logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


ULTIMELE STIRI
20.000 pachete ţigări de contrabandă ascunse în box-paleţi pentru transport mobilă PDF Imprimare Email
Marţi, 29 Decembrie 2015 16:27
Poliţiştii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Sighetu Marmaţiei au confiscat 19.950 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană pe care doi cetăţeni români le transportau ascunse în box-paleţi, într-o autoutilitară.
 
Azi dimineaţă, începând cu ora 7.00, în baza unor date deţinute la nivelul I.T.P.F. Sighetu Marmaţiei, poliţiştii de frontieră au declanşat o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu produse accizabile din tutun de provenienţă ucraineană. Astfel, lucrătorii noştri au efectuat semnalele regulamentare pentru oprirea în trafic, pe raza localităţii de frontieră Crăciuneşti, jud. Maramureş, a unei autoutilitare marca Peugeot Boxer, înmatriculată în Maramureş, despre care aveau informaţii că este folosită pentru transportul ţigărilor de contrabandă.
Citeşte mai mult...
 
Guvernul si sindicatele au convenit cresterea salariului minim la 1.250 de lei de la 1 mai PDF Imprimare Email
Marţi, 29 Decembrie 2015 14:53
Guvernul Ciolos si sindicatele au convenit marti cresterea salariului minim brut la 1.250 de lei incepand cu 1 mai, au declarat pentru HotNews.ro surse apropiate negocierilor. In schimbul acceptarii acestei cresteri, Guvernul a obtinut de la sindicate promisiunea ca in 2016 nu vor mai exista cereri de facilitati fiscale, adica si-a asigurat linistea in relatia cu sindicatele.
De asemenea, Guvernul, sindicatele si patronatele au stabilit realizarea in comun a unui studiu privind impactul cresterii salariului minim asupra economiei. Studiul va analiza si modul de calcul pentru viitor al cresterii salariului minim.
Citeşte mai mult...
 
SALVAT DE LA MOARTE DE UN RUGBYST – Un călăreț a snopit în bătaie un spectator la Festivalul de Obiceiuri din Sighetu Marmației PDF Imprimare Email
Duminică, 27 Decembrie 2015 17:50
Un incident neplăcut s-a petrecut în cursul zilei de 27 decembrie 2015 în timpul desfășurării Alaiului de colindători, în cadrul Festivalului de datini și obiceiuri „Marmația”.
 
Un spectator s-a luat la harță cu unul dintre călăreții participanți la festival, reproșându-i acestuia că se apropie prea mult cu calul de copii. Conform declarațiilor unor martori aflați la locul incidentului, se pare că spectatorul furios pe călăreț ar fi lovit cu pumnii calul. Văzând acestea, călărețul a coborât de pe cal și l-a bătut zdravăn pe spectator, cu pumnii în față, chiar și cu biciul pe care îl avea la el.
 
Urmare a altercației, spectatorul a fost rănit grav, fiind transportat în stare de semiconștiență cu o ambulanță aparținând SAJ la Spitalul municipal Sighet pentru acordarea de îngrijiri medicale.
Citeşte mai mult...
 
În ajunul şi ziua Crăciunului, poliţiştii de frontieră au confiscat 16.500 pachete ţigări PDF Imprimare Email
Sâmbătă, 26 Decembrie 2015 07:30
Poliţiştii de frontieră din cadrul ITPF Sighetu Marmaţiei au descoperit şi confiscat din trei autoturisme, două depistate în PTF Siret, şi al treilea abandonat la frontiera verde, cantitatea de 16.532 pachete de țigări de provenienţă ucraineană, marfă ce urma să ajungă pe piaţa neagră de desfacere din zonă.Ţigările, în valoare de peste 141.000 lei au fost ridicate în vederea confiscării, iar două autoturisme au fost indisponibilizate, la sediile poliţiei de frontieră, în vederea continuării cercetărilor.
Citeşte mai mult...
 
Iohannis a promulgat legea pensiilor speciale pentru parlamentari si legea privind acordarea de sume forfetare pentru transportul parlamentarilor / Ambele fusesera trimise spre reexaminare PDF Imprimare Email
Miercuri, 23 Decembrie 2015 15:24
Presedintele Klaus Iohannis a promulgat legea care prevede pensii speciale pentru pentru parlamentari - pentru completarea Legii nr. 96/2006 privind Statutul deputatilor si senatorilor precum si legea pentru modificarea art. 45 din Legea nr. 96/2006 privind Statutul deputatilor si senatorilor, prin care parlamentarii primesc sume forfetare pentru transport in teritoriu in locul masinilor de serviciu, doua legi pentru care Iohannis solicitase reexaminarea. 
Citeşte mai mult...
 
12 ZILE LIBERE ÎN 2016; Calendarul sărbătorilor legale PDF Imprimare Email
Miercuri, 23 Decembrie 2015 12:50
Cele 12 ZILE LIBERE din 2016  sunt următoarele:
 
Anul Nou: 1 ianuarie (vineri), 2 ianuarie (sâmbătă)
 
Ziua Unirii Principatelor Române: 24 ianuarie (duminică):
 
Paştele: 1 mai (duminică), 2 mai (luni)
 
Ziua Muncii: 1 mai (duminică)
 
Rusalii: 19 iunie (duminică), 20 iunie (luni) 
 
Adormirea Maicii Domnului: 15 august (luni)
Citeşte mai mult...
 
E BINE SĂ ȘTIȚI – Atenţie la cozonacii pe care îi cumpăraţi! PDF Imprimare Email
Marţi, 22 Decembrie 2015 09:06
Majoritatea românilor preferă să-și petreacă Crăciunul fie acasă, în familie, fie la pensi­unile din regiunile muntoase, unde gazdele-i vor aștepta cu obiceiurile specifice sărbătorilor de iarnă și cu produsele tra­di­ționale.
 
De pe masa de Crăciun nu va lipsi cozonacul, în diversele sale forme și rețete. Statis­ticile arată că în perioada Crăciunului și a Anului Nou se consumă peste 7,3 milioane de cozonaci, adică de circa zece ori mai mulți cozonaci decât într-o lună obișnuită, iar retailerii au în oferta lor zeci de produse, din cele mai variate și mai atrac­ti­ve atât la aspect cât și la preț.
Citeşte mai mult...
 
Un cetăţean din Bangladesh şi un pakistanez opriţi la frontiera de nord a ţării PDF Imprimare Email
Duminică, 20 Decembrie 2015 13:24
Poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Siret au predat autorităţilor de frontieră din Ucraina doi cetăţeni asiatici care au fost depistaţi în timp ce încercau să intre ilegal în România, pentru a ajunge într-o ţară din Spaţiul Schengen.
La data de 18 decembrie a.c., la nivelul Sectorului P.F. Siret - I.T.P.F. Sighetu Marmaţiei, s-a declanşat o acţiune pe linia prevenirii şi combaterii migraţiei ilegale, în zona de responsabilitate. Astfel, în jurul orei 19.30, lucrătorii noştri au depistat, în apropierea frontierei de stat, două persoane care se deplasau pe jos dinspre frontiera de stat către interiorul ţării şi care nu îşi justificau prezenţa în zonă.
Ultima actualizare Duminică, 20 Decembrie 2015 13:39
Citeşte mai mult...
 
Polițiștii maramureșeni vor să le fie plătite orele suplimentare și să aibă mașini moderne în dotare PDF Imprimare Email
Miercuri, 16 Decembrie 2015 11:19
Orele suplimentare pe care le lucrează polițiștii maramureșeni, la fel ca și colegii lor din țară, nu sunt plătite la ora actuală. La fel, lasă mult de dorit și dotarea logistică a celor care ar trebui să apere cetățeanul de infractori.
Recent, Federația Sindicatelor Democratice a Polițiștilor din România a cerut actualului guvern să țină cont de principalele probleme cu care se confruntă oamenii legii, fie ei polițiști, jandarmi sau polițiști de frontieră. Ei cer acordarea unui spor salarial de 100% pentru orele lucrate în zilele de sâmbătă, duminică și sărbători legale, începând cu data de 1 ianuarie 2016, aplicarea creșterii salariale de 25%, emiterea normelor metodologice de aplicare a Legii Pensiilor Militare (aprobată și promulgată în 2015, cu aplicabilitate din ianuarie 2016), respectiv acordarea, de la 1 ianuarie 2016 a drepturilor suspendate în 2010, respectiv al 13-lea salariu și primele de vacanță.
Citeşte mai mult...
 
CONFLICT – Jandarmi înjurați de un băimărean la Judecătoria Sighet PDF Imprimare Email
Marţi, 15 Decembrie 2015 20:47
Ieri, 14 decembrie, la Judecătoria Sighetu Marmaţiei, a fost necesară intervenţia jandarmilor pentru restabilirea stării de normalitate ca urmare a unei stări conflictuale. Un tânăr de 21 de ani, din Baia Mare, a fost surprins pătrunzând fără drept în instituţie. Jandarmii aflaţi în serviciul de pază şi protecţie instituţională au procedat la identificarea persoanei şi a scopului prezenţei în interiorul Judecătoriei Sighetu Marmaţiei.
 
La solicitarea forţelor de ordine de a părăsi incinta, persoana a refuzat, adoptând o atitudine şi un comportament de sfidare faţă de jandarmi, totodată adresând expresii şi cuvinte jignitoare. Aflat în imposibilitatea motivării prezenţei sale în instituţie şi datorită comportamentului adoptat, tânărul băimărean a fost sancţionat cu amenda contravenţională.
Citeşte mai mult...
 
Ministerul de Interne a decis să amenajeze un centru pentru refugiați în stațiunea balneoclimaterică Tășnad, din județul Satu Mare PDF Imprimare Email
Marţi, 15 Decembrie 2015 06:51
Directorul General al Oficiului Roman pentru Imigrări, chestorul Nelu Pop, a fost în urmă cu două săptămâni la Tășnad pentru a inspecta viitorul centru pentru refugiați, iar la finalul vizitei și-a dat acordul. Fosta unitate de jandarmi, închisă în urmă cu ceva ani, îndeplinește toate condițiile. Propunerea a fost înaintată conducerii Ministerului de Interne, iar ministrul Petru Tobă a făcut deja anunțul oficial.
Citeşte mai mult...
 
NEMULȚUMIRI – Şoferii din Maramureş se pregătesc de protest PDF Imprimare Email
Luni, 14 Decembrie 2015 21:50
Joi, 17 decembrie, şoferii din Maramureş vor protesta. Sindicaliştii din domeniu spun că sunt nemulţumiţi de creşterile de preţ la RCA dar şi de acciza la carburanţi.
„Protestul este la nivel naţional dar cum din Maramureş nu va pleca nimeni la Bucureşti, vom organiza un protest la nivel local. Vom depune cererile pentru a primi autorizaţia de miting valabilă pentru joi, 17 decembrie. Între 500 şi 1000 de şoferi am estimat că vor participa la acţiune”, a declarat Cosmin Lakatoş, preşedintele Sindicatului Şoferilor din Maramureş.
Nemulţumirile conducătorilor autor sunt legate de creşterile de preţ la asigurări dar şi de acciza la carburanţi, despre care aceştia spun că ar trebui eliminată.
Citeşte mai mult...
 
RUSCOVA – Seif cu bani furat dintr-o agenție de pariuri sportive PDF Imprimare Email
Luni, 14 Decembrie 2015 21:16
Polițiștii maramureșeni se confruntă cu mai multe cazuri de spargeri în Maramureșul Istoric. În ultimele zile, în miez de noapte, persoane necunoscute au sustras importante sume de bani. La ultima lovitură dată hoții au plecat cu tot cu seiful dintr-o agenție de pariuri sportive. Sursele ActualMM.ro au povestit în exclusivitate despre jafurile date la Ruscova.
 
Ultima lovitură a fost dată în noaptea de duminică spre luni (13/14 decembrie 2015). Surse din rândul anchetatorilor au dezvăluit faptul că jaful a fost înregistrat de camerele de supraveghere instalate în interiorul agenției de pariuri sportive din Ruscova.
 
Era ora 2.05. Alarma s-a declanșat, dar până să au ajuns reprezentanții firmei de pază, autorii s-au făcut nevăzuți. Cu tot cu un seif. În interior s-ar fi aflat suma de 10.000 de lei. Polițiștii au deschis o anchetă în acest caz. Criminaliștii au prelevat amprente de la fața locului și speră să identifice autorii cât mai repede.
Citeşte mai mult...
 
Drumul Baia-Sprie – Bârsana va fi recepționat între Crăciun și Anul Nou PDF Imprimare Email
Luni, 14 Decembrie 2015 15:29
După mai bine de cinci ani de zile, autoritățile județene se pregătesc de inaugurarea drumului Baia-Sprie — Bârsana. Președintele Consiliului Județean Maramureș, Zamfir Ciceu, a declarat că, cel mai probabil, recepția drumului se va face undeva între Crăciun și Anul Nou. „Baia-Sprie – Bârsana se va finaliza până la finalul acestui an.
 
În funcție de situația de lucrări, se vor face și plățile. Cele mai mari plăți se vor face acum. Vom face o comisie de recepție a drumului și cred că recepția finală va fi undeva către finalul anului”, a declarat Ciceu.
Citeşte mai mult...
 
Autoturism și microbuz implicate într-un accident la Sighetu Marmației PDF Imprimare Email
Sâmbătă, 12 Decembrie 2015 20:52

În urmă cu puțin timp echipajele pompierilor militari, SMURD, Poliției și Ambulanței au fost dirijate pe strada Lazu Baciului din municipiul Sighetu Marmației.Microbuzul era plin cu copii care se întorceau de la Oradea de la un festival de colinde.

Erau 20 de copii, șoferul (Hotea V.)si un preot. Au fost loviți de un VW Passat care circula din sens opus, Microbuzul fiind proiectat în afara carosabilului, unde s-a răsturnat.

Citeşte mai mult...
 
Corina Cretu, in mijlocul unui scandal major la Bruxelles. Comisarul european, criticat pentru programul lejer de lucru si vacantele prelungite PDF Imprimare Email
Joi, 10 Decembrie 2015 12:12
Aproape jumatate din personalul apropiat comisarului UE pentru politici regionale Corina Cretu a demisionat in timpul primului ei an in functie, motivul parand sa fie ingrijorarile provocate de obiceiurile de munca ale acesteia, scrie Politico, intr-un articol critic la adresa fostului parlamentar UE, citand surse din cadrul cabinetului. Potrivit publicatiei, fosti si actuali angajati povestesc ca aceasta ar avea un program de lucru lejer, ar combina delegatiile oficiale cu calatoriile de vacanta si ar solicita personalului din subordine sa indeplineasca sarcini de natura personala. Corina Cretu a raspuns acuzatiilor afirmand ca plecarile sunt provocate de faptul ca echipa a fost formata in graba la preluarea functiei, nefiind alegerile ei. "Cu unele persoane, nu am putut lucra", spune comisarul.
Citeşte mai mult...
 
Gheorghe Gruia, considerat cel mai bun handbalist al tuturor timpurilor, a murit PDF Imprimare Email
Joi, 10 Decembrie 2015 07:15
Gheorghe Gruia, fostul dublu campion mondial cu nationala de handbal masculin a Romaniei, a murit, miercuri, in Mexic, la varsta de 75 de ani, in urma unui infarct miocardic, informeaza prosport.ro.
 
Gheorghe Gruia a cucerit doua titluri mondiale, in 1964 si 1970, cu nationala Romaniei, dar si medalia de bronz mondiala, in 1967, si opt titluri nationale cu Steaua Bucuresti, cu care a castigat si Cupa Campionilor Europeani, in 1968. De asemenea, Gruia a fost golgeterul Jocurilor Olimpice din 1972, cu 37 de goluri, turneu la care Romania a cucerit medalia de bronz.
 
Desemnat in 1992 cel mai bun handbalist al tuturor timpurilor de catre IHF, Gheorghe Gruia locuia in Mexic din 1968, contribuind la dezvoltarea handbalului din aceasta tara.
 
In 2014, Gheorghe Gruia a fost onorat, la Bucuresti, cu ocazia implinirii a 50 de ani de la cucerirea titlului mondial din 1964.
 
 sursa: www.hotnews.ro
Citeşte mai mult...
 
« ÎnceputAnterior11121314151617181920UrmătorSfârşit »

Page 14 of 62

Dr.Max - Farmacie

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Vremea


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact