logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


ULTIMELE STIRI
Cadou pentru "fabricile de diplome": Guvernul legalizează 70.000 de diplome PDF Imprimare Email
Joi, 27 August 2015 05:13
Fabricile de diplome ar putea primi miercuri cadoul mult aşteptat de la Palatul Victoria. Guvernul discută în şedinţa de azi ordonanţa de urgenţă prin care vor fi legalizate peste 70.000 de diplome de la facultăţi neautorizate.
 
Practic, aproximativ 75.000 de diplome de licenţă sau masterat obţinute la programe de studiu neacreditate ale universităţilor, cele mai multe fiind de la Universitatea "Spiru Haret", vor fi recunoscute.
 
Ministrul Educaţei, Sorin Cîmpeanu, a iniţiat acest proiect de ordonanţă de urgenţă prin care să recunoască studiile pe care absolvenţii le-au urmat la programe neacreditate până în 2011, atunci când a intrat în vigoare noua lege a educaţiei.
Citeşte mai mult...
 
O persoana ranita intr-o intersectie din Sighet PDF Imprimare Email
Joi, 27 August 2015 04:57

Un accident de circulatie s-a produs pe 26 august  intr-o intersectie pe strada Al. Ivasiuc din Sighetu Marmatiei.

Soferul unui autoturism Ford nu a acordat prioritate la efectuarea virajului la stanga si a fost lovit de un VW Passat. In urma impactului, un pasager dreapta fata din VW a suferit un traumatism cranio-cerebral si un traumatism toracic.

Un echipaj SMURD a preluat pacientul si l-a transportat la Spitalul Municipal Sighetu Marmatiei pentru investigatii medicale amanuntite.

Politistii au demarat o ancheta pentru a stabili cirmstantele in care s-a produs accidentului si pentru a dispune masuri legale. 

Citeşte mai mult...
 
Cardul national de sanatate devine obligatoriu de la 1 septembrie PDF Imprimare Email
Miercuri, 26 August 2015 04:50
Cardul national de sanatate devine obligatoriu de la 1 septembrie. Documentul e valabil doar pentru asiguratii care au acceptat cardul. In schimb, pentru cei care din motive personale sau religioase au refuzat documentul, serviciile medicale vor fi acordate in baza adeverintei de asigurat care trebuie reinnoita din trei in trei luni. La ora actuala, la Casa de Asigurari de Sanatate Maramures au ramas neridicate peste 3.800 de carduri. 
Patru luni au avut la dispozitie asiguratii pentru a se obisnui cu utilizarea cardului de sanatate in momentul in care se prezinta la medic sau in farmacie. De la 1 septembrie, documentul devine obligatoriu pentru cei care au acceptat sa intre in posesia cardului. 
“De la 1 mai, dupa cum stiti, acest card national a devenit obligatoriu. Pana la 1 septembrie a fost o perioada de acomodare. De la 1 septembrie, acest card national va fi unicul document de validare si de decontare a serviciilor medicale pentru acele persoane pentru care le-a fost tiparit acest card national”, a declarat purtatorul de cuvant al CAS Maramures, Claudia Ganea. 
Citeşte mai mult...
 
Explozie în sistemul educațional: „Fără profesori, n-ar fi nici medici” PDF Imprimare Email
Joi, 20 August 2015 17:07
Dascălii maramureșeni așteaptă salarii mărite și în învățământ. După ce Guvernul a decis să majoreze salariile din sănătate, Federația Sindicatelor din Educație „Spiru Haret” solicită ca și angajații sistemului de învățământ să aibă parte de același tratament.
„Așteptăm ca, în perioada imediat următoare, să avem o întâlnire cu prim-ministrul, pentru a stabili și majorările din Educație. Considerăm că trebuie, în regim de urgență, finalizate discuțiile privind proiectul Legii salarizării bugetarilor, astfel încât, de la 1 octombrie, și angajații din învățământ să beneficieze de majorări, în concordanță cu importanța activității prestate. În condițiile în care observăm că anumite categorii de salariați, precum demnitarii, parlamentarii și funcționarii din aparatul central al Guvernului și al președinției sunt favorizate, ne întrebăm care sunt, de fapt, prioritățile politicienilor”, precizează Marius Ovidiu Nistor, președintele Federației Sindicatelor din Educație „Spiru Haret”, citat de adevărul.ro.
Citeşte mai mult...
 
INCREDIBIL CE NAIVI SUNT UNII: O femeie a dat 20.000 lei unui necunoscut „avocat” al fiicei ei implicate într-un „accident” PDF Imprimare Email
Joi, 20 August 2015 14:47
Deşi înşelăciunile prin metoda „Accidentul” au fost intens mediatizate, astfel încât populaţia să fie în măsură să le recunoască, o femeie de 80 de ani a căzut ieri în ,,plasa” infractorilor şi a fost înşelată cu peste 20.000 de lei. Poliţiştii fac cercetări pentru identificarea autorilor.
 
Ieri seară, o femeie din Tăuţii Măgherăuş a sesizat poliţia că a fost victima unei înşelăciuni. Ea a declarat că, în jurul orei 16.00, a fost sunată de către un bărbat care s-a prezentat a fi avocatul fiicei sale şi care a anunţat-o că fiica sa a fost implicată într-un accident de circulaţie cu victime. Acesta i-a spus că, pentru ca fiica ei să fie exonerată de orice vină, trebuie să plătească suma de 50.000 de lei.
 
Pentru a se asigura că victima nu ia legătura cu alte persoane, a convins-o să nu întrerupă conversaţia telefonică până în momentul în care se întâlnesc. Bătrâna a mers în municipiul Baia Mare şi a retras de la bancă 20 000 de lei iar apoi s-a întâlnit cu un bărbat necunoscut căruia i-a dat banii. În scurt timp şi-a dat seama că a fost înşelată şi a anunţat poliţia.
În astfel de situaţii, suspecţii utilizează calităţi false (avocat, procuror, poliţist sau medic) şi solicită telefonic diferite sume de bani. Banii sunt ceruţi sub pretextul că rude apropiate (fiu, fiică, ginere) au fost victimele unor accidente de circulaţie şi au nevoie de bani pentru intervenţii medicale urgente sau au fost reţinute de organele de poliţie pentru săvârşirea unor accidente grave de circulaţie iar bani reprezintă onorariul acestora ori sunt necesari pentru acoperirea pagubelor produse cu ocazia accidentelor de circulaţie.
Citeşte mai mult...
 
Cum poți obține permisul de conducere direct din fața calculatorului PDF Imprimare Email
Joi, 20 August 2015 08:41
Conducatorii auto pot solicita un duplicat al permisui de conducere, direct de la ei de acasa prin e-mail, fara sa se mai deplaseze la serviciul public comunitar. Facilitatea este disponibila pentru permisele auto emise incepand din 2009, numai daca documentele au fost pierdute sau deteriorate ori numele actual al titularului nu mai corespunde cu cel din vechiul document.
Prin Ordinul MAI nr. 123/2013, autoritatile au dat posibilitatea conducatorilor auto sa solicite prin e-mail duplicatul permisului de conducere pierdut, furat sau deteriorat, ori in cazul schimbarii numelui titularului, inainte de expirarea valabilitatii administrative.
 
Pentru eliberarea noului carnet de conducere, titularul trebuie sa depuna o cerere in acest sens la oricare serviciu public comunitar regim permise de conducere si inmatriculare a vehiculelor. In cazul documentelor emise dupa data de 1 ianuarie 2009, cererea pentru eliberarea unui duplicat poate fi adresata si prin corespondenta, pe adresa serviciului public comunitar care a emis permisul de conducere anterior sau direct prin e-mail.
Citeşte mai mult...
 
Circulaţia rutieră se închide total în pasul Gutâi din 20 august PDF Imprimare Email
Marţi, 18 August 2015 14:05
Reprezentantul guvernului în teritoriu spune că Pasul Gutâi va fi închis timp de o lună pentru turnarea asfaltului. Reprezentanţii Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) au fost înştiinţaţi de situaţie.
 
„Am făcut cerere la CNADNR şi ei au înţeles că sunt sărbători şi că vrem să închidem Pasul Gutâi începând de joi, 20 august. Până atunci se vor termina lucrările pe Baia-Sprie – Bârsana, în zona Cavnic. Acolo se va circula cu restricţii de tonaj. Cei sub 7,5 tone vor putea circula pe Cavnic, dar cei peste vor trebui să aleagă Seini – Huta. S-au pus deja indicatoare rutiere care să anunţe închiderea Gutâiului încă din Dej, să ştie lumea”, a explicat prefectul Anton Rohian.
 
Citeşte mai mult...
 
Un tânăr de 21 ani a furat bicicleta unei femei din Bocicoiu Mare PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Marţi, 11 August 2015 13:30

Poliţiştii din Bocicoiu Mare au identificat o persoană bănuită de comiterea unui furt de bicicletă. Bicicleta a fost recuperată şi restituită proprietarului.
În noaptea de 07/08 iulie a.c., o femeie din satul Crăciuneşti, comuna Bocicoiu Mare a sesizat poliţia că i-a fost furată bicicleta. Ea a declarat că între orele 22.00 – 22.50, timp în care nu se afla acasă, persoane necunoscute au intrat în curtea locuinţei sale şi i-au furat o bicicletă în valoare de 700 de lei.
 
Investigaţiile efectuate de poliţişti cu privire la furtul reclamat au dus la identificarea unui tânăr de 21 de ani, din aceeaşi localitate, bănuit de comiterea faptei. Bicicleta a fost recuperată şi restituită părţii vătămate. Cercetările continuă sub aspectul comiterii infracţiunii de furt calificat. 
Citeşte mai mult...
 
Majestatea Sa Regele Mihai a retras nepotului său Nicolae, fiul Principesei Elena, titlul de „Principe al României” și calificativul de „Alteță Regală” PDF Imprimare Email
Marţi, 11 August 2015 06:12
Biroul de Presă al Majestății Sale Regelui Mihai I este autorizat să transmită următorul comunicat:
 
„În ziua de 1 august 2015, Majestatea Sa Regele Mihai a semnat un document prin care a retras nepotului său Nicolae, fiul Principesei Elena, titlul de “Principe al României” și calificativul de “Alteță Regală”. De asemenea, Regele a exclus pe Nicolae din Linia de Succesiune la Coroana României. Aceste hotărâri au intrat în vigoare în aceeași zi.
 
În calitate de Șef al Casei și Familiei Regale ale României, Regele Mihai a luat deciziile de mai sus cu gândul la România timpurilor care vor veni după încheierea domniei și vieții fiicei sale, Margareta, Custodele Coroanei. Majestatea Sa a afirmat că Familia Regală și societatea românească din acele vremuri vor avea nevoie de o cârmuire sub semnul modestiei, bine cumpănită, cu principii morale, respect și mereu cu gândul la ceilalți.
Citeşte mai mult...
 
Poliţiştii de frontieră, pregătiţi pentru afluxul de călători generat de perioada concediilor PDF Imprimare Email
Sâmbătă, 01 August 2015 15:04
Luna august este luna când toată lumea pleacă sau vine în concediu acasă, la cei dragi. Ştiind aceste lucruri, poliţiştii de frontieră se pregătesc pentru afluxul de călători din punctele de trecere a frontierei, generat de perioada concediilor și anume luna august. Astfel că la nivelul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Sighetu Marmaţiei au fost dispuse o serie de măsuri, menite să fluidizeze traficul şi să reducă timpul de aşteptare.
 
Citeşte mai mult...
 
RECALCULĂRI - Aproape 50.000 de pensionari din Maramureş ar putea primi pensii mai mari din 2016 PDF Imprimare Email
Sâmbătă, 01 August 2015 08:25
Nu toţi pensionarii din judeţul Maramureş vor primi pensii mai mari începând cu luna ianuarie 2016. Tot mai mulţi pensionari ajung să se intereseze de noile reglementări apărute vizavi de recalcularea pensiilor începând cu prima zi a anului viitor. Tocmai de aceea, reprezentanţii Casei de Pensii Maramureş au ţinut să le transmită pensionarilor, în cadrul şedinţei pentru dezbaterea problemelor persoanelor vârstnice, că numai anumiţi pensionari vor primi bani mai mulţi de la anul.
Directorul Casei de Pensii Maramureş, Lucica Pop, a declarat că nu se ştie o cifră exactă a beneficiarilor din judeţ care ar urma să primească bani mai mulţi din 2016, însă în total ar putea fi circa 50.000 de pensionari din totalul celor 120.000 de pensionari din Maramureş.
Citeşte mai mult...
 
CANICULA SI OBOSEALA – Un muncitor de 23 ani a murit pe santierul drumului Baia Sprie – Barsana PDF Imprimare Email
Vineri, 24 Iulie 2015 09:45
Incident grav ieri, 23 iulie, pe santierul drumului judetean Baia Sprie – Barsana. Un muncitor in varsta de 23 ani a suferit un stop cardio-respirator si a murit. Reprezentantii Inspectoratului Teritorial de Munca Maramures au fost la fata locului si au deschis o ancheta. 
 
Dupa mai multe zile in care judetul Maramures este lovit de canicula iata ca s-a intamplat si prima tragedie. Deocamdata nu se stie sigur daca moartea unui municitor a fost cauzata de oboseala acumulata in zilele in care a muncit pe canicula sau daca a suferit de o afectiune medicala mai veche. 
 
Citeşte mai mult...
 
Un nou cutremur de 3.2 grade a avut loc azi noapte in zona Săpânţa PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Luni, 20 Iulie 2015 06:38

In dimineata acestei zile, la ora 00:14 s-a mai semnalat un cutremur cu epicentrul in zona Sapanta, cu magnitudinea de 3.2 grade, adancime 3 km, Coordonate: lat 47.9882; lon 23.6972, urmat de o replicala ora 03:26:40 in Ucraina(N), granita cu Romania, localizat manual.Coordonate: lat 48.0754; lon 23.6125.Magnitudine: 2.4, adancime: 2km. La ora 06:18 s-a semnalat un alt cutremur in Ucraina(N), granita cu Romania, localizat manual.Coordonate: lat 48.0893; lon 23.7027.Magnitudine: 2, adancime: 6km.

Amintim ca ieri, 19 iulie 2015, au avut loc alte 9 seisme in Ucraina, la granita cu Romania, in zona Sighetului, cu magnitudini intre 2 si 3.8 grade. 

Ultima actualizare Luni, 20 Iulie 2015 12:53
Citeşte mai mult...
 
ULTIMA ORĂ: Cutremur de 3.7 grade resimțit în Sighet PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Duminică, 19 Iulie 2015 13:45

ULTIMA ORĂ: Un cutremur cu o magnitudine de 3.7 grade a avut loc în Maramureș în urmă cu câteva minute, fiind resimțit și în Sighetu-Marmației. Cutremurul a avut loc la ora 14:30:47,  localizat automat. la coordonatele: lat 47.7862; lon 23.6956. Magnitudine: 3.7, adancime: 4 km, epicentrul fiind in Ucraina, la foarte mică distanță de granița cu România. Cutremurul fiind de mică intensitate, nu s-au semnalat până acum daune sau victime.  
 
Tot azi la ora 13:56:43 a mai avut loc un alt cutremur cu o magnitudine de 3 grade, tot în Ucraina, la granița cu România. Coordonate: lat 48.0946; lon 23.742.Magnitudine: 3, adancime: 5km. 
Ultima actualizare Luni, 20 Iulie 2015 06:50
Citeşte mai mult...
 
Burse pentru invatarea unei meserii PDF Imprimare Email
Vineri, 10 Iulie 2015 07:09
Fundatia Principesa Margareta a Romaniei anunta noi inscrieri in cadrul proiectului “O meserie pentru incredere in viitorul tau”. Inscrierile au loc in perioada 10 iulie – 30 august 2015. 
 
Tineri ce provin din medii sociale defavorizate, cu vârste cuprinse între 16 – 24 de ani, sunt sustinuti pentru a urma cursuri de calificare de scurta durata gratuite, cu scopul de a obtine un certificat profesional intr-o meserie actuala precum coafor – stilist, cosmetician, tehnician maseur, coafor, ospatar, bucatar, optician, bijutier, mecanic auto, croitor, tinichigiu vopsitor auto, frizer, manichiurist-pedichiurist, stilist, protezist unghii etc. 
 
Raiffeisen Leasing si Fundatia Principesa Margareta a Romaniei sustin tinerii din centrele de plasament si medii defavorizate care doresc sa invete o meserie si sa isi gaseasca un loc de munca. Scopul urmarit este acela de a da o sansa reala tinerilor aflati la inceput de drum si de a-i convinge ca succesul este bazat pe educatie si incredere in propriile forte.
 
Pentru inscrieri contactati Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza , tel: 0736.655.427. Detalii pe www.fpmr.ro. 
 
     sursa: casa-regala.blogspot.ro
 
 
SE SCHIMBĂ SCHIMBAREA – Premierul Ponta a decis amânarea majorării salariilor demnitarilor! PDF Imprimare Email
Vineri, 10 Iulie 2015 05:56
Premierul Victor Ponta a anuntat, joi seara, ca nu a fost de acord cu ordonanta salariilor demnitarilor.
”Ordonanta cu salariile demnitarilor: eu nu am fost de acord cu ea. Am spus ca intr-adevar demnitarii trebuie sa fie bine platiti dar odata cu legea salarizarii. Nu am vrut sa creez impresia ca am ceva cu ceea ce sa discutat intre domnul Johannis si Oprea in absenta mea. Revin la decizia mea si miercuri vom adopta alta. Nu se maresc salariile la presedinte si prim-ministrru decat odata cu bugetarii. Asa am fost informat ieri, cred ca cel mai corect e sa amanam intrarea in vigoare si sa amanam pana la crestrerea salariilor bugetarilor”,
Citeşte mai mult...
 
APIA: termenul limită pentru depunerea cererilor unice de plată este data de 10 iulie 2015, inclusiv. PDF Imprimare Email
Joi, 09 Iulie 2015 16:08
Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) informează fermierii, precum și pe toți cei interesați, că termenul limită pentru depunerea cererilor unice de plată este data de 10 iulie 2015, inclusiv. După data de 10 iulie a.c., cererea unică de plată nu mai este admisă la calcul.
 
Reamintim că în condițiile prevederilor art. 13 alin. (1) din Regulamentul delegat (UE) nr. 640/2014, cererile unice de plată au putut fi depuse și după data de 15 iunie, în termen de 25 de zile calendaristice, cu o reducere de 1 % pentru fiecare zi lucrătoare a sumelor la care fermierul ar fi avut dreptul dacă cererea unică de plată ar fi fost depusă până la data de 15 iunie, în acest an. 
 
Citeşte mai mult...
 
« ÎnceputAnterior11121314151617181920UrmătorSfârşit »

Page 18 of 62

Dr.Max - Farmacie

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Vremea


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact