logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


ULTIMELE STIRI
ISU recomanda populatiei sa stea in casa si sa inchida toate ferestrele, pe durata codului galben PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Vineri, 14 Mai 2010 17:48
Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta le recomanda cetatenilor sa inchida toate ferestrele locuintelor si sa evite parasirea casei, pe timpul avertizarii meteo de cod galben din acest week-end, valabila in intervalul 15 mai, ora 14:00 - 16 mai, ora 9:00, anunta Mediafax.


Daca deplasarea in afara locuintelor este absolut necesara, reprezentantii ISU recomanda populatiei sa nu treaca prin apropierea copacilor, stalpilor, panourilor publicitare sau constructiilor ce se pot prabusi (inclusiv imobile aflate in constructie), iar conducatorii auto sunt sfatuiti sa nu isi parcheze masinile in apropierea acestora.


Reprezentantii ISU ii mai sfatuiesc pe cetateni sa nu atinga stalpi sau fire electrice cazute la pamant si sa ocoleasca baltile produse in zona acestora, din cauza ca exista pericolul de electrocutare.
Ultima actualizare Vineri, 14 Mai 2010 17:54
Citeşte mai mult...
 
Lista concurentelor selectate pentru etapa finală a concursului Miss VALEA VERDE PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Miercuri, 12 Mai 2010 11:38
Juriul a decis să selecteze pentru etapa finală a concursului Miss VALEA VERDE, următoarele concurente:

1. CHINDRIS Mariana Andreea

2. CODREA Raluca Bianca

3. COMAN Miruna

4. COVACIU Adriana Mirela

5. DANCIU Teodora

6. DZABENIUC Alexandra – Tamara

7. HERBIL Lenuţa Alina

8. HOTEA Claudia

9. TOACACI Yvett

10. VAIDA Andrea – Ibolya

 

Cele zece concurente selectate vor fi contactate în următoarele zile de către organizatori pentru a li se comunica detalii pentru pregătirea etapei finale. Etapa finală (concursul propriu zis) se va desfăşura la Sala Radio Sighet, Sâmbătă, 29 mai 2010.

Ultima actualizare Miercuri, 12 Mai 2010 11:44
Citeşte mai mult...
 
Sistari de curent miercuri si joi in Rona de Sus, Costiui, Sarasau, Craciunesti, Bocicoiu Mare si Lunca de la Tisa PDF Imprimare Email
Marţi, 11 Mai 2010 12:40

Mai multe localitati din Maramures vor ramane miercuri, 12 mai, fara curent electric. De aceasta data, intreruperi au fost programate de catre reprezentantii societatii Electrica in Baia Mare, Berinta, Magureni, Fanate, Ciocotis, Trestia, Bloaja, Rona de Sus, Costiui, Sarasau, Craciunesti, Bocicoiu Mare si Lunca de la Tisa.



Miercuri, 12 mai, vor avea loc mai multe sistari ale distributiei de energie electrica in mai multe localitati din Maramures. Afectati de intreruperi vor fi si consumatorii din Rona de Sus (din centru spre Costiui), Costiui, intre orele 8.00 – 17.00.

 

Nu vor fi feriti de sistari nici consumatorii din Sarasau, intre orele 8.00 si 17.00, in timp ce beneficiarilor din Craciunesti, Bocicoiu Mare si Lunca de la Tisa le va veni randul sa fie in aceasta situatie intre orele 8.00 si 17.00, joi, 13 mai. 

Ultima actualizare Marţi, 11 Mai 2010 12:53
Citeşte mai mult...
 
Mascatii cauta droguri in casele sighetenilor PDF Imprimare Email
Miercuri, 05 Mai 2010 16:39

Perchezitii multiple se deruleaza la aceasta ora in localitatea maramureseana Sighetu Marmatiei. Echipaje ale Politiei de Frontiera au descins in mai multe zone ale municipiului pentru a culege probe si informatii despre o posibila retea de traficanti si consumatori de droguri.

Purtatorul de cuvant din cadrul Inspectoratului Judetean al Politiei de Frontiera, Iulia Stan, a confirmat faptul ca mascatii fac la aceasta ora verificarti in mai multe domicilii ale unor suspecti, insa a precizat ca informatii punctuale despre acest dosar si despre suspiciunile care planeaza asupra persoanelor perchezitionate vor putea fi date abia in cursul serii sau maine.

Iulia Stan a mentionat ca este un caz de trafic si consum de droguri, insa nu a mentionat exact daca la mijloc sunt stupefiante periculoase sau alt tip de substante. Intreaga actiune este coordonata de catre procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism. Au fost retinute pana in acest moment mai multe persoane despre care sunt informatii ca ar avea legatura cu acest caz.

Citeşte mai mult...
 
Defectiuni la acceleratul 1643 Bucuresti Nord - Sighetu Marmatiei PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Sâmbătă, 01 Mai 2010 05:59

Azi dimineata in jurul orelor 04:30, intre localitatile Saratel si Beclean din judetul Bistrita-Nasaud s-a produs o defectiune la locomotiva acceleratului 1643 Bucuresti-Sighetu Marmatiei. Trenul a fost tras pe o linie secundara pentru a nu perturba traficul feroviar in zona. In jurul orelor 06:45 a sosit la fata locului o noua locomotiva care a preluat garnitura de tren pentru a continua drumul spre Sighetu-Marmatiei. Dupa estimarile personalului din tren, acceleratul ar sosi la Sighet dupa amiaza, intre orele 12:00-13:30.

La ora 07:15 acceleratul a ajuns in Beclean.

Aceste informatii ne-au parvenit de la un cititor al site-ului aflat in tren si caruia ii multumim pe aceasta cale.

Ultima actualizare Sâmbătă, 01 Mai 2010 06:17
 
SLIMM nu mai participă la mitingul din 1 Mai PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Joi, 29 Aprilie 2010 15:26
Liviu Marian PopDeoarece Partidul Social Democrat a declarat că este unul dintre organizatorii  mitingului din 1 Mai, organizaţiile sindicale nu vor participa la acest miting dacă, reprezentanţii partidelor politice nu declară şi nu iţi susţin neutralitatea .

  Cei aproximativ 300 de membri din partea Sindicatului Liber din Învăţământ Maramureş nu mai participă  la mitingul din 1 Mai.  Totodată facem un apel la celelalte organizaţii sindicale de a nu participa la acest miting.

  Din respect pentru semnificaţia zilei de 1 Mai nu dorim o manifestare cu caracter politic
”, a declarat preşedintele SLIMM, Liviu Marian Pop.
 
Pistol cu gaze depistat in PTF Sighet PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Joi, 29 Aprilie 2010 15:21

Azi, 29 aprilie 2010, in jurul orei 14.00, s-a prezentat pe sensul de intrare in Romania un cetatean ucrainean de 39 de ani avand asupra sa o arma neletala. In urma controlului de frontiera, s-a constatat ca este vorba de un pistol cu gaze.



 In momentul de fata se fac cercetari cu privire la cele constatate, urmand ca maine 30 aprilie sa revenim cu mai multe detalii.

Citeşte mai mult...
 
Foto: Un accident de circulatie a lasat fara curent electric in aceasta seara locuitorii din zona "Teplita" PDF Imprimare Email
Scris de Mintau Marcel   
Marţi, 27 Aprilie 2010 19:27

UPDATE:  Viteza excesivă a fost cauza unui accident produs aseară, la ora 19,20, pe str. Tepliţei. Ivan C. de 32 de ani din Bocicoiu Mare conducea dinspre Sighet spre Tisa un autoturism. Într-o curbă uşoară la stânga nu a redus viteza, a părăsit carosabilul şi a intrat în coliziune cu un stâlp de la reţeaua de distribuire a energiei electrice. În urma impactului, stâlpul s-a rupt şi a căzut pe carosabil. Conducătorul auto a suferit vătămări corporale şi a fost transportat la spital unde i-au fost acordate îngrijiri medicale fără să necesite internarea. (Biroul de Presa al Politiei Maramures)

In aceasta seara, in jurul orei 19.30 un accident de circulatie a lasat fara curent electric locuitorii din zona lacului Teplita din Sighetu Marmatiei.

O masina a iesit de pe carosabil, a lovit frontal un stalp din beton de la reteaua electrica, acesta cazand in mijlocul soselei.

Ultima actualizare Miercuri, 28 Aprilie 2010 10:25
Vezi foto
 
Locomotiva trenului personal Sighet - Vişeu de Jos a luat foc în gara din Sighetu Marmatiei PDF Imprimare Email
Scris de Mintau Marcel   
Luni, 26 Aprilie 2010 18:17
Locomotiva trenului personal Sighet - Vişeu de Jos a luat foc în această dupămasă în gara din Sighetu Marmatie. Focul a izbucnit în zona motorului imediat după plecarea trenului din gară, acesta reuşind sa parcurgă mai puţin de 100 de metri. Acţionând cu prezenţă de spirit, personalul gării a decuplat locomotiva de restul vagoanelor. Fumul gros a creeat panică în rândul călătorilor. Alertaţi prin numărul unic de urgenţă 112, pompierii Detaşamentului Sighetu Marmaţiei au sosit la faţa locului reuşind să stingă focul după o intervenţie destul de dificilă deoarece incendiul degaja o mare cantitate de căldură.
Citeşte mai mult...
 
Norul vulcanic din Islanda se indreapta spre Maramures, iar APM a intrat in alerta PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Vineri, 16 Aprilie 2010 12:18

Administratia Nationala de Meteorologie a informat in aceasta dimineata Ministerul Mediului si Padurilor in legatura cu eruptia vulcanului activ de sub ghetarul Eyjafjallajokull din sudul Islandei, care a erupt pentru a doua oara miercuri 15.04.2009, la numai doua zile dupa ce isi incetase activitatea inceputa luna trecuta.



Astfel, din estimarile Administratiei Nationale de Meteorologie precum si ale Centrului International de Avertizare pentru aviatie, privind cenusa vulcanica - Volcanic Ash Advisary (VAAC) -, rezulta ca norul produs de eruptie nu va afecta direct Romania dar se va apropia de nord-vestul teritoriului in cursul zilei de sambata (17aprilie).



“In consecinta, Agentiile pentru Protectia Mediului din Bihor, Maramures, Satu Mare si Suceava vor monitoriza permanent calitatea aerului si eventualele concentratii de pulberi totale in suspensie precum si fractiunea PM10 (pulberi in suspensie cu diametru mai mic de 10 microni), atat cu metode automate cat si cu metode manuale”, se arata in comunicatul ANM.

Ultima actualizare Vineri, 16 Aprilie 2010 12:54
Citeşte mai mult...
 
Sigheteanul Ducu Bertzi a fost propus pentru Consiliul de Administratie al SRR PDF Imprimare Email
Marţi, 13 Aprilie 2010 16:44

Ducu Bertzi a fost propus pentru Consiliul de Administratie al Societatii Romane de Radiodifuziune (SRR) de catre unul dintre partidele politice din Romania. Acesta a sustinut in intreaga sa cariera peste 4.000 de spectacole, in tara si strainatate (Franta, Belgia, Germania, Austria, Ungaria, Italia, Spania si Marea Britanie). Printre albumele sale se numara "Dor de duca" (1997), "Sufletul meu" (2000) si "Cantece din Maramures" (2004).

Citeşte mai mult...
 
Un tren Personal a deraiat în Bistriţa-Năsăud. Trenul Accelerat Cluj - Sighet va ajunge cu întârziere la destinaţie PDF Imprimare Email
Miercuri, 07 Aprilie 2010 20:54

Două vagoane ale unui tren Personal au deraiat în gara din localitatea bistriţeană Mogoşeni. În urma incidentului, care a avut loc la ora 17:30, circulaţia feroviară a fost închisă pe un fir, iar două garnituri ale trenului vor ajunge la destinaţie cu întârziere, transmite Mediafax, care citează Compania Naţională de Căi Ferate CFR. Nicio persoană nua fost rănită în urma incidentului.

După ce trenul Personal 4.485 a deraiat, traficul feroviar a fost închis pe linia I, iar în prezent circulaţia feroviară se desfăşoară pe liniile II şi III in staţia Mogoşeni.

Astfel, trenul Accelerat 1931, care circulă pe relaţia Iaşi - Cluj şi trenul Accelerat 1943, care circulă pe relaţia Cluj - Sighet vor ajunge cu întârziere la destinaţie din cauza incidentului.

Ultima actualizare Miercuri, 07 Aprilie 2010 21:01
Citeşte mai mult...
 
Olandez suspectat ca a incercat sa treaca cu droguri prin vama de la Sighetu Marmatiei PDF Imprimare Email
Joi, 01 Aprilie 2010 21:46

Un cetatean din Olanda care venea din Ucraina a fost oprit in seara zilei de azi, 1 aprilie, in vama din Sighetu Marmatiei, iar in timpul controlului asupra sa a fost gasit un pliculet cu ierburi suspecte, care s-a presupus ca ar putea sa fie droguri.

Deocamdata, autoritatile de la frontiera fac verificari, pentru ca nu se stie daca ierburile gasite asupra sa sunt sau nu halucinogene. Cantitatea pe care o avea olandezul in pliculet este de sub un gram si urmeaza sa fie expertizata de specialisti.

"In momentul de fata se face perchezitia asupra cetateanului olandez suspectat ca ar detine droguri. Masina va fi retinuta la Punctul de Frontiera Sighet pana la finalizarea cercetarilor.

Citeşte mai mult...
 
ULTIMA ORA: Spitalul Municipal va fi mutat intr-un spatiu nou! PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Joi, 01 Aprilie 2010 04:13

Aseara tarziu, ministrul sanatatii Attila Cseke, alaturi de premierul Romaniei, Emil Boc, au decis sa se interzica functionarea spitalelor de tip pavilionar si sa sustina construirea de cladiri compacte, dorindu-se mutarea acestor spitale in spatii noi si mult mai eficiente. Ordinul intra in vigoare incepand cu 1 aprilie 2010, iar spitalele vor trebui sa se mute in noile spatii pana in februarie 2011. In aceasta situatie se afla si Spitalul Municipal Sighetu Marmatiei. Primaria Sighet va incearca in aceste zile sa gaseasca un spatiu corespunzator noii cladiri care va deservi Spitalului Municipal Sighet. Potrivit unor surse ce au dorit sa ramana sub anonimat, se doreste construirea noului spital pe locul unde se afla in acest moment Parcul Dendrologic. Acesta se afla in proprietatea Ocolului Silvic Sighet, iar conducerea sa nu doreste deocamdata sa cedeze spatiul, acolo existand numeroase specii rare pomicole, floricole si zooficole. O alta locatie luata in calcul este zona Lazu Baciului, insa este o versiune mai putin agreata din cauza ca se afla la distanta mare de centrul orasului.
In ceea ce priveste noua cladire a Spitalului, aceasta va fi una foarte moderna, va fi prevazuta cu liftinguri, va avea 8 etaje, din care ultimele doua vor fi alocate sectiilor de Psihiatrie (barbati si femei). La parter se va afla Centrul de Primiri Urgenta.



In aceasta situatie, toate cladirile Spitalului Municipal construite inainte de 1947 vor fi retrocedate vechilor proprietari, iar cladirile construite dupa 1947 de catre Spitalul Municipal vor fi cedate astfel: cladirea sectiei de Pediatrie va reveni Jandarmeriei iar cladirea Maternitatii va reveni Politiei.

Ultima actualizare Joi, 01 Aprilie 2010 13:34
Citeşte mai mult...
 
Descindere a mascatilor la Costiui in cautare de droguri PDF Imprimare Email
Miercuri, 31 Martie 2010 12:16

In urma investigatiilor derulate pe parcursul a cinci luni, de catre politisti de combatere a criminalitatii organizate, sub coordonarea DIICOT, a fost destructurata o grupare specializata in traficul ilicit de droguri de risc. La perchezitiile desfasurate ieri in Maramures, au fost ridicate doua kilograme de canabis in valoare de aproximativ 20.000 de euro.


Politistii de la Serviciul de Combatere a Criminalitatii Organizate au documentat activitatea infractionala desfasurata de membrii respectivei gruparii in perioada noiembrie 2009 - martie 2010. Principalul suspect, Nicolae S. de 31 de ani, din Rona de Sus, a fost depistat ieri de oamenii legii la Sighetu Marmatiei, in timp ce oferea spre vanzare canabis.


In baza autorizatiilor emise de Tribunalul Maramures au fost efectuate cinci perchezitii domiciliare la locuintele suspectilor Ioan A. (33 de ani) din Rona de Sus, Nicolae S., Daniel C., din Costiui, Vasile S., din Rona de Sus si Calin T. din Sighetu Marmatiei.

Ultima actualizare Miercuri, 31 Martie 2010 14:39
Citeşte mai mult...
 
In 31 martie se sisteaza curentul electric in cartierul Iapa din cauza unor lucrari la retea PDF Imprimare Email
Marţi, 30 Martie 2010 19:27

In mai multe localitati din Maramures vor avea loc sistari in furnizarea curentului electric, din cauza unor lucrari la retea. Cei mai afectati de intreruperile de curent, care vor tine de la ora 9.00 la ora 18.00, vor fi consumatorii din Somesul Uileac, care nu vor avea energie electrica trei zile la rand, incepand cu ziua de marti si terminand cu ziua de joi.

 

Noi intreruperi de curent electric in Maramures. In Saptamana Mare, mai multi consumatori nu vor beneficia de serviciile Electrica, in anumite intervale orare, din cauza faptului ca se va lucra la retea pentru innoirea conexiunilor.

 

Sistari ale curentului electric vor avea loc la: Somes Uileac, in intervalul 30 martie 2010 – 1 aprilie 2010, intre orele 9.00 – 18.00, Culcea, in data de 31 martie, intre orele 8.00– 15.00, Moisei (zona Izvorul Negru spre manastire), in data de 31 martie 2010, intre orele 8.00 – 15.00, Sieu, Rozavlea, in data de 31 martie, intre orele 8.00 – 15.00, Poienile Izei, Botiza, Glod, Slatioara, Stramtura, in data de 31 martie, intre orele 8.00 – 16.00,
Sighetu Marmatiei, cartier Iapa, in data de 31 martie, intre orele 8.00 – 16.00,
Ultima actualizare Marţi, 30 Martie 2010 19:37
Citeşte mai mult...
 
Doi morţi şi trei răniţi într-un accident rutier în Italia, toţi din Maramureşul Istoric PDF Imprimare Email
Scris de Mintau Marcel   
Marţi, 23 Martie 2010 22:19
Doi tineri maramureşeni au murit, alţi trei aflându-se in stare gravă la spital în urma unui accident rutier pe o şosea din Italia.

Poliţiştii italieni declara ca accidental s-a datorat încercarii nereuşite a şoferului maramureşean de a intra în manevra de depăşire,  acroşând un autoturism marca Golf şi apoi  ciocnindu-se violent cu un camion. În urma impactului devastator, doi tineri au murit pe loc (Danci Gavrila, 26 ani din Borşa şi Ioan Lapusan , 29 de ani din Botiza) iar alţi trei tineri fiind grav raniţi. De altfel, Lapusan Florin, fratele lui Ioan, prins fiind în epava maşinii şi eliberat de pompieri, se afla şi la această oră în stare gravă, internat în unitatea de terapie intensivă a spitalului Maggiore di Crema.

Ultima actualizare Marţi, 23 Martie 2010 22:26
Citeşte mai mult...
 
« ÎnceputAnterior51525354555657585960UrmătorSfârşit »

Page 55 of 62

Dr.Max - Farmacie

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Vremea


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact