logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


ULTIMELE STIRI
65 de ani de România în UNESCO, marcați festiv în cadrul evenimentului aniversar ”România şi UNESCO, arc peste timp” PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Miercuri, 28 Iulie 2021 23:47

COMUNICAT

Anul 2021 marchează o dublă aniversare: 65 de ani de la aderarea României la Organizația Națiunilor Unite pentru Educație, Științe și Cultură – UNESCO - și 65 de ani de la înființarea Comisiei Naționale a României pentru UNESCO – CNR UNESCO.
 
În acest context, Comisia Națională a României pentru UNESCO și Ministerul Afacerilor Externe au organizat în data de 27 iulie, data aderării României la UNESCO în anul 1956, un eveniment aniversar la Opera Națională București, în prezența a peste 500 de invitați.
 
Evenimentul a readus în atenția publică importanța aderării României la UNESCO, semnificația statutului de stat membru, precum și contribuția României la agenda globală a educației, a științelor naturii și a științelor umaniste, a culturii, cât și a informării și comunicării.
Citeşte mai mult...
 
Întâlnire aniversară PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Miercuri, 28 Iulie 2021 01:03

Comunicat de presă 24.07.2021

Radio TV Unirea Internațional din Wiener Neustadt, Austria, a organizat o întâlnire aniversară dedicată înființării Radio TV Unirea Internațional în urmă cu 11 ani.

Acest proiect găzduit de Cercul Cultural Româno-Austriac UNIREA a primit botezul înființării prin fondatorii acestuia: Ioan Godja, Președintele Cercului Cultural Româno-Austriac Unirea, Austria; Ioan Astalus, Președintele Fundației Asturian din Tg. Mures, România și Ionela Flood, Președinta Societății Românca, Londra, Marea Britanie. 

Ultima actualizare Miercuri, 28 Iulie 2021 01:07
Citeşte mai mult...
 
Festivalul ” Folk la altar – generația generică” la Râșnov 28 – 31 iulie 2021 PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Miercuri, 28 Iulie 2021 00:56

COMUNICAT

Festivalul vine ca surpriza verii la Râșnov. Un festival folk așa cum de puține ori vedem sau auzim, un festival folk într-o biserică veche, o muzică cu istorie într-un cadru istoric. Într-un decor ce păstrează amintiri și amprente ale secolului al 18-lea, cu o acustică specifică unei biserici în care sute de ani s-a cântat la orgă, festivalul ”Folk la altar” aduce în fața publicului unii dintre cei mai cunoscuți și iubiți muzicieni folk, din România.

Muzica acestora nu se rezumă doar la cântece, ci și la un fragment de istorie, surprinzând evoluția evenimentelor și întâmplărilor din acea perioadă și adaptarea muzicii în funcție de acestea.

Ultima actualizare Miercuri, 28 Iulie 2021 01:00
Citeşte mai mult...
 
Triptic cultural Iaşi - Vaslui - Brăila în Dealul Copoului PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Miercuri, 28 Iulie 2021 00:48

Într-o frumoasă zi de vară, pe 25 iulie 2021. la Cercul Militar din Iaşi, în sala mare de spectacole, CLIPELE DE ÎNĂLȚARE SUFLETEASCĂ au fost la ele acasă în rândul publicului. Iar evenimentul organizat de Liga Scriitorilor Români – Filiala Iași-Nord Est, Uniunea Creatorilor Profesioniști – Sucursala Iași şi Cenaclul de Literatură şi Pictură „Octav Băncilă” al Cercului Militar Iași au adunat în aceeaşi locaţie importanţi oameni de cultură din Iaşi, Vaslui şi Brăila, care au onorat manifestarea din Dealul Copoului.

        În spiritul tradiției, activitatea a început cu intonarea imnului național de către eleva de gimnaziu Karla Ursu, solistă cunoscută de la o vârstă fragedă. Cei prezenți s-au ridicat în picioare și cuprinși de emoții au ascultat vocea unică a interpretei, versurile ce străbat întreaga ființă.

Citeşte mai mult...
 
INVITATIE CONCERT PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Sâmbătă, 17 Iulie 2021 23:59

8 august ora 18H-ROMANTIK THEATER – Niederösterreich A 2061 Hadres Untermarkersdorf 128 Information: Tel:0664/2380551

Email: Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza

INTRAREA LIBERA / EINTRITT FREI…!!
DRAGI PRIETENI, am onoarea de a va invita la CONCERTUL FESTIV  al  Academiei Muzicale de Vara „Vox Artis” – Viena – Platt. CONCERTUL  FESTIV va avea loc în data de 8 august la ora 18h,in idilicul Romantik Theater – din localitatea Hadres-Untermarkersdorf 128 /Niederösterreich. 

INTRAREA ESTE LIBERA..!! 

Ultima actualizare Luni, 19 Iulie 2021 07:44
Citeşte mai mult...
 
EXPOZIȚIE - OLIMPIADA DE BENZI DESENATE, Ediția II, 2021 PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Miercuri, 14 Iulie 2021 23:13

COMUNICAT

"Olimpismul este un distrugător al zidurilor despărțitoare. Apelează la aer și lumină pentru toți." Pierre de Coubertin

 

Muzeul Municipiului București vă invită să vizitați, începând cu data de 23 iulie 2021, la Casa Filipescu-Cesianu / Muzeul Vârstelor (Calea Victoriei nr 151), expoziția cu lucrările câștigătorilor Olimpiadei de Benzi Desenate, ediția a IIa-a, 2021.

 

Cu sprijinul Bibliotecii Județene „George Barițiu” Brașov prin Centrul de excelență pentru copii și tineret, bibliotecile publice și școlare din întreaga țară s-au alăturat proiectului, iar în perioada februarieiunie 2021 au invitat elevii pasionați de cea de a 9-a artă să se înscrie în concurs și să participe la întâlniri în cadrul bibliotecilor sau la ateliere online, pentru a realiza lucrări de bandă desenată cu tema propusă de Olimpiada BD 2021.

Ultima actualizare Miercuri, 14 Iulie 2021 23:16
Citeşte mai mult...
 
Căldură mare în ALPI ! PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Duminică, 11 Iulie 2021 20:47

Duminică, 11 iulie 2021, la înălţimea etajului I al Bibliotecii Judeţene "Gheorghe Asachi" din Iaşi, ALPI a intrat la răcoarea instalaţiei de aer condiţionat, afară fiind peste 33 grade Celsius. Membrii Asociaţiei Literare Păstorel Iaşi / ALPI au învins astfel canicula duminicală a momentului,  derulând pe răbojul unui desfăşurător elaborat de preşedintele Mihai Batog-Bujeniţă tot ce au mai bun, din punct de vedere literar, umoriştii ieşeni şi vasluieni la ora actuală. Adică multe catrene, epigrame, aforisme, poezii şi alte "bazaconii" care produc zâmbete şi chiar râsul în hohote ai celor prezenţi.   

Ultima actualizare Duminică, 11 Iulie 2021 20:52
Citeşte mai mult...
 
Careul de "V" de la Muzeul Municipal "Regina Maria" Iaşi în plină acţiune! PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Duminică, 11 Iulie 2021 20:34

În aceste vremuri „relaxate” dar totuși cu măsuri de protecție, filiala ieșeană a Societății pentru Cultura și Literatura Română în Bucovina a organizat o nouă Amiază culturală, cea de-a XCV-a, ocazie cu care au fost lansate volumele:

- romanul semnat de profesorul Victor Iosif, "Vocația unei vieți banale", Editura PIM Iaşi - 2021;

- lucrarea de istorie și critică literară realizată de poeta Valentina Lateș, "Cocota de cauciuc negru a lui Vasile Diacon văzută de…", Editura PIM Iaşi - 2020.

Ultima actualizare Duminică, 11 Iulie 2021 20:44
Citeşte mai mult...
 
Concurs de jurnalism PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Marţi, 29 Iunie 2021 02:13

Comunicat de presă

În cadrul evenimentelor aniversare, Asociaţia Jurnaliştilor Români de Pretutindeni - 10 ani, dăm startul concursului jurnalistic, “Jurnalist de nota zece”.

Citeşte mai mult...
 
Premiul ”Mizzi Locker”, prima ediție, Iași 2021 PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Joi, 24 Iunie 2021 23:16

Comunicat de presă

Anul acesta, 2021, după etapa de jurizare la nouă concurenți, punctajul cel mai mare l-a obținut basul Ivan Dikusar, artist masterand al Operei Naționale Române Iași. A absolvit Colegiul Național de Arte ”Isidor Vorobchievici” Cernăuți, Secția Vioară,  paralel Canto, apoi a urmat cursurile Facultății de Interpretare, Compoziție și Studii Muzicale Teoretice din cadrul Universității Naționale de Arte ”George Enescu” din Iași, Secția Canto la clasa lector univ. dr. Ionuț Urdeș.

Citeşte mai mult...
 
Sextus Iulius Frontinus Partea I-a: De aquis: 1.1. PDF Imprimare Email
Scris de Valentin-Claudiu I. DOBRE   
Marţi, 15 Iunie 2021 16:21

Preambul: Frontinus a scris despre aprovizionarea cu apă a cetăţii Romei.

Text:  Frontinus în latină (versiunea publicată de Loeb în 1925, acum în domeniul public), engleză (traducere de Charles E. Bennet în ediţia Loeb din 1925) şi română. Texte on-line latină şi engleză pe site-ul educaţional al Univ. din Chicago (uchicago.edu)

Latină 1.1.: <Cum omnis res ab imperatore delegata intentiorem exigat curam, et me seu naturalis sollicitudo seu fides sedula non ad diligentiam modo verum ad amorem quoque commissae rei instigent sitque nunc mihi ab Nerva Augusto, nescio diligentiore an amantiore rei publicae imperatore, aquarum iniunctum officium ad usum, tum ad salubritatem atque etiam securitatem urbis pertinens, administratum per principes semper civitatis nostrae viros, primum ac potissimum existimo, sicut in ceteris negotiis institueram, nosse quod suscepi>.

Citeşte mai mult...
 
CNR UNESCO: Concurs de Benzi Desenate dedicat marelui sculptor Constantin Brâncuși PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Luni, 07 Iunie 2021 21:45
 
COMUNICAT
Anul 2021 este un an al aniversărilor multiple. 145 de la nașterea marelui sculptor al secolului al XX-lea, maestrul Constantin Brâncuși65 de ani de la aderarea României la UNESCO, precum și 65 de ani de la înființarea Comisiei Naționale a României pentru UNESCO (CNR UNESCO) sunt câteva repere care sugerează acțiune.
 
În acest context, CNR UNESCO organizează un concurs de benzi desenate dedicat marelui sculptor Constantin Brâncuși. Concursul este destinat elevilor din clasele I – VIII din unitățile de învățământ publice sau private din România și este coordonat de autorul și profesorul de benzi desenate Mihai I. Grăjdeanu.
Printre obiectivele acestui concurs se află: conștientizarea copiilor și tinerilor cu privire la importanța valorilor materiale și imateriale din România; promovarea copiilor și tinerilor talentați la desen și literatură prin lucrări de benzi desenate; implicarea elevilor și cadrelor didactice spre stimularea laturii creative și transmiterea de mesaje cu privire la obiectivele UNESCO și valorile culturale naționale; promovarea și mediatizarea rezultatelor la nivel național.
Ultima actualizare Marţi, 08 Iunie 2021 08:37
Citeşte mai mult...
 
Manifestare culturală din 5 iunie 2021 de la CM Iaşi PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Luni, 07 Iunie 2021 21:39

În memoria tatălui...


Cercul Militar Iași, pe 5 iunie 2021, a găzduit o lansare de carte cu mai mulţi scriitori supuşi dezbaterii publice. Au fost lansate cărţile, multe dedicate copiilor din noi şi de lângă noi, astfel: Prietenii copiilor (de Mariana Cobzaru), Bunule Bun şi Muşeţica (de Rodica Murgu), Mirajul cuvintelor (de Dan Teodorescu), Anul tigrului de oţel (de Ilie Serediuc).

Organizatorii - LSR - Filiala Iaşi - Nord Est, Cenaclul de literatură şi pictură "Octav Băncilă" al Cercului Militar Iaşi şi Uniunea Creatorilor Profesionişti - Sucursala Iaşi au pus pe tapet şi un colocviu dedicat tot Zilei de 1 iunie - Ziua Copiilor. Au conferenţiat la acest capitol scriitorii Solo Rotenstain și Silvia Hodas.
Cărțile și autorii menţionaţi au fost prezentate de Romeo Romila, Calistrat Robu, Silvia Hodas.
Program artistic a remarcat talentul elevilor Karla Ursu, Maria Lincu, Matei Coriciuc, Stefan Stanciu, folkistului Adi Gegiuc şi interpretei de muzică uşoară Silvia Aboaice. Umorul a fost la el acasă prin recitalul oferit de prof. Ioan Hodaş.

Ultima actualizare Marţi, 08 Iunie 2021 08:38
Citeşte mai mult...
 
După Brăila, de pe malurile Dunării, revenire culturală în Dealul Copoului PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Vineri, 04 Iunie 2021 23:54

După turneul cultural parcurs la Brăila în perioada 31 mai - 2 iunie 2021, membrii Ligii Scriitorilor Români - Filiala Iaşi-Nord Est, împreună cu partenerii de la Uniunea Creatorilor Profesionişti - Sucursala Iaşi şi Cenaclul de Literatură şi Pictură  "Octav Băncilă" al Cercului Militar Iaşi au revenit în Dealul Copoului, pentru o nouă manifestare de suflet. Deci, joi, 3 iunie, de la ora 11:00, la Sala de Spectacole a Cercului Militar Iaşi, din Bulevardul Carol I nr. 7 a avut loc o nouă lansare de carte şi un spectacol muzical de excepţie.  

Patru autori, din Iaşi şi Botoşani, şi-au prezentat cărţile în faţa publicului, ei fiind: Viorel Coman - cu volumul"După implozie",  Calistrat Robu - "Cerbber, Callo, Lupul Alb", Romeo Romila - "Regăsirea gândurilor" şi Corina Matei-Gherman cu "Joaca anotimpurilor ", o carte dedicată copiilor şi în special nepoţilor Mattia şi Luca.

Ultima actualizare Sâmbătă, 05 Iunie 2021 19:00
Citeşte mai mult...
 
Ion C. Brătianu – 200 de ani de la naștere“ Simpozion și expoziție PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Miercuri, 02 Iunie 2021 00:44

Comunicat de presă

1 iunie 2021

Biblioteca Academiei Române organizează joi, 3 iunie 2021, simpozionul „Ion C. Brătianu – 200 de ani de la naștere“. Evenimentul va avea loc în Amfiteatrul „Ion Heliade Rădulescu“ din Calea Victoriei nr. 125, începând cu ora 11.

Vor lua cuvântul acad. Ioan-Aurel Pop, președintele Academiei Române, Ludovic Orban, președintele Camerei Deputaților, dr. Narcis Dorin Ion, directorul Muzeului Național Peleș, prof.ing. Nicolae Noica, membru de onoare al Academiei Române și director general al Bibliotecii Academiei Române.

Ultima actualizare Miercuri, 02 Iunie 2021 08:03
Citeşte mai mult...
 
Festivalul "Povestiri istorice în Benzi Desenate" - un regal al benzilor desenate românești cu subiect istoric – la MNIR PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Luni, 31 Mai 2021 22:32

 

27.05.2021 COMUNICAT DE PRESĂ

În perioada 2 – 6 iunie 2021 vă invităm lângă Copia Columnei lui Traian, la Muzeul Național de Istorie a României unde se va desfășura Festivalul "Povestiri istorice în Benzi Desenate" ce va prezenta, atât online cât și offline, publicului larg, banda desenată academică cu subiect istoric, în cadrul unei expoziții ce se va deschide începând cu data de 1 iunie. Evenimentul se desfășoară sub patronajul Comisiei Naționale a României pentru UNESCO.

Tema acestei ediții este Dacii și Romanii. Expoziția va cuprinde benzi desenate din anii '70 până în prezent, așadar vor expune artiști BD din toate generațiile. Istorici de renume se vor alătura evenimentului cu prezentări special realizate pentru acest festival. Nu vor lipsi nici lansările și prezentările de albume și reviste BD cu subiect istoric publicate anul acesta. Iar pentru cei mici, se vor organiza ateliere online de benzi desenate, cu participare gratuită, urmate de un concurs cu premii.

Citeşte mai mult...
 
Ateliere online de benzi desenate la muzeu! PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Luni, 24 Mai 2021 23:15

COMUNICAT

Îi invităm pe copiii pasionați de benzi desenate (BD) într-o călătorie imaginară la Columna lui Traian – cea mai veche bandă desenată antică! Inspirați de scenele sculptate în piatră, participanții vor realiza propriile lor benzi desenate.
Atelierele vor avea loc în mediul online, în data de 5 și 6 iunie, începând cu ora 10:30. Cei înscriși vor primi un link de participare.
Un atelier durează 1 oră și 30 de minute, maximum 2 ore. Fiecare copil va avea nevoie de câteva ustensile de lucru: creion simplu, creioane colorate, cariocă neagră tip liner, gumă de șters, riglă și, bineînțeles, 2 coli de hârtie format A4.
Ultima actualizare Marţi, 25 Mai 2021 16:19
Citeşte mai mult...
 
« ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit »

Page 5 of 62

Dr.Max - Farmacie

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Vremea


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact