logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


ULTIMELE STIRI
Gheorghe Gruia, considerat cel mai bun handbalist al tuturor timpurilor, a murit PDF Imprimare Email
Joi, 10 Decembrie 2015 07:15
Gheorghe Gruia, fostul dublu campion mondial cu nationala de handbal masculin a Romaniei, a murit, miercuri, in Mexic, la varsta de 75 de ani, in urma unui infarct miocardic, informeaza prosport.ro.
 
Gheorghe Gruia a cucerit doua titluri mondiale, in 1964 si 1970, cu nationala Romaniei, dar si medalia de bronz mondiala, in 1967, si opt titluri nationale cu Steaua Bucuresti, cu care a castigat si Cupa Campionilor Europeani, in 1968. De asemenea, Gruia a fost golgeterul Jocurilor Olimpice din 1972, cu 37 de goluri, turneu la care Romania a cucerit medalia de bronz.
 
Desemnat in 1992 cel mai bun handbalist al tuturor timpurilor de catre IHF, Gheorghe Gruia locuia in Mexic din 1968, contribuind la dezvoltarea handbalului din aceasta tara.
 
In 2014, Gheorghe Gruia a fost onorat, la Bucuresti, cu ocazia implinirii a 50 de ani de la cucerirea titlului mondial din 1964.
 
 sursa: www.hotnews.ro
Citeşte mai mult...
 
CONTRABANDĂ – Prins cu țigări ucrainene ascunse în scaunele și podeaua autoturismului PDF Imprimare Email
Duminică, 06 Decembrie 2015 10:31
Poliţiştii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Sighetu Marmaţiei au descoperit şi confiscat, în ultimele 48 de ore, 7.500 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană, în valoare totală de 71.700 lei, ce urmau să ajungă pe piaţa neagră de desfacere din zonă.
 
In data de 4 decembrie a.c., la nivelul Sectorului PF Valea Vişeului, s-a declanşat o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigări în zona de responsabilitate. Astfel, în jurul orei 11.00, un echipaj al poliţiei de frontieră a oprit în trafic, pe raza localităţii Petrova, un autoturism marca Renault Megan, cu numere de înmatriculare româneşti, al cărui conducător auto era suspectat că transportă ţigări de provenienţă ucraineană.
Citeşte mai mult...
 
Acuzaţii grave la adresa Patriarhiei din partea Curţii de Conturi PDF Imprimare Email
Sâmbătă, 05 Decembrie 2015 06:21
Documentele justificative ale cheltuielilor făcute de Patriarhia Română cu manifestările din cadrul „Anului Brâncoveanu” au evidenţiat „nereguli, date insuficiente sau irelevante, nefiind în măsură să certifice exactitatea şi realitatea sumelor facturate”, arată un raport al Curţii de Conturi.
 
Secretariatul de Stat pentru Culte (SCC) a acordat un sprijin financiar de 300.000 de lei Patriarhiei Române pentru a comemora 300 de ani de la martiriul Brâncovenilor, 2014 fiind declarat de Guvern ”Anul Brâncoveanu”.
Citeşte mai mult...
 
Presedintele a promulgat legea care ii scapa pe alesii locali de incompatibilitati: primarii si sefii de consilii judetene pot face parte din Adunarea Generala a Actionarilor PDF Imprimare Email
Vineri, 04 Decembrie 2015 20:13
Presedintele Klaus Iohannis a promulgat vineri Legea pentru modificarea Legii serviciilor comunitare de utilitati publice nr. 51/2006 care prevede ca primarii si presedintii de consilii judetene pot face parte AGA ale asociatiilor de utilitati publice, modificand astfel regimul incompatibilitatilor. Agentia Nationala de Integritate a criticat aceasta lege intr-un raspuns pentru Digi24, schimbarea legislatiei, subliniind ca "interesul public va fi puternic afectat".
 
 
Citeşte mai mult...
 
Românii vor «Trei culori cunosc pe lume»! O iniţiativă legislativă cetăţenească, semnată de 100.000 de persoane, cere schimbarea imnului național PDF Imprimare Email
Vineri, 04 Decembrie 2015 06:00
Unii românii sunt total nemulţumiţi de faptul că actualul imn naţional, “Un răsunet”, cunoscut sub denumirea de “Deşteaptă-te române”, nu este unul mobilizator şi vor să-l schimbe.
 
După mai multe încercări de a convinge aleşii să iniţieze o lege de schimbare a imnului naţional, un grup de iniţiativă a strâns peste 100.000 de semnături şi a depus o iniţiativă cetăţenească de modificare a Constituţiei României.
Citeşte mai mult...
 
Adrian Curaj, ministrul Educatiei: Am decis sa revoc Consiliul National de Etica, nu se va mai ocupa de tezele de doctorat. Platforma de verificare a tezelor de doctorat va fi disponibila rapid PDF Imprimare Email
Vineri, 04 Decembrie 2015 05:40
"Am decis sa revoc Consiliul National de Etica. Azi voi semna ordinul in acest sens", a anuntat Adrian Curaj, noul ministru al Educatiei, intr-o conferinta de presa sustinuta la Palatul Victoria, dupa sedinta de guvern. Oficialul a anuntat ca CNE nu se va mai ocupa de analiza tezelor de doctorat cu suspiciuni de plagiat, in cazul carora va institui un nou mecanism, dupa consultarea Academiei Romane si a Consiliului National al Rectorilor.
 
"Platforma de verificare a tezelor de doctorat va fi disponibila rapid", a mai anuntat ministrul Educatiei. Consiliul National de Etica este forul care, in componenta de astazi, i-a albit de acuzatiile de plagiat pe Victor Ponta si pe Gabriel Oprea, in ciuda verdictelor contrare date de CNATDCU si de Comisia de etica a Universitatii din Bucuresti.
 
"CNATDCU va avea un nou rol important in jocul acesta si vreau sa punctez ca este esential sa ne gandim la rolul fundamental legat de autonomia universitara pe care il au universitatile in jocul acesta"
 
Decizia ministrului Curaj de a revoca Consiliul National de Etica (CNE) vine dupa ce Guvernul anuntase initial ca acesta este forul care va analiza teza de doctorat a noului ministru de Interne, Petre Toba, acuzat de plagiat.
 
 
Citeşte mai mult...
 
Comunicat de presă TÂRG SERVICII „ASOCIAȚIA COMUNITARĂ MARMAȚIA – EDUCAȚIONAL MARMAȚIA” PDF Imprimare Email
Miercuri, 02 Decembrie 2015 20:35

Asociația Profesională Neguvernamentală de Asistență Socială ASSOC”, în calitate de Lider de Parteneriat, organizează un târg al structurii de economie socială înființată în cadrul proiectului „Diversitate în economia socială”.

TÂRG DE SERVICII desfășurat joi, 3 decembrie 2015, începând cu ora 16:30, la sediul asociației, str. Poet Andrei Mureșanu, nr 3, Sighetu Marmației, județ Maramureș.

 

Citeşte mai mult...
 
O ROMÂNCĂ vrea să CUCEREASCĂ Suedia și Norvegia și să ducă TRICOLORUL în tundra arctică. Ce se va întâmpla timp de cinci zile FABULOASE în 2016 PDF Imprimare Email
Marţi, 01 Decembrie 2015 08:10
„Fjällräven Polar” este o competiție foto-video, organizată de compania de echipamente Fjällräven și care a devenit un fenomen la nivel internațional. Peste 1.000 de participanți concurează în fiecare an pentru o șansă la marele premiu: un loc într-o cursă exclusivistă, cu un traseu de aproximativ 300 de km prin tundra arctică, din Signaldalen, Norvegia, până la pădurile din jurul Jukkasjärvi, Suedia, care poate fi parcurs cu sănii trase de câini. Prima ediție a acestei curse a avut loc în 1997.
Iar vestea bună abia acum urmează: Cristina Bucureștean, o româncă de 39 de ani din Hunedoara, are mari șanse de a participa la cursă și este, în acest moment, cea mai votată participantă din întreaga competiție. Ea se află pe locul 1 la categoria „Other Countries” („Alte țări”), singura poziție care îi asigură participarea la aventura din tundra arctică, din aprilie, și tot pe locul 1 la „General”.
Citeşte mai mult...
 
Mara 47-un spectacol dedicat Zilei Naționale a României ! PDF Imprimare Email
Marţi, 01 Decembrie 2015 06:28
Centrul Cultural Sighetu Marmaţiei a organizat la 27 noiembrie 2015, un spectacol de gală susținut de Ansamblul folcloric MARA, cu prilejul împlinirii a 47 de ani de activitate. În deschidere organizatorii au precizat că  dedică Spectacolul de gală Zilei Naționale a României. Zilei de 1 Decembrie 1918, Ziua Marii Unirii ! Spectacolul a fost susținut de soliștii vocali Ileana Matus, Alexandra Șofron, Maria Szalasi, Adriana Pop, soliștii- instrumentiști Ioan Sas, Mihai Chiș, Ioan Godja, Mihăiță Chiș, “Grupul Moroșanca”, dansatorii ansamblului și invitatul de onoare Vasile Coca, prezentatori Mia Tomoioagă și Dorel Todea. Din orchestră au făcut parte instrumentiști de mare valoare, un aport desosebit  avându-l instrumentiștii-profesori de la Școala de artă „Gheorghe Chivu” din Sighetu Marmației. Coregrafia a aparținut lui Gheorghe Rednic iar conducerea muzicală  violonistului Mihai Chiș, coordonator Ileana Matus.
Citeşte mai mult...
 
ACTUALIZARE TRAGEDIE LA SIGHET: Și-a omorât fratele lângă Cimitirul Săracilor după ce s-a răsturnat cu BMW-ul în decor PDF Imprimare Email
Luni, 30 Noiembrie 2015 11:47
ACTUALIZARE 1
)Conform informațiilor noastre se pare că la volanul autoturismului BMW înmatriculat în Italia se afla un tânăr în vârstă de 24 de ani. Alături de el, pasager pe scaunul din dreapta fata se afla un tânăr de 18 ani, iar pe bancheta din spate, fratele șoferului în vârstă de 22 ani. Toți trei locuiesc în cartierul sighetean Iapa. Cei trei circulau spre orașul Sighet.
 
Din cauza vitezei excesive, pe o porțiune de drum în aliniament, șoferul a pierdut controlul volanului, a ieșit de pe șosea, s-a lovit de o bariera care duce la Cimitirul Săracilor din Sighet. Apoi mașina s-a răsturnat pe plafon zeci de metri.
 
Citeşte mai mult...
 
TRAGEDIE LA SIGHET: Și-a omorât fratele lângă un cimitir după ce a ieșit cu mașina în decor PDF Imprimare Email
Luni, 30 Noiembrie 2015 08:41
Un grav accident de circulație s-a petrecut astăzi dimineață la Sighetu Marmației. Trei tineri, cu vârste curprinse între 18 și 24 de ani au rămas încarcerați în autoturismul cu care circulau. Pentru unul dintre ei viața s-a sfârșit brusc, medicii fiind nevoiți să constate decesul.
 
Accidentul s-a petrecut la primele ore ale dimineții. Echipajele de intervenție au fost alertate în jurul orei 5.00. Pompierii de la descarcerare, echipajele SMURD, ale ambulanței și poliției s-au deplasat lângă cimitirul din zona Cearda a municipiului Sighetu Marmației.
 
La fața locului au găsit un autoturism ieșit de pe partea carosabilă, distrus în totalitate. Între fiarele contorsionate au fost găsiți trei tineri: șoferul, fratele acestuia și un alt tânăr.
Citeşte mai mult...
 
Ţigări în valoare de 66.800 lei confiscate la frontiera de nord PDF Imprimare Email
Duminică, 29 Noiembrie 2015 18:35
Poliţiştii de frontieră din cadrul ITPF Sighetu Marmaţiei au descoperit, în PTF Siret, ascunse în semiaripile şi rezervorul unui autoturism, dar şi la frontiera verde, cantitatea de 9.347 pachete de ţigări, de provenienţă ucraineană. Întreaga cantitate de ţigări a fost ridicată în vederea confiscării, iar şoferul maşinii în care a fost descoperită marfa, a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 8.000 lei.
 
În  data de  27 noiembrie a.c., în jurul orei 1.00, s-a prezentat în PTF Siret, pe sensul de intrare în ţară, cetăţeanul ucrainean K. Artur de 31 ani, conducând un autoturism marca Volkswagen, cu număr de înmatriculare specific Poloniei. 
 
Citeşte mai mult...
 
Buletin informativ: Împreună de Ziua Naţională PDF Imprimare Email
Sâmbătă, 28 Noiembrie 2015 12:28
Efectivele de jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean  Maramureş vor acţiona şi în acest an pe raza judeţului pentru a asigura buna desfăşurare a manifestărilor organizate cu prilejul Zilei Naţionale a României. În acest sens, marţi, 01 decembrie a.c., jandarmii maramureşeni vor asigura măsurile de ordine şi siguranţă publică la activităţile dedicate Zilei Naţionale a României, atât în municipiile Baia Mare, Sighetu Marmaţiei, cât şi în Şomcuta Mare, Vişeu de Sus şi Borşa.
 
Citeşte mai mult...
 
CURTEA DE APEL CLUJ – Ovidiu Nemeș a pierdut procesul cu ANI și este declarat INCOMPATIBIL PDF Imprimare Email
Vineri, 27 Noiembrie 2015 14:15
În data de 22 iunie 2015, Agenția Națională pentru Integritate (ANI) a emis o decizie prin care îl declara pe primarul municipiului Sighet, Ovidiu Nemeș, ca fiind incompatibil.
 
Pe atunci site-ul apropiat puterii din Sighet, maramedia.ro., scria că „Declarația de incompatibililitate a ANI este fără efecte juridice”, adică dată degeaba, în opinia celor care au scris articolul.
 
Agenția Națională de Integritate (ANI) a constatat încălcarea regimului juridic al incompatibilităților de către Nemeș Ovidiu Gheorghe, Primar al Municipiului Sighetu Marmației și fost viceprimar. Astfel, ANI reține faptul că Ovidiu Nemeș s-a aflat în stare de incompatibilitate pe vremea când era viceprimar al municipiului Sighet. Incompatibilitatea izvorăște din faptul că edilul a ocupat concomitent cu funcția de viceprimar și funcția de administrator la trei societăți comerciale, fapt interzis de lege. ANI arată că Ovidiu Nemeș a încălcat dispozițiile art. 87, alin. (1), lit. d) din Legea nr. 161/2003, republicată.
 
Pentru a nu-și pierde scaunul de Primar, Gheorghița Ovidiu Nemeș a dat în judecată ANI, contestând decizia de incompatibilitate la Curtea de Apel Cluj. Instanța a fixat primul termen în această cauză pe data de 14 octombrie 2015 (dosar nr. 812/33/2015).
 
 
 
 
 
Citeşte mai mult...
 
Percheziţii la persoane bănuite de contrabandă PDF Imprimare Email
Joi, 26 Noiembrie 2015 09:48
La data de 24 noiembrie a.c., poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţe Judeţean Bistriţa – Năsăud, cu sprijinul celor din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Sighetu Marmaţiei, au efectuat 10 percheziţii, în judeţele Bistriţa – Năsăud şi Maramureş, la persoane bănuite de contrabandă. În urma percheziţiilor, poliţiştii au ridicat 18.960 de ţigarete, o armă cu aer comprimat şi 14.370 de lei.
 
Percheziţiile au vizat 10 persoane, bănuite că, în perioada septembrie – noiembrie 2015, ar fi constituit un grup infracţional în scopul introducerii frauduloase de ţigarete în România, precum şi al distribuirii şi comercializării acestora pe raza judeţului Bistriţa-Năsăud, fără plata către bugetul de stat a taxelor vamale şi accizelor aferente.
Citeşte mai mult...
 
Programul casieriilor S.C. VITAl S.A. pentru 30 noiembrie si 1 decembrie a.c. PDF Imprimare Email
Miercuri, 25 Noiembrie 2015 16:21
Luni, 30 noiembrie și marți, 1decembrie 2015, casieriile S.C. VITAL S.A. din toate localitățile în care operăm: Baia Mare, Baia Sprie, Sighetu Marmației, Vișeu de Sus, Târgu Lăpuș, Tăuții Măgherăuș, Seini, Cavnic și Ulmeni vor fi închise, zilele fiind declarate sărbători naționale legale. De asemenea,  și activitatea celorlalte departamente funcționale ale societății va fi întreruptă în zilele de luni și marți.
 
De miercuri, 02.12.2015 se va relua programul normal de lucru.
 
În zilele libere S.C. VITAL S.A. va avea echipe de intervenție pregătite în cazul în care apar avarii la rețelele de alimentare cu apă potabilă sau la rețelele de canalizare.
 
Citeşte mai mult...
 
Scrisoarea unui profesor roman din Anglia, catre ministrul Educatiei: Rezolvati fara intarziere cazurile de plagiat ale domnilor Victor Ponta si Gabriel Oprea, cu impact major asupra imaginii Romaniei PDF Imprimare Email
Miercuri, 25 Noiembrie 2015 14:29
"Va solicit, domnule ministru, sa va incepeti mandatul prin a rezolva fara intarziere cazurile de plagiat care au fost aduse la lumina in ultimii ani, si care au poluat atat de mult imaginea Romaniei, a educatiei si cercetarii din tara noastra". Solicitarea a fost lansata catre noul ministru al Educatiei, Adrian Curaj, de catre Cristian Dogaru, lector la University Campus Suffolk din Anglia. Intr-o scrisoare deschisa trimisa ministrului Educatiei, tanarul cere rezolvarea cazurilor de plagiat din tezele de doctorat ale lui Victor Ponta si Gabriel Oprea, precum si un mecanism prin care "toate lucrarile de masterat sau doctorat ale persoanelor in functii de demnitate publica din Romania sa fie analizate corect".
 
 
Citeşte mai mult...
 
« ÎnceputAnterior11121314151617181920UrmătorSfârşit »

Page 15 of 62

Dr.Max - Farmacie

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Vremea


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact