logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


ULTIMELE STIRI


Expoziția „Comics Didactic – Literatura română în benzi desenate” PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Miercuri, 24 Mai 2023 22:37

COMUNICAT

Muzeul Național al Literaturii Române marchează, în acest an, Ziua Internațională a Copilului într-un mod special și inedit prin intermediul expoziției „Comics Didactic – Literatura română în benzi desenate”.

Expoziția va putea fi vizitată în perioada 1 – 18 iunie 2023, la sediul MNLR din strada Nicolae Crețulescu 8, fiind o oportunitate unică pentru copii și adolescenți de a descoperi operele clasice ale literaturii române, transpuse într-un format original și plin de viață. Expoziția cuprinde planșe realizate de autorul și profesorul de benzi desenate Mihai I. Grăjdeanu. Lucrările expuse dezvăluie secretele realizării unei pagini de bandă desenată, prezentând etapele de lucru într-o abordare inedită, care îmbină tehnica clasică cu tehnologia digitală. Personajele și poveștile clasice prind contur pe paginile colorate ale benzilor desenate, oferind o experiență interactivă și distractivă pentru toți vizitatorii, în special pentru copii.

Muzeul Național al Literaturii Române dorește să ofere copiilor și familiilor o incursiune captivantă în universul literaturii române prin intermediul benzilor desenate. Nu vor lipsi poveștile și basmele celebre precum „Făt-Frumos din Lacrimă” sau  „Câinele și Cățelul”. De asemenea, vor fi expuse în premieră balada „Miorița” într-o bandă desenată inedită, care dezvăluie o variantă mixtă a textului, dar si „Enigma Otiliei” sau „O scrisoare pierdută”, oferind o perspectivă BD asupra textelor literare originale.

Ultima actualizare Miercuri, 24 Mai 2023 22:40
Citeşte mai mult...
 
Turneul de Educație Istorică ajunge la toți românii PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Joi, 18 Mai 2023 07:13

COMUNICAT

  • Ministerul Educației și Ministerul Afacerilor Externe se implică în promovarea filmelor documentare  "Maria, inima României", "Războiul Regelui" și "Regele Mihai: drumul către casă".
  • Producătorul John Florescu a anunțat cadoul pe care îl va oferi tuturor liceelor de stat din România.

București, 16 mai 2023– Turneul de Educație Istorică, aflat la cea de-a treia ediție, care promovează filmele documentare istorice "Maria, inima României", "Războiul Regelui" și "Regele Mihai: drumul către casă", intră într-o nouă etapă în care realizatorii John Florescu și Chainsaw Film Production îl fac mai accesibil tuturor categoriilor de public, de la copii și liceeni la vârstnici, de la veterani de război la comunități izolate din mediul rural.

Acest lucru este posibil și prin implicarea Ministerului Educației și a Ministerului de Externe, care recunosc valoarea educațională a proiectului și doresc să contribuie la promovarea lui. Astfel, cu sprijinul Ministerului Afacerilor Externe, filmul "Maria, inima României" va ajunge și în reprezentanțele Institutului Cultural Român din 30 de țări francofone.

Citeşte mai mult...
 
Muzeul Presei – expoziție itinerantă PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Marţi, 25 Aprilie 2023 22:51
Muzeul Național al Literaturii Române, în parteneriat cu Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România, propune publicului o expoziție temporară ce va marca 30 de ani de la inițierea ZILEI MONDIALE A LIBERTĂȚII PRESEI.
 
Parteneriatul dintre cele două instituții va deschide, prin această primă expoziție, o serie de evenimente dedicate jurnaliștilor din toate domeniile, un punct de pornire pentru ceea ce se dorește a se clădi în viitor, un Muzeu al Presei Românești.
Expoziția va fi deschisă publicului în perioada 25 aprilie – 10 mai 2023, la sediul Muzeului Național al Literaturii Române din strada Nicolae Crețulescu 8, București, cu un program de vizitare de marți până duminică, în intervalul orar 10:00 – 18:00.
Ultima actualizare Marţi, 25 Aprilie 2023 22:56
Citeşte mai mult...
 
Lansare Proiect cultural-educațional: Caravana istoriei. În căutare de modele pentru prezent și viitor PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Joi, 06 Aprilie 2023 00:48

Comunicat de presă

În cele peste trei decenii de activitate Fundația Culturală Memoria a derulat numeroase proiecte cu caracter cultural și/sau educațional adresate atât tinerilor cât și adulților. Fundația noastră a depus și a câștigat un proiect în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR) – pilonul Coeziunea socială și teritorială. Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE) este coordonator la nivel național, Ministerul Culturii prin Unitatea de Management a Proiectului este Coordonator de reforme și investiții, iar Administrația Fondului Cultural Național (AFCN) este Agenția de Implementare. (www.afcn-pnrr.ro)

Proiectul nostru, Caravana Istoriei. În căutare de modele pentru prezent și viitor, s-a înscris la Investiția I5-1 din cadrul PNRR care vizează „Creșterea accesului la cultură în zonele defavorizate din punct de vedere cultural”, respectiv „reducerea decalajului de acces la cultură între zonele rurale și cele urbane mari”.

Proiectul are un caracter cultural-educațional și își propune să aducă în atenția elevilor, profesorilor și adulților din comuna Plătărești, județul Călărași, două pagini importante din istoria recentă: colectivizarea agriculturii și deportările din anii ’50, dar și o serie de personalități care pot constitui modele pentru cei de azi și de mâine. Astfel, ne dorim ca proiectul să ducă la o mai bună cunoaștere, înțelegere și conștientizare a importanței pe care libertățile individuale și valorile democratice le au pentru societatea în care trăim și mai ales pentru viitor.

Citeşte mai mult...
 
Atelier de formare în domeniul benzii desenate și dublă lansare de romane grafice interactive traduse în limba franceză PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Luni, 27 Martie 2023 01:34

Comunicat de presă

Vineri, 31 martie şi sâmbătă 1 aprilie 2023, la Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava, va avea loc atelierul de formare în domeniul benzii desenate animat de Mihai I. Grăjdeanu, autor și profesor de benzi desenate. În cadrul acestui atelier inovator, formatorul va prezenta modalităţi prin care benzile desenate pot deveni un suport pentru acumularea de noi cunoștințe şi pentru învăţarea unei limbi străine.

Atelierul are loc în cadrul ediţiei a şasea a stagiului de formare „Primăvara Inovării Limbii Franceze (PIF)”, desfăşurat sub titlul „Nouvelles pratiques de classe et enseignement du français” şi organizat de Asociația română a profesorilor francofoni, sucursala Suceava, în colaborare cu Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava, Alianța Franceză, Agenţia Universitară a Francofoniei, Centrul de Reuşită Universitară, Inspectoratul Şcolar Judeţean.

Citeşte mai mult...
 
« ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit »

Page 4 of 208

Dr.Max - Farmacie

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Vremea


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact