logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


ULTIMELE STIRI
LEGE PENSII – Vot pentru integrarea in sistemul unitar de pensii a militarilor, politistilor si a celor platiti cu drepturi de autor PDF Imprimare Email
Joi, 16 Septembrie 2010 06:02

Cadrele militare in activitate, politistii si functionarii publici cu statut special din sistemul administratiei penitenciarelor, din domeniul apararii nationale, ordinii publice si sigurantei nationale vor fi integrate in sistemul unitar de pensii. Masura a fost adoptata dupa ce deputatii au mentinut prevederile in acest sens adoptate de Senat si nu au tinut cont de propunerea initiala a Comisiei de Munca a Camerei, potrivit careia se recomanda eliminarea acestor categorii din sistemul unitar.

 De asemenea, s-a votat favorabil si integrarea in sistemul unitar de pensii a persoanelor care realizeaza venituri din drepturile de autor si contracte. Amendamentul, initial respins de Comisia de munca si care constituie un nou alineat la articolul 6 al legii sistemului unitar de pensii, a fost admis cu 117 voturi favorabile, 76 impotriva si 8 abtineri. In cadrul dezbaterilor din plenul Camerei Deputatilor a intervenit si premierul Emil Boc, care a spus ca Legea 119 din 2010 a inceput procesul de integrare a pensiilor speciale in sistemul unitar, prin recalcularea acestora.

Citeşte mai mult...
 
Plan de actiune Valea Ruscovei - LET S DO IT ROMANIA 25 septembrie 2010 PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Miercuri, 15 Septembrie 2010 14:50

 1. Teritoriu ţintă: localităţile Repedea, Ruscova şi Poienile de sub Munte

2. Populaţie: 20.000 locuitori

3. Voluntari coordonatori implicaţi: 13 tineri

4. Parteneri:

- APL: Primăria Ruscova, Primăria Repedea şi Primăria Poienile de sub Munte

- ŞCOLI: SAM nr. 1 Ruscova, Şcoala cu clasele I-VIII nr. 2 Ruscova, SAM nr. 1 Repedea, Şcoala cu clasele I-VIII nr. 2 Repedea, SAM nr. 1 Poienile de sub Munte, Şcoala cu clasele I-VIII nr. 4 Horb

- Parcul Natural Munţii Maramureşului

Citeşte mai mult...
 
Politistii nu vor mai da amenzi din 20 septembrie PDF Imprimare Email
Miercuri, 15 Septembrie 2010 12:45
Politistii incep protestele. Oamenii legii ameninta ca nu vor mai da amenzi si nici nu vor mai dirija circulatia, activitatea lor urmand a fi diminuata incepand cu data de 20 septembrie. Conform Mediafax, politistii isi reduc activitatea si, incepand de luni, nu vor mai participa la audieri in dosarele penale, nu vor mai da amenzi si nu vor mai dirija circulatia, a declarat presedintele Sindicatul National al Politistilor si Personalului Constractual (SNPPC), Marian Gruia.
Oamenii legii isi vor limita activitatea la 75%, pentru ca sunt platiti doar 75%. "Din 20 septembrie anumite activitati vor fi reduse. Politistii vor merge in teren, dar vor sta in puncte fixe, nu vor actiona decat la apelurile de urgenta 112. Politia rutiera nu va mai dirija circulatia, nu va mai da amenzi, ci doar avertismente, nu vor mai face audieri in dosarele penale. Protestul nostru este similar cu cel al magistratilor.
Ultima actualizare Miercuri, 15 Septembrie 2010 13:44
Citeşte mai mult...
 
INVATAMANT DE EV MEDIU – Scoli insalubre si copii care parcurg pe jos zeci de kilometri ca sa ajunga la ore, in Maramures PDF Imprimare Email
Miercuri, 15 Septembrie 2010 12:01
Mesajul primului ministru, transmis in prima zi de scoala elevilor si profesorilor, a ajuns si in unitatile de invatamant uitate de vreme din catunele din Maramures. Insa cu siguranta guvernantii nu s-au gandit si la modul in care au fost intampinati elevii, care si asa sunt nevoiti sa parcurga pe jos kilometri buni pentru a ajunge la scoala. Unitatile de invatamant arata precum niste bordeie dupa razboi, cu toate ca dascalii de-acolo se caznesc sa faca educatie, cu salarii de mizerie, navete platite din buzunarul propriu si mijloace didactice aproape inexistente.

Ca sa ajungi la Codru Butesii, trebuie s-o iei din Somcuta Mare catre Culmea Prelucilor, pe un drum cu serpentine care seamana cu cel de pe Gutai. Dupa ce treci raul Lapus, urci o panta ce-ti taie suflarea, spre Codru Butesii, luptandu-te cu balti, noroi si bolovani, in cazul in care ploua. Cate o ora si jumatate pe drum Satul Codru Butesii apartine orasului Somcuta, insa arata ca mai toate asezarile din zona, cu locuinte rasfirate, unde doar cu masini de teren poti sa ajungi, din cauza ulitelor distruse. Aici “supravietuieste” o scoala, care fusese, nu de multa vreme, amenintata cu inchiderea. In acest moment, insa, institutia functioneaza cu un total de 36 de elevi.

Ultima actualizare Miercuri, 15 Septembrie 2010 12:38
Citeşte mai mult...
 
80 milioane de euro alocate de europeni pentru Maramures PDF Imprimare Email
Luni, 13 Septembrie 2010 06:11

O echipa a CJ va verifica fiecare lucrare in parte Pentru lucrarile care sunt demarate in aceasta perioada in judet exista alocata o suma de peste 80 milioane de euro. Sunt bani multi pe care administratia judetului vrea sa fie utilizati in legalitate, pentru ca europenii sa nu aiba niciun motiv sa retraga o parte din bani pentru neconformitate sau neeligibilitate. “Avem lucrari importante ce se executa din fonduri europene, iar etapele sunt foarte riguroase. Trebuie sa ne asiguram ca am luat toate masurile pentru a nu ne trezi pe parcursul derularii lor ca exista cheltuieli neeligibile”, a declarat presedintele Consiliului Judetean, Mircea Man.

In acest sens au fost impartite responsabilitatile pentru vicepresedintii Calin Matei (economic) si Emil Marinescu (tehnic). De asemenea, de la directiile tehnica si economica vor fi desemnate echipe care vor verifica fiecare act in parte. La fiecare proiect mai mare de un milion de euro, din comisie vor face parte cate trei consilieri, pentru ca totul sa fie transparent si sub control.

Citeşte mai mult...
 
ACTIUNE - AMENZI – Din 13 septembrie, timp de o saptamana, soferii si pasagerii acestora vor fi verificati daca poarta centura de siguranta PDF Imprimare Email
Luni, 13 Septembrie 2010 05:55

Cei suprinsi in trafic, soferi sau pasageri, ca nu poarta centura de siguranta vor fi drastic sanctionati, au anuntat politistii maramureseni. Campania care urmareste sa ii determine pe conducatorii de autovehicule si pe pasagerii acestora sa constientizeze importantei utilizarii centurii de siguranta se desfasoara pe soselele din Maramures in perioada 13-19 septembrie.

Politistii maramureseni au anuntat ca, potrivit calendarului de activitati al Organizatiei Politiilor Rutiere Europene (TISPOL) pentru anul 2010, in perioada 13-19 septembrie, este programata campania preventiva “SEATBELT”. Acesta are scopul de a-i determina pe conducatorii de autovehicule si pe pasagerii acestora sa constientizeze importantei utilizarii centurii de siguranta, obligatie prevazuta de legislatia rutiera.

Pana duminica, 19 septembrie, pe arterele rutiere din Maramures se vor desfasura actiuni vizand in principal portul centurii de siguranta, atat de catre conducatorii auto, cat si de catre pasagerii din autovehicule. Cei care nu respecta prevederile legale in acest sens vor fi sanctionati, au comunicat politistii de la Serviciul Rutier.

susa: emaramures.ro

 
INCEPE SCOALA – Peste 80.000 de elevi maramureseni incep cursurile luni, 13 septembrie PDF Imprimare Email
Luni, 13 Septembrie 2010 05:47

Noul an scolar, care incepe pe 13 septembrie, va avea 36 de saptamani de cursuri, insumand 177 de zile lucratoare, cu patru mai multe decat in anii scolari precedenti, elevii urmand sa incheie cursurile in 17 iunie 2011. Peste 80.000 de elevi maramureseni sunt asteptati luni in banci. In clasa intai vor intra aproximativ 4.500 de copii, potrivit reprezentantilor Inspectoratului Scolar Judetean. Directorii de scoli nu au renuntat la festivitatatile de deschidere a anului scolar, insa acestea vor fi mai scurte decat de obicei. Peste 3,2 milioane de elevi si prescolari din toata tara incep cursurile luni. Potrivit structurii noului an scolar, elevii incep cursurile in 13 septembrie si le incheie vineri, 17 iunie 2011.

Potrivit metodologiei de organizare a examenului national si a celui de bacalaureat, elevii claselor a VIII-a vor finaliza cursurile cu o saptamana mai devreme de 17 iunie, respectiv in 10 iunie, iar liceenii din clasele a XII-a si, respectiv, a XIII-a vor termina cursurile in 27 mai.

Ultima actualizare Duminică, 12 Septembrie 2010 20:08
Citeşte mai mult...
 
Persoanele fizice nu mai pot inmatricula vehicule noi provenite din UE fara dovada platii TVA PDF Imprimare Email
Vineri, 10 Septembrie 2010 14:31

Persoanele neinregistrate in scopuri de TVA nu mai pot inmatricula vehiculele provenite din spatiul intracomunitar fara sa faca dovada platii TVA, in cazul masinilor noi, sau fara sa prezinte un certificat care ii scuteste de acesta taxa, in cazul celor uzate, informeaza Mediafax. Astfel, potrivit unui Ordin al ministerelor Administratiei si Internelor si al Finantelor Publice, intrat vineri in vigoare, persoanele care nu sunt inregistrate in scopuri de TVA si solicita inmatricularea unui mijloc de transport nou achizitionat din spatiul intracomunitar vor trebui sa depuna un "Certificat privind atestarea platii taxei pe valoarea adaugata, in cazul achizitiilor intracomunitare de mijloace de transport noi", emis de Agentia Nationale de Administrare Fiscala.

In cazul achizitiei unui vehicul second hand, persoana care solicita inmatricularea trebuie sa prezinte un document care atesta ca masina nu intra sub incidenta platii TVA. Aceasta reglementare nu se aplica si in cazul persoanelor juridice, insa, conform noilor norme, acestea vor fi verificate pe cale informatica daca sunt inregistrate in scopuri de TVA.

Citeşte mai mult...
 
Pretul benzinei a crescut din nou PDF Imprimare Email
Scris de Apopi Mariana Diana   
Marţi, 07 Septembrie 2010 07:50
Petrom a scumpit benzina cu 6 bani pe litru. Decizia companiei a intrat in vigoare marti la ora 0.00 si a fost luata avand in vedere cotatiile internationale la produsele petrolifiere. Asadar, pretul de referinta pentru un litru de benzina la statiile Petrom, benzina Premium fara plumb 10 ppm este de 4,49 de lei, pentru unul de Top Premium fara plumb, 99+ este de 4,87 de lei, iar OMV Carrera 95 a ajuns la valoarea de 4,63. Cel mai scump pret pe litru la benzina este setat pentru OMV Carrera 100- 5,29 de lei.
Ultima actualizare Marţi, 07 Septembrie 2010 16:03
 
Intreruperi ale furnizarii serviciilor SC Vital SA (Marti, 07.09.2010) PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Marţi, 07 Septembrie 2010 07:38

Azi, 07.09.2010, SC Vital SA Agentia Sighetu Marmatiei va intrerupe furnizarea apei potabile din cauza unor avarii la reteaua de distributie pe strazile:
- Mihai Eminescu - portiunea dintre intersectia cu strada Silaghi Istvan si Gradina Morii

Lucrarile se vor efectua in intervalul orar 09.00- 15.00.

Rugam clientii societatii sa isi asigure, prin stocare, necesarul de apa pentru perioada mentionata.
Pe perioada executarii lucrarilor pot aparea disfunctionalitati in furnizarea apei: lipsa presiune, apa cu turbiditate ridicata. Societatea noastra solicita intelegere din partea utilizatorilor pentru disconfortul creat atat pe strazile mai sus mentionate cat si pe cele invecinate cu acestea.

Citeşte mai mult...
 
REZULTATE BAC – Promovabilitate de 42% si nicio medie peste 9 la bacalaureatul de toamna in Maramures PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Luni, 06 Septembrie 2010 17:59
Mai bine decat in alte judete, dar slab per total. Asa pot fi caracterizate rezultatele la bacalaureatul de toamna din Maramures, in urma datelor centralizate de Inspectoratul Scolar Judetean (ISJ). Promovabilitatea fost de 42,41% in judet, iar dintre candidati doar 2,15% au obtinut note intre 8 si 8,99. Absolventii de liceu au aratat ca nu s-au grabit cu invatatul, intrucat nu au fost consemnate note peste 9. Din cei 1.987 de prezenti la bacalaureatul de toamna, doar 743 au obtinut media de trecere, adica de peste 6. Un numar de 311 au fost declarati respinsi, avand note intre 5 si 6, iar altii 698 nu au reusit sa obtina nici macar media 5. Dintre cei care au reusit la examen, 611 au obtinut note intre 6 si 6,99, 116 intre 7 si 7,99 si doar 16 intre 8 si 8,99. Note de 9 nu s-au obtinut deloc la bacalaureatul de toamna, potrivit statisticii ISJ Maramures.
 
Acelasi raport arata ca, din cei 1.987 de elevi inscrisi, 1.181 au provenit din invatamantul de zi, 73 din cel seral, 732 de la frecventa redusa si doar un singur elev de la fara frecventa. Elevii nemultumiti vor putea sa depuna contestatii impotriva notelor obtinute in intervalul orar 16-20. Acestea vor fi solutionate maine, 7 septembrie si poimaine, 8 septembrie. Rezultatele finale vor fi afisate joi, 9 septembrie. Promovabilitatea la cea de-a doua sesiune a examenului de bacalaureat in tara este de 32,31%, cu aproape 40 de procente mai mica fata de cea de anul trecut (72,64%).
Citeşte mai mult...
 
LIVE TEXT - VIZITA - MINISTRUL EDUCATIEI - Daniel Funeriu: "Scolile nu vor mai primi fonduri pentru reparatii decat dupa o evaluare la fata locului de catre un oficial al Ministerului Educatiei" PDF Imprimare Email
Luni, 06 Septembrie 2010 09:45

Ministrul educatiei a dovedit ca respecta cu strictete orarul scolaresc. Sosit aseara, 5 septembrie, in Maramures, acesta si-a inceput astazi vizita oficiala prin judet, la ora 7.45, cand a ajuns la gradinita privata Bentipami din Baia Mare. Ministrul a fost insotit de presedintele Consiliului Judetean Maramures, Mircea Man, de inspectorul general scolar Mariana Pop si de deputatul PDL Nicolae Bud, la invitatia caruia a si venit in judet. Autoritatile judetene n-au pierdut nici de aceasta data ocazia de a se lauda in fata oficialilor de la centru cu realizarile invatamantului maramuresean. Ajuns in Maramures la invitatia deputatului Nicolae Bud, ministrul educatiei Daniel Funeriu a fost dus astazi, 6 septembrie, la ora 7.45 fix, la gradinita Bentipami de pe strada Sanatatii din Baia Mare, unitate de invatamant care a primit anul acesta aviz de functionare si este dotata la standarde europene. Gradinita are inclusiv un sistem de supraveghere pe internet unde parintii isi pot vedea copiii pe toata durata progrmului.

Citeşte mai mult...
 
Intreruperi ale furnizarii serviciilor SC Vital SA PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Luni, 06 Septembrie 2010 07:30

Azi, SC Vital SA Agentia Sighetu Marmatiei va intrerupe furnizarea apei potabile din cauza unor avarii la reteaua de distributie pe strazile:
- Dragos Voda - intre interectia cu str. Mihai Viteazu si str. Alexandru Ivasiuc
- George Cosbuc

Lucrarile se vor efectua in intervalul orar 09.00- 15.00.

Rugam clientii societatii sa isi asigure, prin stocare, necesarul de apa pentru perioada mentionata.
Pe perioada executarii lucrarilor pot aparea disfunctionalitati in furnizarea apei: lipsa presiune, apa cu turbiditate ridicata. Societatea noastra solicita intelegere din partea utilizatorilor pentru disconfortul creat atat pe strazile mai sus mentionate cat si pe cele invecinate cu acestea.

Ultima actualizare Luni, 06 Septembrie 2010 07:34
Citeşte mai mult...
 
Tratament anti-SIDA: O tehnică revoluţionară, pusă la punct de israelieni PDF Imprimare Email
Duminică, 05 Septembrie 2010 08:02

Cercetătorii de la Universitatea ebraică din Ierusalim au anunţat că au pus la punct un tratament pe bază de peptide (polimeri alcătuiţi din aminoacizi), care antrenează autodistrugerea celulelor infectate de virusul imunodeficienţei umane (HIV).

Până la acest studiu, terapiile anti-SIDA vizau distrugerea virusului prezent în celule, prezentând riscul revenirii infecţiei, dacă tratamentul era întrerupt sau dacă virusul dezvolta imunitate faţă de acest tratament.

Cercetătorul israelian Abraham Loyter a declarat că, după două săptămâni de teste, celulele vizate nu au reapărut, iar în urma acestei analize "se poate concluziona că ele au fost distruse".

Într-un articol publicat pe 19 august în revista britanică AIDS Research and Therapy, cercetătorii israelieni Aviad Levin, Zvi Hayouka, Assaf Friedler şi Abraham Loyter au declarat că tehnica pe care au pus-o la punct "va putea conduce la o nouă terapie generală" împotriva virusului HIV.

Citeşte mai mult...
 
Ministerul de finante calculeaza in continuare variante pentru salariul minim.Sindicalistii ameninta cu greve PDF Imprimare Email
Marţi, 31 August 2010 15:13

Mai multe calcule pentru diferite variante ale salariului minim sunt in lucru la Ministerul Finantelor Publice, au confirmat surse din Minister. Inclusiv o varianta de cuantum mai mare decat cel de 650 de lei care a fost prezentat ieri sindicalistilor. Noile variante vor fi prezentate in cadrul urmatoarei intalniri cu acestia, daca sunt finalizate. "Au cerut calcule, facem calcule", au spus sursele citate. Intre timp, sindicalistii ameninta cu greva generala in sistemul public dupa data de 15 septembrie.

Deocamdata, sunt doar analize si discutii, nu se poate spune despre ce cuantum vom vorbi, au explicat sursele din Minister. In orice caz, daca baza (adica salariul minim) se modifica, fata de varianta din proiectul actual intocmit de Ministerul muncii, atunci si procentele de crestere stabilite pentru anul viitor se vor modifica.

Citeşte mai mult...
 
Atentionare meteo pentru urmatoarele 24 de ore in Maramures PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Luni, 30 August 2010 15:15

In intervalul 30-31 august 2010(ora 20:00) in Banat, Crisana, Maramures, Transilvania, si in toate zonele de munte va ploua, iar cantitatile de apa vor depasi pe arii extinse 20 - 25 l/mp si izolat 40...50 l/mp. Vor fi averse, posibil cu caracter torential, descarcari electrice si caderi de grindina. Vantul va prezenta intensificari in toate regiunile, iar la munte va sufla tare. Aceste fenomene vor fi mai frecvente la inceput in regiunile vestice si centrale, iar in cursul zilei de maine, cu precadere in partea de est a teritoriului.

In celelalte regiuni astfel de manifestari se vor semnala pe spatii mai restranse.

Sursa:ANMH


 
Laptele si cornul va veni cu un mar PDF Imprimare Email
Joi, 26 August 2010 11:30

Elevii din invatamantul prescolar, primar si gimnazial vor primi in acest an scolar, pe langa lapte si corn, cate un mar. Programul "Fructe in scoli", finantat de Uniunea Europeana si Guvernul Romaniei, va demara in 13 septembrie, 60.000 de copii din Maramures urmand sa beneficieze de acesta. 

Programul “Fructe in scoli” va demara in anul scolar 2010-2011, pentru elevii claselor I-VIII. Prescolarii, elevii din invatamantul primar si gimnazial vor primi zilnic cate un mar. Programul este finantat, in mare parte, din fonduri europene, diferenta de bani urmand a fi completata cu bani din vistieria guvernului.

“Este un program al guvernului Romaniei cu finantare de la Uniunea Europeana. Am inteles ca aproximativ 3 milioane euro vom primi de la UE, iar diferenta o va suporta guvernul Romaniei.

Citeşte mai mult...
 
« ÎnceputAnterior51525354555657585960UrmătorSfârşit »

Page 52 of 62

Dr.Max - Farmacie

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Vremea


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact