logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


ULTIMELE STIRI
OLIMPIADA DE BENZI DESENATE Ediția a III-a, și-a desemnat câștigatorii PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Luni, 11 Iulie 2022 22:22

Olimpiada de Benzi Desenate a ajuns anul acesta la a III-a ediție. Inițiată de Mihai Ionuț Grăjdeanu - autor și profesor de benzi desenatei, sub egida Comitetului Olimpic și Sportiv Român și a Academiei Olimpice Române, ediția din acest an a fost dedicată Jocurilor Olimpice de iarnă și s-a desfășurat sub motto “Împreună pentru un viitor comun” (motto oficial al JO de iarnă de la Beijing 2022).

 

Olimpiada de Benzi Desenate este un concurs național de benzi desenate, de promovare a tinerelor talente din mediul de învățământ primar, gimnazial și liceal.

Eveniment desfășurat sub patronajul Comisiei Naționale a României pentru UNESCO.

Citeşte mai mult...
 
Manifestare culturala la Iasi pe 18 iunie 2022 PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Marţi, 21 Iunie 2022 22:31

Sâmbătă, 18 iunie 2022. La Cercul Militar Iași, în orașul "Celor șapte coline", a avut loc o manifestare culturală organizată de LSR - Filiala Iași - Nord Est, Cenaclul de Literatură și Pictură „Octav Băncilă” al Cercului Militar Iași, Uniunea Creatorilor Profesioniști - Sucursala Iași și UZPR - Filiala Iași. Au mai participat membri ai Asociaţiei Literare „Păstorel” Iași și ai Societății pentru Cultură şi Literatura Română în Bucovina - Filiala Iaşi.

Ultima actualizare Duminică, 26 Iunie 2022 20:54
Citeşte mai mult...
 
MOL România și Fundația Pentru Comunitate anunță câștigătorii celei de-a 12-a ediții a Premiilor Mentor PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Duminică, 15 Mai 2022 22:01

MOL România și Fundația Pentru Comunitate au oferit pentru al 12-lea an consecutiv Premiul Mentor pentru zece profesori și antrenori de excepție;

 

Gala Premiilor Mentor a avut loc la Teatrul Național București, invitatul de onoare fiind Mihai Covaliu, președintele Comitetului Olimpic și Sportiv Român, campion olimpic la sabie;

 

Cu această ocazie, a fost dat startul înscrierilor pentru următoarea ediție a Premiilor Mentor pentru excelență în educație, cea de-a 13-a, iar nominalizările pot fi depuse până la finalul acestui an.

 

București, 13 mai 2022 – MOL România și Fundația pentru Comunitate anunță câștigătorii celei de-a 12-a ediții a Premiilor Mentor. Cei 10 laureați au fost premiați în cadrul Galei Premiilor Mentor, găzduite ieri seară, la Teatrul Național București. Astfel, rezultatele deosebite obținute de profesorii și antrenorii nominalizați de propriii elevi au fost recunoscute public și recompensate cu câte un premiu în valoare de 8.000 de lei și câte un trofeu realizat de artistul plastic Ioan Nemțoi.

 

Primul premiu Mentor pentru excelență în educație a fost acordat în anul 2010, iar de atunci acest demers a fost organizat anual, cu scopul de a le arăta profesorilor și antrenorilor că munca lor este apreciată de elevi, părinți, colegi și de întreaga comunitate din care fac parte. Aceste distincții le sunt oferite celor care au descoperit, susținut și lansat tinere talente și care, prin abordarea lor didactică, au influențat pozitiv viața și dezvoltarea elevilor, reușind să pună în valoare talentul și abilitățile pe care le au.

Citeşte mai mult...
 
Volumul "În pragul primăverii" s-a lansat la Cercul Militar Iaşi PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Duminică, 15 Mai 2022 21:54

Sâmbătă, pe 14 mai 2022, o nouă manifestare culturală s-a derulat la Cercul Militar Iaşi, în organizarea Cenaclului de literatură şi pictură "Octav Băncilă" al Cercului Militar Iaşi, Liga Scriitorilor Români - Filiala Iaşi-Nord Est,  Uniunea Creatorilor Profesionişti - Sucursala Iaşi şi Uniunea Ziariştilor Profesionişti din România - Filiala Iaşi.
În faţa unui public numeros, deschiderea evenimentului a aparţinut tinerilor fraţi Moise (Giuliana-Maria, Lorenzo-Marian, Francesco-Gabriel), cei care şi-au demonstrat din nou talentul în faţa admiratorilor şi care au arătat că nu au obţinut degeaba patru de DA, la emisiunea "Românii au talent", de la Pro TV.

Citeşte mai mult...
 
Muzeul etnografic „Pamfil Albu” din Lupșa la Noaptea Muzeelor PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Duminică, 15 Mai 2022 21:46
Inițiată de Ministerul Culturii si Comunicării din Franța si patronată în prezent de Consiliul Europei, de UNESCO și de Consiliul Internațional al Muzeelor, Noaptea Muzeelor este un eveniment de succes european desfășurat la nivel internațional și aflat anul acesta la a 18-a ediție.
În premieră pentru Muzeul etnografic „Pamfil Albu” din Lupșa, Noaptea Muzeelor a fost marcată anul acesta prin îmbogățirea colecției cu planșele care au fost expuse în 2018 la Muzeul Național de Istorie a României, planșe care, în contextul celebrării Anului Centenarului Marii Uniri, au constituit o micro-expoziție realizată odată cu expunerea unui obiect cu o valoare istorică deosebită – steagul delegaţiei comunei Lupşa la Marea Adunare Națională de la Alba-Iulia din 1 decembrie 1918.
Citeşte mai mult...
 
Cu...minte de weekend PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Marţi, 10 Mai 2022 18:35
Emisiunea CU...MINTE DE WEEKEND la Radio România Cultural, va transmite în direct din Lupşa în weekend-ul 14 - 15 mai, de la ora 10 la 12. 
Ultima actualizare Marţi, 10 Mai 2022 18:38
Citeşte mai mult...
 
Manifestare culturală dedicată Sărbătorilor Pascale la Cercul Militar din Iaşi PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Vineri, 22 Aprilie 2022 01:25

Sâmbătă, 16 aprilie 2022, într-o zi de primăvară autentică, sala de spectacole a Cercului Militar din Dealul Copoului a găzduit o manifestare culturală de excepţie, dedicată Sărbătorilor Pascale.
La propunerea preşedintelui LSR - Filiala Iaşi - Nord Est, Dan Teodorescu, la începutul evenimentului s-a ţinut un moment de reculegere în memoria celor care au fost Mariana Cobzaru (scriitoare, membră LSR - FINE) şi a profesorului universitar dr. Nicolae Creţu, plecaţi recent la ceruri în urma unor boli necruţătoare.

Citeşte mai mult...
 
„SCHENGEN CULTURAL” PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Luni, 04 Aprilie 2022 02:14

Noua carte pe care ne-o dăruieşte cunoscutul jurnalist şi scriitor Dan Teodorescu este a 29-a, respectiv al 31-lea volum, din zestrea sa editorială.

Intitulat „Schenghen Cultural”, volumul cuprinde între coperţi 617 pagini de cronici ale unor manifestări culturale din perioada decembrie 2021 – ianuarie 2022 .

Apărut în anul 2022 la Editura PIM Iaşi, volumul este prefaţat de comandorul Mihai Batog-Bujeniţă, directorul Asociaţiei Literare „Păstorel”, membru al Uniunii Scriitorilor din România, Filiala Iaşi.

Ultima actualizare Luni, 04 Aprilie 2022 02:18
Citeşte mai mult...
 
Ziua Academiei Române – 156 de ani de la înființare PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Duminică, 03 Aprilie 2022 01:12

Comunicat de presă

1 aprilie 2022

Academia Română celebrează luni, 4 aprilie 2022, în Adunarea Generală festivă 156 ani de la fondare. Manifestarea se va desfășura în Aula Academiei din Calea Victoriei nr. 125, începând cu ora 10.

 

Adunarea Generală festivă va fi deschisă de alocuțiunea acad. Ioan-Aurel Pop, președintele Academiei Române, care va sublinia rolul de reper al societății românești pe care cel mai înalt for de cultură al țării l-a jucat încă de la înființare. Evenimentul va fi marcat printr-un grupaj de filme documentare, ce vor puncta principalele momente din istoria de peste un veac și jumătate a Academiei Române. Intrarea este liberă.

Citeşte mai mult...
 
BD HISTORIA în deschiderea celui mai nou muzeu din România! PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Duminică, 03 Aprilie 2022 00:58
COMUNICAT
 
Muzeul Amintirilor din Comunism se va deschide începând din 1 aprilie 2022, la Brașov. Vor fi expuse peste 100 de obiecte și mărturii personale, fragmente din viața cotidiană a românilor din timpul perioadei comuniste.
 
Muzeul este amenajat în fostul Hotel Capitol din centrul orașului Brașov, o clădire reprezentativă pentru perioada comunistă. În acest spațiu a funcționat până în 1989 un magazin tip “Shop” unde se vindeau, în schimbul valutei pe care populația obișnuită nu avea voie să o dețină, mărfuri foarte dorite, precum săpunuri, casetofoane sau chiar benzină.
Citeşte mai mult...
 
Manifestarea culturală din Dealul Copoului a unit cele două maluri ale Prutului PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Luni, 28 Martie 2022 01:05
Sâmbătă, pe 26 martie 2022, sala mare de spectacole a Cercului Militar Iaşi din Dealul Copoului a găzduit o amplă manifestare culturală care a unit, năcar spiritual, cele doză maluri ale Prutului.
 
În deschiderea evenimentului filmat de postul TeleMoldova Plus Iaşi (manager: Petru Frăsilă; operator TV : Gheorghe Maxim) a avut loc conferinţa "27 martie 1918 - Ziua Unirii Basarabiei cu România" - prezentată de un mare iubitor de istorie, ing. Solo Rotenstain.
A urmat apoi conferinţa de sezon, "Semnificaţia lunii martie în tradiţia populară românească" , prezentată de prof. Mirela Gabriela Cioclu.
Ultima actualizare Luni, 28 Martie 2022 22:15
Citeşte mai mult...
 
Centru telefonic pentru informaţii în limba ucraineană, activat la Sighetu Marmaţiei, pentru apelurile la 021.9590 PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Marţi, 01 Martie 2022 09:29

Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră a pus în funcțiune luni dimineață un centru telefonic integrat unde poliţişti de frontieră români, vorbitori de limbă ucraineană, vor fi alături de dispecerii care preiau apelurile telefonice, non-stop, la numărul unic de informare al Poliţiei de Frontieră, 021.9590, potrivit unui comunicat de presă.

Astfel, cetăţenii ucraineni care apelează numărul de telefon (+4) 021.9590 (număr apelabil din orice rețea națională sau internațională) pot primi, la orice oră, informații utile, în limba ucraineană, privind trecerea frontierei de stat, documentele necesare la intrarea în România, despre paşii de urmat în derularea formalităţilor pentru acordarea azilului sau orice alte detalii care îi pot ajuta pentru a ajunge în siguranţă în România.

Acest centru integrat va avea disponibile mai multe linii telefonice şi va funcţiona la sediul ITPF Sighetu Marmaţiei, situat la graniţa cu Ucraina.

Citeşte mai mult...
 
UN APEL LA RAŢIUNE ŞI LA PACE PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Luni, 28 Februarie 2022 02:49

Cu durere în suflete, dar şi cu îndreptăţită furie, urmărim, cu îngrijorare, escaladarea periculoasă a agresiunii armate ruse asupra Ucrainei, stat suveran prieten.

Uniunea Ziariştilor Profesionişti din România condamnă cu îndârjire, acest act criminal, ordonat cu premeditare de către un conducător cu reacţii politice iresponsabile, incompatibile cu secolul în care trăim.

Ultima actualizare Luni, 28 Februarie 2022 02:51
Citeşte mai mult...
 
IMAGINEA ZILEI Fetița cu valiza la frontiera dintre Ucraina și România de la Sighetu Marmației PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Vineri, 25 Februarie 2022 15:10

O imagine sfâșietoare de la granița dintre Ucraina și România a fost distribuită pe Facebook în ultimele ore - o fetiță trage după ea o valiză în dreptul punctului de frontieră de la Sighetu Marmației.

Autorul fotografiilor impresionante, Alexandru Culac, precizează că acestea au fost făcute joi seara târziu, la ora 23.25.

Ultima actualizare Vineri, 25 Februarie 2022 15:13
Citeşte mai mult...
 
Informare privind traficul la frontiera cu Ucraina PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Vineri, 25 Februarie 2022 08:18

În data de 24.02.2022, în intervalul orar 00.00-16.00, au intrat in România, prin punctele de frontieră situate la graniţa cu Ucraina (PTF Halmeu-jud. Satu Mare, PTF Sighetu-Marmatiei-jud. Maramures, PTF Siret-judetul Suceava, PTF Isaccea-judetul Tulcea) aproximativ 5.300 de persoane, cetăţeni români şi străini (creştere de 120% comparativ cu acelaşi interval orar al zilei anterioare).

Reiterăm faptul că polițiștii de frontieră sunt la datorie și în permanentă legătură cu partenerii instituționali, fiind dispuse toate măsurile necesare pentru asigurarea securităţii frontierelor României.

Situația este în dinamică, iar măsurile din competența Poliției de Frontieră vor fi adaptate, de asemenea, în funcție de evoluția acesteia.

Ultima actualizare Vineri, 25 Februarie 2022 08:22
Citeşte mai mult...
 
Foto: Rusia bombardează baza militară de lângă orașul Ivano Frankivsk, aflat la 150 km în linie dreaptă de Sighetu Marmației PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Joi, 24 Februarie 2022 08:38

Rusia bombardează baza militară de lângă orașul Ivano Frankivsk, aflat la 150 km în linie dreaptă de Sighetu Marmației (180 km pe șosea), potrivit imaginilor postate pe Twitter de un ziarist ucrainean.

Bombardamentul vine pe fondul declanșării ofensivei de către Rusia în Ucraina:

Citeşte mai mult...
 
18 decembrie 2021 - GALA LAUREAȚILOR CULTURII IEȘENE, ediția a III-a, 2021 PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Luni, 20 Decembrie 2021 03:55

Evenimentul a fost organizat de Liga Scriitorilor Români - Filiala Iași - Nord Est și partenerii săi tradiţionali (Cenaclul de literatură şi pictură Octav Băncilă al Cercului Militar Iaşi, Uniunea Creatorilor Profesionişti - Sucursala Iaşi, UZPR - Filiala Iaşi), la Cercul Militar din Iași.

Ultima actualizare Luni, 20 Decembrie 2021 04:08
Citeşte mai mult...
 
« ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit »

Page 3 of 62

Dr.Max - Farmacie

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Vremea


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact