logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


ULTIMELE STIRI
Laptele si cornul va veni cu un mar PDF Imprimare Email
Joi, 26 August 2010 11:30

Elevii din invatamantul prescolar, primar si gimnazial vor primi in acest an scolar, pe langa lapte si corn, cate un mar. Programul "Fructe in scoli", finantat de Uniunea Europeana si Guvernul Romaniei, va demara in 13 septembrie, 60.000 de copii din Maramures urmand sa beneficieze de acesta. 

Programul “Fructe in scoli” va demara in anul scolar 2010-2011, pentru elevii claselor I-VIII. Prescolarii, elevii din invatamantul primar si gimnazial vor primi zilnic cate un mar. Programul este finantat, in mare parte, din fonduri europene, diferenta de bani urmand a fi completata cu bani din vistieria guvernului.

“Este un program al guvernului Romaniei cu finantare de la Uniunea Europeana. Am inteles ca aproximativ 3 milioane euro vom primi de la UE, iar diferenta o va suporta guvernul Romaniei.

Citeşte mai mult...
 
Nana Mouskouri - Je Chante avec Toi Liberté PDF Imprimare Email
Scris de Dani Godja   
Luni, 23 August 2010 15:21
 
Prima rectificare bugetara pe 2010: Luam de la voi si le dam lor! E bine asa? PDF Imprimare Email
Miercuri, 18 August 2010 17:16

Conform proiectului de rectificare aprobat astazi, 18 august, de catre Guvern, Ministerul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale va primi in plus 4,36 miliarde lei, reprezentand transferuri de la bugetul de stat catre bugetul asigurarilor sociale de stat, pentru finantarea drepturilor persoanelor cu handicap, precum si a pensiilor IOVR, indemnizatiilor reparatorii, alocatiilor de stat pentru copii, alocatiilor familiale, indemnizatiilor pentru cresterea copilului si altor ajutoare sociale.

Ministerul Sanatatii va primi 2,81 miliarde lei, reprezentand transferuri din bugetul de stat catre bugetul Fondului national unic de asigurari sociale de sanatate pentru acoperirea deficitului.

Ultima actualizare Miercuri, 18 August 2010 17:50
Citeşte mai mult...
 
Directia de Sanatate Publica Maramures are un nou director PDF Imprimare Email
Miercuri, 18 August 2010 12:42

Vasile Bodnar nu mai este directorul Directiei de Sanatate Publica Maramures. Locul lui Bodnar a fost luat de catre doctorul Calin Man, care va fi directorul interimar al institutiei si care pana la aceasta data a ocupat functia de purtator de cuvant.  

Ceea ce a determinat schimbarea din functie a lui Bodnar este faptul ca ordonanta prin care au fost numiti ca democrat-liberali in functii de directori de deconcentrate, dupa retragerea PSD de la guvernare, a fost declarata neconstitutionala de catre magistrati. Toti fostii directori care au depus actiuni in instanta au fost repusi in functie, urmand sa primeasca si plati compensatorii.

Ultima actualizare Miercuri, 18 August 2010 14:55
Citeşte mai mult...
 
Echipaje ale Politiei, ARR, RAR si Companiei Nationale de Drumuri si Autostrazi au blocat circulatia pe DN 1C Baia Mare - Cluj si DN 18B Baia Mare Sighet PDF Imprimare Email
Miercuri, 18 August 2010 08:25

Soferii maramureseni trebuie sa circule cu mare bagare de seama si sa aiba grija ca autovehiculele pe care le conduc sunt in stare perfecta de functionare si au rovigneta. Asta pentru ca din aceasta dimineata, 18 august, echipe ale Politiei, ARR, RAR si Companiei Nationale de Drumuri si Autostrazi au instituit doua posturi de control pe DN 1C Baia Mare - Cluj si DN 18B Baia Mare Sighet. Toate autovehiculele care trec pe aceasta ruta sunt verificate la sange, iar cozile de automobile se intind pe sute de metri asteptand sa le vina randul la control.

Citeşte mai mult...
 
Atentionare meteo in urmatoarele ore in Maramures PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Luni, 16 August 2010 17:05

In intervalul 16 august ora 20 - 17 august ora 10 instabilitatea atmosferica va fi accentuata in Banat, Crisana, Maramures, vestul si nordul Transilvaniei si nordul Olteniei. Va ploua torential, vor fi frecvente descarcari electrice, intensificari de vant cu aspect de vijelie si caderi de grindina. Cantitatile de apa vor depasi local 20 l/mp si izolat 50 l/mp.

Citeşte mai mult...
 
Concert de exceptie in Sighet pe 18 septembrie 2010 PDF Imprimare Email
Scris de Dani Godja   
Luni, 16 August 2010 15:03

ULTIMA ORA: Va anuntam  ca sambata, 18 septembrie 2010, sighetenii o sa benefiecieze de un concert de exceptie! Sighet Online ramane perseverent cu implicarea in viata culturala a orasului nostru si, cu ajutorul a doi domni importanti in viata urbei noastre care s-au aratat deschisi sa sprijine evenimentul, am reusit azi sa confirm formatiei faptul ca putem sa o aducem in concert in orasul nostru.Va spun deocamdata ca unul dintre muzicieni vine de peste ocean, din SUA, cu ocazia unui mic turneu ce-l face alaturi de formatia romaneasca in care canta. Despre ce formatie este vorba si cine sunt cei doi domni care sustin spectacolul o sa aflati foarte curand.

Ultima actualizare Luni, 16 August 2010 16:05
Citeşte mai mult...
 
Codul galben de canicula, prelungit pana luni PDF Imprimare Email
Vineri, 13 August 2010 11:33

Weekend sub semnul caldurii insuportabile. Codul galben de canicula a fost prelungit de catre meteorologi pana luni, 16 august a.c.

Administratia Nationala de Meteorologie a prelungit astazi codul galben de canicula valabil pentru toata tara. Ca urmare a acestui fapt Romania este si va fi pana luni inclusiv sub cod galben de canicula. Sunt asteptate temperaturi de peste 35 de grade in special in regiunile sudice si estice ale tarii.

Mai mult decat atat, indicele de confort termic va depasi, in unele zone ale tarii, pragul critic de 80 de unitati. Potrivit ANM, vremea va fi caniculara in cursul dupa-amiezelor in cea mai mare parte a tarii, iar indicele de confort termic ITU va depasi pragul critic de 80.

Ultima actualizare Vineri, 13 August 2010 11:39
Citeşte mai mult...
 
Cod galben de caniculă în toată ţara PDF Imprimare Email
Miercuri, 11 August 2010 12:02

Meteorologii au anunţat vreme caniculară în aproape toată ţara, în acest weekend. De asemenea, indicele de confort termic va depăşi, în unele zone ale ţării, pragul critic de 80.

România va fi, de joi până sâmbătă inclusiv, sub cod galben de caniculă, cu temperaturi de peste 35 de grade, în special în sud şi est, şi un indice de confort termic ITU ce va depăşi pragul critic de 80, potrivit unei atenţionări emise de Administraţia Naţională de Meteorologie.

Fenomene asociate instabilităţii atmosferice (averse cu caracter torenţial, descărcări electrice, intensificări ale vântului cu aspect de vijelie şi căderi de grindină) se vor manifesta doar pe arii restrânse, mai ales în zonele de deal şi de munte, mai precizează ANM.

Meteorologii avertizează părinţii să nu îşi plimbe bebeluşii în cărucioare în aceste zile, deoarece temperatura de la sol este mult mai mare.

Citeşte mai mult...
 
FOTO: Scuterist accidentat grav pe strada Dragos Voda din Sighetu Marmatiei PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Marţi, 10 August 2010 13:42

Un grav accident de circulatie a avut loc azi, 10 august, pe strada Dragos Voda din Sighetu Marmatiei in urma caruia un scuterist a suferit rani multiple fiind transportat de urgenta la Spitalul Judetean din Baia Mare.

Accidentul a avut loc la intersectia strazilor Tisei cu Dragos Voda, in fata Grupului Scolar Forestier, exact in acelasi loc in care a avut loc un alt accident aproape identic in luna martie a.c.

UPDATE: Ioan U. de 55 de ani din Poienile de Sub Munte a condus o autoutilitară pe str. Dragoş Vodă din Sighetu Marmaţiei. La intersecţie cu str. Rodinei nu s-a asigurat la efectuatea virajului spre stânga şi a intrat în coliziune cu un moped condus regulamentar de Sebastian T. de 18 ani din Sighetu Marmaţiei. Tânărul rănit grav în urma accidentului a fost transportat la spital unde a rămas internat. (Biroul de Presa al Politiei Maramures)

Ultima actualizare Miercuri, 11 August 2010 10:37
Vezi foto
 
Cod galben de ploi si vijelii sambata PDF Imprimare Email
Sâmbătă, 07 August 2010 13:22
Meteorologii au emis sambata o atentionare cod galben de ploi si vijelii pentru 26 de judete din nord, centru si sud valabila intre orele 11.00 si 23.00.

"In Maramures, Transilvania, nordul Moldovei, cea mai mare parte a Olteniei si vestul Munteniei, precum si in zona de munte, instabilitatea atmosferica va fi accentuata si se va manifesta prin averse, descarcari electrice, intensificari ale vantului cu aspect de vijelie si izolat grindina. Ploile vor avea si caracter torential, iar cantitatile de apa vor depasi local 20 l/mp si izolat 50 l/mp. Astfel de fenomene vor fi si in regiunile estice si sud-estice, dar pe spatii mai restranse.

Astazi 7 august, in cea mai mare parte a Munteniei si a Moldovei si in Dobrogea, vremea va fi caniculara dupa-amiaza, cand indicele de confort termic ITU va depasi pragul critic de 80. In aceste regiuni temperaturile maxime vor atinge local 35 de grade si izolat 36...37 de grade.

Citeşte mai mult...
 
Toader Stetca revine dupa 20 de ani la Sapanta PDF Imprimare Email
Duminică, 01 August 2010 15:07

Toader Stetca a fost primul primar din Romania care a luat masuri radicale impotriva fostului sistem comunist. Ales primar al comunei Sapanta in februarie 1990, Stetca a trecut la desfiintarea CAP, impartirea pamantului si bunurilor coopertivei cetatenilor. Autoritatile l-au acuzat de comiterea a numeroase ilegalitati si in cele din urma l-au arestat. Timp de cateva saptamani, Sapanta a fost in centrul atentiei intregii natiunii prin faptele promovate de Stetca. Arestat si eliberat de mai multe ori, Stetca a reusit in cele din urma (1992) sa fuga in Franta, unde traieste si in prezent. Fostul primar este asteptat sa soseasca la Sapanta sambata, 7 august, urmand ca a doua zi sa aiba o intalnire cu cetatenii comunei. Se asteapta ca la aceasta intalnire sa fie prezente numeroase personalitati, printre care Dumitru Mazilu, Doru Maries, Iulia Hossu Longin, dar si fostul presedinte al Romaniei, Emil Constantinescu.

Citeşte mai mult...
 
Cod galben de inundatii pe rauri din nordul si centrul tarii PDF Imprimare Email
Marţi, 27 Iulie 2010 13:47

Se mentine cod galben pe raurile: Tisa cu afluentii Iza si Viseu-jud.MM, Tur cu afluentii sai Turt, Valea Rea-jud. MM Somesul Mic cu principalii afluenti  (Somesul Cald, Gadalin, Aghires, Luna, Fizes)-jud.CJ, Bistrita cu afluentii sai (Dipsa, Budac, Bargau, Bistrita Bargaului)- jud.BN, Lapus cu afluentii sai (Firiza, Cavnic, Suciu)-jud. MM, Barsau, Somes aval Dej (Almas, Agrij)-jud. SJ, pe Crasna-jud. SJ si SM, in  bazinele superioare ale raurilor: Barcau-jud.SJ si BH, Crisul Repede-jud.CJ si BH, Crisul Alb amonte Gurahont- jud. AR si HD, Aries-jud.AB si CJ, Gurghiu, Niraj-jud.MS, Tarnava Mare, Tarnava Mica- jud. (HR, MS, SB, AB),  Olt superior si mijlociu  cu afluentii sai (Homorodul Mare, Homorodul Mic, Raul Negru, Covasna, Baraolt, Varghis, Sercaia)-jud. HR, CV, BV. si pe cursurile superioare ale raurilor: Buzau, Rm.Sarat, Putna, Trotus, Bistrita, Moldova, Suceava, Barlad, Bahlui, Sitna, Jijia, aferente judetelor: CV, BZ, VN, BC, HR, NT, SV, VS, IS si BT.

Se instituie cod galben incepand din 28.07.2010, ora 10.00 pe raul Prut, pe sectorul  Oroftiana-Radauti Prut- jud. Botosani.

Se mentioneaza ca aceste fenomene se pot produce si pe afluenti de grad inferior ai raurilor marcate pe harta.

Citeşte mai mult...
 
Accident: La Budesti, un sofer a sarit din camionul pe care il conducea PDF Imprimare Email
Marţi, 27 Iulie 2010 08:26

Un nou accident de circulatie s-a produs in urma cu putin timp in zona localitatii Budesti. Surse oficiale au precizat ca este si o victima care a fost deja adusa de urgenta in Baia Mare de catre un echipaj SMURD. Deocamdata nu se stiu detalii despre starea de sanatate a pacientului.
 
ACTUALIZARE: Aceleasi surse au mentionat pentru citynews.ro ca accidentul s-a produs la intrarea dinspre Baia Mare in localitatea Budesti. Un camion incarcat cu balast s-a rasturnat iar din cate spun martorii soferul a sarit din masina ca sa isi salveze viata.

Ultima actualizare Marţi, 27 Iulie 2010 09:09
Citeşte mai mult...
 
Cod galben de furtună în Maramureş PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Vineri, 23 Iulie 2010 12:09

În intervalul 24 iulie ora 15.00 - 25 iulie, ora 10, instabilitatea atmosferică se va accentua treptat în jumătatea de vest a ţării, la deal şi la munte. Vor fi averse ce vor avea şi caracter torenţial, frecvente descarcări electrice, intensificări ale vântului ce vor lua trecător aspect de vijelie si izolat căderi de grindină. În cursul zilei de duminică,asemenea fenomene vor fi prezente şi în restul teritoriului.

Cantităţile de apă vor depăşi local 25 l/mp şi izolat 60 l/mp. 

Citeşte mai mult...
 
ALERTA: Furtuni iminente in Maramures PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Miercuri, 14 Iulie 2010 11:54

Institutia prefectului a primit o atentionare de producere a fenomelelor periculoase imediate, valabila pana la ora 14:00. Sunt prevazute precipitatii sub forma de averse, descarcari electrice, intensificari ale vantului ce pot lua aspect de vijelie in zona delimitata a localitatilor Vima Mica, Coroieni, Targu Lapus, Baiut, Desesti, Dragomiresti, Petrova.

 


Prefectul Sandu Pocol, in calitate de presedinte al CJSU, a dispus avertizarea comitetelor locale pentru situatii de urgenta si pregatirea echipelor de interventie pentru a actiona in caz de nevoie in sprijinul populatiei si al bunurilor acestora.

Citeşte mai mult...
 
Video-arhiva: Madalina Manole a murit PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Miercuri, 14 Iulie 2010 06:42

 Artista Mădălina Manole, născută Magdalena Manole (n. 14 iulie 1967, Vălenii de Munte, judeţul Prahova), a murit miercuri, 14 iulie 2010 la varsta de 43 de ani. Potrivit televiziunilor de stiri, artista s-ar fi sinucis. Tragedia s-a petrecut la ora 6.30, iar cel a anuntat serviciile de urgenta a fost sotul artistei. Conform unor informatii, artista ar fi luat o supradoza de medicamente. Manole ar fi avut probleme de sanatate, ea fiind internata in luna mai.

 

Mădălina Manole îşi face debutul muzical la 15 ani în Cenaclul Tineretului prahovean. Alcătuieşte împreună cu Ştefania Ghiţă duetul Alfa şi Beta cu care participă la spectacolele Cenaclului Flacăra. Devine cea mai tânără membră participantă a Cenaclului Serbările Scânteii Tineretului. Cântă alături de Victor Socaciu, Gheroghe Gheorghiu, Mircea Rusu, Roşu şi Negru, ş.a Între anii 1982 şi 1985, Mădălina Manole urmează cursurile Şcolii Populare de Artă, clasa Mihaela Runceanu-Ionel Tudor şi este angajată la Aeroportul Otopeni pe post de controlor trafic aerian-auxiliar. Dan Ştefănică îi încredinţează piesa „Pentru noi nu poate fi alt cer” care figurează pe coloana sonoră a filmului „Nelu” în regia lui Dorin Doroftei. Cu această ocazie, interpreta joacă şi primul rol într-un film.
Ultima actualizare Miercuri, 14 Iulie 2010 06:59
Citeşte mai mult...
 
« ÎnceputAnterior51525354555657585960UrmătorSfârşit »

Page 53 of 62

Dr.Max - Farmacie

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Vremea


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact