logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


ULTIMELE STIRI
Jandarmeria romȃnǎ: Admitere 2016 PDF Imprimare Email
Miercuri, 13 Aprilie 2016 12:02
Avem plăcerea de a vă informa că pentru admiterea 2016 în instituţiile de învăţământ ale Ministerului Afacerilor Interne, Jandarmeriei Române i-au fost alocate în vederea scoaterii la concurs, următoarele locuri:
Academia de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza” Bucureşti:
– 14 locuri alocate Jandarmeriei Române la Facultatea de Ştiinţe Juridice şi Administrative, pentru învăţământul cu frecvenţă – domeniul de licenţă „Drept”, programul de studii universitare de licenţă „Drept”;
– 70 locuri alocate la Facultatea de Jandarmi pentru învăţământul cu frecvenţă – domeniul de licenţă „Ştiinţe militare, informaţii şi ordine publică”, programul de studii universitare de licenţă/specializarea „Ordine şi siguranţă publică” (din care 2 locuri pentru romi, 2 locuri pentru maghiari şi 2 locuri pentru alte minorităţi),
Citeşte mai mult...
 
MINISTERUL AFACERILOR INTERNE, DEPARTAMENTUL PENTRU SITUAȚII DE URGENȚĂ: ADMITEREA 2016 PDF Imprimare Email
Joi, 07 Aprilie 2016 17:13
La concursul de admitere - sesiunea 2016, în instituţiile de învăţământ ale Ministerului Afacerilor Interne (MAI) şi ale Ministerului Apărării Naţionale (MApN), pentru nevoile unităţilor subordonate Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă,  vor fi scoase la concurs 278 locuri, astfel:
 
Academia de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza” - Facultatea de Pompieri - bărbaţi -  
50 locuri  (35 IGSU, 5 RM, 10 palestinieni) din care 1 rom.
Şcoala de Subofiţeri de Pompieri şi Protecţie Civilă „Pavel Zăgănescu” – Boldeşti - subofiţer de pompieri şi protecţie civilă bărbaţi - 225 locuri (224 IGSU, 1 IGPR) din care 2 romi)
Universitatea Națională de Apărare “Carol I” București – Logistică – 1 loc
Academia Forţelor Terestre „Nicolae Bălcescu” – 4 locuri:
- Finanţe-contabilitate – 2 locuri.
- Intendență – 2 locuri
Academia Tehnică Militară – 7 locuri:
- Transmisiuni – 1 loc
Citeşte mai mult...
 
„Je suis Panamá” (Eu sunt Panamá), sloganul Charlie Hebdo pentru cei bogați PDF Imprimare Email
Scris de Petre Ivan   
Joi, 07 Aprilie 2016 07:21
Revista satirică Charlie Hebdo a dedicat prima pagină de săptămâna aceasta dezvăluirilor privind eludarea impozitelor la nivel internaţional considerate terorism fiscal. Publicaţia a titrat pe prima pagină o lozincă ironică la adresa celor bogaţi, „Je suis Panamá”, parafrazând sloganul care a stat la baza mobilizării generale după atentatul din 2015 împotriva acestei reviste pariziene. 
Citeşte mai mult...
 
MINISTERUL AFACERILOR INTERNE INSPECTORATUL GENERAL AL POLIŢIEI DE FRONTIERǍ: COMUNICAT PDF Imprimare Email
Sâmbătă, 02 Aprilie 2016 09:45
Biroul de Informare şi Relaţii Publice din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră informează următoarele:
Posturi vacante scoase la concurs pentru structurile operative ale Poliţiei de Frontieră
Poliţia de Frontieră Română demarează procedura de reîncadrare de personal,  începând cu data de 01.04.2016,  în vederea completării deficitului existent la nivelul instituţiei. Astfel, vor fi organizate concursuri pentru ocuparea a 350 posturi vacante de agenţi de poliţie de frontieră, repartizate la nivelul tuturor structurilor teritoriale de la frontiera României (terestră, aeriană şi maritimă). Sursa de recrutare pentru concursuri este formata din persoanele care au avut calitatea de agent de politie si pot fi reîncadrate, în conformitate cu prevederile art. 9, alin.2   din Legea 360/2002 din Statutul Poliţistului cu modificările şi completările ulterioare, după încetarea raporturilor de serviciu din diferite motive (la cerere, prin demisie, numirea într-o altă funcţie publică, pierderea capacităţii temporare de muncă sau în urma reorganizărilor instituţionale) şi care au studii corespunzătoare cerinţelor postului, respectiv îndeplinesc condiţiile legale.
Citeşte mai mult...
 
OFICIAL - Prefectul Rohian, demis. Sebastian Lupuţ este noul reprezentant al Guvernului în Maramureş PDF Imprimare Email
Joi, 31 Martie 2016 04:53
Maramureşul a rămas fără prefectul Anton Rohian. Acesta a fost schimbat din funcţie astăzi, 30 martie, schimbarea unor prefecţi şi subprefecţi din funcţie fiind anunţată, la finalul şedinţei de Guvern, de purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Suciu.
 
„Guvernul i-a numit pe Florenţa Maria Albu prefect al judeţului Caraş-Severin, pe Sebastian Mihai Lupuţ, prefect de Maramureş, pe Cristinel Pavel, prefect de Mehedinţi, pe Cosmin Georgescu, prefect de Prahova, iar Terente Ciuci a fost numit subprefect al judeţului Bistriţa-Năsăud, a anunţat Dan Suciu”, notează mediafax.ro.
Citeşte mai mult...
 
ORA PĂMÂNTULUI – Stingeţi lumina în seara zilei de sâmbătă timp de o oră PDF Imprimare Email
Sâmbătă, 19 Martie 2016 17:59
Pentru al optulea an consecutiv românii sunt invitaţi să participe la evenimentul global Ora Pământului (Earth Hour), prin stingerea simbolica a luminilor. Circa două miliarde de oameni din întreaga lume participă la eveniment.
WWF-România încurajează indivizi și organizații, companii, instituții publice și centre culturale din toată țara să stingă lumina timp de o oră, pe 19 martie, la ora locală 20:30. 
Citeşte mai mult...
 
Vânătorii solicită amendarea motocicliștilor offroad. Sancțiunile pot fi date de paznicii de pădure, poliție și jandarmi PDF Imprimare Email
Sâmbătă, 19 Martie 2016 17:45
În zilele ce urmează, vânătorii din Maramureș intenționează să ia poziție împotriva motocicliștilor offroad. Ioan Pop, șeful AJVPS Maramureș, explică situația creată, dar și legea ce le permite să intervină:
„Avem o problemă serioasă. Toate fondurile de vânătoare sunt deranjate de motocicliștii offroad.
Citeşte mai mult...
 
Academicianul Solomon Marcus a murit PDF Imprimare Email
Joi, 17 Martie 2016 11:04
Matematicianul Solomon Marcus, membru al Academiei Romane, a murit joi, la varsta de 91 de ani, a confirmat pentru Hotnews.ro academicianul Viorel Barbu. Solomon Marcus era internat la Spitalul Fundeni, unde fusese transferat zilele trecute de la Spitalul Elias. 
 
Solomon Marcus s-a nascut la 1 martie 1925, la Bacau, parintii sai fiind croitori. 
 
A absolvit Facultatea de Matematica din cadrul Universitatii Bucuresti, obtinand ulterior titlurile stiintifice de doctor in matematica si doctor docent.
Citeşte mai mult...
 
VIDEO: Dezastrul din Colectiv PDF Imprimare Email
Marţi, 15 Martie 2016 19:26

 
13 focuri de armă la frontiera de nord PDF Imprimare Email
Marţi, 15 Martie 2016 15:22
Poliţiştii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Sighetu Marmaţiei au descoperit şi confiscat, în ultimele 24 de ore, peste 33.000 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană, în valoare de 305.000 lei.
Pentru reţinerea persoanelor implicate, care iniţial nu s-au supus somaţiilor legale,  poliţiştii de frontieră au tras, conform prevederilor legale în vigoare, 13 focuri de avertisment în plan vertical.
Citeşte mai mult...
 
Iolanda Balas Soter, o legenda a sportului romanesc, a murit la varsta de 79 de ani PDF Imprimare Email
Vineri, 11 Martie 2016 21:15
Dubla campioana olimpica la atletism Iolanda Balas Soter, considerata o legenda a sportului romanesc, s-a stins din viata la varsta de 79 de ani, anunta Mediafax. Fosta sportiva avea probleme de sanatate de mai mult timp. Multipla recordmana mondiala si olimpica si fost presedinte al Federatiei Romane de Atletism, Iolanda Balas a fost o mare personalitate a sportului mondial. 
Nascuta pe 12 decembrie 1936, la Timisoara, Iolanda Balas, a fost dubla campioana olimpica la Roma 1960 si Tokyo 1964, la proba de saritura in inaltime. Sportiva a stabilit 14 recorduri mondiale si a avut o serie de 105 concursuri consecutive castigate, performanta unica in lume.
Citeşte mai mult...
 
„Majestate, nu pleca!” PDF Imprimare Email
Marţi, 08 Martie 2016 10:27
Aflat pe un pat de spital departe de țară, ultimul Rege al României trece prin momente grele. Anunțul de astăzi al Familiei Regale potivit căruia Suveranul se află într-o stare de sănătate foarte gravă obligă la un arc peste timp, care a început acum 89 de ani, la București, odată cu prima urcare pe tron.
 
Destinul ultimului Rege al monarhiei românești a fost însă presărat cu momente grave, cu tulburătoare clipe de derută și tristețe. Pentru Mihai, viața nu este altceva decât o lungă, ba chiar foarte lungă călătorie spre galeria de hermină a capetelor încoronate ale acestei țări, bunicii și părinții săi, care stau astăzi cuminți în cartea de istorie.
Citeşte mai mult...
 
Ţigări în valoare de peste 50.000 lei confiscate la frontieră PDF Imprimare Email
Vineri, 04 Martie 2016 19:26
Poliţiştii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Sighetu Marmaţiei au descoperit şi confiscat, în urma mai multor acţiuni pe linia combaterii contrabandei cu ţigări, peste 5.740 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană, în valoare de 51.500 lei, care urmau să ajungă pe piaţa neagră de desfacere.
 
*În data de 3 martie a.c., poliţiştii de frontieră de la Sectorul P.F. Sarasău au desfăşurat o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigări în zona de responsabilitate.
Astfel, în jurul orei 8.30, un echipaj al poliţiei de frontieră, aflat în exercitarea atribuţiilor de serviciu, a oprit pentru control pe DN19, pe raza localităţii Sarasău, un autoturism marca Skoda, condus de Yevhenii H., de 22 ani, cetăţean ucrainean.
Citeşte mai mult...
 
Un sighetean cu probleme psihice a căzut de la etajul IV al unui bloc PDF Imprimare Email
Vineri, 04 Martie 2016 15:06
În urmă cu puţin timp, un bărbat din Sighetu Marmaţiei a căzut de la etajul al patrulea al unui bloc situat în cartierul Independenţei.
 
Sigheteanul a supravieţuit căzăturii, fiind preluat de un echipaj de paramedici şi transportat la Spitalul Municipal.
 
Nu se cunoaşte dacă este vorba despre o tentativă de suicid sau despre un accident, dat fiind faptul că bărbat este cu probleme psihice.
 
Acesta a fost stabilizat, însă nu colaborează.
Ultima actualizare Vineri, 04 Martie 2016 18:52
Citeşte mai mult...
 
Mărțișorul poate ajunge în patrimoniul cultural imaterial PDF Imprimare Email
Miercuri, 02 Martie 2016 20:35
Comisia permanentă comună a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru relaţia cu UNESCO îşi exprimă disponibilitatea de a oferi expertiza necesară şi sprijinul instituţional în demersul diplomatic privind efortul transfrontalier de a introduce Mărţişorul în Lista reprezentativă UNESCO a patrimoniului cultural imaterial.
 
Potrivit unui comunicat al comisiei, semnat de președintele acesteia, senatorul Traian Igaș, România, Republica Moldova, Bulgaria și Macedonia au depus, în luna martie 2014, dosarul multinațional “Practici culturale asociate zilei de 1 Martie”, pentru a fi evaluat de experții UNESCO în vederea posibilei înscrieri în Lista reprezentativă UNESCO a patrimoniului cultural imaterial.
Citeşte mai mult...
 
INVITATIE PDF Imprimare Email
Miercuri, 02 Martie 2016 15:45

 
Peste 9.000 pachete ţigări confiscate de către poliţiştii de frontieră PDF Imprimare Email
Marţi, 01 Martie 2016 13:13
În data de 29.02.2015, în jurul orei 8.00, un echipaj al poliţiei de frontieră din cadrul Sectorului P.F. Valea Vișeului, aflat în exercitarea atribuţiilor de serviciu, a identificat pe raza localităţii Crasna Vișeului o persoană de sex masculin, Dumitru N., în vârsta de 61 ani. La controlul efectuat asupra persoanei, au fost descoperite, ascunse pe corp, 393 pachete cu ţigări de  provenienţă ucraineană, în valoare de 3.500 lei.  Întreaga cantitate de ţigări a fost ridicată în vederea confiscării iar în cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de colectarea, deţinerea, producerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea şi vânzarea bunurilor sau a mărfurilor, care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârşirii acesteia, la finalizarea cazului urmând a se lua măsurile legale ce se impun.
Citeşte mai mult...
 
« ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit »

Page 5 of 55

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Curs valutar


Horoscop


Vremea


Un mic zâmbet


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact