logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


ULTIMELE STIRI
Bilantul carnagiului din Colectiv creste la 32. Inca o persoana a murit marti la Spitalul Sf. Pantelimon / La spitalul de copii Grigore Alexandrescu sunt doi raniti in stare critica PDF Imprimare Email
Marţi, 03 Noiembrie 2015 12:04

O tanara de 28 de ani a murit, marti dimineata, la spitalul Sfantul Pantelimon din Capitala urcand bilantul mortilor in incendiul de la clubul Colectiv la 32.

Fata avea arsuri grave pe 50% din suprafata corpului si pe caile respiratorii, medicii fusesera rezervati in cazul ei inca de la internare.

Bilantul victimelor poate sa creasca in orice moment si chiar s-ar putea dubla au avertizat zilele trecute medicii.

Ei au explicat ca pentru cei care au arsuri pe caile respiratorii perioada critica este 3-5 zile.

 

 

 

Citeşte mai mult...
 
Ce n-a făcut Patriarhul Daniel, a făcut Arhiepiscopul Romano-Catolic, Ioan Robu. El a mers și a îngenuncheat la Clubul Colectiv și s-a rugat pentru victime PDF Imprimare Email
Luni, 02 Noiembrie 2015 21:55

Absența  Patriarhului Bisericii Ortodoxe Române, Daniel, de la locul tragediei unde și-au găsit sfârșitul atâția tineri, sub pretexte neconvingătoare, nici din punct de vedere uman,  nici religios,   nu l-a împiedicat pe  Arhiepiscopul Romano-Catolic Ioan Robu să vină  luni după-amiază, la Clubul Colectiv. Înaltul prelat  a aprins o lumânare, a îngenunchiat și s-a rugat pentru sufletele celor pieriți în flăcări.
 
Ar trebui să ne fie rușine, și Guvernului, și instituțiilor statului, și bisericilor, nouă tuturor, și trebuie să le cerem iertare celor morți că nu am fost în stare să facem ce trebuia (…) Cred că nu am lucrat indeajuns noi, bisericile, ca să schimbăm ceva în modul nostru de a gândi, de a raționa. Nu am făcut mare lucru să schimbăm ceva nu am protestat când am întâlnit și minciuna, incompetența, corupția, care, iată, pot fi criminale. Nimic nu se întâmplă din voința lui Dumnezeu. Ce s-a întâmplat, s-a întâmplat din vinovăția oamenilor, a spus  Ioan Robu, reprezentant al creștinilor romano catolici.
Citeşte mai mult...
 
Unitatea de elita pentru arsi de la Floreasca, inaugurata in urma cu 7 luni, nu a fost inca folosita. Medicul Ioan Lascar: Am optat sa nu operam in acea sala. Nu am vrut sa separam bolnavii PDF Imprimare Email
Luni, 02 Noiembrie 2015 14:44
In data de 9 aprilie 2015, la Spitalul de Urgenta Floreasca se inaugura "Unitatea moderna pentru arsi" - un corp special de spital, format din 6 saloane si o sala de operatii, prezentata drept o unitate de elita, scrie jurnalistul Catalin Tolontan pe blogul sau. Acum, la 7 luni, unitatea nu a fost inca folosita, personalul fiind inca in curs de recrutare. Intr-o prima instanta unitatea s-a confruntat cu o problema tehnica. Seful Sectiei de Chirurgie Plastica de la Spitalul Floreasca precizeaza ca problemele au fost remediate, insa s-a optat sa nu se foloseasca unitatea pentru ca au 14 bolnavi internati in urma incendiului de vineri din Clubul Colectiv si ca nu au vrut sa ii separe.
TVR relata in aprilie 2015 ca prima unitate moderna pentru ingrijirea pacientilor cu arsuri sever la standarde internationale a fost inaugurata la spitalul Floreasca si urmeaza sa fie amenajate inca cinci la fel, in marile centre universitare, cu fonduri provenite de la Banca Mondiala.
Citeşte mai mult...
 
VIDEO: Marșul tăcerii pe strada pietonală din Sighet în memoria victimelor de la clubul Colectiv din București (01.11.2015) PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Duminică, 01 Noiembrie 2015 21:49

În această seară de la ora 19 a avut loc Marșul tăcerii pe strada pietonală din Sighetu-Marmației în memoria victimelor de la clubul Colectiv din București. Cu toate că marșul a fost organizat ad-hoc, în doar două ore, anunțat pe o rețea de socializare, numeroși sigheteni au venit cu o floare si o lumânare sau o candelă să spună o rugăciune pentru sufletele celor decedați și sănătatea victimelor internate în spitale în urma tragediei ce a avut loc vineri seara în clubul Control din București. 

Cuvintele sunt de prisos.

Ultima actualizare Luni, 02 Noiembrie 2015 18:03
Citeşte mai mult...
 
ULTIMA ORA: Azi de la ora 19 are loc Marsul Tacerii pe strada pietonala din Sighetu-Marmatiei PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Duminică, 01 Noiembrie 2015 16:45

 Azi de la ora 19 are loc Marsul Tacerii pe strada pietonala din Sighetu-Marmatiei.

Veniti cu o floare si o lumanare sau o candela. 

SOLIDARITATE cu victimele de la Clubul Colectiv din Bucuresti.

Marsul tacerii pe strada pietonala: Aprindem lumanari si ne rugam pentru victimele din Bucuresti.

Ultima actualizare Duminică, 01 Noiembrie 2015 22:34
 
HG privind declararea zilelor de 31 octombrie, 1 și 2 noiembrie ca zile de doliu național, publicată în Monitorul Oficial PDF Imprimare Email
Duminică, 01 Noiembrie 2015 06:18
Hotărârea prin care Guvernul a decis, sâmbătă, declararea zilelor de 31 octombrie, 1 și 2 noiembrie, zile de doliu național pe teritoriul României a fost publicată în Monitorul Oficial. Actul normativ aprobat într-o ședință extraordinară a Executivului a fost adoptat "în memoria victimelor incendiului ce a avut loc în data de 30 octombrie în sectorul 4 din municipiul București".
 
La articolul 1 al HG se prevede că "se declară zilele de 30 octombrie, 1 și 2 noiembrie zile de doliu național pe teritoriul României".
 
La alineatul (1) al articolului 2 Hotărârea se prevede că în zilele de doliu național prevăzute la articolul 1 "toate instituțiile și autoritățile publice centrale și locale vor arbora drapelul României în bernă".
Citeşte mai mult...
 
Cea mai mare tragedie din Bucuresti: Incendiu in clubul Colectiv - 27 de morti, cel putin 162 de raniti. Parchetul a deschis ancheta PDF Imprimare Email
Sâmbătă, 31 Octombrie 2015 05:26
Cel putin 27 de persoane - majoritatea adolescenti - au murit si alte peste 160 au fost ranite in urma unui incendiu care a avut loc, vineri seara, in clubul Colectiv din sectorul 4 al Bucurestiului. Incendiul a izbucnit, potrivit mai multor martori, de la artificii folosite la un concert care avea loc la acel moment. 
 
Desfasurarea LIVETEXT a evenimentelor:
4.50 Raed Arafat a anuntat ca la interventia de la Clubul Control au participat 150 de persoane, numai de la SMURD si pompieri. 29 de masini SMURD, 29 de masini de descarcerare si trei masini pentru tratarea unor victime multiple au participat la interventie.  De asemenea, Arafat a precizat ca Armata are pregatite doua elicoptere si avioane de transport pentru victime, daca va fi nevoie. 
Citeşte mai mult...
 
Furtul moaștelor din Grecia s-a făcut după un scenariu bine pus la punct PDF Imprimare Email
Luni, 19 Octombrie 2015 09:36
Furtul moaștelor Sfântului Haralambie dintr-o mănăstire grecească a provocat un scandal care, în loc să se estompeze, capătă dimensiuni din ce în ce mai mari, pe măsură ce noi amănunte ies la iveală.
 
În prezent, suntem informați că ucenicii preotului sătmărean Emanuel Oros răspândesc zvonul că acesta nu e implicat și adună bani de la enoriași pentru a plăti cauțiunea. Ei susțin că informațiile apărute în presă sunt minciuni inventate de dușmanii preotului și ar fi bine să nu li se dea crezare.
 
Citeşte mai mult...
 
ATACUL CONTRABANDISTILOR - Doi agenti si un ofiter de la Politia de Frontiera, blocati in trafic si batuti crunt cu batele in Pasul Hera PDF Imprimare Email
Duminică, 18 Octombrie 2015 12:56
Caz socant aseara in pasul Hera, pe drumul national 18. Doi agenti si un ofiter de la Politia de Frontiera au fost batuti crunt cu batele de mai multe persoane care se ocupa cu contrabanda cu tigari de provenienta ucraineana. Mai mult, masina acestora a fost distrusa. Incidentul s-ar fi produs in jurul orei 21.00 in pasul Hera intre localitatile Petrova si Rona de Sus. Politistii de frontiera, doi barbati si o femeie, se deplasau cu un autoturism BMW proprietatea unui dintre acestia spre casa, dupa ce au iesit din schimb. 
Din informatiile noastre se pare ca acestia au fost blocati in trafic de un alt autovehicul. Din aceasta masina s-au coborat mai multe persoane inarmate cu bate. Acestia au lovit autoturismul in care se aflau politistii de frontiera si l-au distrus. 
Citeşte mai mult...
 
Cum a ajuns Romania tara europeana in care se moare cel mai urat PDF Imprimare Email
Marţi, 13 Octombrie 2015 05:56
Celor mai curajoși dintre noi, puțini la număr, nu le e frică de moarte. Dar de durere, da. Iar durerea însoțește adeseori moartea. Pentru a preveni sau ușura durerea fizică și psihică pe care o vom trăi în ultimele luni din viață, mulți oameni se pot astăzi baza pe medicina paliativă. Mai puțin românii.
 
Rezultatele unui raport publicat în urmă cu câteva zile de The Economist (vezi aici) sunt șocante pentru România. Într-un clasament al accesibilității îngrijirilor paliative, România este pe locul 64 din 80 de țări analizate, cu un scor cumulat de 28,3 din 100 de puncte posibile. Stăm cel mai rău din toată Europa (incluzând aici Rusia și Turcia); doar Ucraina are un scor mai mic, dar vecinii noștri sunt și singura țară cu venituri scăzute din regiune și aflată în plin război. 
 
 
Citeşte mai mult...
 
Cutremur în Maramureș cu epicentrul la trei kilometri de Baia Mare PDF Imprimare Email
Marţi, 06 Octombrie 2015 14:02

Un cutremur cu magnitudinea de 2 grade pe scara Richter s-a produs luni după-amiază, la ora 16.47, în județul Maramureș, informează Institutul Național pentru Fizică Pământului.
 
Adâncimea la care s-a produs seismul a fost de doar 3 kilometri, iar oraşele cele mai apropiate de epicentrul cutremurului sunt Baia Mare, Sighetu Marmaţiei şi Baia Sprie.
Citeşte mai mult...
 
Azi, 30 septembrie, se intrerupe apa pe mai multe strazi din Sighet PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Miercuri, 30 Septembrie 2015 07:45

Azi, 30  septembrie, între orele 9.00 și 16.00, este întreruptă furnizarea apei potabile în următoarele zone din Sighetul Marmației: str. Traian, P-ța Libertății, str. 22 Decembrie 1989, str. Bradului. Întreruperea furnizării apei potabile în aceste zone este consecința unor lucrări de modernizare și reabilitare la rețeaua de distribuție a apei potabile. Chiar dacă aceste lucrări crează disconfort locuitorilor din zonă, ele sunt necesare pentru îmbunătățirea serviciilor oferite și pentru a asigura locuitorilor accesul la apă potabilă și la sistemul de canalizare.

Citeşte mai mult...
 
Un sirian din România trage semnalul de alarmă: "Refugiaţii trebuie aleşi foarte atent" PDF Imprimare Email
Duminică, 27 Septembrie 2015 13:33
Un sirian care trăieste de 35 de ani în România trage un semnal de alarmă în legătura cu refugiaţii pe care urmează să-i primim la noi în ţară: autorităţile ar trebui să facă o selecţie foarte atentă, să verifice om cu om, să nu accepte la grămadă străini care nu pot fi verificaţi. 
 
Abboud Bachar este medic, a făcut facultatea aici, s-a căsătorit cu o româncă şi au împreună 5 copii  - trei dintre ei sunt tot medici, ca şi părinţii lor. Mai au rude în Siria dar niciuna nu vrea să plece. 
Citeşte mai mult...
 
Pensionari maramureşeni somați de CAS după ce au fost prinși cu minciuna PDF Imprimare Email
Duminică, 27 Septembrie 2015 08:40
Mai mulți pensionari din județ au fost la un pas de a fi dați în judecată de Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Maramureș, deoarece au beneficiat de rețete compensate 90%, când aveau dreptul la o compensare de doar 50%. Neregulile au fost depistate în urma unui control al Curții de Conturi, realizat la nivel național, iar vizați au fost pensionarii ale căror declarații pe proprie răspundere referitoare la veniturile realizate nu corespundeau cu realitatea.
 
Zece pensionari și-au achitat sumele datorate
În total, în anul 2014, au fost depistate 11 persoane în această situație, iar pensionarii au plătit sumele datorate doar în momentul în care au fost la un pas de a fi dați în judecată. Prejudiciul a variat între 40 și 400 lei.
 
Citeşte mai mult...
 
Azi se intrerupe apa in cartierul Piața 1 Decembrie din Sighet PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Vineri, 25 Septembrie 2015 08:12

Azi, 25 septembrie, între orele 8.30 și 14.00, este întreruptă furnizarea apei potabile în următoarele zone din Sighetul Marmației: Cartierul Piața 1 Decembrie, bl. B2, B3, B4 , ca urmare a unor avarii.
Echipele de intervenție sunt la fața locului, pentru remedierea situației și reluarea furnizării apei potabile în cel mai scurt timp.
Citeşte mai mult...
 
Osemintele lui Iuliu Maniu, cautate cu un georadar PDF Imprimare Email
Sâmbătă, 12 Septembrie 2015 04:46
Osemintele lui Iuliu Maniu, cel ce a fost de trei ori prim-ministru al Romaniei si una dintre cele mai importante personalitati politice din perioada interbelica, vor fi cautate prin scanarea Cimitirului Saracilor din Sighetu Marmatiei cu ajutorul unui modern aparat de tip georadar, gratie unei initiative a Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului si Memoria Exilului Romanesc (IICCMER). Cercetarile se bazeaza pe faptul ca fostul politician avea o tija metalica in picior, dupa ce a fost ranit. 
 
Dupa cel de-Al Doilea Razboi Mondial Iuliu Maniu a devenit simbolul rezistentei anticomuniste, el fiind arestat in 1947, in urma "inscenarii de la Tamadau". 
 
Condamnat la inchisoare pe viata, a fost trimis la penitenciarul din Galati, de unde a fost transferat, in 1951, la Sighet, inchisoare unde a si decedat, la 5 februarie 1953, cadavrul sau fiind aruncat intr-o groapa din Cimitirul Saracilor, de la marginea orasului. 
 
Ramasitele sale nu au fost identificate nici pana astazi, chiar daca au mai existat incercari, chiar si in perioada regimului comunist, ca ele sa fie aduse pentru a fi ingropate la Badacin, conform dorintei testamentare a lui Iuliu Maniu. 
 
 
 
Citeşte mai mult...
 
Nicio casă nu mai poate fi construită fără un diriginte de şantier PDF Imprimare Email
Joi, 10 Septembrie 2015 07:41
Începând cu data de 31 august 2015, nicio casă nu mai poate fi construită fără angajarea unui diriginte de şantier, inclusiv în mediul rural. Legea 177/2015 a intrat în vigoare începând cu data de 31 august, astfel că toate persoanele care vor să îşi construiască o locuinţă, inclusiv în mediul rural, sunt nevoite să angajeze un diriginte de şantier, care să verifice calitatea lucrărilor.
 
Actul normativ prevede şi amenzi pentru cei care nu respectă prevederile acestei legi. Amenzile în acest caz pot merge şi până la 10.000 lei, cea mai mică amendă care poate fi aplicată fiind de 5.000 lei. Până în 31 august 2015, legea spunea că în mediul rural şi în satele care aparţin oraşelor, erau exceptate de aceste reguli locuinţele cu parter şi parter plus un etaj, precum şi anexele gospodăreşti, prin noul act normativ fiind eliminată practic această excepţie.
 
 
Citeşte mai mult...
 
« ÎnceputAnterior11121314151617181920UrmătorSfârşit »

Page 17 of 62

Dr.Max - Farmacie

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Vremea


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact