logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


ULTIMELE STIRI
FOTO: Grup infractional de traficanti de tigari destructurat de politistii de frontiera maramureseni PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Duminică, 21 Martie 2010 14:09

Politistii de frontiera maramureseni au destructurat o grupare infractionala formata din peste 20 de persoane, ce derula acţiuni de contrabandă cu ţigări, de provenienta ucraineana;

Traficantii  au fost retinuti in timp ce intentionau sa introduca ilegal in Romania, in vederea comercializarii pe piata „neagra” de desfacere, aproximativ 35.000 pachete de tigari, in valoare de peste 60.000 de euro.

16 membri ai retelei au fost retinuti ieri, de procurorii DIICOT, pentru 24 ore, urmand ca astazi sa fie prezentati instantei, cu propunerea de arestare preventiva

 

Gruparea si modul de operare

 

            Actionand in baza unor informatii, politistii de frontiera din cadrul IJPF Maramures, sub coordonarea directa a procurorului DIICOT – Biroul Teritorial Maramures, au declansat o actiune de amploare in vederea destructurarii unei grupari infractionale axata pe contrabanda cu tigari, de provenienta ucraineana.

             Astfel, din activitatile informativ-operative derulate inca din vara anului 2009, politistii de frontiera au stabilit ca gruparea infractionala era formata din peste 20 de cetateni romani, domiciliati pe raza judetelor Maramures si Arges, precum si din cetateni ucraineni.

Ultima actualizare Duminică, 21 Martie 2010 14:22
Citeşte mai mult...
 
FOTO: Un tanar scuterist a ajuns la spital in urma unui accident la Sighetu Marmatiei PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Vineri, 19 Martie 2010 17:38

Vineri, 19 martie,  in jurul orei 16, la Sighetu Marmatiei un tanar scuterist, in varsta de 22 de ani, a ajuns la spital in urma unui accident rutier. Accidentul a avut loc la intersectia strazilor Tisei cu Dragos Voda, in fata Grupului Scolar Forestier In urma impactului dintre scuterist si o masina, adolescentul a suferit vatamari corporale, posibil fractura de bazin si a ramas internat la spital.  

UPDATE - Biroul de Presa al Politiei Maramures: 

Ioan D. de 20 de ani din Onceşti a condus vineri după amiază o motocicletă pe str. Dragoş Vodă din Sighetu Marmaţiei. A efectuat o manevră de depăşire, a pătruns pe sensul opus de mers şi a intrat în coliziune cu roata stânga spate a unui autoturism înmatriculat în Spania ce era condus în aceeaşi direcţie de Ion Ş. de 29 de ani din Bârsana.

 

Ultima actualizare Luni, 22 Martie 2010 14:37
Vezi foto
 
Cristian Anghel, primarul Baii Mari, a fost condamnat la 2 ani si 6 luni de inchisoare pentru coruptie PDF Imprimare Email
Miercuri, 17 Martie 2010 15:26

Cristian AnghelSurpriza la Curtea de Apel Cluj. Primarul municipiului Baia Mare a fost condamnat la puscarie pentru acte de coruptie. Decizia a fost luata in cursul dupa-amiezii de azi. "Cristian Anghel a fost condamnat la doi ani si sase luni de inchisoare cu executare", a declarat purtatorul de cuvant al Curtii de Apel Cluj, judecatoarea Claudia Ilies in urma cu cateva minute.
 
Procesul este cel intentat in urma cu cativa ani de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie si vizeaza o tranzactia imobiliara facuta in vara anului 2007 de catre primaria municipiului maramuresean. Mai exact, a fost vorba de achizitia unui bloc de locuinte, situat pe strada Horea 46A (NR. din Baia Mare).

Ultima actualizare Joi, 18 Martie 2010 14:58
Citeşte mai mult...
 
Politia a instalat filtre pe Drumul National 18 PDF Imprimare Email
Luni, 15 Martie 2010 07:29

Autoritatile au luat masuri suplimentare in aceasta dimineata pentru a evita aparitia unor blocaje pe Drumul National 18, care face legatura intre municipiul Baia Mare si Maramuresul istoric. In zona ninge viscolit inca de aseara iar masinile risca sa ramana inzapezite in situatia in care nu sunt dotate corespunzator.

 La aceasta ora, la baza muntelul Gutai, atat in Baia Sprie, cat si de cealalta parte, in satul Mara, au fost instalate filtre ale politiei rutiere, care selecteaza atent masinile ce ajung in zona. Reprezentantii Prefecturii Maramures au precizat ca autovehiculele care nu sunt echipate de iarna si nu au lanturi la roti sunt intoarse din drum.

Citeşte mai mult...
 
Prof. drd. Gheorghe Andraşciuc a fost numit consilier al primului ministru pentru problemele de învăţământ al minorităţilor naţionale reprezentate în Parlamentul României PDF Imprimare Email
Scris de I.D.Mariş   
Vineri, 12 Martie 2010 15:00
Prof. drd. Gheorghe Andraşciuc a fost numit consilier al primului ministru pentru problemele de învăţământ al minorităţilor naţionale reprezentate în Parlamentul României. Propunerea a pornit de la Miroslav Petreţchi, preşedintele UUR Maramureş, vicepreşedinte al Uniunii Ucranenilor din România şi a fost susţinută de deputatul Ştefan Buciută. După audierea la Camera Deputaţilor, alături de alţi candidaţi, prof. Gheorghe Andrasciuc a fost desemnat printr-un vot majoritar pentru funcţia de consilier al primului ministru.

Gheorghe Andraşciuc s-a născut la 25.09.1972 în localiatea Rona de Sus, jud. Maramureş. Este absolvent al Universitatţii Bucureşti, Facultatea de Litere. Are un masterat la Universitatea Babeş-Bolyai Cluj Napoca şi este doctorand, urmând ca în toamnă să-şi susţină teza cu o temă dedicată scriitorului sighetean Alexandru Ivasiuc.
Lucrează în învăţământ din anul 1994, este titular pe catedra de limba şi literatura română la Colegiul Naţional „Dragoş Vodă” din Sighetu Marmaţiei. Este căsătorit cu prof. Dana Andraşciuc, colegă de catedră la acelaşi colegiu.

Citeşte mai mult...
 
Invatamantul intra in greva de saptamana viitoare PDF Imprimare Email
Miercuri, 10 Martie 2010 20:03

Sindicalistii din invatamant sunt pe picior de razboi. Astazi, Colegiul National al Liderilor din cadrul Federatiei Sindicatelor Libere din Invatamant (FSLI), intrunit in sedinta dupa intalnirea cu ministrul Educatiei, a luat decizia declansarii unui nou conflict de munca incepand de saptamana viitoare. Protestele vor debuta mai intai la nivel local, dupa cum a precizat pentru citynews.ro secretarul general al structurii sindicale, Liviu Marian Pop, urmand ca pe parcurs sa se extinda, tinta finala fiind greva generala.

 Pop a aratat ca azi a fost batut in cuie un grafic al protestelor. Primele miscari sunt programate sa inceapa pe 15 martie, cu mitinguri, pichetari si greve de avertisment in teritoriu. Aceasta etapa se va inceia in 2 aprilie si va fi urmata de pichetari la sediul Ministerului Educatiei, respectiv la Guvern, in perioada 12 – 30 aprilie.

Citeşte mai mult...
 
Sighetean legat, batut si jefuit in propria casa PDF Imprimare Email
Marţi, 09 Martie 2010 10:17

Caz grav de talharie inregistrat noaptea trecuta in municipiul Sighetu Marmatiei. Trei indivizi mascati au tabarat in apartamentul unui sighetean si, dupa ce i-au aplicat o „corectie” serioasa, i-au golit locuinta.

 

Conform politiei, incidentul a fost semnalat in jurul orei 1:00. Imobilul in care au intrat „haiducii” se afla pe strada Piata 1 Decembrie 1918, adica exact in centrul municipiului Sighet.

 

Ultima actualizare Marţi, 09 Martie 2010 14:18
Citeşte mai mult...
 
Cod galben de ninsori in Maramures PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Joi, 04 Martie 2010 14:53

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis un cod galben de ninsori valabil de vineri 5 martie de la ora 02:00 şi până sâmbătă 6 martie la ora 20.00. Avertizarea vizează 21 de judeţe printre care şi judetul Maramures.

În intervalul mentionat vremea se va răci si vor fi precipitatii în toate regiunile. La munte, estul Transilvaniei, cea mai mare parte a Moldovei si zona deluroasă a Olteniei si Munteniei vor predomina ninsorile si se va depune strat consistent de zăpadă. 
Temporar vântul va prezenta intensificări, mai susţinute în cursul zilei de sâmbătă, iar la munte si în Moldova va viscoli ninsoarea.

Citeşte mai mult...
 
Protest spontan la CRRPH Sighet si Poienile de sub Munte PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Marţi, 02 Martie 2010 10:08

Aproximativ 50 de angajati ai CRRPH (Centrului de Recuperare si Reabilitare a Persoanelor cu Handicap) Sighetu Marmatiei au declasat in aceasta dimineata un protest spontan.

Oamenii sunt nemultumiti de faptul ca lefurile le-au fost diminuate nejustificat de conducere. Angajatii sustin ca nu li se mai platesc orele lucrate sambata si duminica, in schimb primind zile libere. Ei sustin de asemenea ca au fost amenintati ca vor fi dati afara daca protesteaza.

Angajatii sunt decisi sa continue greva si spun ca vor merge pana la capat si ca nu vor lasa balta aceste forme de protest, in conditiile in care li se incalca depturile pe care le au.

Ultima actualizare Marţi, 02 Martie 2010 10:33
Citeşte mai mult...
 
Protest spontan la Spitalul Municipal Sighet PDF Imprimare Email
Joi, 25 Februarie 2010 09:55

Peste 100 de angajati de la Spitalul Municipal Sighetu Marmatiei au declasat in aceasta dimineata un protest spontan.

Oamenii se plang de faptul ca lefurile pe luna ianuarie le-au fost diminuate nejustificat de actuala conducere, toate acestea pe fondul unei nemultumiri generale cauzate de marile datorii pe care unitatea le are catre proprii angajati inca din 2007.

“Este vorba despre 110-120 de cadre medicale - medici, asistente si infirmiere care protesteaza la aceasta ora. Oamenii sunt nemultumiti de faptul ca sporurile specifice pe ianuarie le-au fost diminuate. Este vorba de acele sporuri pentru munca in conditii grele si deosebite, cum ar fi cele de la ATI si psihiatrie, dar si din celelalte sectii. Toate acestea se suprapun peste faptul ca de un an de zile am castigat in instanta suma de 23 de miliarde de lei vechi, bani reprezentand restante din perioada 2007-2009, iar personalul nu a primit niciun ban din aceasta suma”, a declarat pentru citynews.ro liderul Sanitas Maramures Mircea Ciocan.

Ultima actualizare Miercuri, 03 Martie 2010 17:27
Citeşte mai mult...
 
Din martie, radare noi pe soselele maramuresene PDF Imprimare Email
Joi, 25 Februarie 2010 08:28

Opt sau noua masini de politie echipate “trasnet”, inclusiv cu radare mobile de ultima generatie, nedetectabile de antiradare, vor actiona din luna martie pe soselele din judetul Maramures. Acesta autoturisme fac parte dintr-un lot de 2.000 de vehicule achizitionate de Ministerul Administratiei si Internelor (MAI).

Seful Serviciului Politiei Rutiere Maramures, comisarul Dorin Gherman, a declarat pentru eMaramures.ro ca in judet MAI va trimite opt-noua masini dotate cu radare mobile de ultima generatie, nedetectabile de antiradare. “Deocamdata nu cunostem cand vor ajunge la noi si nici nu stim in ce zone ale judetului vor fi distribuite. Cert este ca in luna martie aceste masini vor putea fi deja folosite in Maramures”, a declarat comisarul Gherman.

Citeşte mai mult...
 
Consultatii la medicul de familie doar pe baza de programari telefonice PDF Imprimare Email
Marţi, 23 Februarie 2010 18:32

Incepand cu luna aprilie, medicii de familie vor acorda consultatii doar pe baza unei programari telefonice, efectuata cu cel putin 24 de ore inaintea datei dorite

Ministrul Sanatatii, Cseke Attila, a semnat astazi ordinul ce aproba masuri de eficientizare a activitatii la nivelul asistentei medicale ambulatorii.

"Noile masuri luate de catre Ministerul Sanatatii vor creste calitatea actului medical, dar si satisfactia pacientului. Vrem sa modificam comportamentul si mentalitatea furnizorului de servicii medicale in ceea ce priveste respectul pentru pacient, dar si perceptia bolnavului fata de conditiile in care se realizeaza actul medical.

Citeşte mai mult...
 
Clasa a 9-a trece la gimnaziu?! PDF Imprimare Email
Vineri, 19 Februarie 2010 21:48

Intr-un moment in care invatamantul este macinat de incertitudinile legate de cele 15.000 de posturi reduse, salarii calculate gresit, proiectul legii educatiei si proiectul legii pensiilor, sindicatele din Educatie spun ca ministerul se pregateste de o noua schimbare - trecerea clasei a 9-a la gimnaziu.

“Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului pregateste prin unele inspectorate scolare trecerea clasei a 9 la gimnaziu. Astfel la nivelul judetului Dolj s-au transmis adrese catre unitatile scolare pentru a vedea impactul. Nu imi ramane sa constat ca in fapt nu mai conteaza legea asumata si ca in secret se doreste trecerea clasei a 9-a in invatamantul gimnaziale”, scrie pe blogul sau personal secretarul general al Federatiei Sindicatelor Libere din Invatamant, Liviu Marian Pop.

Sindicalistul promite ca se va interesa daca respectivele adrese au fost trimise si in alte judete, pentru a descoperi adevarata intentie a celor de la Bucuresti.

Citeşte mai mult...
 
Surpare de pietre pe drumul Stramtura-Slatioara PDF Imprimare Email
Sâmbătă, 13 Februarie 2010 09:45

Pe drumul judetean 171B care leaga comuna Stramtura de localitatea Slatioara s-a produs o surpare de pietre, provenite de la o fosta cariera de piatra care este situata in apropierea drumului public. Caderea bucatilor de stanca a avut loc pe o suprafata de 5 metri lungime si 3 metri latime, astfel ca un sens de circulatie de pe acest tronson a fost blocat.


Prefectul Sandu Pocol, in calitate de presedinte al Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta, a dispus masuri de interventie pentru asigurarea traficului rutier si degajarea bucatilor de stanca de pe carosabil, astfel ca la aceasta ora in zona se actioneaza cu doua utilaje pentru deblocarea caii rutiere.

Ultima actualizare Sâmbătă, 13 Februarie 2010 10:42
Citeşte mai mult...
 
Cod galben de ploi in nordul Maramuresului PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Vineri, 12 Februarie 2010 13:08

Fenomene vizate: precipitaţii însemnate cantitativ.

Începând din această noapte si pâna în 13 februarie ora 18, în sud-vestul, nord-estul tării si în zona de munte va ninge, iar in restul judetelor atentionate vor predomina ploile, cantitătile de apă urmând a depăsi local 20...25 l/mp si izolat 35 l/mp. Vor fi conditii de polei.

Temporar vântul va avea intensificări sustinute viscolind ninsoarea, mai ales în zona montană. 

Citeşte mai mult...
 
Scandal la o statie peco din Sighetu Marmatiei PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Marţi, 09 Februarie 2010 17:51

Azi, 9 februarie 2010, in jurul orei 17 un taximetrist a fost agresat la statia peco zece (statia Petrom) de catre 3 indivizi de etnie rroma. La apelul de urgenta a acestuia, majoritatea taximetristilor din Sighet, impreuna cu politia si jandarmeria au sarit in ajutorul acestuia. Cei 3 indivizi au fost imobilizati cu succes de catre autoritati intr-un local din apropiere.

Vom reveni cu informatii.

Ultima actualizare Miercuri, 10 Februarie 2010 07:49
 
Centru de examinare pentru obtinerea permisului de conducere la Sighetu Marmatiei PDF Imprimare Email
Vineri, 05 Februarie 2010 23:54

Ministrul Administraţiei şi Internelor a emis recent Ordinul nr. 4/2010 prin care se instituie noi prevederi referitoare la obţinerea permisului de conducere. Astfel, toţi cei care vor să obţină permisul de conducere trebuie să treacă cu bine atât peste proba teoretică ce se susţine în sistem informatic, cât şi de proba practică. Ordinul MAI a fost publicat în Monitorul Oficial în 19 ianuarie a acestui an.

Potrivit actului normativ, proba teoretică presupune rezolvarea unui chestionar, prin utilizarea unui software pus la dispoziţie de Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculări a Vehiculelor. Accesul la aplicaţia informatică se va realiza doar pe baza unui bon de ordine, lucru care în judeţul nostru este pus deja în practică. În ceea ce priveşte proba practică, aceasta va cuprinde testarea conducerii unui autovehicul în poligon sau în traseu, atât în localităţi, cât şi în afara acestora, inclusiv după lăsarea serii.

Citeşte mai mult...
 
« ÎnceputAnterior51525354555657585960UrmătorSfârşit »

Page 56 of 62

Dr.Max - Farmacie

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Vremea


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact