logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


ULTIMELE STIRI
„Majestate, nu pleca!” PDF Imprimare Email
Marţi, 08 Martie 2016 10:27
Aflat pe un pat de spital departe de țară, ultimul Rege al României trece prin momente grele. Anunțul de astăzi al Familiei Regale potivit căruia Suveranul se află într-o stare de sănătate foarte gravă obligă la un arc peste timp, care a început acum 89 de ani, la București, odată cu prima urcare pe tron.
 
Destinul ultimului Rege al monarhiei românești a fost însă presărat cu momente grave, cu tulburătoare clipe de derută și tristețe. Pentru Mihai, viața nu este altceva decât o lungă, ba chiar foarte lungă călătorie spre galeria de hermină a capetelor încoronate ale acestei țări, bunicii și părinții săi, care stau astăzi cuminți în cartea de istorie.
Citeşte mai mult...
 
Ţigări în valoare de peste 50.000 lei confiscate la frontieră PDF Imprimare Email
Vineri, 04 Martie 2016 19:26
Poliţiştii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Sighetu Marmaţiei au descoperit şi confiscat, în urma mai multor acţiuni pe linia combaterii contrabandei cu ţigări, peste 5.740 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană, în valoare de 51.500 lei, care urmau să ajungă pe piaţa neagră de desfacere.
 
*În data de 3 martie a.c., poliţiştii de frontieră de la Sectorul P.F. Sarasău au desfăşurat o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigări în zona de responsabilitate.
Astfel, în jurul orei 8.30, un echipaj al poliţiei de frontieră, aflat în exercitarea atribuţiilor de serviciu, a oprit pentru control pe DN19, pe raza localităţii Sarasău, un autoturism marca Skoda, condus de Yevhenii H., de 22 ani, cetăţean ucrainean.
Citeşte mai mult...
 
Un sighetean cu probleme psihice a căzut de la etajul IV al unui bloc PDF Imprimare Email
Vineri, 04 Martie 2016 15:06
În urmă cu puţin timp, un bărbat din Sighetu Marmaţiei a căzut de la etajul al patrulea al unui bloc situat în cartierul Independenţei.
 
Sigheteanul a supravieţuit căzăturii, fiind preluat de un echipaj de paramedici şi transportat la Spitalul Municipal.
 
Nu se cunoaşte dacă este vorba despre o tentativă de suicid sau despre un accident, dat fiind faptul că bărbat este cu probleme psihice.
 
Acesta a fost stabilizat, însă nu colaborează.
Ultima actualizare Vineri, 04 Martie 2016 18:52
Citeşte mai mult...
 
Mărțișorul poate ajunge în patrimoniul cultural imaterial PDF Imprimare Email
Miercuri, 02 Martie 2016 20:35
Comisia permanentă comună a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru relaţia cu UNESCO îşi exprimă disponibilitatea de a oferi expertiza necesară şi sprijinul instituţional în demersul diplomatic privind efortul transfrontalier de a introduce Mărţişorul în Lista reprezentativă UNESCO a patrimoniului cultural imaterial.
 
Potrivit unui comunicat al comisiei, semnat de președintele acesteia, senatorul Traian Igaș, România, Republica Moldova, Bulgaria și Macedonia au depus, în luna martie 2014, dosarul multinațional “Practici culturale asociate zilei de 1 Martie”, pentru a fi evaluat de experții UNESCO în vederea posibilei înscrieri în Lista reprezentativă UNESCO a patrimoniului cultural imaterial.
Citeşte mai mult...
 
INVITATIE PDF Imprimare Email
Miercuri, 02 Martie 2016 15:45

 
Peste 9.000 pachete ţigări confiscate de către poliţiştii de frontieră PDF Imprimare Email
Marţi, 01 Martie 2016 13:13
În data de 29.02.2015, în jurul orei 8.00, un echipaj al poliţiei de frontieră din cadrul Sectorului P.F. Valea Vișeului, aflat în exercitarea atribuţiilor de serviciu, a identificat pe raza localităţii Crasna Vișeului o persoană de sex masculin, Dumitru N., în vârsta de 61 ani. La controlul efectuat asupra persoanei, au fost descoperite, ascunse pe corp, 393 pachete cu ţigări de  provenienţă ucraineană, în valoare de 3.500 lei.  Întreaga cantitate de ţigări a fost ridicată în vederea confiscării iar în cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de colectarea, deţinerea, producerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea şi vânzarea bunurilor sau a mărfurilor, care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârşirii acesteia, la finalizarea cazului urmând a se lua măsurile legale ce se impun.
Citeşte mai mult...
 
O DATĂ LA PATRU ANI – 29 februarie, povestea unei zile rare PDF Imprimare Email
Luni, 29 Februarie 2016 07:06
Ziua de 29 februarie apare în anii bisecți – anii în care a doua lună a anului are 29 de zile în loc de 28, iar anul totalizează 366 de zile în loc de 365 de zile. Ziua suplimentară se introduce o dată la patru ani din cauză că perioada de rotație a Pământului în jurul Soarelui nu este un număr întreg de zile, ci este de 365 de zile, 5 ore, 48 de minute si 46 de secunde.
 
Împăratul roman Iulius Cezar a avut ideea unei zile în plus. Calendarul roman avea doar 355 de zile, astfel că, la un moment dat, lunile anului nu mai corespundeau cu aceleași anotimpuri. În anul 45 înainte de Hristos, denumit de istorici “anul confuziei”, Iulius Cezar a adăugat în calendar încă nouă de zile. Odată la patru ani, se mai adăuga o zi pentru a sincroniza anul calendaristic cu durata dintre doua echinocții. Calendarul Iulian a rezistat pana la reforma gregoriana din 1582.
Citeşte mai mult...
 
O călăuză ucraineană şi cinci cetăţeni din Sri Lanka şi Bangladesh, opriţi de polițiștii sigheteni când treceau ilegal granița PDF Imprimare Email
Joi, 25 Februarie 2016 12:53
Ieri, 24 februarie, poliţiştii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Sighetu Marmaţiei, împreună cu lucrători din cadrul Sectorului P.F. Sarasău, au declanşat o acţiune pe linia combaterii migraţiei ilegale pe raza județului Maramureş.
 
Astfel, în jurul orei 19.20, poliţiştii de frontieră au observat un grup format din șase persoane care se deplasa, pe direcţia localităţii de frontieră Săpânţa, de la malul râului Tisa spre interiorul ţării.
Citeşte mai mult...
 
Orange First Step PDF Imprimare Email
Luni, 22 Februarie 2016 18:57
Noul stagiu de practică[1] la Orange se va desfășura în perioada 4 aprilie – 4 mai. Înscrierile se pot face pe www.orange.ro/first-step, de astăzi până pe 4 martie, urmând ca din 5 până în 25 martie să se desfășoare perioada de selecție si anunțarea candidaților.
 
178 de studenți și masteranzi își vor putea găsi un loc de practică în echipele de vânzări și magazinele Orange din toată țara, iar experiența căpătată pe parcursul programului de practică poate fi folosită la facultate pentru echivalarea orelor de practică incluse în programa de învăţământ.
Citeşte mai mult...
 
De astăzi studenţii şi masteranzii interesaţi pot aplica la o nouă ediție Orange First Step PDF Imprimare Email
Luni, 22 Februarie 2016 18:48

 
Comunicat S.C. VITAL S.A.:ÎNTRERUPERI PROGRAMATE/AVARII-SIGHETU MARMAȚIEI PDF Imprimare Email
Luni, 22 Februarie 2016 17:59
Întreruperea furnizării apei potabile în următoarele zone este consecința unor lucrări de modernizare și reabilitare la rețeaua de distribuție a apei potabile.
 
Chiar dacă aceste lucrări crează disconfort locuitorilor din zonă, ele sunt necesare pentru îmbunătățirea serviciilor oferite și pentru a asigura locuitorilor accesul la apă potabilă și la sistemul de canalizare.
Citeşte mai mult...
 
A murit UMBERTO ECO PDF Imprimare Email
Sâmbătă, 20 Februarie 2016 10:25
Umberto Eco a murit vineri seară, la ora 22.30, la locuinţa sa şi, conform La Repubblica, acesta suferea de cancer.
 
"Doliu pentru cultură, ne-a părăsit Umberto Eco; suntem profund îndureraţi", a reacţionat Editura Bompiani, conform TGcom24.it.
 
"Doliu imens pentru dispariţia lui Umberto Eco", a reacţionat premierul Italiei, Matteo Renzi.
Citeşte mai mult...
 
Ani de zile fără concediu: Angajaţii Poştei Române îşi iau doar scriptic concediul de odihnă PDF Imprimare Email
Joi, 18 Februarie 2016 10:39
Problema poştaşilor din Maramureş a fost expusă în cadrul Comisiei de Dialog Social, ce s-a desfăşurat recent la Palatul Administrativ. Reprezentantul angajaţilor din Poşta română a adus la cunoştinţa parlamentarilor din judeţul Maramureş continua problemă cu care se confruntă aceştia: imposibilitatea unui concediu pentru poştaşi, din cauza unui viciu legislativ.
 
„Sunt oameni care de trei ani nu-şi iau concedii de odihnă. Cred că în ţara noastră nu se mai întâlneşte o situaţie asemănătoare. Nu-şi asumă nimeni o modalitate de a rezolva această problemă. Atât Ministerul Muncii, Ministerul Telecomunicaţiilor, cât şi conducerea Poştei Române refuză să facă ceva în acest sens”,a subliniat Marcel Giurge, lider de sindicat Poşta Română, filiala Maramureş.
Citeşte mai mult...
 
Romania Curata:Universitatea de Medicină Timișoara a început investigarea suspiciunilor de plagiat din teza lui Cristian Bușoi PDF Imprimare Email
Marţi, 16 Februarie 2016 12:49
Comisia de Etică a Universității de Medicină și Farmacie “Victor Babeș“ Timișoara (UMFVBT) va verifica suspiciunile de plagiat din teza de doctorat a europarlamentarului Cristian Bușoi. În răspunsul trimis conferențiarului universitar dr. Marius Diaconescu, coordonator al Coaliției pentru Universități Curate (proiect al Societății Academice din România) se precizează că ”au început demersurile de soluționare a cererilor formulate, potrivit regulamentelor în vigoare ale UMFVBT”.
Reamintim că sesizarea a fost făcută de Marius Diaconescu după ce, pe 5 februarie, în presă a apărut un articol referitor la un posibil plagiat în cazul tezei de doctorat a lui Cristian Bușoi, intitulată ”Politici de sănătate în programele electorale și de guvernare în perioada de tranziție” susținută în cadrul școlii doctorale a Universității de Medicină și Farmacie „Victor Babeș” din Timișoara, avându-l drept coordonator pe prof. univ. dr. Cristian Vlădescu.
 
În sesizarea trimisă de Marius Diaconescu Comisiei de Etică a UMFVBT se mai precizează următoarele:
”Pe lângă suspiciunile de plagiat, aduc în atenția Comisiei de Etică și următoarele chestiuni:
1.) Teza, redactată pe doar 128 de pagini, cu text scris la 1,5 rânduri, întrunește condițiile minime necesare pentru dobândirea titlului de doctor în științe?
2.) Care este contribuția originală a autorului în acest domeniu științific? 
Ultima actualizare Marţi, 16 Februarie 2016 15:34
Citeşte mai mult...
 
Călătoriile în Ucraina, nerecomandate. Medicii recomandă vaccinarea antigripală PDF Imprimare Email
Sâmbătă, 13 Februarie 2016 08:41
Maramureşenii care doresc să călătorească în Ucraina o pot face fără restricţii, dar reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Maramureş recomandă evitarea deplasărilor în ţara vecină, din cauza epidemiei de gripă AH1N1.În cazul în care populaţia doreşte totuşi să treacă graniţa, autorităţile recomandă vaccinarea cu cel puţin trei săptămâni înainte. Altfel, maramureşenii se expun riscului de a se îmbolnăvi.
„Noi am trimis poliţiei de frontieră un document pe care să-l afişeze la ieşirea din ţară. Maramureşenii care doresc să părăsească ţara trebuie să respecte normele individuale de igienă, de profilaxie nespecifică, să păstreze o distanţă rezonabilă faţă de orice persoană care tuşeşte sau strănută, să se spele pe mâini, să folosească batiste de unică folosinţă, să se protejeze când tuşesc şi strănută, şi dacă merg în Ucraina, să se vaccineze.
Citeşte mai mult...
 
E BINE SĂ ȘTIȚI – Salariaţii care fumează la locul de muncă vor fi sancționați, dar pot fi și concediați! PDF Imprimare Email
Joi, 11 Februarie 2016 11:12
Începând din data de 17 martie, salariaţii nu vor mai avea voie să fumeze în spaţiile închise de la locul de muncă, potrivit unui act normativ ce va intra în vigoare la data respectivă. Persoanele care vor încălca această interdicţie vor risca să fie sancţionate atât de către angajator, cât şi de către poliţişti. În acelaşi timp, angajatorii vor fi nevoiţi să stabilească şi să aplice reguli interne cu privire la interzicerea fumatului şi să afişeze indicatoare pe care să scrie “Fumatul interzis”.
 
Interzicerea completă a fumatului în spaţiile închise de la locul de muncă este prevăzută de Legea nr. 15/2016 privind modificarea şi completarea Legii nr. 349/2002 pentru prevenirea şi combaterea efectelor consumului produselor din tutun. Aceasta a apărut în Monitorul Oficial în data de 1 februarie şi va intra în vigoare în 45 de zile de la publicare, adică în data de 17 martie.
Citeşte mai mult...
 
Peste 20.000 pachete de ţigări confiscate la frontiera de nord PDF Imprimare Email
Miercuri, 10 Februarie 2016 14:50
În data de 9 februarie a.c., în jurul orei 19.00, un echipaj al poliţiei de frontieră din cadrul Sectorului PF Sighet, aflat în exercitarea atribuţiilor de serviciu, a descoperit o cărare de urme care ducea dinspre frontiera de stat, până la un imobil de pe raza localităţii Rona de Sus, jud. Maramureş. Ajunşi la imobilul respectiv, proprietarul acestuia a declarat poliţiştilor de frontieră faptul că într-o anexă a gospodăriei sale se află trei colete cu ţigări de provenienţă ucraineană, pe care le-a predat lucrătorilor noştri. Persoana în cauză şi coletele au fost duse la sediul sectorului în vederea continuării cercetărilor.
Citeşte mai mult...
 
« ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit »

Page 6 of 55

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Horoscop


Vremea


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact