hoteni, Desesti si Mara, intre orele 8,30 si 18,30.

 

Masura este luata datorita unor lucrari de retea. Reprezentantii societatii Electrica afirma ca aceste lucrari sunt necesare pentru ridicarea gradului de siguranta pe retea si ca orice deranjament poate fi semnalat la numarul de telefon 0262-929.

Ultima actualizare Miercuri, 23 Iunie 2010 18:30
 
Atentionare meteo de ploi, furtuni si vijelii in jumatatea de vest a tarii PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Vineri, 18 Iunie 2010 08:30
Administratia Nationala de Meteorologie a emis, vineri dimineata, o atentionare cod galben ce vizeaza ploi cu caracter torential, descarcari electrice, intensificari de scurta durata ale vantului ce pot avea si aspect de vijelie si caderi de grindina. Atentionarea este valabila pentru judetele din jumatatea de vest a tarii, in intervalul 18 iunie, ora 21:00 - 19 iunie, ora 21:00.


In aceste regiuni, instabilitatea atmosferica va fi mai accentuata in noaptea de vineri spre sambata si in dimineata zilei de sambata, iar cantitatile de apa vor depasi local 25 l/mp si izolat 60...65 l/mp.

Citeşte mai mult...
 
VIDEO: Mai mulţi protestatari au forţat intrarea în Palatul Parlamentului PDF Imprimare Email
Marţi, 15 Iunie 2010 10:25

Spiritele s-au încins la Parlament. Mai mulţi protestatari au încercat să intre cu forţa în curtea Palatului Parlamentului, dar au fost opriţi de jandarmii care păzeau intrarea.  Dacă nu au reuşit să intre în curtea clădirii, protestatarii au ales altă metodă pentru a atrage atenţia: au blocat traficul rutier din zonă. Sindicaliştii protestează faţă de măsurile de austeritate anunţate de Guvern şi pentru a susţine moţiunea de cenzură la adresa cabinetului Boc.

 

Un nou scandal la Parlament. După ce luni senatorii şi deputaţii s-au certat în timpul votului pentru posturile de judecător la Curtea Constituţională, astăzi scandalul s-a mutat la porţile instituţiei. Mai mulţi participanţi la protestul de la Parlament au încercat să forţeze intrarea în clădire şi s-au îmbrâncit cu jandarmii în timp ce doreau să intre împreună cu reprezentanţi ai PSD. Nemulţumiţi că nu sunt lăsaţi să intre, protestatarii s-au îmbrâncit şi au aruncat cu apă în jandarmi. Conflictul s-a încheiat fără incidente.

Ultima actualizare Marţi, 15 Iunie 2010 10:39
Citeşte mai mult...
 
« ÎnceputAnterior181182183184185186187188189190UrmătorSfârşit »

Page 182 of 208

Dr.Max - Farmacie

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Vremea


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact