logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


ULTIMELE STIRI
FOTO & VIDEO: Rupere de nori in aceasta seara la Stramtura. Circulatia blocata PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Luni, 12 Iulie 2010 21:31

La iesire din localitatea Stramtura spre Barsana a fost blocata circulatia autovehiculelor in aceasta seara in urma unei ruperi de nori, astfel ca apa de pe versanti a coborat pe soseaua principala de pe Valea Izei.

Mai multe gospodarii din zona au fost inundate.

Multumim cititoarei Mariana Chindris pentru imaginile trimise.

Ultima actualizare Luni, 12 Iulie 2010 22:04
Vezi foto & video
 
ALARMA: Viitura asteptata pe raul Tisa. Sighetul ar putea sa ramana fara apa potabila PDF Imprimare Email
Joi, 08 Iulie 2010 11:59

O viitura puternica este asteptata astazi pe raul Tisa din Maramures. Apele vor lovi in zona localitatii Craciunesti, comuna Bocicoiu Mare, dupa informatiile primite de citynews.ro. Prefectul judetului, Sandu Pocol, a ajuns deja in zona si a relatat pentru ziarul nostru ca apele au inceput deja sa iasa din matca. “Asteptam o viitura in jurul orei 13:00 din Ucraina. Eu sunt la Craciunesti acum, apoi ma duc la Lunca la Tisa cu cei de la Ape, Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta… Suntem pe baricade”, a declarat pentru citynews.ro, prefectul Sandu Pocol.

Pericolul planeaza in special asupra statiei de captare a apei de la Craciunesti, statie care alimenteaza municipiul Sighetu Marmatiei. Daca viitura va fi una puternica furnizarea apei la robinete ar putea fi intrerupta. Primarul din Sighet, Eugenia Godja, spune ca au fost deja luate unele masuri de protectie in ceea ce priveste siguranta statiei.

Ultima actualizare Joi, 08 Iulie 2010 12:04
Citeşte mai mult...
 
COD PORTOCALIU – Hidrologii ucraineni au avertizat Maramjuresul de cresterea alarmanta a cotei raului Tisa PDF Imprimare Email
Joi, 08 Iulie 2010 08:46

Precipitatiile abundente cazute in Ucraina au contribuit la cresterea debitului si nivelului raului Tisa. La statia hidrometrica Rahiv a fost atinsa cota de 453 de centimetri, astfel ca autoritatile ucrainene din domeniu apelor au avertizat omologii din Maramures.

In Maramures, la statia hidrometrica Valea Viseului a fost atinsa deja cota de inundatie, 200 de centimetri, insa oficialii din cadrul Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta au mentionat ca nu au fost semnalate probleme deosebite.

Prefectul Sandu Pocol in calitate de presedinte al Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta a dispus pregatirea echipelor de interventie si monitorizarea cu atentie deosebita a sectorului raului Tisa.

Ultima actualizare Joi, 08 Iulie 2010 09:53
Citeşte mai mult...
 
Cod Portocaliu de ploi şi vijelii în Maramureş PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Miercuri, 07 Iulie 2010 10:03

Meteorologii au emis, miercuri dimineaţă, Cod Portocaliu pentru judeţul Maramureş şi zona de munte a judeţelor Suceava, Neamţ, Bistriţa-Năsăud, Mureş şi Harghita. 

Avertizarea a intrat în vigoare la ora 8:00 şi este valabilă până la ora 21:00.

In intervalul mentionat, in jumatatea de nord a tarii precum si in toate zonele de deal si de munte instabilitatea atmosferica va fi accentuata (averse, descarcari electrice, grindina si intensificari ale vantului cu aspect de vijelie). Cantitatile de apa vor depasi local 30 l/mp si izolat 60 l/mp.

In acelasi interval, in judetul Maramures si in zona de munte a judetelor Suceava, Neamt, Bistrita-Nasaud, Mures si Harghita, cantitatile de apa vor depasi local 60-70 l/mp.

Citeşte mai mult...
 
O sigheteancă, printre victimele accidentului feroviar din Spania PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Duminică, 27 Iunie 2010 13:13

foto: mediafaxNumărul total al victimelor accidentului feroviar din Spania a fost revizuit la 12, dintre care 11 latino-americani şi o femeie de origine română.

Cea de-a 12-a victimă este o româncă în vârstă de aproximativ 30 de ani, a cărei identitate nu a fost furnizată, deşi poliţia cunoaşte numele acesteia. Neavând rude în Spania, Curtea a fost nevoită să recurgă la Interpol pentru a obţine mostre de ADN de la rudele din România, astfel încât identitatea acesteia să poată fi confirmată. Această misiune ar fi fost mai uşoară dacă actele de identitate din România ar fi conţinut amprentele digitale ale victimei, afirmă Montserrat Tura, ministru de Justiţie în Catalonia.

În legătura cu această tragedie am primit pe adresa Sighet Online mai multe e-mailuri de la persoane care afirmă că o cunoscuseră pe femeia decedată în accidentul feroviar din Spania, aceasta fiind din Sighetu Marmatiei.
Citeşte mai mult...
 
Curtea Constituţională a blocat tăierea pensiilor, salariile bugetarilor scad cu 25%, leul scade, bursa se prăbuşeşte PDF Imprimare Email
Vineri, 25 Iunie 2010 10:29

Curtea Constituţională a decis, vineri, cu majoritate de voturi că este neconstituţional articolul din legea pensiilor care prevede tăierea pensiilor cu 15%. De asemenea Curtea a consiiderat neconstituţional articolul privind recalcularea pensiilor de serviciu pentru magistraţi, diplomaţi şi piloţi. Practic, având în vedere că pensiile de serviciu ale personalului ministerului de Interne şi al ministerului Apărării au nevoie de o perioadă de şase luni pentru recalculare, acest lucru echivalează cu menţinerea majorităţii pensiilor de serviciu laa nivelul actual. În schimb, articolul care prevede micşorarea salariilor bugetarilor cu 25% a fost considerat constituţional de către curte.

 

Potrivit unor surse judiciare, judecătorii Curţii Constituţionale au decis că prevederile privind pensiile magistraţilor sunt neconstituţionale, în timp ce în cazul altor categorii prevederile legale sunt interpretabile, însă nu se impune reglementarea lor în Parlament.

Ultima actualizare Vineri, 25 Iunie 2010 11:49
Citeşte mai mult...
 
Joi, mai multe strazi din Sighet raman fara curent electric PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Miercuri, 23 Iunie 2010 13:53

Joi, 24 iunie, vor ramane fara curent electric consumatorii de energie electrica din Sighetu Marmatiei (strada Locu Targului (partial), Valea Cufundoasa, zona Vad, Lazu Baciului, Sugau), Vadu Izei, Berbesti, Feresti, Giulesti, Cornesti, Calinesti, Ocna Sugatag, Sarbi, Breb, Budesti, Manastirea, Sat Sugatag, Harnicesti, Hoteni, Desesti si Mara, intre orele 8,30 si 18,30.

 

Masura este luata datorita unor lucrari de retea. Reprezentantii societatii Electrica afirma ca aceste lucrari sunt necesare pentru ridicarea gradului de siguranta pe retea si ca orice deranjament poate fi semnalat la numarul de telefon 0262-929.

Ultima actualizare Miercuri, 23 Iunie 2010 18:30
 
Atentionare meteo de ploi, furtuni si vijelii in jumatatea de vest a tarii PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Vineri, 18 Iunie 2010 08:30
Administratia Nationala de Meteorologie a emis, vineri dimineata, o atentionare cod galben ce vizeaza ploi cu caracter torential, descarcari electrice, intensificari de scurta durata ale vantului ce pot avea si aspect de vijelie si caderi de grindina. Atentionarea este valabila pentru judetele din jumatatea de vest a tarii, in intervalul 18 iunie, ora 21:00 - 19 iunie, ora 21:00.


In aceste regiuni, instabilitatea atmosferica va fi mai accentuata in noaptea de vineri spre sambata si in dimineata zilei de sambata, iar cantitatile de apa vor depasi local 25 l/mp si izolat 60...65 l/mp.

Citeşte mai mult...
 
VIDEO: Mai mulţi protestatari au forţat intrarea în Palatul Parlamentului PDF Imprimare Email
Marţi, 15 Iunie 2010 10:25

Spiritele s-au încins la Parlament. Mai mulţi protestatari au încercat să intre cu forţa în curtea Palatului Parlamentului, dar au fost opriţi de jandarmii care păzeau intrarea.  Dacă nu au reuşit să intre în curtea clădirii, protestatarii au ales altă metodă pentru a atrage atenţia: au blocat traficul rutier din zonă. Sindicaliştii protestează faţă de măsurile de austeritate anunţate de Guvern şi pentru a susţine moţiunea de cenzură la adresa cabinetului Boc.

 

Un nou scandal la Parlament. După ce luni senatorii şi deputaţii s-au certat în timpul votului pentru posturile de judecător la Curtea Constituţională, astăzi scandalul s-a mutat la porţile instituţiei. Mai mulţi participanţi la protestul de la Parlament au încercat să forţeze intrarea în clădire şi s-au îmbrâncit cu jandarmii în timp ce doreau să intre împreună cu reprezentanţi ai PSD. Nemulţumiţi că nu sunt lăsaţi să intre, protestatarii s-au îmbrâncit şi au aruncat cu apă în jandarmi. Conflictul s-a încheiat fără incidente.

Ultima actualizare Marţi, 15 Iunie 2010 10:39
Citeşte mai mult...
 
15 localitati din Maramures raman azi fara curent electric PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Marţi, 15 Iunie 2010 08:32

Lucrarile la retea conduc la intreruperi ale furnizarii energiei electrice in mai multe localitati din judetul Maramures azi, 15 iunie.


Vor fi consemnate sistari ale distributiei in Berbesti, Feresti, Giulesti, Cornesti, Calinesti, Ocna Sugatag, Sarbi, Breb, Budesti, Manastirea, Sat Sugatag, Harnicesti, Hoteni, Desesti, intre orele 8.30 – 18.30, dar si in Baia Mare.



Reprezentantii societatii afirma ca aceste lucrari sunt necesare pentru ridicarea gradului de siguranta pa retea si ca orice deranjament poate fi semnalat la numarul de telefon 0262-929.

 
Acceleratul 1643 Bucuresti Nord-Sighetu Marmatiei ar putea sa aiba astazi o intarziere de 10 ore PDF Imprimare Email
Marţi, 15 Iunie 2010 07:27

O furtuna puternica a oprit circulatia feroviara intre Miercurea Ciuc si Toplita, dupa ce mai multi copaci s-au prabusit pe calea ferata. Potrivit Agerpres, patru trenuri sunt oprite in diferite statii si au intarzieri mari.

Este vorba de rapidul Korona, care se indrepta catre Budapesta si care de luni seara de la ora 21.30 este oprit in gara Subcetate. In gara Toplita au fost oprite, inca de la miezul noptii, acceleratul 1642 Baia Mare-Bucuresti si acceleratul 1643 Sighetu Marmatiei-Bucuresti Nord, iar marti dimineata a fost oprit si rapidul Budapesta-Brasov.

Acceleratul 1643 Bucuresti Nord-Sighetu Marmatiei la aceasta ora se afla in apropiere de gara Miercurea Ciuc, urmand sa aiba o intarziere foarte mare cand va ajunge in statia Sighet.

Echipe de la Electrica, CFR si de la Serviciul Voluntar pentru Situatii de Urgenta Galautas lucreaza pentru remedierea defectiunilor.

De la un cititor al Sighet-online.ro aflat in acceleratul 1643 Sighetu-Marmatiei - Bucuresti Nord, am aflat ca in urma cu aproximativ 10 minute trenul s-a pus in miscare avand restrictii de viteza pe o portiune mare de drum.

Ultima actualizare Marţi, 15 Iunie 2010 07:38
Citeşte mai mult...
 
Bancnote false descoperite in magazinele din Ocna Sugatag PDF Imprimare Email
Luni, 14 Iunie 2010 16:49

Ofiterii de la Crima Organizata Maramures au intrat in alerta in cursul zilei de astazi, 14 iunie, dupa ce la mai multi comercianti au fost identificate bancnote de 100 RON ce par a fi false. Banii au fost trimisi pentru expertiza pentru a se stabili daca bancnotele sunt sau nu contrafacute.

O ancheta a fost demarata in zona, insa pana la aceasta ora nu s-au facut declaratii oficiale in acest caz. La prima vedere, acestea nu prezentau toate elementele de siguranta specifice unei bancnote.

Citeşte mai mult...
 
Circulatie blocata pe DN 18, in zona Pasului Prislop PDF Imprimare Email
Luni, 14 Iunie 2010 08:09

Centrul InfoTrafic al Politiei Romane informeaza ca traficul rutier pe DN 18, adica intre Carlibaba - judetul Suceava - si Borsa - judetul Maramures - este la aceasta ora intrerupt total la kilometru 205 + 100, din cauza unei ploi torentiale care a adus aluviuni de pe versanti pe partea carosabila. Conducatorii auto sunt sfatuiti sa respecte indicatiile politistilor rutieri.


Din cauza unei furtuni puternice, care a adus aluviuni de pe versanti pe partea carosabila, DN 18 este blocat in zona Pasului Prislop, intre Carlibaba (Suceava) si Borsa (Maramures), la kilometrul 205 + 100.

 

Politistii din Borsa recomandata celor care intentioneaza sa ajunga la Suceava sa se informeze din timp despre situatia din zona localitatii Ciocanesti, acolo unde a avut loc o furtuna violenta.

Ultima actualizare Luni, 14 Iunie 2010 09:17
Citeşte mai mult...
 
Muscat de sarpe in timp ce se afla la cules de ciuperci, pe un deal din apropierea localitatii Vadu Izei PDF Imprimare Email
Sâmbătă, 12 Iunie 2010 20:17

Un barbat in varsta de aproximativ 50 de ani din Vadu Izei a fost muscat, in dupa-amiaza zilei de azi, 12 iunie,  de un sarpe, in timp ce se afla la cules de ciuperci pe dealurile din apropierea localitatii. Barbatul a fost transportat de urgenta la Spitalul Municipal din Sighetu Marmatiei, fiind supus investigatiilor medicale.

Barbatul culegea ciuperci impreuna cu alti vecini si, la un moment dat, a simtit o intepatura puternica la picior, dupa care a vazut in iarba sarpele, despre care nu si-a dat seama daca e veninos sau nu, doar ca era "de culoare cafenie".

Ultima actualizare Duminică, 13 Iunie 2010 12:38
Citeşte mai mult...
 
SUSPICIUNE OMOR - Un barbat din satul Harnicesti a fost gasit mort intr-o balta de sange PDF Imprimare Email
Vineri, 04 Iunie 2010 15:10

Echipe de criminalisti si procurori de la Parchetul de pe langa Tribunalul Maramures s-au deplasat in cursul zilei de astazi, 4 iunie, in satul Harnicesti (comuna Desesti). Politistii din comuna au fost sesizati ca intr-o gospodarie se afla cadavrul unui barbat in varsta de peste 65 de ani, intr-o balta de sange.

 

Zona a fost imediat asigurata de catre organele de politie pana la sosirea criminalistilor. Informatii prea multe nu au dat anchetatorii. Surse au precizat insa pentru eMaramures.ro ca victima ar fi fost omorata de catre ginerele sau, in varsta de 47 de ani.

Citeşte mai mult...
 
UPC Sighet îşi modifică frecvenţele PDF Imprimare Email
Scris de Andreea Bianca Grijac   
Luni, 31 Mai 2010 14:40
De la 1 Iunie 2010, reţeaua de cablu UPC va efectua modificări care vor duce la schimbarea frecvenţele posturilor de televiziune.
 
Pentru a rememora toate posturile, este necesară o căutare automată.
 
Conducerea UPC îşi cere scuze faţă de abonaţii săi pentru această problemă.
Ultima actualizare Luni, 31 Mai 2010 20:20
 
VIDEO ARHIVA: A murit actorul Jean Constantin PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Miercuri, 26 Mai 2010 16:01

1928-2010Actorul Jean Constantin a decedat, miercuri, la varsta de 81 de ani, in locuinta sa de la Constanta, a declarat Alexandru Arsinel, directorul Teatrului de Revista din Bucuresti, citat de Mediafax.

In iunie 2009, Jean Constantin a fost internat la Spitalul Judetean Constanta, din cauza unor probleme cardiace.

Jean Constantin s-a nascut la 21 august 1928, la Techirghiol, si a jucat, de-a lungul carierei, in peste 50 de filme, cele mai cunoscute dintre acestea fiind "Prea mic pentru un razboi atât de mare" (1969), "Razbunarea haiducilor" (1968), Haiducii lui saptecai (1970), Seria B.D., "Felix si Otilia" (1972), "Nu filmam sa ne amuzam" (1974), serialul tv "Toate panzele sus" (1976), "Eu, tu si Ovidiu" (1977), "Revansa" (1978), "Duelul" (1981), "Nea Marin miliardar"(1979),  "Iancu Jianu, haiducul" (1981), "Pruncul, petrolul si ardelenii" (1981), "Colierul de turcoaze" (1985), "Masca de argint" (1985), "Coana Chirita" (1986), "Miss Litoral" (1990), "A doua cadere a Constantinopolului" (1993), "Cum mi-am petrecut sfârsitul lumii" (2006),  "Pacala se intoarce" (2006)  si "Supravietuitorul" (2008).

Citeşte mai mult...
 
« ÎnceputAnterior51525354555657585960UrmătorSfârşit »

Page 54 of 62

Dr.Max - Farmacie

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Vremea


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact