logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


ULTIMELE STIRI
Stalpii au produs primul eveniment rutier PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Luni, 09 Octombrie 2017 06:48

Ca urmare a solutiei adoptate de a bloca banda de mers la stanga cu stalpi, in intersectia strazilor Stefan cel Mare cu Mihai Eminescu, azi dimineata s-a produs primul eveniment rutier, din cauza vizibilitatii reduse a acestora pe intuneric. Un cetatean care locuia in zona si fusese plecat de acasa, nestiind de existenta acestor stalpi a intrat cu masina in primii doi si a ramas suspendat. La aceasta ora se incearca ridicarea masinii, politia locala care a aparut in zona dirijand traficul pentru a permite efectuarea manevrelor de ridicare a masinii.

 
Un bărbat a fost omorât într-o casă de pe strada Tudor Vladimirescu PDF Imprimare Email
Marţi, 12 Septembrie 2017 09:39

Se pare că un bărbat în vârstă de 54 de ani s-a plâns unui prieten că a fost agresat de un alt bărbat, de asemenea prieten cu el. Omul s-ar fi plâns că a fost lovit în cap şi la nivelul mâinilor. S-a sunat imediat la 112, undeva în jurul orei 02.30. Victima a ajuns la spital. După aproximativ o oră, la ora 03.30, medicii au fost nevoiţi să declare decesul, întrucât nu s-a mai putut face nimic. El prezenta leziuni la nivelul mâinilor, dar nu şi la nivelul capului, după cum a susţinut victima înainte de a deceda.
Citeşte mai mult...
 
Intervenţie dramatică la Sighet pentru salvarea unui bebeluş PDF Imprimare Email
Marţi, 08 August 2017 12:19

Un elicopter SMURD a preluat un nou-născut aflat în stare critică. Bebeluşul a fost adus de la secţia de Neonatologie a spitalului sighetean într-un incubator special în care a fost transportat până la elicopter.

Este copilul unei tinere de 17 ani, bebeluş care până la data naşterii nu prezenta niciun fel de probleme care să alerteze medicii. Imediat după naştere însă s-a constatat că suferea de hipoxie intrauterină, pneumotorax şi avea o inimă mărită, după cum a declarat dr. Mariana Şimon, directorul medical al Spitalului Municipal Sighetu Marmaţiei.

Nou-născutul, aflat în stop cardiorespirator, va fi transportat în regim de urgenţă la Cluj, medicii făcând eforturi supraomeneşti pentru salvarea acestei vieţi.

Citeşte mai mult...
 
Cadavru fără cap descoperit în râul Iza, în cartierul Câmpu Negru din Sighetu Marmaţiei PDF Imprimare Email
Joi, 03 August 2017 15:24

Descoperire macabră făcută în dimineaţa zilei de joi, 3 august, în zona Podul Abatorului, cartierul Câmpu Negru din Sighetu Marmaţiei. Un cadavru a fost descoperit în stare avansată de putrefacţie. Întâi a fost găsit corpul, după care, la scurt timp, a fost găsit şi capul. Deocamdată identitatea persoanei este necunoscută. O echipă de criminalişti s-a deplasat la faţa locului şi au demarat cercetări. Potrivit unor surse apropiate anchetei, există o ipoteză, însă nimic nu poate fi confirmat până în prezent.

ACTUALIZARE – Imaginile găsite de anchetatori au fost înfiorătoare. Corpul bărbatului se afla pe un mal, iar capul pe celălalt. Este vorba despre un localnic de etnie maghiară, un bărbat în vârstă de 45 ani. El a fost recunoscut de unchiul său după elementele de îmbrăcăminte. Se pare că bărbatul era cunoscut ca având probleme psihice şi era dispărut de ceva timp. Potrivit unor surse apropiate anchetei, nu există suspiciuni cu privire la deces. Bărbatul a căzut în râul Iza, lat, în funcţie de cantitatea de precipitaţii căzută în prealabil, de 7-12 metri. Oamenii legii continuă cercetările în acest caz, conform procedurii. Cadavrul a fost transportat la morga Spitalului Municipal Sighetu Marmaţiei, în vederea efectuării necropsiei.

Citeşte mai mult...
 
Avocatul Vasile Moldovan din Sighet este noul prefect de Maramures PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Vineri, 28 Iulie 2017 11:18

Executivul a adoptat în ședința o serie de Hotărâri privind încetarea exercitării unor funcții publice de prefect sau subprefect, precum şi numiri, cu caracter temporar, în aceste funcții publice.

Astfel, au fost aprobate următoarele acte normative:

1. HOTĂRÂRE privind încetarea exercitării, cu caracter temporar, în condițiile legii, a funcției publice de prefect al județului Maramureș de către domnul Lupuț Sebastian-Mihai; 

2. HOTĂRÂRE privind încetarea exercitării, cu caracter temporar, în condițiile legii, a funcției publice de subprefect al județului Maramureș de către domnul Ardelean Gavriș;

3. HOTĂRÂRE privind exercitarea, cu caracter temporar, prin detașare în condițiile legii, a funcției publice de prefect al județului Maramureș de către domnul Moldovan Vasile;

Ultima actualizare Vineri, 28 Iulie 2017 11:31
Citeşte mai mult...
 
Gutâiul se închide de săptămâna viitoare PDF Imprimare Email
Miercuri, 28 Iunie 2017 10:18

Pasul Gutâi se va închide de săptămâna viitoare pentru maşinile de peste 3,5 tone. Adică vor putea circula pe Gutâi numai maşinile mici timp de o lună de zile. Şoferii vor trebui să se înarmeze cu răbdare, drumarii fiind în teren în luna iulie pentru a turna ultimul strat de asfalt în acest pas montan.

„Pe parcursul lunii iulie se închide Gutâiul, pentru vehiculele având o masă maximă autorizată de peste 3,5 tone. Între 1 şi 31 iulie, ar urma ca firma care face lucrările de reparaţii să toarne stratul final de asfalt şi să facă marcajele, să termine de montat glisierele ş.a.m.d. Noi sperăm să se ţină de cuvânt. Acea lucrare, din păcate, este tergiversată de ceva vreme. Suntem în al patrulea an şi ceva de lucrări, încă nu este finalizată. Au fost probleme cu finanţarea şi eu cred că este loc de mai bine”, a spus, pentru Glasul Maramureşului, Dorin Gherman, şeful Biroului Poliţiei Rutiere Maramureş.

Se putea şi mai bine

Întrebat fiind despre indicatoarele şi parapeţii care se montează în Pasul Gutâi, Dorin Gherman a declarat că se putea şi mai bine decât atât. „Noi, ca Poliţie Rutieră, nu ne putem pronunţa în chestiuni tehnice, nici nu facem parte din comisiile de evaluare sau cele de recepţie la terminarea lucrărilor. S-au făcut pe Gutâi lărgiri ale părţii carosabile, acolo unde a fost posibil acest lucru, s-au montat panouri reflectorizante cu normă, să spunem, acceptabilă din punctul de vedere al standardelor europene. 

Citeşte mai mult...
 
Accident la Feresti - Neacordarea de prioritate poate avea urmari grave PDF Imprimare Email
Scris de Credit foto Mihai Szkaszko   
Joi, 02 Martie 2017 18:38

Mai multe poze mai jos. 

Credit foto Mihai Szkaszko

 

Ultima actualizare Vineri, 03 Martie 2017 08:45
 
Se suspendă examinarea în vederea obţinerii permisului de conducere la proba practică în judeţul MARAMURES! PDF Imprimare Email
Luni, 09 Ianuarie 2017 11:15

Având în vedere condiţiile meteorologice nefavorabile, temperaturile foarte scăzute şi precipitaţiile care au căzut sub formă de ninsoare în ultima perioadă de timp iar ulterior s-au transformat în gheaţă, zăpada care nu a fost curăţată de pe partea carosabilă şi parcări, datorita riscului major de producere a unor evenimente rutiere, începând cu data de 09.01.2017, se suspendă examinarea în vederea obţinerii permisului de conducere la proba practică pentru toate categoriile.

Examinările pentru proba practică vor fi reluate începând cu data de 16.01.2017 în cazul în care condiţiile meteo vor fi adecvate acestei activităţi.

Citeşte mai mult...
 
Corul Cristos Rege și cvartetul Voces – concert de colinde la Biserica Greco-Catolică din Sighet PDF Imprimare Email
Joi, 15 Decembrie 2016 10:03
Duminică, 18 decembrie, de la ora 19.00, Corul „Cristos Rege” (dirijat de doamna profesor Rodica Gheorghiu) și cvartetul Voces (format din Rodica Gheorghiu soprană, Monica Chifor-alt, Ştefan Loga-tenor şi Teodor Popovici-bas) susțin tradiționalul concert de colinde la Biserica Greco-Catolică din Sighet.
 
Sunteți așteptați cu drag să pătrundeți în lumea atât de dătătoare de bine a colindului!
Ultima actualizare Joi, 15 Decembrie 2016 10:10
Citeşte mai mult...
 
ANUNȚ - Primăria Sighetu Marmației nu va avea luni, 12 decembrie, program cu publicul PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Duminică, 11 Decembrie 2016 18:47

Comunicat Primaria Sighetu Marmației:

Având în vedere faptul că angajații instituției noastre sunt angrenați în organizarea scrutinului electoral din data de 11 decembrie, vă anunțăm că luni, 12 decembrie 2016, instituția noastră nu va avea program cu publicul.

 
Sfaturi de protejare a instalațiilor interioare împotriva înghețului PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Miercuri, 07 Decembrie 2016 08:54

S.C. VITAL S.A. recomandă utilizatorilor să ia măsurile necesare pentru preîntâmpinarea problemelor legate de riscul de îngheț al instalațiilor și amenajărilor aferente alimentării cu apă. Pentru a diminua la minimum neplăcerile cauzate de aceste probleme, venim în întâmpinarea clienților noștri cu câteva recomandări tehnice.

Utilizatorii se pot proteja împotriva pagubelor pe care înghețul le poate provoca, evitând astfel cheltuielile cu reparațiile sau înlocuirea apometrelor, țevilor sau a branșamentelor de alimentare cu apă. Pe perioada de timp cu temperaturi scăzute, proprietarii de locuințe ar trebui să acorde importanță protejării apometrelor și țevilor de îngheț.

Protejaţi căminul de apometru!

Citeşte mai mult...
 
Pe 31 octombrie, circulația va fi închisă între sensul giratoriu de la Pompieri și până la intersecția cu strada Ivasiuc PDF Imprimare Email
Scris de Primaria Sighet   
Duminică, 30 Octombrie 2016 22:45

Primăria Sighet aduce la cunoștința publicului faptul că în data 31.10.2016 (luni) se va proceda la asfaltarea sectorului de drum cuprins între sensul giratoriu pompieri (intersecție dintre străzile Dragoș Vodă, Bogdan Vodă, Traian, Piața 1 Decembrie), și până la intersecția dintre strada Dragoș Vodă cu
strada Alexandru Ivasiuc.
 
Lucrările vor începe aproximativ la ora 08:30, pentru a nu perturba traficul în prima parte a dimineții și se vor desfășura probabil pe toată durata zilei.
 
Pentru a nu întâmpina dificultăți în desfășurarea activităților dumneavoastră vă rugăm să aveți în vedere alte rute ocolitoare pentru deplasarea autospecialelor.
Ultima actualizare Duminică, 30 Octombrie 2016 22:55
Citeşte mai mult...
 
Aproximativ 37.000 de pachete cu ţigări de contrabandă, confiscate la frontiera de nord PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Duminică, 30 Octombrie 2016 19:40

Poliţiştii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Sighetu Marmaţiei au descoperit şi confiscat, în urma misiunilor specifice desfăşurate în ultimele 48 de ore, aproximativ 37.000 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană, în valoare de peste 338.000 lei.

* Ieri, 29 octombrie a.c., în jurul orei 08.00, un echipaj al poliţiei de  frontieră de la Sectorul P.F. Sarasău, judeţul Maramureş, aflat în exercitarea atribuţiilor de serviciu, a observat patru persoane care se deplasau de la frontiera de stat către interiorul ţării, transportând colete voluminoase.

Imediat, s-a trecut la urmărirea şi somarea prin voce a persoanelor în cauză, însă acestea nu s-au supus, au abandonat coletele şi s-au dispersat în direcţii diferite.

Citeşte mai mult...
 
VIDEO: Accident la Petrova - Patru tineri au ajuns în stare gravă la spital PDF Imprimare Email
Scris de ActualMM.ro   
Luni, 03 Octombrie 2016 16:52

Un grav accident de circulație s-a petrecut duminică dimineață pe drumul național 18 la intrarea în localitatea Petrova dinspre Leordina. Patru tineri au ajuns în stare gravă la spital. Se pare că șoferul ar fi circulat cu viteză excesivă și ar fi consumat băuturi alcoolice înainte de a se urca la volan.

Evenimentul rutier a fost anunțat la 112 în jurul orei 7.00. Patru tineri din Vișeu de Sus circulau cu viteză excesivă pe DN18 la bordul unui autoturism Peugeot. La intrarea în Petrova, pe fondul neadaptării vitezei la condițiile de drum, ceață densă și curbă, șoferul a pătruns pe contrasens, a lovit un gard, apoi a fost aruncat pur și simplu pe câmp.
Citeşte mai mult...
 
Incendiu izbucnit la sectia Plimob de la Camara PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Duminică, 02 Octombrie 2016 08:59

..Pompierii Detașamentului Sighetu Marmației au acționat pentru lichidarea unui incendiu izbucnit la acoperișul unei hale de producție din cadrul unei societăți comerciale din municipiul Sighet. Pentru lichidarea incendiului, pompierii sigheteni au acționat cu 4 autospeciale și un echipaj de prim ajutor al S.M.U.R.D. Sighet. În sprijinul pompierilor au acționat și pompierii din cadrul serviciului privat pentru situații de urgență al societății comerciale. De asemenea, la locul intervenției s-a deplasat și grupa operativă a inspectoratului. Flăcările au distrus circa 600 de metri pătrați din acoperișul de lemn al halei. În urma incendiului nu au rezultat victime, iar focul a pornit cel mai probabil din cauza unui coș de fum defect.. - comunicat ISU Maramures.

Actualizare ora 10.34 - Incendiul este sub control, nu exista victime, doar pagube materiale.

Actualizare 2: Flăcările au distrus circa 600 de metri pătrați din acoperișul de lemn al halei.

În urma incendiului nu au rezultat victime, iar focul a pornit cel mai probabil din cauza unui coș de fum defect.
Ultima actualizare Luni, 03 Octombrie 2016 13:47
 
15.000 de lei de la stat primă de căsătorie şi pentru naşterea celui de-al treilea copil PDF Imprimare Email
Joi, 22 Septembrie 2016 10:28

La Senat a fost depusă o propunere legislativă care prevede ca tinerii care se căsătoresc până în 35 de ani să beneficieze de o primă de 15.000 de lei. De aceeași sumă ar urma să beneficieze și familiile, la nașterea celui de-al treilea copil, pentru „recunoașterea contribuției aduse națiunii”.

Propunerea legislativă denumită „Lege privind consolidarea statului prin susţinerea creşterii demografice” a fost înregistrată marți, 20 septembrie, la Senat.

Potrivit inițiatorului, deputatul UNPR Iacob Pușcaș, România va rămâne până în anul 2050 cu o populație rezidentă de aproximativ 16 milioane de persoane, fără a fi luată în calcul migrația. Acesta susține că familia este celula de bază în toate societățile, de aceea familia trebuie privită cu responsabilitate și statul trebuie să se implice în a avea familii solide.

„Se consideră familie numeroasă familia care cuprinde pe lângă soți și cel puțin trei copii. Pentru aceste familii statul propune facilități fiscale și ajutoare bănești având ca scop consolidarea familiei”, se precizează în expunerea de motive. Sunt consideraţi ca făcând parte din familie şi copiii adoptaţi, indiferent de modurile de stabilire a legăturii de filiaţie.

Citeşte mai mult...
 
A murit Regina Ana a Romaniei PDF Imprimare Email
Luni, 01 August 2016 18:41

Majestatea Sa Regina Ana a incetat din viata luni intr-un spital din Elvetia, anunta Casa Regala. Regina Ana avea 92 de ani.
 
Inmormantarea va avea loc probabil de sambata intr-o saptamana, pe 13 august, a spus la Digi 24, Adrian Vasiliu, avocatul Casei Regale si membru al Consiliului Regal.
 
Comunicatul Casei Regale:
 
"Majestatea Sa Regina Ana a Romaniei a incetat din viata astazi, luni, 1 august 2016, la ora 13.45, la Spitalul din Morges, in Elvetia.  
 
La capataiul Reginei au stat, pana in ultima clipa, Altetele Lor Regale Principesa Mostenitoare Margareta si Principele Radu, Principesa Elena, Principesa Sofia si Principesa Maria. Majestatea Sa Regele Mihai a venit la spital, alaturi de Regina, in fiecare zi din ultima saptamana. 
 
Cu o zi inainte, Regina Ana a primit ultimele sacramente de la parintele titular al Parohiei Catolice din orasul Morges.
Ultima actualizare Luni, 01 August 2016 18:51
Citeşte mai mult...
 
« ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit »

Page 3 of 55

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Curs valutar


Horoscop


Vremea


Un mic zâmbet


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact